Anafranil!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Καλημερα σε ολους!!μερικοι απο εδω ξερετε το προβλημα που εχω με τον σκυλο μου,τον Ορφεα..για οσους δεν γνωριζουν ειναι αρσενικο μποξερ 13 μηνων..και εχει προβληματα συμπεριφορας οταν ειναι εξω στη βολτα με λουρι κυριως..ειναι επιθετικος προς ολους..σκυλια(ανεξαρτητως φυλου και ηλικιας) και σε ανθρωπους (μονο κατα τη διαρκεια της βολτας)..
Μετα απο συναντησεις με εκπαιδευτες και κτηνιατρους(μερικοι απο αυτους προτειναν ευθανασια)... :(
συνετριβην ψυχολογικα..εδω και μια βδομαδα ειμαι χαλια...αλλα δεν το βαζω κατω..θα κανω τα παντα για να μην φτασω σε αυτο το σημειο..
Αποφασισα να παω και σε αλλο εκπαιδευτη να δω τι θα μου πει...
μετα απο συναντηση με εμπιστη κτηνιατρο,χορηγησε στον μικρο τα Anafranil τα οποια ειναι φαρμακα για ψυχικες διαταραχες...τα εχει παρει κανεις εδω μεσα?πρεπει να του τα δινω για 6 μηνες καθε μερα..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αντικαταθλιπτικό??? πολύ βαρύ μου ακούγεται και για 6 μήνες,,,, τι να πω γιατρός είναι αυτός κάτι παραπάνω ξέρει αλλά αντικαταθλιπτικό?

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Θεωρει οτι το προβλημα του ειναι ανασφαλεια εκ γενετης και αυτο θα τον βοηθησει οταν βγαινει εξω να αισθανεται μεγαλυτερη σιγουρια..ετοιμη να σκασω ειμαι..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τι να σου πω βρε Λία... δεν έχω καμία ειδικότητα το μόνο που ξέρω είναι ότι το φάρμακο είναι κλασσικό αντικαταθλιπτικό και μάλιστα από τα πιο παλιά ..... ο θεός μαζί σας!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Θεωρει οτι το προβλημα του ειναι ανασφαλεια εκ γενετης και αυτο θα τον βοηθησει οταν βγαινει εξω να αισθανεται μεγαλυτερη σιγουρια..ετοιμη να σκασω ειμαι..
Δλδ του το χορηγεί για πεσμένη αυτοπεποίθηση η οποία εκδηλώνεται με επιθετικές εξάρσεις?
Χωρίς να είμαι ειδικη (το αντίθετο μάλιστα), μήπως ειχε καμια πολύ κακή εμπειρία σε βόλτα? Το κάνει αν πχ έρθει κάποιος φίλος σας στο σπιτι ή μόνο έξω από το χώρο του συμπεριφέρεται έτσι?
Τι να πω, μου είναι υπερβολικό ακόμα και το ότι πρότειναν κάποιοι ευθανασία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Γιατί δεν ξεκινάτε με κάτι πιο ελαφρύ;
Κάτι ομοιοπαθητικό πχ, από τα ανθοιάματα Μπαχ;
Δεν είμαι σίγουρη ποιό είναι το σωστό γι'αυτή την περίπτωση.
Το rescue remedy ίσως...δεν ξέρω...

H ίσως και κάτι ακόμη πιο εναλλακτικό, που μου ήρθε στο μυαλό, διαβάζοντας αυτό, από τα σεμινάρια του dog talk:

Εναλλακτική κτηνιατρική: Ομοιοπαθητική, Βελονισμός- Κινέζικη Ιατρική, Φυτοθεραπεία , Φυσικοθεραπεία, Ισοθεραπεία, Αγιουβέρδα.

{Σάββατο, 2 Ιουνίου, 11 π.μ.}
Ομιλητές/τριες: Δρ. Κατερίνα Λουκάκη, Κτηνίατρος ΑΠΘ, PhD Πανεπιστημίου Αθηνών, Cert.IAVH, Cert.MIHRA

Συμβατική ή Εναλλακτική κτηνιατρική; Υπάρχει, όντως δίλημμα ή είναι συμπληρωματικοί τρόποι αντιμετώπισης των ασθενειών;
Στην Κτηνιατρική χρησιμοποιούνται οι πλέον γνωστές από τις εναλλακτικές μεθόδους που εφαρμόζονται από τα βάθη των αιώνων στην Ιατρική, άλλοτε συστηματικά και άλλοτε κατά περίπτωση, με κοινό σημείο την ολιστικότητα.
Ομοιοπαθητική, Βελονισμός- Κινέζικη Ιατρική, Φυτοθεραπεία , Φυσικοθεραπεία, Ισοθεραπεία, Αγιουβέρδα.
Οι εναλλακτικές μέθοδοι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές φορές νοσηρές καταστάσεις που η συμβατική κτηνιατρική δεν αγγίζει και φυσικά δεν είναι πανάκεια.

Μήπως να επικοινωνούσες ας πούμε και με την κα.Λουκάκη πριν ξαναφτάσετε να συζητάτε την ευθανασία;
Ποτέ δεν ξέρεις...

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Σας λεω οτι μου ειπαν ατομα του κτηνιατρικου και εκπαιδευτικου χωρου..στην βολτα τα κανει ολα αυτα..με τα σκυλια ομως ειτε σσπιτι ειτε στη βολτα ειναι το ιδιο επιθετικος.. :-(
στο παρελθον ειχαμε 2 επιθεσεις απο μικροσωμα θηλυκα σκυλακια...δεν ξερω κατα ποσο ευθυνονται αυτα τα συμβαντα στην ολη συμπεριφορα του..με ατομα που εχει δει πανω απο 1 φορα γινεται αλοιφη...

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Γιατί δεν ξεκινάτε με κάτι πιο ελαφρύ;
Κάτι ομοιοπαθητικό πχ, από τα ανθοιάματα Μπαχ;
Δεν είμαι σίγουρη ποιό είναι το σωστό γι'αυτή την περίπτωση.
Το rescue remedy ίσως...δεν ξέρω...

H ίσως και κάτι ακόμη πιο εναλλακτικό, που μου ήρθε στο μυαλό, διαβάζοντας αυτό, από τα σεμινάρια του dog talk:

Εναλλακτική κτηνιατρική: Ομοιοπαθητική, Βελονισμός- Κινέζικη Ιατρική, Φυτοθεραπεία , Φυσικοθεραπεία, Ισοθεραπεία, Αγιουβέρδα.

{Σάββατο, 2 Ιουνίου, 11 π.μ.}
Ομιλητές/τριες: Δρ. Κατερίνα Λουκάκη, Κτηνίατρος ΑΠΘ, PhD Πανεπιστημίου Αθηνών, Cert.IAVH, Cert.MIHRA

Συμβατική ή Εναλλακτική κτηνιατρική; Υπάρχει, όντως δίλημμα ή είναι συμπληρωματικοί τρόποι αντιμετώπισης των ασθενειών;
Στην Κτηνιατρική χρησιμοποιούνται οι πλέον γνωστές από τις εναλλακτικές μεθόδους που εφαρμόζονται από τα βάθη των αιώνων στην Ιατρική, άλλοτε συστηματικά και άλλοτε κατά περίπτωση, με κοινό σημείο την ολιστικότητα.
Ομοιοπαθητική, Βελονισμός- Κινέζικη Ιατρική, Φυτοθεραπεία , Φυσικοθεραπεία, Ισοθεραπεία, Αγιουβέρδα.
Οι εναλλακτικές μέθοδοι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές φορές νοσηρές καταστάσεις που η συμβατική κτηνιατρική δεν αγγίζει και φυσικά δεν είναι πανάκεια.

Μήπως να επικοινωνούσες ας πούμε και με την κα.Λουκάκη πριν ξαναφτάσετε να συζητάτε την ευθανασία;
Ποτέ δεν ξέρεις...
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκεφτει περι ομοιοπαθητικης..σιγουρα θα το ψαξω..θελω να εξαντλησω ολες τις εναλλακτικες που εχω..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Βρε δεν λέω ότι τα λες από το κεφάλι σου προφανώς δείχνεις να το έχεις ψάξει το θέμα αλλά για δες και την εναλλακτική που σου λέει η mareco.... ποτέ δεν ξέρεις!!!!!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Αυριο εχω ραντεβου και με τον εκπαιδευτη..να δουμε τι θα γινει και εκει..εννοειται πως θα τα ψαξω και με την ομοιοπαθητικη..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σαφέστατα και δεν τα λές ετσι, αλλά βαθιες ανάσες και δες την πρόταση της mareco!

Αλλωστε σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, υπάρχει η ευκολη λύση και το ψάξιμο!!!
Μην απελπίζεσαι!:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν νομιζω να ειναι τοσο ψυχω το σκυλακι για να προτεινουν κ ευθανασια.
Κ στο κατω κατω ας μην συναναστρεφεται με αλλα σκυλια! Δεν λεω,παλεψε το οσο μπορεις με τα σκυλια αλλα αν δεν τα θελει ας μην παιζει μαζι τους .Θα φροντιζεις εσυ να μην γινει καμια στραβη με καποιο αλλο(παντα λουρι δηλαδη) κ θα εισαι εσυ ο φιλος του στα παιχνιδια.
Με τους ανθρωπους λες πως αν τους δει πανω απο μια φορα γινεται αλοιφη.;)

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Δεν ξερω βρε παιδια..η ολη η ιστορια με εχει τσακισει..δεν μιλιεμαι,δεν εχω ορεξη για τιποτα..το χειροτερο ειναι οτι ο μικρος κατι εχει καταλαβει και με κοιταει με κατι ματακια..σαν να μου λεει συγγνωμη για αυτα που κανει..αλλα δεν φταιει αυτος βρε γμτ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Παιδιά...υπάρχουν και ζώα -όπως και άνθρωποι- με σοβαρότατα εγκεφαλικά προβλήματα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί όντως να μην διορθώνονται ποτέ και με τίποτα.

Δεν είναι δηλαδή, ανήκουστο.

Είναι μη σου τύχει.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Δεν νομιζω να ειναι τοσο ψυχω το σκυλακι για να προτεινουν κ ευθανασια.
Κ στο κατω κατω ας μην συναναστρεφεται με αλλα σκυλια! Δεν λεω,παλεψε το οσο μπορεις με τα σκυλια αλλα αν δεν τα θελει ας μην παιζει μαζι τους .Θα φροντιζεις εσυ να μην γινει καμια στραβη με καποιο αλλο(παντα λουρι δηλαδη) κ θα εισαι εσυ ο φιλος του στα παιχνιδια.
Με τους ανθρωπους λες πως αν τους δει πανω απο μια φορα γινεται αλοιφη.;)
Πραγματικα δεν με ενδιαφερει για το αν θα μπορει να συναναστρεφεται με αλλα σκυλακια..ετσι κι αλλιως ουτε αποπειρα δνε μπορουμε να κανουμε πανω σε αυτο..αυτο που με σκοτωνει ειναι η επιθετικοτητα προς ανθρωπους..συγκεκριμενα εκπαιδευτης ειπε να μην σκεφτω καν να κανω παιδι γιατι θα το κανει λουκανικο..τι να σκεφτω εγω εκει?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν ξερω βρε παιδια..η ολη η ιστορια με εχει τσακισει..δεν μιλιεμαι,δεν εχω ορεξη για τιποτα..το χειροτερο ειναι οτι ο μικρος κατι εχει καταλαβει και με κοιταει με κατι ματακια..σαν να μου λεει συγγνωμη για αυτα που κανει..αλλα δεν φταιει αυτος βρε γμτ...
Βρες μου έναν που αν ακουγε αυτά που σου είπαν και αγαπάει το σκυλί του, δεν θα επεφτε του θανατά! Κανεις, σε διαβεβαιώ. Απλά είσαι φορτισμένη και πελάγωσες με όσα ειπαν.
Αφού, όπως βλέπεις, υπάρχουν ακόμα εναλλακτικές, μην φρικάρεις.
Και στο κάτω κάτω, μαζί σου θα ζήσει, όχι με αλλα σκυλιά. Αν δεν τα θέλει, θα του κάνεις εσύ βόλτες με λουρι και θα τον ξεθεώνεις στο παιχνίδι μαζι σου!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παιδιά...υπάρχουν και ζώα -όπως και άνθρωποι- με σοβαρότατα εγκεφαλικά προβλήματα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί όντως να μην διορθώνονται ποτέ και με τίποτα.

Δεν είναι δηλαδή, ανήκουστο.

Είναι μη σου τύχει.
Σαφως, και γνωρίζω τετοιο παράδειγμα από κοκερ σπανιελ εκτροφείου κιόλας! Τρελή επιθετικότητα με αλλα σκυλια, παλιότερα και με τους ιδιοκτήτες είχε τύχει να γυρίσει το μάτι του.
Ακόμα τον έχουν, πλέον 8 χρόνων αλλά έχουν "προσαρμοστεί" στα δεδομένα του.
Απλά εξαντλείς τις πιθανές εναλλακτικές πρώτα, δεν λες στον ιδιοκτητη με τη μία ευθανασία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Τα κόκερ είναι ειδική κατηγορία από μόνα τους.
Υπάρχει και σύνδρομο επιθετικότητας που τα μαστίζει και από το οποίο προφανώς και πάσχει και το σκυλί που λες.

Γίνεται μαγνητική στα σκυλιά.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ενταξει,με τα σκυλια το κοντρολαρουμε το θεμα..αλλα με τους ανθρωπους?τι θα κανω αν τυχει και κανω ποτε παιδι?τι θα κανω αν το σκοτωσει?οταν σου λεει ο αλλος "αυτος θα φαει κι εσας" και οτι ειναι σαλταρισμενος?πραγματικα σας γραφω και κλαιω..δεν αντεχω αλλο...ειναι τοσο καλο σκυλι με εμας...μας αγαπαει και μας το δειχνει,δεν μας εχει κανει ποτε κακο..πως ειναι δυνατον αυτο το σκυλι που καθε πρωι ερχεται και μου τραβαει το σεντονι για να σηκωθω και να με φιλησει,που με κοιταει στα ματια οταν του μιλαω,να θελει να μου κανει κακο?