ευθανασια

ευθανασία

• Total voters
    238

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, εκτός "υγείας". Όταν για παράδειγμα ένα ζώο είναι επικίνδυνο. Από το να ζεί καταδικασμένο στη μοναξιά (και να είναι ωρολογιακή βόμβα) καλύτερα να κοιμηθεί.
Δεν είναι συνηθισμένα τα ζώα αυτά... αλλά υπάρχουν. Το να ζεις στην άρνηση και να κρατάς ένα σκύλο πραγματικά επικίνδυνο είναι άκρως ανεύθηνο (και παράνομο).

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ναι αλλα να εχουν γινει προσπαθειες να διορθωθει. οχι α δαγκωνει α το σκοτωνουμε. Υπαρχουν φαρμακα για ψυχασθενη σκυλια:confused:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ε ας τα δωσουν πρωτα καθε μερα και με ευλαβια στην ιατρικη συνταγη -οχι εχω να βγω με γκομενο δε δινω χαπι- και μετα αν δεν πιανει και το σκυλι ειναι δυστυχισμενο οκ. Αλλα πρωτα συνταγη.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Ευθανασία στον σκύλο άρα και στον ανθρωπο για τους ίδιους λόγους

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Παιδιά, ας είμαστε σοβαροί... Πόσο θα καθήσουν να περιμένουν να βελτιωθεί (με χάπια ή χωρίς) ένας σκύλος που είναι πραγματικά απρόβλεπτος κι επικίνδυνος;
Κι αν έχει παιδιά η οικογένειά του;
Τι θα πουν; ...."Κάτσε βρε συ, ίσως να μην τα φάει."; το να τον περιορίσουν δεν βοηθάει σε τίποτα (ίσα, ίσα).

Προφανώς δεν έχετε δει δαγκώματα σοβαρά από σκύλους με πραγματικό πρόβλημα νευρολογικό. Από την άλλη, κι από κακή ανατροφή αν είναι (ή κακή εκτροφή) ποιός θα έχει το σθένος και την υπομονή που απαιτεί η κατάσταση;

Και οι γείτονες; Αν εσύ είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ και πιστεύεις στα θαυματουργά σου χάπια του παιδί μου τι φταίει όταν ο σκύλος σου του επιτεθεί;

Ο ιδιοκτήτες του (αν τον έκαναν αυτοί έτσι) σπανίως θα ενδιαφερθούν.
Πολλοί πιο ανεύθηνοι, με πρόβλημα με την ευθανασία, απλώς θα το πετάξουν στο δρόμο (για να μην έχουν και άλλες μηνήσεις).

'Αρα το πρόβλημα πέφτει σε φιλοζωική οργάνωση ή φιλόζωο νέο ιδιοκτήτη.
Δεν είναι καλύτερα να ασχολούνται αυτά τα άτομα με τα ΜΥΡΙΑΔΕΣ αδέσποτα με καλή ιδιοσυγκρασία (που έχουν και περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουν κάτι καλό);

Ελάτε στον πραγματικό κόσμο παιδιά. Σκύλος μεγαλώσομος που δαγκώνει ανεξέλεκτα και χωρίς λόγο δεν έχει θέση.

Το να κάνεις "υπομονή" ή να δείχνεις ανεκτηκότητα σε τέτοιες επιθέσεις είναι εντελώς ανεύθηνο. Είναι σαν να έχεις ένα όπλο που πυροβολεί όποτε θέλει χωρίς προειδοποίηση.

Εγώ λυπάμαι πραγματικά το ότι ο νόμος ΔΕΝ μας προστατεύει από τέτοιους σκύλους στην ουσία:

'Ενας πολύ άγριος σκύλος (δεν λέω ράτσα γιατί δεν έχει σημασία) 40 κιλών, έβγαινε από τον κήπο του για πολλά χρόνια και δάγκωνε περαστικούς. Τους έστελνε στο νοσοκομείο κατακρεουργημένους (έχω δεί ουλές σε μια γριούλα που την καλήπτουν στο 40% της). Έχει δαγκώσει πάνω από 30 ανθρώπους (ίσως πολύ παραπάνω) και φυσικά βρίσκονται οι ιδιοκτήτες του στα δικαστήρια. Ο σκύλος θα έχει πεθάνει τώρα από βαθιά γεράματα και οι δίκες δεν κατάφεραν ποτέ να προστατέψουν κανέναν πολίτη (κράτησαν 10 χρόνια στα οποία ο σκύλος ποτέ δεν σταμάτησε να δαγκώνει όποτε ήθελε).

Το σκότωνα χαρωπά, χαρωπά αυτόν τον σκύλο (και τους ιδιοκτήτες του μαζί!).
Και το πιο αστείο είναι πως αυτός δεν είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις που έχω δει προσωπικά. Πιστεύω πως παρόλο που ήταν πολύ μακάκας ο σκύλος, έφταιγαν οι ιδιοκτήτες, πως οι εκπαίδευσή του θα είχε αποτέλεσμα (θα μάθαινε να κράταγε μέσα του όλη τη "κακία" του).

Ξέρω σκύλους που ενώ είχαν καταπληκτικούς ιδιοκτήτες, είχαν τέτοιο πρόβλημα επιθετικότητας (επικίνδυνης για τις ζωές τον γύρο τους) που δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο από ένα γρήγορο τέλος.

Χαίρομαι πολύ που προφανώς δεν ξέρατε για την ύπαρξη τέτοιων ζώων.
Εύχομαι ολόψυχα να μην σας τύχει ποτέ κάτι τέτοιο (γιατί είναι ότι χειρότερο για έναν σωστό και φιλόζωο ιδιοκτήτη).

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω μιλαω για εμενα και τον σκυλο μου. Εννοειται πως δε θα αφηνα να δαγκωνει γειτονες!! Σορυ αλλα οταν περνω σκυλο περνω ολα τα ρισκα. Αλλιως θα επερνα χρυσοψαρο. Αμα μου αρρωστησει θα κανω οτι μπορω να τον σωσω. Αλλα και να προστατεψω τους γυρω. Τωρα ως φιλοζωικη αλλο θεμα. Αλλα εγω μιλουσα για τον δικο μου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν για παράδειγμα ήταν ο σκύλος σου ένα ωραίο (πριν παλαβό) Τιβετιανό Μαστίφ (70 κιλών) που σου έφυγε μια μέρα στη βόλτα σας και έσπασε τα γόνατα 2 ανθρώπων και κατέβασε τα πρόσωπα 2 κοριτσιών 5ετών (για τα οποία κοριτσάκια θα δουλεύεις μιά ζωή από δω και στο εξής),
-τι θα έκανες;

Όχι, δεν μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αλλά έχει συμβεί σε άλλους να είσαι σίγουρη.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εμένα πάντως θα μου επιτρέψετε να το θεωρήσω και αυτό λόγο υγείας. Ψυχολογικής μεν, αλλά υγείας.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι, ίσως ο σκύλος να είχε πρόβλημα υγείας (καρκίνο στον εγκέφαλο) και αντέδρασε έτσι. Η ίσως να είχε κληρονομίσει "ευαισθησία" από τους γονείς του.

Με τέτοια επικινδυνότητα όμως, δεν έχουμε την πολιτέλεια για χάπια και ιατρική υποστήριξη. Όχι όταν ένας σκύλος μπορεί να σκοτώσει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι ok .. αυτό μπορείς να πεις ότι είναι για θέμα υγείας ..,ποιος άλλος λόγος δικαιολογεί την ευθανασια?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εννοειται οτι ειναι λογος υγειας. Α. Αν παρω μαστιφ ειμαι υποχρεωμενη να λουστω την επιλογη μου. Υπαρχουν και τα πεκινουα. Επειδη σκοπευω καποια στιγμη να γινω μανα θα παρω σκυλι που το κουμανταρω. Αλλιως οφειλω να βρω λυσεις.
Β. Αν το σκυλι μου εχει καρκινο στον εγκεφαλο και δεν γινεται τπτα αφου εχω εξαντλησει ολες τις επιλογες το ευθανατιζω γιατι παρατεινω τη δυστυχια του
Γ. Αν το σκυλι μου ειναι λαλα φροντιζω μεχρι να δω αν σταθεροποιειται η κατασταση να μην το βγαζω βολτα. Αν ειχα 2 κοριτσακια και καποιος ειχε τρελο σκυλι και ετρωγε τα κοριτσια μου θα ευθανατιζα τον ιδιοκτητη οχι το σκυλο.
Αν ο σκυλος μετα απο οοολες τις προσπαθειες και επισκεψεις σε γιατρους εκπαιδευτες κλπ ειναι επικινδυνος και δεν εχει τα λογικα του ναι τοτε τον ευθανατιζω.
Αλλα Οταν περνεις ζωο περνεις οολα τα ρισκα. Οχι το περνουμε γιατι θελουμε να καλυψουμε τις οποιες αναγκες μας συντροφια,τρυφεοτητα,ομορφια ξερω και γω και στα δυσκολα πουφ μια ενεση και τελειωσαμε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω ρωταω περα απο τα θεματα υγειας δικου μας αλλων και του σκυλιου τι αλλα θεματα υπαρχουν που να δικαιολογουν την ευθανασια?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ένα παράδειγμα: ένα φιλοζωικό σωματείο βρίσκει αδέσποτα νεογέννητα κουτάβια κι επειδή ΔΕΝ μπορεί να τα φροντίσει, αφού έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα, προβαίνει σε ευθανασία τους για να αποτρέψει τον μαρτυρικό τους θάνατο στο δρόμο.
Δεν λέω ότι συμφωνώ, απλά ότι συμβαίνει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
παιδιά θα πάρω το μαστίγιο για να παραδειγματιστείτε και θα βάλω και μουστάκι για να γίνω χιτλερ ...:eek::D

λέω καμια άλλη περίπτωση ...:p
για ποίους λόγους ψηφισαν αυτοι που ψηφισαν ...τους άλλους λόγους ...?
ποιοι ειναι αυτοι οι λογοι?

περα απο το να παιξουμε το παιχνιδακι ..ειμαι θεος και εσυ το σαπουνι..

υπαρχει κανενας νορμαλ λογος?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αφού έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα, προβαίνει σε ευθανασία τους για να αποτρέψει τον μαρτυρικό τους θάνατο στο δρόμο.
.
"μαρτυρικος θανατος στο δρομο" ?
απο τι? απο πεινα η διψα? το ιδιο συμβαινει σε καμια δεκαρια σκυλια στην γειτονια μου ,αλλα δεν ειναι ελευθερα τουλαχιστον να φανε σκουπιδια η να πιουν νερο που εβαλε καποιος αλλος σε ενα μπωλακι,ειναι δεμενα με αλυσιδα και περιμενουν.
απο αυτοκινητο? το ιδιο μπορει να παθει οποιοδηποτε δεσποζωμενο σκυλι που ο ιδιοκτητης εχει το συνηθειο να το βγαζει βολτα χωρις λουρι, η εσπασε το λουρι, η μας ξεφυγε ανοιγοντας την πορτα, η τρομαξε απο τα βεγγαλικα και πηδηξε απο τον κηπο, η ...
απο καλαζαρ? ερλιχιωση? ολα μπορουν να εχουν οπως γνωριζεις.
απο κλωτσιες,? πες το στους διπλανους μου.
απο φολα? και δικο μου εχω χασει απο φολα, δεν ηταν αδεσποτο.
δεν ειναι επιχειρηματα αυτα, δεν υπαρχει μαρτυρικος θανατος, μονο μαρτυρικη ζωη και καλυτερα που η ζωη των αδεσποτων ειναι λιγα χρονια, ελευθερη τουλαχιστον, παρα 10 και θεοσκατη απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
γαλαζιο ..ολα τα παραπανω ποστ μαζι με της Λιζας ηταν ειρωνικά στην ουσια ..;)
κανεις δεν συμφωνει με αυτο ..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78