Και εγω ξεκινησα εδω και 2 εβδομαδες να δίνω μαγειρευτά τα 2/5 των γευματων. Συνεχίζω κροκέτες τα υπόλοιπα με το φόβο μη του στερήσω κάποιο απαραίτητο συστατικό.
Προτιμησα αρχικα να βαζω τα 3/4 του κρεατος κοτοπουλακι (πιο ασφαλής επιλογή) και το 1/4 μοσχαρι. Εγω το κανω καπως ετσι. 1.200 κιλο κοτοπουλο, 300 γραμμαρια μοσχαρι. Τα κρέατα απλα τα βαζω ψιλοκομμένα για 5' ξεχωριστα σε ενα ρομποτάκια φουρνάκι. Ωστε ισα να περνουν χρωμα και να μην βραζουν/ψήνονται πολυ και χανουν συστατικα. Βραζω αρκετα 200 γραμμαρια ρύζι και το ξεπλένω πολυ καλα με κρυο νερο. Επιστρεφω τη κατσαρολα στο ζεστο ακόμα ματι και εκει προσθετω τα κρέατα με το ζουμάκι τους, 200 γραμμαρια πολτοποιημενα λαχανικα (καρότο,κολοκύθι, λίγο μαρούλι, λίγο αρακά) και ριχνω λίγο κουρκουμα και λαδάκι. (ισα που περνουν μια θερμοκρασία, καθώς το ματι το σβήνω πλεόν) Ριχνω και τα πολτοποιημένα τσόφλια απο 2-3 αυγα.(αφου ψησω τα τσοφλια λίγο, συνήθως κρατάω τσόφλια οταν φτιαχνω ομελέτα για εμένα) Το μείγμα το βάζω στη συντήρηση και δίνω μερίδες στις επόμενες 3-4 μέρες αφού το ζεστάνω λίγο. Οταν το σερβίρω συχνά προσθέτω μισό αυγουλάκι ψιλοκομμένο μέσα .
Σαν λιχουδιες δίνω μες τη βδομάδα καρότα, σαρδέλα ωμή ( 3 μισές την εβδομάδα για το βάρος του δικού μου) 1-2 κομματάκια μήλο, λίγη μπανάνα και επειδή τρελαίνεται κανα παξιμάδι σκληρό ολικής.
Πλεον λέω να δοκιμάσω να εισάγω και νεο κρέας π.χ γαλοπούλα.
Τι διαφορές εχω δεί σε 2 εβδομάδες αν και δίνω τα μισα γευματα προς το παρόν? Πρωτη φορά μασάει το φαί του και λιγότερα κακάκια. Τριχωμα κ.τ.λ νομίζω αργούν να δείξουν αλλα είμαστε ετσι και αλλιως καθρεπτης.