οταν δεν περνεις σκυλο απο εκτροφεα φοβασαι μην εχει δυσιπλασια η δεν ξερεις αμα εχει καποιες κακες εμπειριες η τον χαρακτηρα του σκυλου (αποτι καταλαβα απο τα λεγομενα)
Βασικά, όταν παίρνεις σκύλο, από γέννα βλάκα και pet shop [από puppy mill δηλαδή - αλήθεια ξέρεις τι είναι; για googlαρέ το], απλώς βοηθάς στο να συντηρηθεί μια ελεεινή βιομηχανία παραγωγής κουταβιών, που εκτός όλων των άλλων, συντελεί στην ραγδαία και ακατάπαυστη αύξηση των αδέσποτων στην χώρα μας και στην φρικτή διατήρηση στην ζωή, των μανάδων τους, μόνο για να γεννάνε ευρώ και όσο η εύθραυστη υγεία τους το επιτρέπει, μέχρι να πεθάνουν τελικά με φρικτό τρόπο, πάνω σε κάποια γέννα. Γιατί βέβαια, είναι οικονομικά ασύμφορο, να τις περιθάλψει ιατρικά, όπως τους πρέπει, ο εγκληματίας που δυστυχώς τις έχει να γεννοβολάνε.
...και παω στην ερωτηση : εναν παρεις ενα σκυλο απο την φιλοζωικη ξερεις τι εχει το σκυλι? τι εχει περασει? και ποιος ειναι ο μπαμπας του η η μαμα του?
Συνήθως όχι. Δεν ξέρεις τίποτα από αυτά. Και κυρίως τα κληρονομικά. Τα υπόλοιπα όμως της υγείας του, τα ξέρεις. Τα έχουν φροντίσει πριν από σένα, οι άνθρωποι της φιλοζωικής, οπότε και θα σε ενημερώσουν. Ο χαρακτήρας είναι επίσης, αντιληπτός σε ένα ενήλικο σκύλο από φιλοζωική. Σε κουτάβι, έτσι κι αλλιώς, διδάσκεται σε μεγάλο βαθμό.
Παίρνοντας σκύλο από φιλοζωική, παίρνεις ρίσκο σε μικρό βαθμό, αλλά και την ηθική ικανοποίηση, ότι σώζεις μια ταλαίπωρη ζωή από τον δρόμο και τον σύντομο θάνατο.
δευτερο θεμα
εαν εγω εχω μια θυλικια και μου πουν 10 φιλοι οτι αμα κανεις γεννα να μας δωσεις
γιατι να μην το κανω? αφου θα ξερω οτι θα πανε σε χερια γνωστων (και παντα τζαμπα)
για την καθαροτητα τις φυλης? ( οταν το γραφω αυτο μου παει αλλου το μυαλο και αιδιαζω )
και να μην ξεχναμε λογου βαθιας οικονομικης κρισης δεν μπορει ο καθε ενας να δινει 800-1200 ευρω για να παρει ενα σκυλο απο εκτροφεα (μακαρι να μπορουσαμε ολοι)
Αν έχεις 10 ζευγάρια καλά χέρια γνωστών, να μας τα κοινοποιήσεις, να τους στείλουμε αύριο το πρωί, 10 από τα πολλές 100άδες καταταλαίπωρα κουτάβια, που έχουν ήδη γεννηθεί από διάφορους ηλιθίους, που έχουν ζευγαρώσει τα σκυλιά τους και που δεν έχουν σχεδόν καμμία ελπίδα στην πολύ σύντομη ζωούλα τους, να βιώσουν ποτέ, την θαλπωρή ενός καλού σπιτιού. Και εγώ τζάμπα θα τους τα στείλω. Αντε να πληρώσουν το τσιπάκι.
Οποιος Σωτήρη, δεν θέλει να πληρώσει για καθαρόαιμο σκύλο, δεν είναι υποχρεωτικό. Οι δρόμοι και οι φιλοζωικές, είναι τίγκα στα ημίαιμα. Σαν το δικό σου και σαν τον fidel κάπου παραπάνω. Ωραιότατα ημίαιμα - τσάμπα - για τα οποία δεν υπάρχει φως στο τούνελ.
Ελπίζω βέβαια, όποιος δεν έχει να διαθέσει, για να αγοράσει σκύλο από σωστό εκτροφέα και το παίρνει απ'όπου να 'ναι, ίσα για να λέει ότι έχει καθαρόαιμο, να έχει να διαθέσει αργότερα, για οτιδήποτε ιατρικό χρειαστεί. Είτε ρουτίνας, είτε έκτακτο. Κι αν σου τύχει έκτακτο...δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς. Η...που να πετάξεις το "καθαρόαιμό" σου, για να το βρει και να το φτιάξει κάποιος άλλος ηλίθιος.
Μην το πάρεις προσωπικά, το πρώτο πρόσωπο. Χάριν ευκολίας, της συζήτησης.
[h=3]
Θέλω να ζευγαρώσω το σκυλάκι μου...[/h]
[h=3]
Γιατι ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά[/h]
[h=3]
Αγαπητέ εκτροφέα της πίσω αυλής:[/h]
[h=3]
Αναπαραγωγή ή (διαζευκτικό) Εκτροφή;[/h]
και τριτο να κανω και λιγο πλακα (γιατι εχω χιουμορ)
διαβασα εχτες σε ενα νημα εδω μεσα για την διατροφη
B.A.R.F.
λοιπον λογου κρισης ειμαι διατεθημενως να με υοθετησουν οσοι κανουν την διατροφη αυτη
ειμαι καλος κανω τις αναγκες μου οπου μου πειτε δεν εχω
ενδoπαρασιτα μονο λιγη πιεση εχω αλλα την ελενχω
Δεν χρειάζεται να σε υιοθετήσει κανείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να συντηρείς σωστά τα τρόφιμά σου και να τα τρως ωμά.
* Δεν ξέρω, αν ανταποκρίθηκα με επιτυχία, στο χιούμορ σου