καλησπερα απο ενα νεο μελος [Labrador]

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δεν είναι θέμα απόψεων. Είναι θέμα ηθικής.
Συμφωνώ, όμως και πάλι οι ηθικές αξίες του καθενός διαφοροποιούνται από περίπτωση σε περίπτωση και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σκέψου επίσης πως η επιλογή αγοράς κουταβιού από ιδιώτη για πολλούς ίσως να είναι και η "εύκολη" λύση. Πας, βλέπεις, πληρώνεις και τσουπ, είσαι σπίτι στο λεπτό με το κουτάβι. Όχι για όλους φυσικά, αλλά σίγουρα για μερικούς ισχύει το "ωχ μωρε δε βαριέσαι".

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον σκυλάκο σου για πολλά όμορφα χρόνια.

καλημερα στην παρεα
λοιπον καποιες απορεις σχετικα με το να παρεις αμα θες ενα σκυλο απο την φιλοζωικη (καλοπραιερετες αποριες γιατι μπερδευτικα)

Θα σου απαντήσω εγώ:cool:

οταν δεν περνεις σκυλο απο εκτροφεα φοβασαι μην εχει δυσιπλασια η δεν ξερεις αμα εχει καποιες κακες εμπειριες η τον χαρακτηρα του σκυλου (αποτι καταλαβα απο τα λεγομενα)
και παω στην ερωτηση : εναν παρεις ενα σκυλο απο την φιλοζωικη ξερεις τι εχει το σκυλι? τι εχει περασει? και ποιος ειναι ο μπαμπας του η η μαμα του?

όταν θα πάρεις ένα σκύλο από φιλοζωική ή τον δρόμο φυσικά κσι δε ξέρεις,αλλά ξέρεις ότι σώζεις ένα πλάσμα από το δρόμο και ξέρεις ότι δε θα πάρεις καθαρόαιμο,αλλά το φιλαράκι σου που δε ξέρεις πως θα είναι όταν θα μεγάλωσει!
Μην μπερδεύεσαι και από εκροφέα μπορεί κάτι να τύχει δε είναι θεοί απλά προσπαθούν να μιδενίσουν τις πιθανότητες για διάφορες ασθένειες ή κακές συμπεριφορές που οφείλονται στα γονίδια!
Είναι όλοι οι εκτροφείς ίδιοι,όχι φυσικά γιάυτό και θέλει ψάξιμο πολύυυυ!!

δευτερο θεμα
εαν εγω εχω μια θυλικια και μου πουν 10 φιλοι οτι αμα κανεις γεννα να μας δωσεις
γιατι να μην το κανω? αφου θα ξερω οτι θα πανε σε χερια γνωστων (και παντα τζαμπα)

Γιατί άμα η σκύλα σου π.χ έχει διακρίσεις είναι εντός προτύπου και έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για να κάνεις όλες τις απαρέτητες εξετάσεις-ακτινογραφίες ώστε να είναι εντάξει για αναπαραγωγή...δε θα τα δώσεις τζάμπα!
Ενώ άμα βάζεις ένα σκύλο ότι να΄ναι χώρις να ξέρεις-σε ενδιαφέροι τι θα γίνει γιατί να το κάνεις?Αυτοί οι 10 να πάρουμε ωραιότατα ημιαιμάκια(όπως αυτά που θα γεννηθούν)και έτσι θα έχουν κάνει και ένα καλό σώζοντας 10 ψυχές που κάποιος(σαν αυτόν που θα κάνει την γέννα)δε μπόρεσε και τα παίταξε.
Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε πολλλούς ότι δε χρειάζεται να γεννά το σκυλί μας χωρίς λόγο!

για την καθαροτητα τις φυλης? ( οταν το γραφω αυτο μου παει αλλου το μυαλο και αιδιαζω )

και να μην ξεχναμε λογου βαθιας οικονομικης κρισης δεν μπορει ο καθε ενας να δινει 800-1200 ευρω για να παρει ενα σκυλο απο εκτροφεα (μακαρι να μπορουσαμε ολοι)

Να πάρει από τον δρόμο ή από τόσες αγγελίες αδέσποτων που ψάχνουν σπίτι...ούτε αυτό από τον ιδιώτη δε είναι καθαρόαιμο!Αμα του μείνουν τα κουτάβια ίσως την επόμενη φορά το σκεφτει να βάλει την σκύλα του να γεννήσει!!

και τριτο να κανω και λιγο πλακα (γιατι εχω χιουμορ)
διαβασα εχτες σε ενα νημα εδω μεσα για την διατροφη B.A.R.F.
λοιπον λογου κρισης ειμαι διατεθημενως να με υοθετησουν οσοι κανουν την διατροφη αυτη
ειμαι καλος κανω τις αναγκες μου οπου μου πειτε δεν εχω

ενδoπαρασιτα μονο λιγη πιεση εχω αλλα την ελενχω ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Αυτά τα ..."ωχ μωρέ δε βαριέσαι"..., είναι που μας έχουν καταντήσει έτσι, σ'αυτή την χώρα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συμφωνώ, όμως και πάλι οι ηθικές αξίες του καθενός διαφοροποιούνται από περίπτωση σε περίπτωση και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σκέψου επίσης πως η επιλογή αγοράς κουταβιού από ιδιώτη για πολλούς ίσως να είναι και η "εύκολη" λύση. Πας, βλέπεις, πληρώνεις και τσουπ, είσαι σπίτι στο λεπτό με το κουτάβι. Όχι για όλους φυσικά, αλλά σίγουρα για μερικούς ισχύει το "ωχ μωρε δε βαριέσαι".
Ηθική... ή έχεις, ή δεν έχεις. Στα Βαλκάνια είμαστε, δεν είμαστε δα ο ένας από το Καζακστάν και ο άλλος από Ευρώπη να έχουμε διαφορετικές ηθικές αξίες. Αυτό που υπάρχει εδώ είναι ή έλλειψη ηθικής, όπως είπα, ή έλλειψη ενημέρωσης και συνεπώς, χοντροκεφαλιά και άμυνα.

Δεν βλέπω τίποτα σωστό στην υποστήριξη και την ύπαρξη των puppy mills & bybs. Οποιος θέλει να πληροφορηθεί περί αυτών, δόξα τω θεώ, υπάρχει το ίντερνετ και πάρα πολλές πληροφορίες, φωτογραφίες, κλπ. Οποιος θέλει να αμυνθεί για τη λάθος επιλογή του, θα βρει ένα σορό δικαιολογίες, και το "ωχ δε βαριέσαι" είναι απ' αυτές. Μας έφαγε αυτή η βαρεμάρα και η τεμπελιά! :mad:

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
δευτερο θεμα
εαν εγω εχω μια θυλικια και μου πουν 10 φιλοι οτι αμα κανεις γεννα να μας δωσεις
γιατι να μην το κανω? αφου θα ξερω οτι θα πανε σε χερια γνωστων (και παντα τζαμπα)
Το θέμα είναι να καταλάβεις απο μόνος γιατί δεν πρέπει, αν παγιωθείς στις απόψεις σου και απλά πείς αυτοί δεν ξέρουν τι λένε, τότε το πρόβλημα συνεχίζεται.
Να σου δώσω τροφή να σκεφτείς αν ήταν ελεύθερα στην φύση τα σκυλιά θα μπορούσε ένα ελατωματικό να ζευγαρώσει? ή δεν θα το αφήναν τα άλλα πιο δυνατά της αγέλης?
Στό πιο πάνω πόστ #35 λες περί στείρωσης δεν μας αρέσε να μας το κάναν και σε εμάς, συμφωνώ αλλά εμάς τους ανθρώπους η κοινωνία μας βάζει περιρισμούς, δεν αμολάμε κουτσούβελα ανεξέλεκτα.
Εσύ δηλαδή με ποιά κριτήρια θα ζευγάρωνες αυτά τα σκυλιά?
Τέλος εφόσον τα ζώα (σκυλιά) βρίσκονται υπό την επιμελειά μας, δεν είναι στη φύση να διατηρούνται οι φυσικές ισσοροπίες, δεν πρέπει να φροντίζουμε μην ζευγαρώνουν ανεξέλεκτα? εδώ κολλάει το θέμα ηθικής.

Σωτήρης75

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2013
100
0
Θεσσαλονικη
μετα απο διαβασμα (θα διαβασω και αλλα)
μπορω να πω οτι οντως εχετε δικιο

και εγω εκανα λαθος (απο αμορφωσια πανω στο θεμα)

σας ευχαριστω ολους και αν υπαρχουν και αλλα που μπορειτε να μου πειτε να διαβασω με χαρα θα το κανω

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Να χαίρεσαι το σκυλάκι σου! Και μπράβο σου που μπήκες στον κόπο και διάβασες, το σκυλί σου είναι πολύ τυχερό που έχει έναν τόσο σωστό ιδιοκτήτη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.095
Athens
Σχετικά με γέννες και το από που παίρνουμε σκύλο μίλησαν σωστά οι προλαλήσαντες.

Σχετικά με αυτό:
και τριτο να κανω και λιγο πλακα (γιατι εχω χιουμορ)
διαβασα εχτες σε ενα νημα εδω μεσα για την διατροφη B.A.R.F.
λοιπον λογου κρισης ειμαι διατεθημενως να με υοθετησουν οσοι κανουν την διατροφη αυτη
ειμαι καλος κανω τις αναγκες μου οπου μου πειτε δεν εχω
ενδoπαρασιτα μονο λιγη πιεση εχω αλλα την ελενχω
Έχει την ίδια ή και χαμηλότερη τιμή με μια καλή ξηρά τροφή. Άσε που μπορείς να βάλεις και σκόρδο μέσα (λίγο ε?) για την πίεση και ινδική καρύδα για τα ενδοπαράσιτα. :D
To μόνο ακριβό είναι ότι πρέπει να επενδύσεις σε καταψύκτη, αλλά αυτόν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για άλλες δουλειές: παγάκια για τα μοχίτο, να καταψύχεις φρέσκιες μπάμιες το καλοκαίρι που είν' η εποχή τους, να κρύψεις κάποιον που δεν θέλεις να τον βλέπεις κοκ. :D

Καλωσήρθατε!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Σωτηρη καλοριζικος ο σκυλακος σου,φαινεται πολυ ωραιος και εχει ομορφη ματιά.
Σωστα τα λενε εδω τα φιλαρακια ο καθενας με τον τροπο του.
Να σε νοιαζει η σωστη πληροφορηση και να μην στεναχωριεσαι αν δεν ξερεις, θα μαθεις.
Ε αν ακουσης και καμμια πενιά παραπανω, μην το παρεξηγησεις για το καλο ολων μας γινονται οι κουβεντες.

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Παιδιά και από τη μεριά μου πάντα βλέπω μια επίθεση από όλους. Δεν υπάρχει φορά που κάποιος πήρε σκύλο από κάπου αλλου εκτός από εκτροφείο και να μην έχει γίνει τεράστιο θέμα. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απογοηεύεται ο ωος ιδιοκτήτης. Και εδώ ο άνθρωπος δε πλήρωσε καν. Αυτό δεν είναι ενημέρωση. Απλα δεν άφησε το κουτάβι να βγει στο δρόμο. Διωχνεται κόσμο από το φορουμ με αυτόν τον τρόπο. Είδατε πως τον φτάσατε στο σημείο να αμύνεται.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οι αληθειες καποιες φορες λεγονται με τα σκληροτερα λογια..Οι περισσοτεροι καινουργιοι τα"ακουσαμε" για τον χ ψ λογο.
Ειμαστε ομως ακομα εδω και εχουμε μαθει πολλα ,και διορθωσαμε τις λαθος αποψεις που ειχαμε.
Το θεμα ειναι να δινεις λιγο χρονο στον εαυτο σου να δεχτει τις νεες πληροφοριες και να τις επεξεργαστει.
Μετα, το να μεινεις στο φορουμ και να μελετας ειναι αναποφευκτο :D

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Παιδιά και από τη μεριά μου πάντα βλέπω μια επίθεση από όλους.
Έχεις καταλάβει πόσες ζωές μπορεί να έχουν σωθεί με αυτές τις "επιθέσεις";... και μία να έχει σωθεί, θα ήταν αρκετή για να τις δικαιολογήσει.

Προσγείωση στην πραγματικότητα τις ονομάζω εγώ και γνώση...

Ευχαριστώ πρέπει να λένε όσοι μπαίνουν εδώ μέσα και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα για το τι σημαίνει έχω σκύλο...

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Δεν έχει κανένας ανάγκη να ακούει "τα σκληρότερα λόγια" αλλαγή στο ύφος χρειάζεται και όχι στις ιδέες! Είμαι σύμφωνος με όλα!

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Η διαφορά μεταξύ επίπληξης, συμβουλής/ενημέρωσης και "χαιδέματος των αυτιών" είναι σε όλους διακριτή πιστεύω! Κάθε νοήμων άνθρωπος καταδικάζει και τα puppy mills και την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καποιοι δεν τα γνωριζουν καν ομως.
Και στον γραπτο λογο η διαφορα στην εκφραση δεν ειναι τοσο διακριτη πιστευω εγω.
Αυτο που σου εγραψα θα το εκλαβεις με τον τροπο που θελεις εσυ, δεν σημαινει ομως οτι ο τροπος μου ειναι ο ιδιος με τον οποιο τον εκλαμβανεις εσυ!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν έχει κανένας ανάγκη να ακούει "τα σκληρότερα λόγια" αλλαγή στο ύφος χρειάζεται και όχι στις ιδέες! Είμαι σύμφωνος με όλα!
Το έχω καταλάβει ότι συμφωνείς με τις "ιδέες" :)

Δεν είναι τα σκληρότερα λόγια που ξαφνιάζουν τα νέα μέλη. Είναι το σοκ που υφίστανται ακούγοντας την πραγματικότητα που τους ανατρέπει την κοσμοθεωρία τους... είναι κάτι σαν τα στάδια του πένθους αν ξέρεις... όσοι μένουν φτάνουν στη αποδοχή του γεγονότος, αφήνοντας πίσω τον εγωισμό τους και την ψευδαίσθηση ότι ήξεραν τι κάνουν ...

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Ο.Κ. Μπορεί να κάνω λάθος... Απλά την επόμενη φορά που κάποιος δημοσιεύσει για να αναγγειλει με χαρά την απόκτηση του κουταβιού του μπορεί να γίνει αλλιώς η ενημερωσή του και όχι σε τέτοιο ύφος... Λογικά θα καταλάβει και θα συμφωνήσει.