ευθανασια

ευθανασία

• Total voters
    238

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
νομιζω οτι πολλοι συμφωνουν με την εννοια "μαρτυρικος θανατος στον δρομο " και σε αυτην αναφερθηκα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ok τοτε να το παρουμε αλλιως ...μαρτυρικος θανατος στον δρομο...
ποιος θα το κρινει?οτι ειναι μαρτυρικος?
ποιος θα ξερει την επομενη ωρα, το επομενο λεπτο.., τι τυχη μπορει να εχει..?
Δεν νομιζω ..(ευχομαι ..)να ειναι πολλοι ..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Απλώς είπα τι συμβαίνει καμιά φορά όταν βρίσκονται νεογέννητα κουτάβια χωρίς τη μάνα τους ίσως στο δρόμο. Τα νεογέννητα είναι δύσκολο έως αδύνατον να επιβιώσουν στο δρομο. Δεν τοποθετήθηκα. Ψήφισα "μόνο για λόγους υγείας" ;)

ymdk21

Member
12 Μαρτίου 2009
9
0
όλο δύσκολες ερωτήσεις βάζετε να πάρει... :(
Αυτή με πονάει περισσότερο όλων..
Κι αυτό γιατί δυστυχώς αναγκάστικα στην προηγουμένη σκυλίτσα μου να κάνω ευθανασία γιατί είχε καρκίνο.. :(:(:(
Ακόμα με πονάει αυτό.. και αδυνατώ να απαντήσω..

izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
ήμουν κατά... μέχρι που η ζωή τα έφερε έτσι που έπρεπε.. μονο για λόγους υγείας ...:(

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
Εγω παλι γιατι χωρις να ψηφισω μου λεει Ψήφισαν: 66. Έχετε ήδη ψηφίσει!

sorry για το off topic αλλα μου φανηκε περιεργο :-k

Παρ ολα αυτα ειμαι και εγω υπερ αν το προβλημα υγειας ειναι σοβαρο και δεν υπαρχουν ελπιδες να γινει καλα! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ.........

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγω παλι γιατι χωρις να ψηφισω μου λεει Ψήφισαν: 66. Έχετε ήδη ψηφίσει!

sorry για το off topic αλλα μου φανηκε περιεργο :-k
Γιατί η δημοσκόπηση ανοίχθηκε 28-03-07 και είναι πολύ πιθανό μέσα στα δυο χρόνια που μεσολάβησαν να έχεις ψηφίσει και να μην το θυμάσαι. ;)

Ντέπυ

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
79
0
53
Πειραιάς
Η ερώτηση είναι δίκοπο μαχαίρι.

Ψήφισα "οχι ποτέ". Απο την μία το παλεύεις μέχρι τέλους όπως όταν έχεις έναν άρρωστο άνθρωπο στον οποίο δεν γίνεται ευθανασία. Και απο την άλλη πάλι αν είναι να υποφέρει με φρικτούς πόνους και έχεις αυτή την επιλογή, το λυτρώνεις.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Η ερώτηση είναι δίκοπο μαχαίρι.

Ψήφισα "οχι ποτέ". Απο την μία το παλεύεις μέχρι τέλους όπως όταν έχεις έναν άρρωστο άνθρωπο στον οποίο δεν γίνεται ευθανασία. Και απο την άλλη πάλι αν είναι να υποφέρει με φρικτούς πόνους και έχεις αυτή την επιλογή, το λυτρώνεις.
Και γω ειμαι αυτης της αποψης , το σκυλι θα ειναι πιο ευτηχισμενο να ξερει το ιδιο οτι φευγει και βλεπει το αφεντικο του διπλα του , παρα να νομιζει οτι θα κοιμηθει αλλα δεν θα ξυπνησει ποτε!

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εγώ ψήφισα ναι για διάφορους λόγους, πχ. το σκυλί ήταν πολύ επιθετικό, σε κατάσταση που θα ήταν επικύνδινο ακόμα και για μία στέγη ζώων, ή αν ήταν πολύ άρρωστο αλλά υπέφερε από αυτό σε σημείο που πλέον απλώς ο θάνατος θα έπαιρνε μόνο μία αναβολή. Δυστυχώς οι μικροί μας φίλοι δεν μπορούν να μιλήσουν και είναι άσχημη η ανάληψη μίας τέτοιας ευθύνης από μέρους μας, αλλά ποιος από εμάς θα ήθελε να ζήσει μία μαρτυρική ζωή και μία μη αναστρέψιμη πορεία προς το τέλος;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα εκανα εκεινη την στιγμη, οτι θα εκανα και για το παιδι μου,τον καλυτερο μου φιλο,την γυναικα μου.Το ανθρωπινος δυνατο,μπριζα δεν θα τραβηξω ποτε,εδω σκεφτομαι καμια φορα οτι καποτε θα φυγει καποιο απο τα σκυλια μου και τρελλαινομαι,και πως θα ειναι η ζωη μου μετα,ακομα φοβαμαι μηπως παθω εγω τιποτα και τι θα κανουν,οχι και στα δυσκολα και στα ευκολα μαζι.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δύο ερωτήσεις για εκείνους που ψήφισαν μόνο για λόγους υγείας (ή "όχι ποτέ").

1)

Είναι ένα Αγ. Βερνάρδου που μεγάλωσε όσο πιο λάθος γίνεται και είναι τρομερά επιθετικός.

Ζει 7 χρόνια δεμένος σε μία ελιά, και ο ιδιοκτήτης του τον ταϊζει πετώντας του από μακριά το φαγητό. Έχει σπάσει 6 φορές την αλυσίδα του και έχει δαγκώσει 20 ανθρώπους σοβαρά. Τα 3 ήταν μικρά παιδιά. Δεν του παρέχεται η παραμικρή κτηνιατρική υποστήρηξη και δεν τον πλησιάζεις χωρίς πρώτα να τον πετύχεις με βελάκι υπνοτικό. Μάλλον δεν είναι καλά από υγεία (γεμάτος τσιμπούργια και ψύλλους), αλλά κανείς δεν τον αναισθητοποιεί κάθε 6 εβδομάδες για να του βάλει αμπούλες.

Από την βαρεμάρα έχει τρελαθεί ολότελα και μάλλον η υγρασία σε συνδιασμό με τα εξαιρετικά μακριά του νύχια του προκαλούν πολύ (και μόνημο) πόνο.

Να του κάνουμε ευθανασία;
Αν ναι, θα το βάλουμε αυτό στους λόγους υγείας;

2)

Το αδέσποτο λυκόσκυλο που "μπερδεύτηκε" με την κακία ορισμένων μεγαλώνοντας στους δρόμους και δαγκώνει όποιον τον πλησιάσει, ή περάσει με μηχανάκι ή ποδήλατο δίπλα του (25 ανθρώπους σε 15 μέρες κατέγραψα εγώ), τι θα το κάνουμε;

Φυσικά, δεν φταίει εκείνο, αλλά, τι να το κάνουμε τώρα, πείτε μου;

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και στα δυο ευθανασία

φυσικα και δεν ευθυνετε κάνενα απο τα δυο για την ΄κατάσταση ΄του, δεν παύει να ειναι κίνδυνος για τους αλλους

αλλωστε υγεία ειναι ΚΑΙ η ψυχικη

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο υπνωτίζεις..
Kόβεις νύχια, κανεις εξετάσεις και του παρέχεις την κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα..

Aναλαμβάνουνε εκπαιδευτές..
Oχι ένας..
Πολλοί..

Δεν μπορεί κάποια βελτίωση δεν θα έχει..?

Μπορεί μια ωραία πρωία να γίνει ένα σκυλί έτσι..?
Μπορεί να φταίει μονο το dna του?
Δεν θα παίζουν ρολο λάθη μεγάλα από τους ιδιοκτητες του στο παρελθον?
Βάση αυτά τα λάθη, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση στο πως να εξημερώσουμε αυτά τα σκυλιά?

Eίμαι σε αυτό το ποσοστό..:)

Προσωπικά είμαι εναντια της απόφασις να θανατώνεται κάτι..

Ακόμα και στην θανατική πινη σε εγκληματίες που είχε η Αμερική (δεν ξέρω αν έχει ακόμα..), είμαι εναντια..

Δηλαδή αν ένα σκυλί δεν μπορεί με τίποτα να εξημερωθεί..
Τι μπορεί να φταίει?
και ποια η διαφορα από την λυσα?

Μια τέτοια συμπεριφορά εξαρτάται τελικά από το DNA του ζώου?
η από κακές περιβαντολογικές συνθήκες που μεγάλωσε το ίδιο το ζώο?

Aν τελικά πρόκειται για ένα πραγματικά αγρια ζώο τότε σηκώνω τα χερια ψηλα..
Αλλα όχι χωρίς να το παλέψουμε..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
και στα δυο ευθανασία

φυσικα και δεν ευθυνετε κάνενα απο τα δυο για την ΄κατάσταση ΄του, δεν παύει να ειναι κίνδυνος για τους αλλους

αλλωστε υγεία ειναι ΚΑΙ η ψυχικη
Συμφωνώ αν είναι αδύνατον να εκπαιδευτούν
Τους ιδιοκτήτες τι τους κάνεις;;;

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Αλεξια πόσο χρονών ειναι το αγιοιυ Βερνάδου ????

πόσο καιρο θέλει για να εξαλείψη την συμπεριφορα που καλιεργήθηκε τόσα χρόνια ????

πόσο καιρο ζωής εχει ακόμα??

ποιος θα τον αναλάβει την στιγμη που οι ιδιοκτητες του δεν τολμουν να τον πλησιάσουν ??????

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μακη μηπως η ερωτηση παει σε εμενα η Αλεξια νομιζω οτι συμφωνει..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αλεξια πόσο χρονών ειναι το αγιοιυ Βερνάδου ????

πόσο καιρο θέλει για να εξαλείψη την συμπεριφορα που καλιεργήθηκε τόσα χρόνια ????

πόσο καιρο ζωής εχει ακόμα??

ποιος θα τον αναλάβει την στιγμη που οι ιδιοκτητες του δεν τολμουν να τον πλησιάσουν ????
Εχεις πολύ δίκιο σε αυτά..

Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα..
Ποιος θα μπορέσει να κουμαντάρει ένα σκυλί 60 κιλών..
Ποσο καιρό θα ζήσει ένα σκυλί Aγιου Βερναδου για να προλάβουν να εξαλείψουν λάθη του παρελθόντος..

Ναι πρακτικά είναι αδύνατον..
Εγώ μίλησα υποθετικά σε υποθετικές συνθήκες και ράτσες..

Πρακτικά αν έχεις ένα μεγάλο σκυλί με σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς όντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα..

Η μονη μου απορία είναι αν η επιθετικότητα του σκυλιού είναι γραμμένη και στο dna του.
Ετσι απλά περιέργεια..
και αν είναι καταγεγραμμένη στο dna του, αν μπορείς να πας κόντρα σε αυτό..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78