καθαροαιμο και ημιαιμο

Τι θα προτιμουσατε και γιατι

• Καθαροαιμο

Votes: 18 52,9%
  • ημαιμο

Votes: 19 55,9%

• Total voters
    34

Status
Κλειδωμένο θέμα

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Μπαμπη...ειμαι της αποψης οτι ενα σκυλι του δρομου , εχει "σκληραγωγηθει" σε σχεση με τα δικα μας τα καλομαθημενα.
Οποτε πιστευω οτι αντεχει σε περισσοτερες κακουχιες λογω ισχυροτερου ανισοποιητικου συστηματος.
Αποψη μου παντα...
Βασιλη σε πολλες περιπτωσεις τα ημιαιμα δεν ειναι παντα απο τον δρομο (βλεπε την αναμπελ που εχω εγω, ασχετος αν εκει πιστευω οτι θα κετεληγε) ... Στην περιπτωση την δικια μου ας πουμε δεν ξερω τι θα βγει η σκυλιτσα μου και στον δρομο δεν εφτασε ποτε για σκληραγωγηθει ...Αν μιλαμε αποκλειστικα για την αποκτηση κουταβιου τοτε ο εκτροφεας πιστευω ειναι μονοδρομος για θεμα υγειας ( και πολλα ακομη που εχουν αναλυθει σε αλλα νηματα) και οχι καποιο ημιαιμο απο τον περιπτερα της γειτονιας ...για μεγαλυτερης ηλικιας σκυλια , ναι θα συμφωνησω μαζι σου αν και δεν ειναι ο κανονας αυτος ...
Δεν αμυνομαι των θεσεων μου , απλα παραθετω σκεψεις ....

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Τώρα εγώ ψήφισα το δεύτερο μια και η δικιά μου ημίαιμη είναι ουσιαστικά... Διαφορετικά δεν έβγαλα άκρη με όσα γράφει ο θεματοθέτης.

Απλά το ημίαιμο δεν το αγοράζεις σε καμία περίπτωση. Γενικά όμως είτε ημίαιμο είναι, είτε καθορόαιμο, το ίδιο κόστος έχουν οι ανάγκες συντήρησής τους.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Βασιλη σε πολλες περιπτωσεις τα ημιαιμα δεν ειναι παντα απο τον δρομο (βλεπε την αναμπελ που εχω εγω, ασχετος αν εκει πιστευω οτι θα κετεληγε) ... Στην περιπτωση την δικια μου ας πουμε δεν ξερω τι θα βγει η σκυλιτσα μου και στον δρομο δεν εφτασε ποτε για σκληραγωγηθει ...Αν μιλαμε αποκλειστικα για την αποκτηση κουταβιου τοτε ο εκτροφεας πιστευω ειναι μονοδρομος για θεμα υγειας ( και πολλα ακομη που εχουν αναλυθει σε αλλα νηματα) και οχι καποιο ημιαιμο απο τον περιπτερα της γειτονιας ...για μεγαλυτερης ηλικιας σκυλια , ναι θα συμφωνησω μαζι σου αν και δεν ειναι ο κανονας αυτος ...
Δεν αμυνομαι των θεσεων μου , απλα παραθετω σκεψεις ....
Συγνωμη παραλειψη δικια μου.
Οταν λεω ημιαιμο εννοω να το παρεις απο τον δρομο (αδεσποτο και μεγαλο σε ηλικια 1χρονου+++)...
Παραδειγμα..... Ο μικρος που εχω εδω και 4 μηνες, μου εχει βγαλει ωτιτιδα (2 φορες) και kennel cough (1 φορα), ενω το αδεσποτο που εχω 5 χρονια (2 χρονια ηταν ημι-δεσποζομενο) μου εχει βγαλει μονο μια φορα ωτιτιδα (αν εξαιρεσεις ενα προβληματακι που τωρα εχει λυθει με το στομαχι απο φολα).
Αυτο εννοω. :)

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.639
11.047
Athens
καλά , ποιος εγγυήθηκε οτι ενας ζωντανός οργανισμός δεν θα εμφανίσει ποτέ το οτιδήποτε ?
Kανείς.
Αυτό που λέω είναι το εξής "μοντέλο πιθανοτήτων" - διευκρινίζω για πιθανότητες μιλάω (και όχι "άμα σου τύχει", "δεν ξέρεις τι θα σου τύχει", "ο θεός είναι μεγάλος" κλπ.)

Ασθένειες σε ημίαιμα = "Κλασικές" ασθένειες σκύλου
Ασθένειες σε καθαρόαιμα = "Κλασικές" ασθένειες σκύλου + ασθένειες φυλής

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ασθένειες σε ημίαιμα = "Κλασικές" ασθένειες σκύλου
Ασθένειες σε καθαρόαιμα = "Κλασικές" ασθένειες σκύλου + ασθένειες φυλής
Ασθενιες που με την σωστη εκτροφη τεινουν να εκλειψουν (η τουλαχιστον δουλευουν προς σε αυτην την κατευθηνση...ενω με τα ημιαιμα ΒΥΒ ειναι κατι σαν kinder εκπληξη ...μιλοντας παντα για κουταβια

Συγνωμη παραλειψη δικια μου.
Οταν λεω ημιαιμο εννοω να το παρεις απο τον δρομο (αδεσποτο και μεγαλο σε ηλικια 1χρονου+++)...
Παραδειγμα..... Ο μικρος που εχω εδω και 4 μηνες, μου εχει βγαλει ωτιτιδα (2 φορες) και kennel cough (1 φορα), ενω το αδεσποτο που εχω 5 χρονια (2 χρονια ηταν ημι-δεσποζομενο) μου εχει βγαλει μονο μια φορα ωτιτιδα (αν εξαιρεσεις ενα προβληματακι που τωρα εχει λυθει με το στομαχι απο φολα).
Αυτο εννοω.
για αυτο διευκρισα και εγω τα περι κουταβιου ...σε ενηληκο σκυλι και εγω μαζι σου τουλαχιστον στις περισσοτερες των περιπτωσεων γιατι υπαρχουν και αυτες που εγιναν αδεσποτα επειδη ακριβως επρεπε καποιος να ασχολειθει ιατρικων μαζι τους ...
Ολα αυτα παντα χαρην διαλογου και εμπλουτισμου γνωσεων (αυτα που γραφω τα εχω αντλησει απο εδω) χωρις να λεω οτι αυτα που γραφετε δεν ειναι σωστα , απλα προσθετω παραμετρους που κατα την γνωμη μου (παντα) ειναι ευστοχοι..

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Ολα τα σκυλια καποια στηγμη αρρωστενουν το θεμα ειναι ποσο συχνα αρρωστενουν εγω την Ηρα την εχω 1 χρωνο απο την ημερα που γεννηθικε πρωτη γεννεια κουταβι του σπιτιου ειναι ημαιμο το σκυλακι, δεν μου εχει αρρωστησει μεχρει τωρα, παρα μονο η μανα της που πεθανε χωρεις να της κανω ευθανασια.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...και όχι "άμα σου τύχει", "δεν ξέρεις τι θα σου τύχει", "ο θεός είναι μεγάλος" κλπ.)...

2. Ασθένειες σε ημίαιμα = "Κλασικές" ασθένειες σκύλου

3. Ασθένειες σε καθαρόαιμα = "Κλασικές" ασθένειες σκύλου + ασθένειες φυλής
1. ..."υπάρχουν και καλά παιδιά", "stay together" κλπ...

2. Ακριβώς!
Μόλις σήμερα, ήμουν στο (γνωστό και μη εξαιρετέο) Μαδεμοχωρίτη και μπροστά μου, στο ταμείο, ήταν ένας κύριος, που αγόρασε μιά τροφή (σε αρκετά μεγάλη διαφανή συσκευασία) no-name... του τύπου frolic (για μας: τρως - πεθαίνεις)...
Ταυτόχρονα, έκανε και μιά ερώτηση: "Εχετε τίποτα για τα αρθριτικά?"
Η κοπέλα τον ρωτάει: "θέλετε αντιφλεγμονώδες? Πονάει, ή απλά δυσκολεύεται?"
Απάντηση: "Οχι, μωρέ, δεν δείχνει να πονάει ο καημένος, απλά δυσκολεύεται λιγάκι όταν πηγαίνει να καθήσει ή να σηκωθεί"
Οπότε του πρότειναν να πάρει Synoquin (γλουκοζαμίνη κλπ.)... αφού τον ρώτησαν πόσα κιλά είναι ο σκύλος (είναι 20 κιλά)...
Ερχεται η ώρα να πληρώσει και ο λογαριασμό ήταν 16€ !!!

Αναρωτήθηκα: "Πόσο να κάνει το Synoquin και πόσο η τροφή?"...
Και, χωρις να διστάσω, προχωράω στην ερώτηση του εκατομμυρίου: "Συγγνώμη, πόσων ετών είναι ο σκύλος σας?"
Και παίρνω την απάντηση στη "δημοσκόπηση" που κάνουμε εδώ: "Α, είναι 16,5" !!!!!!!!!!

3. Ω, ναι...

Last edited:

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Καθαρόαιμο ψήφισα για έναν και μοναδικό λόγο.Την γνώση του μεγέθους,του χαρακτήρα και πιθανόν προβλημάτων υγείας που πιθανόν θα έχει ο σκύλος σου μεγαλώνοντας αναλόγως με τη φυλή που ανήκει.Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις λατρεύω όλα τα σκυλιά και δεν μπορώ να τα διαχωρίσω βάση της εμφάνισης τους ή του χαρακτήρα τους.Ούτως ή άλλως με ημίαιμα μεγάλωσα και τα λατρεύω,αλλά το μοναδικό ελάττωμα που άλλοι το θεωρούν προτέρημα είναι ότι είναι kinder έκπληξη!

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Ασθενιες που με την σωστη εκτροφη τεινουν να εκλειψουν (η τουλαχιστον δουλευουν προς σε αυτην την κατευθηνση...ενω με τα ημιαιμα ΒΥΒ ειναι κατι σαν kinder εκπληξη ...μιλοντας παντα για κουταβια
Και αλλες ασθενειες ή προβληματα που προκυπτουν απο την επιλεκτικη εκτροφη. Πχ οι δυσπλασιες στους Γ.Π. παροτι τετοια ζωα βραβευονται κιολας αρα απο τους "αρμοδιους" υπαγονται στη σωστη εκτροφη. Βεβαια μεταξυ εκτροφεα και ΒΥΒ δεν τειθεται θεμα γιατι ο πρωτος προσπαθει να βοηθησει τη φυλή, εστω κατα τη δικια του ιδανικη εικονα ή της FCI, ενω ο ΒΥΒ ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Παρεπιπτοντως, δεν εχω καταλαβει αν ο γκαμαρ λεγοντας ημιαιμα εννοει τα οχι ρατσας και τις διασταυρωσεις ή αυτα που δεν εχουν pedigree.

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Παρεπιπτοντως, δεν εχω καταλαβει αν ο γκαμαρ λεγοντας ημιαιμα εννοει τα οχι ρατσας και τις διασταυρωσεις ή αυτα που δεν εχουν pedigree.
εγω δεν εχω καταλαβει τι θελει να πει γενικως η που θελει να καταληξει , αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο ....

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
ανεκαθεν ειχα ημιαιμα , εδω και τρια χρονια το γυρισα , 2 καθαροαιμα και 2 ημιαιμα + ενα αδεσποτο καθαροαιμο με καλαζαρ που δεν την γλυτωσε τελικα
ταλαιπωρηθηκα πολυ καιρο, και εγω και η κουκλα , και ψαχνοντας το πολοι μου ειπανε οτι με τις ασθενειες και ιδιως καλαζαρ τα ημιαιμα ανταποκρινονται και τα περισσοτερα το ξεπερνανε σε αντιθεση με τα καθαροαιμα που δεν ανταποκρινονται ευκολα στην θεραπεια , δεν ξερω αν ισχυει

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
δεν εχω κανενα προβλημα με τα ημιαιμα, και στο μελλον αν μας αφησει χρονους ο ροκυ ( χτυπα ξυλο ), σιγουρα θα κοιταξω για ενα ημιαιμακι σε καμια φιλοζωικη! Αλλα μου αρεσουν πολλοι τα καθαροαιμα! Γενικα μου αρεσει το γνησιο και το οτι ξερω πανω κατω τι θα μου βγει και πως!! Φυσικα δεν καμαρωνω τα ''καθαροαιμα'' που εχουν ολοι, γτ Δεν ειναι..

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Αυτο που λεω ο ποιητης ειναι οτι ολα τα ημαιμα κουταβια εχουν τις αναγκες με τα καθαροαιμα.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Δεν ξέρω πόσο "γνήσια" είναι τα καθαρόαιμα, ειδικά αν θεωρείς (όπως εγώ) δημιουργό την φύση και τροποποιητή, και φυσικά όχι αλάθητο, τον άνθρωπο...Φιλοσοφίες χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης :)
Εγώ ψήφισα ημίαιμα, γιατί αυτό επέλεξα και προτείνω σε όλους που τους ενδιαφέρει σκύλος συντροφιάς, και εννοώ από το δρόμο ή από φιλοζωική και όχι επί τούτου μιξεις. Άλλωστε και ανάμεσα στα καθαρόαιμα, το κάθε σκυλάκι έχει τον χαρακτήρα του, δεν ζεις γενικά με ένα πχ λαμπραντόρ, ζεις με τον σκύλο σου τον τάδε που είναι μοναδικός.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Αυτο που λεω ο ποιητης ειναι οτι ολα τα ημαιμα κουταβια εχουν τις αναγκες με τα καθαροαιμα.
Σε προηγούμενο σου ποστ έγραφες οτι τα "καθαρόαιμα" έχουν πιο πολλά έξοδα απο τα ημιαίμα αν θυμάμαι καλά(πέρα απο την απόκτηση τους).

Υ.Γ. Να θυμάσαι πάντα οτι το ζευγάρωμα δεν είναι ανάγκη....:rolleyes:

Status
Κλειδωμένο θέμα