"Χωριάτικα" τσιμπούρια

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Ψυχραιμια. Τι να σου κανει τωρα ο κτηνιατρος? Σε ενα εξαμηνο εξετασεις αιματος.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καποτε σιχαινομουν τις κατσαριδες....τωρα πια στα ματια μου φανταζουν σαν ομορφες πεταλουδιτσες!

παντως εμας η γιατρος μας, μας προτεινε, οταν τις ειπα οτι την εχουν τσιμπησει αρκετα, να κανουμε γενικες αιματος μηπως οι τιμες εχουν αλλαξει κ ετσι να καταλαβουμε αν υπαρχει θεμα. Τωρα κατα ποσο στεκει η προταση, δεν ξερω, φανταζομαι ομως πως καποια βαση εχει...δεν ειμαι κ γιατρος. Καναμε εξετασεις κ βγηκαν καλες κ θα ξανακουμε οταν φυγουμε για τα καλα απο εδω κ αργοτερα τις εξετασεις για ερλιχεια κ πυροπλασμωση.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Καποτε σιχαινομουν τις κατσαριδες....τωρα πια στα ματια μου φανταζουν σαν ομορφες πεταλουδιτσες!
Δεν φαντάζεσαι πόσο σε νιώθω!! Μου έχουν δημιουργήσει τραύμα αυτά τα σιχαμερά παλιοτσίμπουρα!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mια λυση ειναι να πηγαινουμε τις αμπουλες εναλλαξ ωστε να εχουμε "ποικιλια" στην προστασια του σκυλου αφου δεν χαμπαριαζουν τα παρασιτα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πως ξερω ομως πως τα εχω βρει ολα; Αληθεια, αν ειναι νεκρα πεφτουν μονα τους; και αν ειναι ζωντανα ποσο τους παιρνει να αρχισουν να φουσκωνουν;
Τον ψεκασα κι απο πανω. Αλλα φανταζομαι τσαμπα το εκανα

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν ξέρω πόσο του παίρνει να φουσκώνουν αλλά φαντάζομαι το κάνουν πολύ γρήγορα. Γιατί όταν βρήκα το πρώτο τον έψαξα καλά και δεν είδα τπτ. Την επόμενη μέρα που τον ξαναέψαξα ανακάλυψα τα άλλα 3.
Ή τα κόλλησε σε αυτό το διάστημα ή μεγάλωσαν τόσο σε μια μέρα, δεν ξέρω τι να πω.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και εμείς προχτές μετά την βόλτα συναντήσαμε πάνω στο τρίχωμα του Ιβάν ένα τσιμπουράκι να κάνει 8άρακια (γιατί η αμπούλα είχε μπεί πριν λίγες μέρες) και το σκατό παραπάταγε, και το έπιασα και το έπνιξα στην τουαλέτα χε χε χε. Έτσι πήγα και εγώ και πήρα και σπρέυ και σεμπασίλ και αρχίσαμε τον αγώνα μας ενάντια στα τσιμπούρια, χε χε χε. Αυτό εγώ που ακόμα βέβαια δεν έχω καταλάβει με το σεμπασίλ είναι το εξής.....πως θα καταλάβω να βάλω 1ml και όχι 10ml; Ο πετσοπάς μου είπε να γεμίσω το καπάκι του σεμπασίλ και να το αδειάσω σε 1.5 λίτρο νερό και να ψεκάσω τα σκυλιά, αλλά αναρωτιέμε είναι το καπάκι ακριβώς 1ml ώστε να μην πάθουν τίποτα τα σκυλιά;

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Χρησιμοποίησε μιά σύριγγα. Καί νά ψεκασεις καί τον χώρο. Άλλο αραιωμα γιά τά σκυλιά καί άλλο γιά τον χώρο. Τά γράφει η συσκευασία.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Χρησιμοποίησε μιά σύριγγα.
Γιατί, γράφουν οι σύριγγες ml επάνω τους; Δεν θυμάμαι να αναγράφουν τίποτα, εκτός αν δεν το πρόσεξα. Θα πάω να αγοράσω καμία να δω.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και κάτι τελευταίο για όποιον/α ξέρει, το σεμπασίλ πάνω στα σκυλιά κάθε πότε το χρησιμοποιούμε; Κάθε μέρα, κάθε 2η μέρα, 1 φορά την βδομάδα/μήνα; Και με αυτό ψεκάζουμε όλο το σκυλί (εκτός μούρης και γενητικών οργάνων) ή μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
To sebacil δεν ειναι για συχνη χρηση. Ιδιαιτερα τοξικο κ το χρησιμοποιουμε μονο για να καθαρισει ο σκυλος απο παρασιτα που ηδη υπαρχουν πανω του.Δεν προστατευει για μεγαλο διαστημα οπως οι αμπουλες,τα κολαρα.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εαν βαζεις ηδη αμπουλα γιατι να βαλεις και sebacil? Που χημικο θα πεσει. . .
Ναι, βάζω Advantix κάθε 20-25 μέρες. Αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι ο πρώτος χρόνος που ζούμε σε μονοκατοικία και γενικά σε εξοχή και ο φόβος μου για αυτά τα τσιμπούρια έχει αυξηθεί πάρα πολύ και προσπαθώ να μην πάθουν τίποτα τα σκυλιά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Διονυση συνεχισε τις αμπουλες με την συχνοτητα που τις βαζεις και μπορεις να ψεκαζεις την αυλη σου με sebacil καθε δυο μηνες περιπου και δεν θα εχετε προβλημα!
Με αναλογια 5ml sebacil σε 1,5 λιτρο νερου.

Εαν θες κατι επιπροσθετο για τα σκυλια αν και θεωρω οτι δεν χρειαζεται παρε ειτε frontline spray ειτε eukacid που κανει και για τις σκνιπες και για τα τσιμπουρια και μπορεις να το χρησιμοποιεις καθημερινα! :)

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Για να μην ανοίγω νέο θέμα...

Βρήκα ένα φουσκωμένο τσιμπούρι (να 'ναι καλά το Scalibor και η Advantix...), το έβγαλα... Τώρα τι κάνουμε;

Πόσο πρέπει να περιμένω μέχρι να τον πάω στο γιατρό για εξετάσεις και τι να προσέχω;

ΥΓ. Τα τσιμπούρια είναι τόσο απαίσια! :mad:

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
μαλλον θα πρεπει να περιμενεις κανα 2μηνο.....εγω οπως ειπα κ παραπανω της εκανα γενικες μετα απο συμβουλη του γιατρου για να δει αν πειραχτηκαν οι φυσιολογικες τιμες, κατι που θα σημαινε οτι ισως να ειχε προσβληθει οποτε να το εχουμε υποψιν μας κ να εχουμε το νου μας. ρωτα το ντοκτορ σας, να δεις τι θα σου προτεινει

dog_dream

Member
7 Μαρτίου 2012
5
0
Βοηθειααααα!!!! Τα εχω παιξει εντελως... διαβασα τωρα αυτα που γραφετε και φρικαρα με τις μα...κιες που εκανα... Εδω και μια βδομαδα βρισκω συνεχεια στο σκυλο μου μετα τη βολτα τσιμπουρια. Στην αρχη τα ειδα να περπατανε πανω του και τα επιασα και τα πεταξα. Πριν κανα δυο μερες ειδα δυο κολλημενα πανω του, το ενα πανω απο το χειλος και το αλλο κατω απο το σαγονι του. Επειδη ειχα διαβασει παλιοτερα για το λαδι, πηρα και εβαλα στο ενα αλλα στο αλλο δεν καθοταν να του βαλω.. Ετσι το ενα το εβγαλα χωρις να εχει αιμα και το αλλο το εβγαλα με αιμα. Επισης κανα δυο φορες που βρηκα να περπατανε επανω του τα επιασα και τα πεταξα μεσα στην αυλη πατωντας τα. Δεν ηξερα οτι επρεπε να τα καψω γιατι πολλαπλασιαζονται. Το θεμα ειναι οτι υπαρχει και μωρο στην οικογενεια και πολλες φορες η μικρη πηγαινει και αγκαλιαζει το σκυλο και ακουμπαει το προσωπο της επανω του. Αυτο με εχει φοβησει για το αν υπαρχει κινδυνος να κολλησει η μικρη κατι... Οπως επισης φοβαμαι και για μενα... Δωστε μου μερικες πληροφοριες παιδια γιατι τα εχω παιξει κυριολεκτικα. Ξεχασα να πω οτι ο σκυλος φοραει scalibor και αμπουλα frontline compo. Τι αλλο δλδ πρεπει να βαλω επανω του για να μην κολλησει τσιμπουρια???

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Λοιπόν η μικρή φοράει αμπούλα advantix (την βάλαμε πριν 1 εβδομάδα),kiltix και την ψεκάζω frontline!Τον κήπο τον έχουμε ψεκάσει για τσιμπούρια και όμως κάθε μέρα βρίσκω πάνω της αυτά τα κόκκινα τα μικρά και το κακό είναι πως κάποια απο αυτά είναι ζωντανά και πιασμένα καλά πάνω της...τι άλλο να κάνω δηλαδή?Θα ψεκάσουμε πάλι την αυλή...αλλά τόσο αναίσθητα είναι πια τα τσιμπούρια??????

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Τι αλλο δλδ πρεπει να βαλω επανω του για να μην κολλησει τσιμπουρια???
επανω του δεν ξερω τι αλλο, εκτος απο κολαρο κ αμπουλα, αλλα ψεκασε το σπιτι σου(ολα, μεσα-εξω) με σιμπασιλ κ καουθριν για να μην εχεις αναπαραγωγη μεσα στο σπιτι

τόσο αναίσθητα είναι πια τα τσιμπούρια??????
Υπαρχουν 2 κατηγοριες τσιμπουριων, αυτα που πινοντας αιμα φουσκωνουν κ αυτα που ειναι σκληρα κ δεν φουσκωνουν. Τα πρωτα ειναι τα πιο κοινα, τα αλλα ομως ειναι δραμα, σπανιοτερα αλλα κ επικινδυνοτερα, γιατι δεν πεθαινουν ευκολα, αμα κοψεις ή τα τρβηξεις κ μεινει μεσα το κεφαλι τους εξακολουθουν να ζουν κατω απο το δερμα κ κανουν στην αρχη μεγαλες πληγες που στη συνεχεια κλεινιυν απο πανω κ κανουν κατι σαν σπυρι κ αντε να το βγαλεις. Το χειροτερο ειναι οτι ολα αυτα που βαζουμε στους σκυλους μας δεν τα πολυπιανουν.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα