ευθανασια

ευθανασία

• Total voters
    238

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ναι, μονο σε περιπτωσεις οπου το ζωο υποφερει πολυ και ΔΕΝ υπαρχει ελπιδα και δε ζει πλεον αξιοπρεπως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ στηριξτε την αποψη σας, οχι μια απλη ψηφο

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
...και μολις τελειωσε το milion dollar baby.............και γω ναι για τους ιδιους λογους......

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Και εγώ για τον ίδιο λόγο θα το έκανα πιστεύω. Αν και εκείνη την στιγμή δεν ξέρω πως θα αντιδράσω.

S

SwkDoG

Guest
...Όταν το ζώο υποφέρει...Όταν δεν ζεί αξιοπρεπώς...Όταν βασανίζετε...
Σίγουρα όλοι μας αυτά έχουμε στο μυαλό μας όταν είναι να συμφωνήσουμε για μία ευθανασία...Αλλά έχουν σε όλων τα μυαλά το ίδιο νόημα αυτές οι έννοιες?!!...

Τα κριτήρια της αξιοπρέπειας,του βασανισμού και του "υποφέρει" είναι τα ίδια για όλους?...

Αν,για παράδειγμα,σήμερα νομιμοποιούταν η ευθανασία στους ανθρώπους πόσες πρίζες δεν θα τραβιούνταν το επόμενο λεπτό από ανυπόμονους κληρονόμους,κουρασμένους συγγενείς,αχάριστα παιδιά,ηλίθιους ανθρώπους,κοκ.?...

Στα κατοικίδια που επιτρέπετε πόσοι με τις παραπάνω δικαιολογίες δεν σκοτώνουν το "γέρικο άλογο" γιατί δεν έχει πια να προσφέρει,γιατί το βαρέθηκαν,γιατί θέλουν να πάρουν κάτι άλλο ή γιατί μπούχτισαν πια να το ξεσκατίζουν,να το βγάζουν βόλτα,να το κουράρουν,κλπ?...

Βέβαια σε μια χώρα που ο καθένας παίρνει ένα σκύλο και μετά,πολύ εύκολα,τον αφήνει αδέσποτο...στην ίδια χώρα που ο κυνηγός το κρεμά από το δέντρο ή το ντουφεκίζει γιατί δεν είναι "καλό" στο κυνήγι...ο τσοπάνης πνίγει τα "παραπανίσια" κουτάβια σε ένα κουβά νερό...και πολλά άλλα τέτοια...Εγώ κάθομαι να "φιλοσοφίσω" την ευθανασία... :D

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
σε ποιες χωρες εχει περισσοτερο νοημα μια τετοια συζητηση? σε αυτες που εχουν ενα σωρο αδεσποτα και συνεπως και μεγαλη εγκληματικοτητα εναντια στα ζωα? ή σε αυτες που "λυνουν" το προβλημα τους κανοντας ευθανασιες με το κιλο?

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Το εζησα το "εργο" μια φορά, όταν ένα κουταβάκι της προηγούμενης γέννας της Zoe, γεννήθηκε με συγγενές εξαρθημα ωμοπλάτης. Σε ηλικία 60 ημερών, κοιμήθηκε!!!!. Πήρα 4 γνώμες από κτηνιάτρους και χειροπρακτικούς και από το εξωτερικό, και κατάλαβα πως δεν υπήρχε καμια λύση στο πρόβλημα. Οσο θα μεγάλωνε...θα "περπατούσε μόνο με τα πίσω πόδια.!!!! Δεν υπήρχε άλλη λύση.....

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
δεν ξερω πως θα αντιδρουσα οταν θα επρεπε αλλα εφοσον το σκυλι μου δεν θα μπορουσε να ζησει(οση βοηθεια κ να του παρειχα)τοτε ναι

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
ψηφισα ναι για λογους υγειας , γιατι ετσι θεωρω οτι ειναι το

σωστο για το ζωο μου, αλλα αν εφτανε εκεινη η ωρα ισως εγωιστικα

να μην ηθελα να το αποχωριστω και να το ανεβαλα με διαφορες

δικαιολογιες...... :oops: :oops: :oops:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ευθανασια. Ποτε?

ROTTIE: Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό παλαιότερο θεμα

. Στο ένα από αυτά έγινε ευθανασία (δάγκωνε δυνατά πολύ, απροειδοποίητα, χωρίς να ξέρει ποιόν και γιατί!).
Με αφορμη την πληροφορια που εδωσε η δρ. Ζιβαγκο για το σκυλι που ευθανατιστηκε επειδη δαγκωνε θα ηθελα να ρωτησω. Ποτε πιστευετε οτι ο ανθρωπος δικαιωνεται ηθικα οσαν αφορα στην αποφαση ευθανασιας του συντροφου του? Ποτε και γιατι διακιολογουμαστε να το παιζουμε θεοι οσον αφορα τη ζωη του συντροφου μας.
Ενημερωνω οτι εχω ευθανατισει ζωο-τον μητσαρα μου-. Μετανοιωνω και εχω τυψαρες -ισως οι μονες- που επετρεψα να φτασουμε σε αυτο το σημειο, αλλα ηταν αναποφευκτο στο τελος. Οποτε δεν ειμαι κατα 1000% απλα αναρωτιεμαι αν λογοι οπως δαγκωμα ανεξελεγκτο,αναπηρια -αυτο το κουτσαθηκε και για να το λυτρωσω το ευθανατισα με τρελαινει:mad:- δικαιολογουν μια τετοια πραξη

Last edited by a moderator:

PinkNpearl

Member
20 Ιουλίου 2008
20
0
και εγω πιστευω πωσ θα επελεγα αυτη την λυση σε σοβαροτατα προβληματα υγειασ κυριωσ εαν ειναι καταδικασμενο να πεθανει υποφεροντασ.
ετσι λεω αλλα αν ο Τανκουλησ μοθ βρεθει ποτε σε αυτη τη θεση... νομιζω πως εγω η ιδια δε θα ειμαι σε θεση να παρω τετοια αποφαση:(

liajoe

Well-Known Member
Το εζησα το "εργο" μια φορά, όταν ένα κουταβάκι της προηγούμενης γέννας της Zoe, γεννήθηκε με συγγενές εξαρθημα ωμοπλάτης. Σε ηλικία 60 ημερών, κοιμήθηκε!!!!. Πήρα 4 γνώμες από κτηνιάτρους και χειροπρακτικούς και από το εξωτερικό, και κατάλαβα πως δεν υπήρχε καμια λύση στο πρόβλημα. Οσο θα μεγάλωνε...θα "περπατούσε μόνο με τα πίσω πόδια.!!!! Δεν υπήρχε άλλη λύση.....
Ναι, στην Ελβετία στα σκυλιά που έχουν υψηλό ποσοστό δισπλασίας
ή αρθριτικά και καλαζάρ (σε οποιοδήποτε στάδιο), γίνετε ευθανασία.
Συμφωνώ, αν είναι άρωστα και υποφέρουν.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οχι δε δεχομαι η αναπηρια η το καλαζαρ να ειναι λογος ευθανασιας. Μονο αν το σκυλι υποφερει. Αλλα αφου εκενες τα παντα και δε γινοταν τπτα. Για τα αναπηρα υπαρχουν καροτσια ειδικα μπεημπιλινο τα παντα. Εμενα αν ηριτα μου το ξαναπαθει και δε γιατρευεται θα της παρω καροτσι. Θα στριμωχτουμε θα ζοριστουμε αλλα το κοριτσι μας θα ζησει και θα ειναι και ευτυχισμενο. Τα εχω ηδη ψαξει ολα, να και εχω χασει το λινκ της εταιριας με τα καροτσια αλλα σιγα το δυσκολο. Οχι ευθανασια για αυτα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ειμαι πολυ περιεργη να δω ποιος και γιατι ψήφισε αυτός που ψήφισε ναι για διαφορους λόγους..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης