απειλες γειτονων!!!


kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
και ΝΑΙ!!!Χθες ανεβηκαν οι γειτονες μου,χτυπησαν την πορτα μου στις 11 κ μιση το βραδυ κ πεσανε οι απειλες!!!
αν δεν φυγει ο σκυλος θα σου κανω μυνηση ο ενας...
κανει θορυβο λες κ παιζει ποδοσφαιρο στις 3 κ 4 το βραδυ ο αλλος...
κλαιει οταν φευγεις κ γαυγιζει...
κτλ κτλ κτλ...
και λεω εγω τωρα...τους γραφω ολους στα @@ κ συνεχιζω κανονικα?
δεν εχω κανενα προβλημα!!!
αλλα θα ηθελα να ξερω αν μπορουν νομικα να μου κανουν κατι...
το σπιτι ειναι δικο μου...
θα το εκτιμουσα αν οι απαντησεις ειναι σιγουρες ωστε να μπορεσω να παω να του γ....ω ενος συγκεκριμενου γτ με απειλησε κ φρικαρα ασχημα!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
15
earth
άποψή μου είναι ότι ακόμα κι αν υπερβάλλουν οι γείτονες πρέπει να τους αντιμετωπίσεις φιλικά

βέβαια και καλύπτεσαι νομικά να έχεις μέχρι και δυό σκύλους στο σπίτι σου

όμως 4 η ώρα την νύχτα ,όλο αυτό το σκυλί, αν κόβει χοροπηδηχτές βόλτες μέσα στο διαμέρισμα, ο απο κάτω παθαίνει την πλάκα του μιλάμε...:eek:

επίσης αν από της π.χ. 2 το μεσημέρι μέχρι της 4 γαυγίζει να τον ακούσεις όσο μακριά κι αν είσαι , κι εσυ λείπεις και δεν τον ακούς... επίσης πολύ πακέτο για κάποιον πολύ κουρασμένο και μπαιλντισμένο απ την δουλειά

Γενικά δεν πρέπει να ακούγεται ο σκύλος ώρες κοινής ησυχίας γιατί θα πάς για διατάραξη-αυτό είναι μια επίπληξη την πρώτη φορά...
αν κατατεθεί μύνηση και γίνει δικαστήριο(και μέχρι να γίνει η δίκη έχει φουλ ανάπτυξη ο σκυλάκος/σκύλαρος δηλαδή... άντε πείσε εσύ τον δικαστή (να είναι και κανας αλλεργικός στους σκύλους) ότι το 60κιλο(αν δεν κάνω λάθος) κατοικίδιο σου δεν κάνει θόρυβο...

Γιατί δεν τον πάς σε έναν καλό εκπαιδευτή να στον κάνει πιό κύριο? και να σου βρεί και τρόπους να πέφτει ξερός για ύπνο την νύχτα... με απασχόληση εννοώ έτσι...
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.457
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Στο γραφείο μου, σχεδόν κάθε μεσημέρι, ακούμε το σπαρακτικό κλάμα ενός σκύλου που δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε από που έρχεται...
Δεν μας ενοχλεί ο θόρυβος,το σκυλί λυπόμαστε, σκούζει σαν να το σφάζουν!!! Άλλωστε, δεν κοιμόμαστε στην δουλειά, όσο κι αν θα το θέλαμε, μερικές φορές...
Υποθέτω ότι είναι μόνο του, και τα αφεντικά του, ούτε που υποψιάζονται τι συμβαίνει...

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως κάποιοι γείτονες, αφού ενοχούνται (ή στενοχωριούνται) από αυτό το γεγονός, και σε στυλ του ανεκδότου "εσύ κι ο γρύλος σου" πάνε να του κάνουν παρατήρηση του ιδιοκτήτη του σκύλου αυτού, θα δω με μεγαλύτερη συμπάθεια την αγανάκτηση των περίοικων από την αγανάκτηση σου για τον τρόπο τους!!!

Παρόλα αυτά, εαν συνέβαινε σε εμένα κάτι τέτοιο, εαν με άφηνε ο εγωισμός μου να δω πιο καθαρά τα γεγονότα, θα προβληματιζόμουνα για τον θόρυβο που κάνει ο σκύλος μου νυχτιάτικα, καθώς και για το ότι κλαίει-γαυγίζει όταν φεύγω... Για παράδειγμα, κάποια καλή-παχιά μοκέτα θα έλυνε εν πολλοίς το πρόβλημα του ποδοβολητού. Το γαύγισμα σε μερικές φυλές είναι αδύνατο να το πολεμήσεις, αλλά γενικά, όταν ο σκύλος είναι κουρασμένος και εκτονωμένος (από παιχνίδια-βόλτες) συνήθως είναι πιο ήσυχος... Τάιζε τον το βράδυ, πριν κοιμηθείτε, έτσι την νύχτα θα είναι πιο ήσυχος αφού θα χωνεύει... Όταν το σκυλί έχει φάει από νωρίς, την νύχτα έχει περίσσευμα ενέργειας...

Δεν θα ανησυχούσα για μυνήσεις, πιστεύω ότι οι απειλές αυτές είχαν στόχο να σε κινητοποιήσουν στο να βρεις λύσεις, και όχι γιατί πραγματικά προτίθενται να εμπλακούν σε δικαστική διένεξη μαζί σου.
 


mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Εγώ θα συμπλήρωνα εκτός αυτά απο τα παραπάνω που σου είπαν τα παιδιά να έχεις συνέχεια το νού σου μην κάνουν κανένα κακό στο σκυλάκι...Ειδικά αν έχεις μπαλκόνι που οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει "κάτι" απο τριγύρω...
 
Last edited:


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Η αποψη μου ειναι:
1. Τους αντιμετωπιζεις φιλικα, με το σεις και το σας, γιατι εχουν δικιο αν κανει φασαρια και θα βρεις μπελα. Τουε εξηγεις οτι αυτο ειναι παρωδικο και θα παει ΣΙΓΟΥΡΑ και πολυ ΣΥΝΤΟΜΑ για εκπαιδευση.
2. Διαβασε εδω πολλα μηνυματα που λενε πως αντιμετωπιζεις τετοια συμπεριφορα.
3. Αν δε πιασει κανεις απο τους τροπους που λενε, παρε εκπαιδευτη να εκπαιδευσει και το σκυλο και σενα για να το σταματησεις.
4. Για τη φασαρια και τα ποδοβολητα... Μα τι εχεις??? Αλογο ή ελεφαντα??? Τα παραλενε νομιζω αλλα παρ' ολα αυτα ισως μια εκπαιδευση για να το κλεινεις σε ενα crate το βραδυ, να σε γλυτωνε.
5. Τι οροφο μενεις? Προσεχε αν μενεις χαμηλα ή καπου με ευκολη προσβαση. Μια γνωστη επειδη ο σκυλος της εκλαιγε ασταματητα στο μπαλκονι οταν ελειπε, του εριξαν φολα. Εμενε στον πρωτο οροφο. Ισως να εβαζες κατι (καλάμια ή σίτα) ωστε να μη μπορουν να πεταξουν τιποτε μεσα...???
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορούν να κάνουν μήνυση ΜΟΝΟ για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Οποιαδήποτε άλλη ώρα ΕΚΤΟΣ από το μεσημέρι και μετά τις 11.30 το βράδυ ο σκύλος σου ΜΠΟΡΕΙ να ποδοβολάει και να γαυγίζει συνεχόμενα.
Αν φωνάξουν την αστυνομία θα γίνει σύσταση, πολλές φορές χωρίς να μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Αυτό πρέπει να γίνει σε ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ.
Για την κατάληξη του όποιου δικαστηρίου δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Αποκλείεται να υποχρεωθείς από δικαστή να διώξεις τον σκύλο.

Πρακτικά τώρα και ανθρώπινα αν θές να ασχοληθείς περαιτέρω υπάρχουν πολλές λύσεις.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Εγώ θα κάνω το δικηγόρο του διάβολου!

Βρε kostas_dogo_argentino εσύ ο ίδιος σε παλαιότερες δημοσιεύσεις έγραφες ότι είχες φτάσει σε απόγνωση από τη απαράδεκτη συμπεριφορά του σκύλου σου και μάλιστα έφτασες στο αμήν και έβαλες αγγελία να τον χαρίσεις. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι γείτονες θα είχαν μεγαλύτερη ανοχή?

Νομίζεις ότι είναι υποχρεωμένος ο καθένας να ξενυχτάει επειδή ο δικός σου σκύλος ουρλιάζει, γαβγίζει και κοπανιέται?
Γράφεις:
θα το εκτιμουσα αν οι απαντησεις ειναι σιγουρες ωστε να μπορεσω να παω να του γ....ω ενος συγκεκριμενου γτ με απειλησε κ φρικαρα ασχημα!!! :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Σοβαρολογείς? Δεν κάνεις το σταυρό σου που δεν σου στέλνουν ΚΑΘΕ βράδυ την αστυνομία?

Σου έχω ξαναγράψει όταν ήθελες να δώσεις το σκύλο το εξής:

Η μίση λύση ενός προβλήματος είναι ο εντοπισμός του προβλήματος.

Τα σκυλιά είναι αγελαία ζώα και ζουν αρμονικά χωρίς διαμάχες. Εάν προκύψουν διαμάχες ανάμεσα σε εμάς και τα σκυλιά μας, καλά θα κάνουμε να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να βρούμε το λάθος, διότι τις περισσότερες φορές εμείς είμαστε η αιτία του προβλήματος και όχι ο σκύλος.

Μην ξεκινάς από λανθασμένη βάση (έχω προβληματικό σκύλο). Ξεκινά από τη σωστή (τι λάθη έκανα ως ιδιοκτήτης για να καταλήξω να έχω προβληματική σχέση με το σκύλο μου). Μόνο έτσι θα βρεις τη λύση.
Ελπίζω αυτή τη φορά να βρεις ένα καλό εκπαιδευτή που θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα δικά σου λάθη και να τα διορθώσεις για να έχεις μια καλή συμβίωση με το σκύλο σου και οι γείτονες μαζί σου.
 




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ο εκπαιδευτής ελπίζω να ασχοληθεί περισσότερο με τον κώστα και λιγότερο με τον σκύλο.. ;)
νομικά δεν μπορεί να σου κάνει κανείς τίποτα πέρα από διατάραξη κοινής ησυχίας... :(
ο εκπαιδευτής δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα αν δεν συνηδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι το πρόβλημα κι όχι ο σκύλος... :mad:
πιστεύεις υπάρχει εντολή... μείνε μέσα χωρίς φωνές και ζημιές.....
ο σκύλος σου χρειάζεται καθημερινή εκτόνωση....
πόσο συχνά βγαίνει βόλτα?
πόσο συχνά λείπεις?
πόσες ώρες?
πόσες ώρες είστε έξω?
πέρα από την βόλτα για τις αναγκες στου βγαίνετε έξω τακτικά?
τον έχεις παρει μαζί για καφέ? ποτό..? κλπ? :cool:
ο ντογκο που κυκλοφορεί μαζί σου.. που βγαίνει τις βόλτες του, που παίζετε μαζί... μέσα στο σπίτι είναι αγγελούδι...
πρέπει όμως από μικρό να έχει γαλουχηθεί για αγγελούδι...
 




rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Νομιζω πως η λυση ειναι σχετικα απλη, ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Οτι βλεπεις οτι του αρεσει πολυ, μπαλακι, διελκυστινδα, τρεξιμο, γατες (ουπς!) και αν θελεις να πεσει ξερος, ανηφορες, στη βολτα οταν θελω να την κουρασω πηγαινω σε μια ανηφορα, ειμαι στην αρχη και ριχνω μια πετρα προς τα κατω την ωρα που φευγει να την βρει τρεχω στην ανηφορα οποτε τρεχει προς την πετρα και μετα τρεχει προς τα μενα, ε, δε θελει και πολυ. Και το φαγητο ειναι καλη λυση αρκει να μην τα συνδυασεις και τα δυο.
 


orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Το προβλημα ειναι οτι κανεις δεν μπορει να σου πει αν οι γειτονες υπερβαλλουν ή αν οντως η συμπεριφορα του σκυλου σου ειναι προβληματικη για εκεινους (λχ πολλη φασαρια στις 3 το πρωι κοκ) καθως ολοι ακουμε απο σενα τι συμβαινει που οσο να'ναι δεν γινεται να εισαι και πολυ αντικειμενικος ρε παιδι μου..:p

δυστυχως για σενα, τιθεται νομικα θεμα κοινης ησυχιας... ομως λιγα πραγματα μπορουν να σου κανουν ουσιαστικα και δυσκολα θα παρουν αυτον το δρομο και οι ιδιοι.

λιγο copy paste που ισως σε βοηθησει:

Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ώς εξής:
α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως
07.00.
β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 16.3Ο’ ως 17.30′ και από 22 00′ έως
Ο7.30.
Ως θερινή περιοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το
χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως, την 30 Σεπτεμβρίου και ως
χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

.....
Οι κάτοχοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν
κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο
την ησυχία των περιοίκων
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πιστευω πως δεν ειναι θεμα νομων ή επιπτωσεων ...αν οντως υπαρχει υπερβολικη οχληση απο τον σκυλο πρεπει αυτη να αντιμετωπιστει.

Οι ωρες κοινης ησυχιας ειναι το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολει ...πρεπει να εχουμε κοινη λογικη.Θα ηταν καλο εγω πχ να παιζω heavy metal ή trance ή μπουζουκια ολη μερα στη τερμα διαπασον και να την κλεινω μονο τις ωρες κοινης ησυχιας ωστε να ειμαι καλυμμενος νομικα ?

Το πρωτο που πρεπει να αντιμετωπιστει ειναι ο βραδυνος θορυβος (αν οντως υφισταται,επαναλαμβανω) ...οταν ο αλλος δεν κλεισει ματι ολη νυχτα , ειναι λογικο να ''εκραγει'.
 


beauty

Member
27 Αυγούστου 2008
18
0
κοζανη
δεν μπορει να σου κανει κ τιποτα ο γειτωνας. εμεις στο σπιτι μου εχουμε κ αφρικανικο γκρι παπαγαλο.καποια στιγμη μας ηρθαν οι αστυνομικοι στο σπιτι γιατι λεει τους ειπαν,προσεξε,καποιος γειτωνας οτι τους ενοχλει.λες κ δεν ξερω ποιος μπορει να ηταν,τελος παντων, μεχρι κ φωτο τον εβγαλαν τον "παυλο". ενταξει,δειξε καλη διαγωγη κ μην σκας κ πολυ. παντου κ παντα υπαρχει καποιος γειτωνας που δυστυχως δεν ανεχεται τα ζωα. κ συνηθως ουτε τους ανθρωπους
 


fenia-fenia

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
88
0
Θεσσαλονίκη
την καλησπέρα μου σε όλους!

kosta_dogo_argentino γνώμη μου :

καλό θα ήταν τις ώρες κοινής ησυχίας να μην ενοχλεί το αγοράκι σου...
ξέρεις... για να είσαι εσύ σωστός απέναντι στους άλλους....
τις υπόλοιπες ώρες ας παίξει ας κάνει οτι θέλει!
ξέρω οτι τα dogo argentino είναι λίγο------------πως να το πώ--------ζουζουνάκια!;)
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Κατα πρωτων , η γνωμη σου ποια ειναι σε σχεση με αυτα που σου ειπαν οι γειτονες?

Ο σκυλακος σου οντως γαβγιζει συνεχως, τρεχει στις 3-4 το πρωι?Αν ξυπνουν οι γειτονες σου λογικα θα πρεπει να ξυπνας πρωτα εσυ, μιας και ειναι μεσα στο σπιτι σου.
Τον σκυλο δυσκολα θα τον διωξουν, αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο , πρεπει να εχεις καλες σχεσεις με τους διπλανους σου.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Γαύγισμα και γείτονες:

Πολλές φορές οι άνθρωποι που υποφέρουν πιό πολύ από το υπερβολικό γαύγισμα του σκυλιού μας, είναι οι γείτονές μας. Θεωρώντας ότι τα παράπονα των γειτόνων για το θόρυβο είναι πραγματικά, είναι ευθύνη μας να επιλύσουμε το πρόβλημα. Η ιδιοκτησία ενός σκυλιού έχει ευθύνες, μερικές απέναντι στο σκυλί μας και μερικές απέναντι στους συνανθρώπους μας που ζουν στην κοινωνία μας.
Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγιστεί το πρόβλημα είναι με το να βάλετε τους γείτονες μέσα στο πρόβλημα και να ζητήσετε τη βοήθειά τους. Οι περισσότεροι γείτονες θα είναι ευτυχείς να σας βοηθήσουν εάν ξέρουν ότι ενεργείτε σοβαρά προσπαθώντας να λύσετε το πρόβλημα. Πρέπει να πλησιάσετε τους γείτονές σας άμεσα και να τους ζητήσετε να δοκιμάσουν να θυμηθούν πότε εμφανίζεται το γαύγισμα (δεν θα ήταν άσχημο, εάν τους πηγαίνατε και κάποιο σπιτικό γλυκό στην πρώτη κουβέντα σας μαζί τους για το πρόβλημα). Πείτε τους, ότι όσες περισσότερες λεπτομέρειες ξέρετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες σας να λύσετε το πρόβλημα. Θέλετε να ξέρετε εάν το γαύγισμα οφείλεται σε συγκεκριμένους ήχους ή γεγονότα όπως την προσέγγιση του φορτηγού απορριμμάτων, ή το θόρυβο από την οικοδομή δίπλα σας. Να είστε ευγενικός στους γείτονές σας, συμμεριστείτε τις ανησυχίες τους, και προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα από κοινού.


Πηγη: The Puppy Well-Being Training System - Gal Ziv, B.S., CPDT - Copyright © clickertrainusa.com 2005
 
Last edited:




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
15
earth
Γαύγισμα και γείτονες:



Πηγη: The Puppy Well-Being Training System - Gal Ziv, B.S., CPDT - Copyright © clickertrainusa.com 2005

καλά ναι φανταστικό βιβλίο
αλλά στο συκγεκριμένο κεφάλαιο θυμάμαι που το είχα σχολιάσει μέσα μου

"είδες αν ο συγγραφέας είναι ξένος τι κουφά μπορεί να διαβάσεις"


έχω αλλάξει πολλές πόλεις και ακόμα πιο πολλές γειτονιές
τέτοιους γειτόνους δεν έχω συναντήσει
οι γειτόνοι που έχω συναντήσει εγώ είναι απ αυτούς που πρέπει να προσέχεις γιά φόλα στο μπαλκόνι σου και απ αυτούς που το μόνο που μπορεί να τους ταράξει είναι
"έχω δικαίωμα για δυό σκύλους και έχω έναν. κανονίστε να πάρω και δεύτερο"

αλλά ο σκύλος αν ενοχλεί πρέπει να το αντιμετωπίσεις φίλε-όπως θα ήθελες να κάνουν και για εσένα αν σε ενοχλούσε κάτι
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3