προβολή αδένα τρίτου βλεφάρου


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν κατηγορώ απλά ενημερώνω
O ορισμός της συκοφαντικής δυσφήμισης. :wink:

Την επέμβαση θα την κάνω εκεί που έχω την δυνατότητα να την κάνω ..
Εννοειται, αλλά καλύτερα εκεί που σου είπα, γιατί μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμα και το ότι έγινε.

Ζήτησα σκυλί υγιές για οικογένεια σαν πρωταρχικό δεδομένο
Καλύπτεσαι. (NA ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ)

αλλά και για έκθεση εφόσον ...
Δεν καλύπτεσαι ... ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ... ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΓΓΕΙΑ

-Έχεις συμβόλαιο? ΟΧΙ
:? Δύσκολα ...

-Έχεις pedigree? ΝΑΙ
Ωραία ...

-Έχεις οτιδήποτε που να αποδεικνύει ότι πήρες σκύλο από εκεί?
Έχω απόδειξη από τράπεζα με προκαταβολή 200€
και εξόφληση 800 € ,μέσα και μεταφορικά , βιβλιάρια γιατρών από Σερβία Ελλάδα και άλλα στοιχεία
Πολύ καλά ...

Όμως δεν θέλω να πάω ενάντια σε κανένα
Μπορεί να θέλει αυτός να πάει ενάντιά σου ...

θέλω η τα λεφτά μου πείσω
Ξέχνα το αυτά δε γίνονται πουθενά στον κόσμο. Ειδικά χωρίς συμβόλαια.

ένα άλλο κουτάβι από άλλη γεννά
Του ίδιου? Και μετά από την σχέση που δημιουργήθηκε? Είσαι σίγουρος??
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
denis said:
Το θέμα είναι τί θα γίνει τώρα ... ΓΝΩΜΗ μου, παράτα τα όλα (τον εκτροφέα / εμάς / αποζημιώσεις) και ασχολείσου με το μάτι της σκυλίτσας ... και σε 2 χρόνια το ξανασυζητάμε ... :wink:
Ευχαριστώ όλους
Όπως με συμβουλέψατε ασχολούμαι με την Υγεία της Έρις
ΤΕΛΟΣ
 


Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
H αδελφή της Εris λοιπόν βρίσκεται και αυτή στην Ελλάδα, έχει τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσει το πρόβλημα και είναι ιδιοκτησία της Falco που είναι εκτροφέας.
Bλεπω αγαπητη Rottie οτι εκτος απο ειδημων στην εκτροφη εχεις και αποψη σε ιατρικα θεματα.
Δηλαδη με την ιδια λογικη εαν ενα κουταβι σε μια γεννα παρουσιασει δυσπλασια στο ισχυο η στους αγκωνες τοτε θα πρεπει να αποκλεισουμε ολη την γεννα αν ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα!
Εαν γινοταν αυτο ποσα σκυλια νομιζετε οτι θα ειχαν απομεινει?
Ας σοβαρευτουμε λιγακι..

Χτες ειπα για οσους δεν ξερουν να κατσουν εαν θελουν να ανοιξουν τα ματια τους να ψαχτουνε λιγο σε ορισμενα θεματα.

Οσο αφορα το Cherry eye επειδη ειναι καθαρα ιατρικο θεμα σημερα το πρωι μιλησα με μια κτηνιατρο η οποια εχει εξιδικευση στα ματια,μου ειπε οτι ειναι κατι που διορθωνεται αρκει ο κτηνιατρος που θα κανει την επεμβαση να ειναι εξιδικευμενος.(γινεται διορθωση του αδενα) και δεν αποκλειεται απο την αναπαραγωγη η σκυλα.


Εχει ή δεν έχει ectropion το κουτάβι?
Τελικα η Ερις εχει Εκτροπιο η Cherry eye ? η και τα δυο?

εσύ ΓΙΑΤΙ ζητάς εξέταση από άλλον γιατρό?? ΓΙΑΤΙ δημιουργείς αμφιβολίες?? )
Δεν δημιουργω καμια αμφιβολια απλα ειπα να την δει κτηνιατρος-οφθαλμιατρος για να αποφυγουνε την πιθανοτητα του λαθους (ποτε δεν γινονται γνωματευσεις απο φωτογραφιες..)


Eκπλήσσομαι πραγματικά από αυτά που διαβάζω και μάλιστα απο εκτροφείς. Βασίλη, έσπευσες να υπερασπιστείς τον εκτροφέα - φίλο σου, μετά από μήνες που γνωρίζεις την ύπαρξη του forum και του rottweiler subforum, όπου και άλλοι εκτροφείς έχουν πετροβοληθεί και έχουν κληθεί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα (Ελληνες) και το έκαναν μόνοι τους ...
Αγαπητε Deni δεν υπερασπιζομαι κανεναν φιλο μου και ο πατερας μου ο ιδιος να ητανε τα ιδια θα ελεγα..
Υπερασπιζομαι τους ελληνες εκτροφεις για εναν και μονο λογο αυτο η οποιοιδηποτε κληρονομικο προβλημα αυριο μπορει να χτυπησει την πορτα την δικια σου και την δικια μου αρα λοιπον ας ειμαστε προσεχτικοι..
Το αν και το ποτε θα κανω παρεμβασει θα το κρινω εγω και μονο εγω.
Απλα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος.

Θα ειμαι ευτυχης εαν ολοι μαζι καλοπροαιρετα για καποιο προβλημα που μας απασχολει να μπορουμε να ανταλλαξουμε αποψεις για το καλο της φυλης και οχι να σταυρωνουμε ο ενας τον αλλον..
Επειδη οι περισσοτεροι δεν ξερετε τι εχει γινει μεταξυ του Μανωλη και των Εκτροφεων για οποιονδηποτε θελει να μαθει την αληθεια υπαρχουν τα μαιλ και ειναι στην διαθεση σας.

Τελος ευχομαι να γινει το καλυτερο για την Ερις και θα ΞΑΝΑ συμβουλευα τον Μανωλη πριν γινει επεμβαση την δει ειδικος οφθαλμιατρος ( Υπαρχουν και στην Αθηνα και στην Θεσσαλονικη)
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
τοτε θα πρεπει να αποκλεισουμε ολη την γεννα αν ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα!
Εαν γινοταν αυτο ποσα σκυλια νομιζετε οτι θα ειχαν απομεινει?
Eχεις δίκιο ... ακόμα κι έτσι ... και ειδικά σε γνωστούς σκύλους, οι βρώμες βγαίνουν ... πέφτει το σουξέ και ... η ''φυσική'' επιλογή έχει γίνει ... :D

με μια κτηνιατρο η οποια εχει εξιδικευση στα ματια,μου ειπε οτι ειναι κατι που διορθωνεται αρκει ο κτηνιατρος που θα κανει την επεμβαση να ειναι εξιδικευμενος.(γινεται διορθωση του αδενα) και δεν αποκλειεται απο την αναπαραγωγη η σκυλα.
Κι εγώ.
Μου είπε τα ίδια, εκτός από το ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να κάνει dry eye ... πολύ πρόβλημα ... επίσης μου είπε ότι έχουν χαθεί σκυλιά από κάτι τέτοια ...

Για την αναπαραγωγή δεν είναι υπεύθυνη να πεί αυτή τί γίνεται.
Μίλησα με κριτές ... έκθεση δεν πάει, αν εγχειριστεί και δεν φαίνεται πάει, φυσικά, εκτός κι αν πέσεις σε expert ... Για μένα αναπαραγωγή χωρίς έκθεση δεν πρέπει να υφίσταται.

Τελικα η Ερις εχει Εκτροπιο η Cherry eye ? η και τα δυο?
Μια γρήγορη απάντηση είναι και τα δύο ... Cherry eye είναι πρόπτωση του τρίτου βλεφάρου, χρησιμοποιείται σε σκυλιά μόνο και είναι έκφραση, όχι ασθένεια ... ectropion χρησιμοποιείται και σε σκυλιά και σε ανθρώπους, (επειδή αναφέρεται στα ''έξω'' βλέφαρα, εμείς έχουμε μόνο τέτοια φυσικά) ... το cherry eye, αναφέρεται (και η θεραπεία του επικεντρώνεται φυσικά) στον δακρυικό αδένα που φέρει το βλέφαρο που έχει πρόβλημα τεράστιο λόγω επαφής με τον αέρα και άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος ...
η πιο απλή επεξηγηση που βρήκα ...
Cherry eye is the term used to refer to canine ectropion, a common eye condition in smaller and medium dog breeds where the gland of the third eyelid swells and becomes visible. This condition must be corrected, usually through surgery, because the gland produces most of the eye's tears. Older methods of cherry eye correction involved simply removing the gland, but it is a last-resort procedure today (complemented with a lifetime of eyedrops if performed), as the gland's purpose was unknown then. Modern methods of cherry eye correction involve repositioning of the gland to its normal location. The success rate of this type of surgery is approximately 95% in most breeds.

(ποτε δεν γινονται γνωματευσεις απο φωτογραφιες..)
Εννοείται, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να το πάω καλύτερα, δές τις δημοσιεύσεις μου, και θα στο βεβαιώσει και ο Μανώλης, ενώ είχα δεί cherry eye, δεν έλεγα ΤΙΠΟΤΑ, υπήρχε γιατρός που είχε πεί ότι είναι κριθαράκι, και ο Denis μόκο. Ξαφνικά αναφέρθηκε cherry eye, τσουπ, άλλαξε και γιατρός - γνωμάτευση, ξεμύτισε και ο denis ... ειδικός γιατρός τώρα στην Κρήτη, πολλά ζητάμε από τον άνθρωπο, στην τελική έλα στην θέση του ... ΚΟΥΤΑΒΙ και ΚΑΛΟ έψαχνε, ΠΛΗΡΩΣΕ, θα πληρώσει και άαααλλα .... και ταξίδια Αθήνα με το μάτι στο χέρι??

Αγαπητε Deni δεν υπερασπιζομαι κανεναν φιλο μου και ο πατερας μου ο ιδιος να ητανε τα ιδια θα ελεγα..
Υπερασπιζομαι τους ελληνες εκτροφεις για εναν και μονο λογο αυτο η οποιοιδηποτε κληρονομικο προβλημα αυριο μπορει να χτυπησει την πορτα την δικια σου και την δικια μου αρα λοιπον ας ειμαστε προσεχτικοι..
Το αν και το ποτε θα κανω παρεμβασει θα το κρινω εγω και μονο εγω.
Απλα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος.
Κοίτα, εδώ είναι Forum, εγώ το έχω νιώσει στο πετσί μου ότι όταν γράφεις έχεις και κόστος. Αν δεν γράφεις, πάλι έχεις κόστος, ή αν γράφεις επιλεκτικά ... ΕΛΛΗΝΑ εκτροφέα δεν έχεις υπερασπιστεί εδώ μέσα ... έχω ερωτηθεί αν βγάζω 100.000 Ευρώ το χρόνο από τα Rottweiler, και έπαιζα μόνος μου με τον Μάκη ... άλλοι λένε ότι τα Rottweiler δεν δουλεύουν, ενώ άλλα ημίαιμα δουλεύουν, πάλι μοναξιά ... και διαβάζω το σχόλιό σου για τον Μ.... (το πρώτο που έκανες στο forum) και ξαναλέω δικαίωμά σου, και δικό μου να μην μου αρέσει έτσι, όμως.

Θα ειμαι ευτυχης εαν ολοι μαζι καλοπροαιρετα για καποιο προβλημα που μας απασχολει να μπορουμε να ανταλλαξουμε αποψεις για το καλο της φυλης
Αυτό κάνουμε, εδώ και πολύ καιρό, προσπαθούμε τουλάχιστον ... τώρα, σταυρώσαμε τον Μ.... ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?? Συγγνώμη, πές του από μένα, αν και δεν τον σταύρωσα, παρά σχολίασα το απαράδεκτο ΚΛΙΣΕ μηνυμα που δημοσίευσε ο Mανώλης ... και όλοι αυτό σχολίασαν ...

Επειδη οι περισσοτεροι δεν ξερετε τι εχει γινει μεταξυ του Μανωλη και των Εκτροφεων για οποιονδηποτε θελει να μαθει την αληθεια υπαρχουν τα μαιλ και ειναι στην διαθεση σας.
Εγώ θέλω, από περιέργεια φυσικά και μόνο. Ο Μανώλης στράβωσε και σου είπε να μας μιλάς εσύ? Γιατί με τα τελευταία του post έτσι μου φαίνεται, και με αυτό που λές εσύ τώρα ... :? (Ξαναδιαβάζοντας διόρθωσα κάτι που φαινόταν ανάποδα από αυτό που εννοούσα, στο προηγούμενο post)

Εσύ δίνεις ένα κουτάβι σε έναν άνθρωπο με αυτές ακριβώς τις απαιτήσεις του Μανωλη ... και τυχαίνει αυτό ...

ΤΙ κάνεις?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Falco said:
Bλεπω αγαπητη Rottie οτι εκτος απο ειδημων στην εκτροφη εχεις και αποψη σε ιατρικα θεματα.
Αγαπητή Falco δεν έχω σκοπό να γίνω το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης και γι΄ αυτό το λόγο προτιμώ να σου απαντήσω με σχετικά άρθρα.


PROLAPSED GLAND OF THE THIRD EYELID ("CHERRY EYE")

This condition is considered genetic in most affected animals, thus this trait could be passed on if your pet is used for breeding.
http://www.peteyedoctor.com/620642.html

This condition is called Prolapsed Third Eyelid Gland, or PTEG. Dogs with PTEG are at risk for developing dry eye
http://www.pet-supplies-review.com/dog-eye-problems.html

Once the tear production of an eye fails, a chronic dryness ensues and adversely impacts the health of the eye surfaces.
This "dry eye" is called Keratoconjunctivitis sicca (KCS). Long term medication is then required to keep the eyeball moist.

http://www.dog-health-and-supply.com/Cherry-Eye-in-Dog.html

“Cherry eye,” though often associated with irritation to the 3rd eyelid, can have a genetic factor as well, as evident by some breeds displaying it more often than others
http://canecorsoinfo.org/eyes.htm

A prolapsed gland of the third eyelid ("cherry eye") is associated with a laxity of a small ligament which holds the gland in a normal position behind the third eyelid. The gland is a tear producing gland, and produces about 30% of the tears.
Many breeds have a predisposition to this disease and you have one of them. Yes it is genetic and it will sometimes happen in both eyes.

http://pet.justanswer.com/questions/2zw0-llasa-apso-cherry-eye

Falco said:
Δηλαδη με την ιδια λογικη εαν ενα κουταβι σε μια γεννα παρουσιασει δυσπλασια στο ισχυο η στους αγκωνες τοτε θα πρεπει να αποκλεισουμε ολη την γεννα αν ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα!
Εαν γινοταν αυτο ποσα σκυλια νομιζετε οτι θα ειχαν απομεινει?
Ας σοβαρευτουμε λιγακι..
Βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγραψα!

ROTTIE said:
Εάν αγαπητέ Βασίλη η δικιά σου σκύλα εμφανίσει τo ίδιο κληρονομικό πρόβλημα που εμφάνισε η Eris τι θα κάνεις? Θα εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη για τον εκτροφέα από τη Σερβία ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ αποποιείται την ευθύνη και τέλος θα έβγαζες τη σκύλα από το εκτροφικό σου πρόγραμμα στειρώνοντας την ή όχι?
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Αγαπητοί μου φίλοι
Έγραψα ΤΕΛΟΣ αλλά βλέπω ότι συνεχίζεται και επανέρχομαι για μερικές τελευταίες διευκρινήσεις επειδή έχω και 3 μαιλ από παιδιά του φόρουμ που ρωτούν διάφορα .
Λοιπόν έχω πάει σε 3 κτηνιάτρους και ασφαλώς κανένας δεν συμφωνεί με τον άλλον .
Σήμερα αν όλα πάνε καλά θα γίνει επέμβαση .
Στο χειρουργείο θα είναι και ένα ξένος , αμερικανός , κτηνίατρος που δεν έχει ακόμα δει την Έρις και μάλλον αυτόν θα πιστέψω σε ότι μου πει μακάρι να πει ότι είναι ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, θα σας ενημερώσω για όλα.
Θέλω να πω ότι τον εκτροφέα το βρήκα μέσο ενός φίλου μου εκπαιδευτή και κριτή σκύλων Νορβηγού που πραγματικά γνωρίζει ότι το εκτροφείο είναι άψογο και όλοι η οικογένεια λατρεύει πραγματικά τα σκυλιά που έχουν και που ζουν μαζί τους σαν μέλη της οικογένεια τους σε άψογες συνθήκες , το έχω γράψει στον Ντενις νομίζω πριν ακόμα παρουσιαστεί το πρόβλημα .
Άρα δεν εμπλέκετε στην αγορά της Ερις κανείς άλλος πέρα από εμένα και της Σερβικής οικογένειας που ήταν άψογη μαζί μου και στο μόνο που με έκανε να στραβώσω ήταν ότι μου είπαν εμμέσως πλην σαφώς, όπως και εσείς είπατε, ότι εγώ φταίω για το πρόβλημα .
Τώρα το εάν κάποιος άλλος έχει αδελφό η αδελφή της Έρις η είναι φίλος με τους ανθρώπους είναι δικαίωμα του αλίμονο .
Αυτή την στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάνε όλα καλά με την Έρις σήμερα
όλοι η οικογένεια μου αγωνιά, τα δίδυμα κάνοντας τους πλάκα τους είπα ότι επειδή η Έρις είναι άρρωστη θα την στείλουμε πείσω να μας δώσουν άλλο σκυλί, κόντεψαν να με σφάξουν μου απάντησαν ότι ακόμα και άρρωστη αυτά θέλουν να την φροντίζουν ..



Αγάπη !
 










psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Έτσι μου είπαν , θα περιμένουμε και θα δούμε, το μάτι τώρα είναι πρησμένο θα βάζω φάρμακα για 10 μέρες και θα ξαναπάω για εξέταση …

Thank you
 










mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
Περαστικα φιλε psara στην κουκλα σου!
Σημερα διαβασα για το προβλημα σου κ στεναχωρεθηκα!

Παντως οσο για τις εγγυησεις του εκτροφεα οπως διαβασα στα post σου γνωριζεις πολυ καλα τι γινετε στην περιπτοση που αποφασιζεις να παρεις κουταβι! Η κριση ειναι δικια σου!

Περαστικα κ παλι!!!
 








kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
περαστικα στην μικρη.. συντομα να ειναι παρελθον το κριθαρακι..και ολα να ειναι μια χαρα!!

:p
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981