ευθανασια

ευθανασία

• Total voters
    238

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Παντα ελεγα οτι δεν θα μπορουσα να κανω ευθανασια σε σκυλο,βεβαια ολα τα σκυλια τα εχω στο μυαλο μου σαν να σκεφτομαι το δικο μου,οποτε δεν εειμαι αντικειμενικη.
Τελικα η ζωη τα εφερε ετσι και η ευθανασια μου χτυπησε την πορτα γιατι η σκυλουλα μου αρρωστησε πολυ.Εκει που σκεφτομουν οτι δεν θα μπορουσα να τοκανω ποτε στην ζωη μου,η αποφαση να την κοιμησουμε ηταν η πιο λυτρωτικη για την κοπελουλα μου.Βεβαια δεν την προλαβαμε μολις το πηραμε αποφαση και την αποχαιρετισαμε ολοι,ξεψυχησε.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Προσφατα το βιωσα. Ψηφιζω υπερ της ευθανασιας οταν η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη , οταν εχεις κανει τα παντα και οταν τα φαρμακα και οι αγωγες παυουν να κανουν τα μικρα θαυματα τους.

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Μόνο αν είναι σίγουρο ότι θα βασανιστει πολύ πριν έρθει η ώρα του. Αλλά έχω ακούσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται ευθανασία, ας πούμε, εδώ στην γειτονιά υπάρχει ένας σκύλος ο οποίος είναι βέβαια από σπίτι αλλά τον αφήνουν κάποιες ώρες την ημέρα ελεύθερο στον δρόμο για να κάνει μόνος του την βόλτα του και αυτός έχει επιτεθεί σε δύο σκυλιά ασχέτου φύλου, ηλικίας και μεγέθους και τα ξεκύλιασε. Αυτός ο σκύλος δεν θέλει ευθανασία; Γιατί έχω ακούσει πως αν τα σκυλιά δοκιμάσουν αίμα από άνθρωπο ή ζώο θα το ξανακάνουν. Για μένα τέτοια σκυλιά θέλου ευθανασία και ειδικά όταν οι ιδιοκτήτες είναι ξεροκέφαλοι και έχουν πάρει έναν σκύλο απλώς για να έχουν έναν σκύλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ευθανασία χρειάζεται ο "ιδιοκτήτης".
Τι φταίει το σκυλί; Αν το έβγαζε δεμένο όπως πρέπει, δεν θα πείραζε κανέναν.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγω είχα σκεφτει σοβαρά την ευθανασία. Με το ένα πόδι στο κτηνιατρείο ήμουν όταν για δεύτερη φορά ο σκύλος μου πήδηξε πάνω απο το τείχο της πιλοτής και έκανε 4μ πτώση στο υπόγειο πάρκιγκ. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν να με πείσουν να τον βάλω κάτω...
Έχει γεμίσει το κάτω του σαγόνι με πληγές απο τα ατυχήματα του. Είχε σπάσει το ένα δάκτυλο του ποδιου του όταν έπεσα πάνω σε τοίχο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Και με την ευιθανασια τι θα εσωζες;Το σκυλο απο την πτωση;Δηλαδη ενα υγιη σκυλο θα τον σκοτωνες με την ευθανασια,για να μη σκοτωθει μονος του απο τον οροφο ή επειδη εχει ατυχηματα;Θα μας τρελανεις;;;;:eek:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και με την ευιθανασια τι θα εσωζες;Το σκυλο απο την πτωση;Δηλαδη ενα υγιη σκυλο θα τον σκοτωνες με την ευθανασια,για να μη σκοτωθει μονος του απο τον οροφο ή επειδη εχει ατυχηματα;Θα μας τρελανεις;;;;:eek:
Ο σκύλος είναι τυφλός...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Γιατί έχω ακούσει πως αν τα σκυλιά δοκιμάσουν αίμα από άνθρωπο ή ζώο θα το ξανακάνουν.
Μύθος....παραμύθι....λόγια......χαζομάρες ανίδεων ανθρώπων......!Μην τα πιστεύεις αυτά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ευθανασία χρειάζεται ο "ιδιοκτήτης".
Τι φταίει το σκυλί; Αν το έβγαζε δεμένο όπως πρέπει, δεν θα πείραζε κανέναν.
συμφωνώ.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ο σκύλος είναι τυφλός...
Και παλι,φτιαχνεις τετοιες συνθηκες ωστε να ζησει με το υπαρχον προβλημα του.
Ειχα συναντησει ενα αξιωματικο ναυτικου που ειχε ενα σκυλο τυφλο και ειχε προσαρμοσει το σπιτι και το γυρω περιβαλλον συμφωνα με τις ικανοτητες του σκυλου.Σα να εχεις παιδι σε αναπηρικο καροτσι.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συμφωνώ skylakos αλλά όταν βγούμε έξω σε κανα πάρκο?
Όταν το πάω βόλτα και πέφτει στα παρκαρισμένα και σκοντάφτει στα πεζοδρόμια?
Ωραίο είναι να μη μπορείς να παίξεις μαζί του γιατί φοβάσαι μη σκοντάψει ή χτυπήσει κάπου?
Όταν το φωνάζεις και έρχεται όλο χαρά αλλά στο μισό μέτρο νομίζει ότι έφτασε και αρχίζει και κλαίει επειδί δεν το χαιδεύεις?
Εκτός απο αυτά είναι και το θέμα πόνου. Δύο φορές την ημέρα του βάζω eye-drops (δεν θυμάμαι πως τα λένε στα Ελληνικά... κολήλιο?) και μια φορά αλοιφή.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Έκανα για λόγους υγείας και ήμουν έτοιμη να ξανακάνω (πάλι για λόγους υγείας) αλλά με ''απάλαξε'' απο την δύσκολη απόφαση ο ίδιος μου ο σκύλος.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν και είχα ψηφίσει (χωρίς να γράψω κάτι - ήμουν "νέος", βλέπετε και με ...κατάθλιψη εκείνη την εποχή), μπορώ να γράψω πλέον ότι θα το έκανα μόνο για λόγους υγείας.

Αυτό έκανα τη δεύτερη μέρα των τελευταίων Χριστουγέννων, με την 5χρονη Νίνα μου, που υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια και τα νεφράκια της είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Και, μάλιστα, μία στιγμή (ή, το πολύ, μία μέρα) πριν αρχίσει να υποφέρει πραγματικά. Και μάλιστα, μετά από 3 μήνες άνισου αγώνα, όπου πρωί και βράδυ την πήγαινα στον κτηνίατρο για εδοφλέβιο ορό και, όταν καταστράφηκαν τελείως οι φλεβίτσες της υποδόριο ορό στο σπίτι 2-3 φορές την ημέρα. Μία περίοδος που σκέφτηκα πολύ το θέμα και που, τουλάχιστον, ένα από τα παιδιά μου υποψιάζομαι ότι δεν έχει ακόμα "συγχωρήσει" (ή, αν θέλετε, αποδεχτεί) την απόφαση.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολύ σπάνιες περιπτώσεις ανίατης (?) επιθετικής συμπεριφοράς (ειδικά σε "δυνατές" φυλές που μου αρέσουν), που παρακαλάω το Θεό να μην τύχει σε μένα και που η τελευταία λύση (λένε κάποιοι έμπειροι άνθρωποι), μετά από εκπαιδεύσεις, επίμονη προσπάθεια αλλαγής και προσαρμογής συμπεριφοράς, μετά από, ας πούμε, μετακόμιση σε άλλο (πιό κατάλληλο) σπίτι, η μόνη λύση ίσως θα ήταν η ευθανασία. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πάνω σ' αυτό.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Έχω κάνει ευθανασία στο Βιλμάκι μου 5 ετών boxerina, έπασχε από επιθετικό καρκίνο, δεν υπήρχε περίπτωση ίασης και υπέφερε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78