Genesis Fila.Το Ροξακι και ο 1ος τοκετος

Status
Κλειδωμένο θέμα

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ολα ειναι ζυγισμενα και μαρκαρισμενα και με ωρα γεννησης,αλλα δυστυχως χασαμε αλλο ενα,η ροξυ κατα λαθος το ζουληξε, ηταν η μικρη Αρανκα ,ενα προβλημα που υπαρχει με τα μεγαλα σκυλια ειναι οτι οταν αλλαζουν θεση πραγμα που γινεται συχνα υπαρχει περιπτωση ατυχηματος,ο χωρος ειναι 2Χ2 αλλα συνεβη παρ ολο που η ροξυ οταν καποιο φωναζει μετακινειται και περιμενει, αν συνεχιζει να φωναζει αλλαζει θεση.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ολα ειναι ζυγισμενα και μαρκαρισμενα και με ωρα γεννησης,αλλα δυστυχως χασαμε αλλο ενα,η ροξυ κατα λαθος το ζουληξε, ηταν η μικρη Αρανκα ,ενα προβλημα που υπαρχει με τα μεγαλα σκυλια ειναι οτι οταν αλλαζουν θεση πραγμα που γινεται συχνα υπαρχει περιπτωση ατυχηματος,ο χωρος ειναι 2Χ2 αλλα συνεβη παρ ολο που η ροξυ οταν καποιο φωναζει μετακινειται και περιμενει, αν συνεχιζει να φωναζει αλλαζει θεση.
Της έχεις μαλακό υπόστρωμα?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Aφρολεξ 5cm αλλα δεν ειναι μαλακο πολυ,απο πανω ναυλον για πακετα αυτο με τις φουσκαλες,και τεντωμενο σεντονι.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
μην ξεχασετε να ανοιξτε την ενταση.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=Q2XAtOBUyWc"]YouTube - roxy welpen 2[/ame]

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
νομιζω, χωρις να ειμαι σιγουρη, οτι θελει κατι πολυ μαλακο απο κατω, ωστε εαν πατησει καποιο κουταβι, να υποχωρησει στο βαθουλωμα αυτο και να την σκαπουλαρει..
ε?:confused:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μπα καλυτερα σκληρο για να το νιωθει,ακομα ειναι μικρα για γρηγορο σκαμπουλαρισμα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ρε συ , οταν λεω θα την σκαπουλαρει, δεν εννοω θα φυγει, αλλα θα γλιτωσει απο το βαρος της, εφοσον θα χωθει στη γουβα:confused:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ρε συ , οταν λεω θα την σκαπουλαρει, δεν εννοω θα φυγει, αλλα θα γλιτωσει απο το βαρος της, εφοσον θα χωθει στη γουβα:confused:
Συνήθως πάνε από ασφυξία που προκαλείται από την πίεση που ασκείται στον θώρακά τους. :(

Aφρολεξ 5cm αλλα δεν ειναι μαλακο πολυ,απο πανω ναυλον για πακετα αυτο με τις φουσκαλες,και τεντωμενο σεντονι.
Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, αλλά θα σου γράψω τι μου συνέβη, αν και δυστυχώς έχασα δύο κουτάβια μέχρι να μάθω...

Κατάλαβα λοιπόν κάποια στιγμή πως όταν είναι μαλακό το υπόστρωμα η σκύλα δεν αντιλαμβάνεται πως πλακώνει ένα κουτάβι με αποτέλεσμα αυτό να πεθαίνει από ασφυξία. Έπρεπε λοιπόν να βρω ένα υπόστρωμα που να είναι επαρκώς σκληρό για να αντιλαμβάνεται η σκύλα υψομετρικές διαφορές σε αυτό, να είναι απορροφητικό για ευνόητους λόγους, να μπορεί να αλλαχτεί για λόγους υγιεινής και καθαριότητας και να μην γλυστράει για να βοηθήσει τα κουτάβια όταν προσπαθήσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Έβγαλα το αφρολέξ και πήρα ένα ρολό από γκοφρέ χαρτί από ένα χρωματοπωλείο (αυτό που βάζουν οι μπογιατζήδες στο δάπεδο). Είναι σχετικά φτηνό, επαρκώς αντιολισθιτικό, αρκετά απορροφητικό, αντικαθίσταται εύκολα κι έχει μια υποτυπώδη εσωθερμική ιδιότητα.

Ως δια μαγείας από τότε δεν έχει πλακώσει καμία σκύλα μου ξανά κουτάβι.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εχεις δικιο μαλλον θα βγαλω το στρωμα και θα αφησω το ναυλον με τις φουσκαλες και απο πανω πανι,το στρωμα αργοτερα παλι.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Συνήθως πάνε από ασφυξία που προκαλείται από την πίεση που ασκείται στον θώρακά τους. :(

.
α, συγγνωμη τοτε, λαθος μου...
εγω νομιζα οτι θα σκουξει το κουταβι κι αυτη θα μετακινηθει , για τα δευτερολεπτα αυτα μιλουσα, δεν καταλαβα οτι μπορει να μην καταλαβει καν οτι το πλακωσε.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οταν σκουζουν τα μικρα οπως λες μετατοπιζει η Ροξυ το βαρος και ψαχνει πιο εσκουξε αλλα πολλες φορες προς λαθος κατευθινση και αυτο μπορει να ειναι μοιραιο.Ο Promi εχει δικιο οι κυνηγοι στην περιοχη εδω αδειαζουν την φωλια εντελως,εγω ειπα να την κανω λιγο πιο ανετη γιατι οταν πηγα την Ροξυ εκει μπορει να ειχε και 75-80 κιλα και δεν ηθελα να τραυματισει τους αγκωνες της αλλα με το στρες που ειχε εκεινη την ωρα και σε καρφια να την εβαζα δεν θα το ειχε καταλαβει.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πω πω , πως αντεχετε ρε παιδια τετοιο αγχος, εγω θα ειχα βαλει οδοντογλυφιδες στα ματια και θα εμενα εκει να κοιταω ,μεχρι να παρουν τα ποδια τους:D:paja1:
ποτε αρχιζουν να σηκωνονται ?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Έβγαλα το αφρολέξ και πήρα ένα ρολό από γκοφρέ χαρτί από ένα χρωματοπωλείο (αυτό που βάζουν οι μπογιατζήδες στο δάπεδο). Είναι σχετικά φτηνό, επαρκώς αντιολισθιτικό, αρκετά απορροφητικό, αντικαθίσταται εύκολα κι έχει μια υποτυπώδη εσωθερμική ιδιότητα.
Kι εγώ αυτό βάζω οντουλέ λέγεται.
Πολύ καλό, μαζεύεται, δεν βρωμίζει, βοηθάειτα κουτάβια στις κινήσεις τους κλπ κλπ ...
... κουτάβια χάνω όμως ...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον θα σας κανω μια περιγραφη πως τα περασαμε εκει το πρωτο βραδυ εγω και η γυναικα μου,το αυτοκινητο μου ειναι στο συνεργειο,πηγαμε με την μηχανη στο κτημα,οταν ξεκινησε ο τοκετος μου ελειπαν ορισμενα πραγματα τα οποια ειχα στο απιτι ακομη, ενα μεγαλο σακ βουαγιαζ με ολα τα απαραιτητα βαζουμε την Ροξ στην φωλια μενει η γυναικα μου μαζι της και φευγω,γυριζω πισω γιναν 4 τα μικρα,στις 17.00 αρχισε να κανει ψυχρα δεν περιμενα το δωματιο να ειναι κρυο,αναβω μια μεγαλη φωτια εξω σε μια μεγαλη τρυπα που θα γινει καποτε λιμνουλα και γεμιζω ανα 2 ωρες ενα μεγαλο καροτσι καρβουνα αυτο κρατησε μεχρι της 8 το πρωι, εκαψα ενα δασος ξυλα.
Ρευμα ως γνωστον δεν εχουμε περιμενω ακομη τα φωτοβολταικα απο Γερμανια,γεννητρια δεν ηθελα να βαλω γιατι ειναι μεγαλη και κανει πολυ θορυβο,οποτε λουξ αυτο με το γκαζι,καλο ηταν αλλα φοβομουν μηπως δεν φτασει οποτε ξανα Δραμα για γκαζι 4 φορες με την μηχανη,στις 1 ανοιγει η γυναικα μου αποτομα το γκαζι για να βλεπει ενα καινουριο μικρο σπαει το γυαλι χαλαει και ο αμιαντος τρελλα.
Αναμεσα εν τω μεταξυ ειχαμε και τα νεκρα αλλη στεναχωρια 2 το πρωι 4 το πρωι να σκαβεις αλλα τη να πεις;ειναι απογοητευτικο οταν εισαι ξενυχτης και προσπαθεις να τα κανεις ολα τελεια και βλεπεις τα νεκρα μικρα και λες γαμωτο λες να ειναι και τα υπολοιπα?
Καναμε καφε στις 4 αλλαξαμε 10 σεντονια δεν προλαβαιναμε.
Για τιμωρια το επομενο 4.30 δεν ανεπνεε η καρδια ομως χτυπουσε στην αρχη,μετα απο εντριβη με πετσετα και τεχνητη αναπνοη συνηρθε και ηταν ολο γκρινια,τωρα τρωει ασταματητα.
Στις 6 και κατι βγαζω την Ροξ μια βολτα για πιπι, κανει και μετα απο 1 λεπτο φλουτς και το γεννησε εξω.
Στις 8 πηγα την γυναικα μου στο σπιτι,και γυρισα πισω μεχρι τις 5 με αλλαξε η γυναικα μου και μετα τις 8 παλι ξενυχτι.
Αυτα και πολλα αλλα εγιναν το πρωτο βραδυ,και συνεχιζεται.

Status
Κλειδωμένο θέμα