Realistic protection

vorios02

Active Member
19 Απριλίου 2009
33
0
Τελείος τυχαία, βρήκα το ίδιο βιντεάκι από ενεργό μέλος του dogforum...Μήπως μπορούμε να σχολιάσουμε αυτό;

YouTube - Realistic protection

:rolleyes:

Μήπως πρέπει να είναι ενεργά μέλη όλοι οι εμπλεκόμενοι στο video, συν ο σκύλος, για να σχολιάσουμε;
Ok αφού συνεχίζουμε με ειρωνίες λοιπόν θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ένα δικό σου βίντεο με στιγμές εκπαίδευσης όμως δεν θα το ανεβάσεις στο δικό σου προφίλ αλλά του σκύλου σου.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πότε υπήρξαν ειρωνείες για να συνεχίσουμε;

Τώρα, ποιός ο λόγος να μη σχολιαστεί το video;

Νομίζεις ότι στο 1ο video που είχε αναρτηθεί από κάποιον GRBandog ξέρω εγώ ή και οι περισσότεροι στο φόρουμ αν είναι κάποιος από τους συμμετέχοντες ή αν του ανήκει ο σκύλος ή ποιός είναι και τι κάνει;

Ξέρεις εσύ;

Δεν πρέπει λοιπόν να σχολιάζουμε τίποτε!

Το να μη θες να σχολιάσεις ή να γράψεις κάτι, για οποιονδήποτε λόγο, σε ένα video ή ένα θέμα, είναι σεβαστό...αλλά το να γράφεις χωρίς να λες τίποτα, να αφήνεις αιχμές και να παραπληροφορείς δεν είναι ούτε σεβαστό, ούτε χρήσιμο.

Υ.Γ. Με το που θα βρείς δικό μου video, οπουδήποτε, που να διαφημίζει/κοινοποιεί τα επιτεύματα μου, σε οποιονδήποτε τομέα, μπορείς να το σχολιάσεις χωρίς καμία δέσμευση.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Κυριοι και Κυριες,
Εδειξα το νημα στον GRBandog, και λογω του οτι δεν ειναι ενεργο μελος θα σας παρακαλουσε να σταματησετε την σχολιαση του βιντεο. Δενθα ηθελα να ανφερθω εαν ο σχολιασμος ή και ο χλευασμος απο προσωπα του φορουμ για το εν λογω βιντεο ειναι σωστος, αλλα εφοσον ζητηθηκε απο τον ιδιοκτητη του καλο θα ηταν να τον σεβαστουμε. Τωρα κατα ποσο ο καθενας γνωριζει τη δουλεια του, αφηστε το να φανει μεσα απο αυτη.....
Για την ενημερωση σας ο ερεθιστης ειναι ο Γιαννης Σιδερης, εκπαιδευτης απο την Αγγλια με εξιδεικευση σε σκυλους προστασιας και ενας απο τους πολυ ταλαντουχους ερεθιστες. Δεν κανω προωθηση του κυριου-ων,γιατι δεν ειναι κολλητος μου αλλα σας διαβεβαιω οτι και οι δυο ξερουν πολυ καλα τη δουλεια τους....

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αξιότιμοι αναγνώστες και λαθραναγνώστες,

Με πιο δικαίωμα δείξατε νήμα του οποίου και είμαι πνευματικός ιδιοκτήτης σε άτομο που οικοιοθελώς δεν εισέρχετε και δεν συμμετέχει στο φόρουμ και σε χώρο που δεν μπορώ να σχολιάσω και να προασπίσω θέσεις και δικαιώματα μου;

Δεν θα ήθελα να φανταστώ και κατ'επέκταση να αναφερθώ στον σχολιασμό που έλαβε χώρα ερήμην μου και στις όποιες κατηγορίες είχαν στόχο το πρόσωπο, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου.

Το κατά πόσο ο καθένας γνωρίζει την δουλειά του (ή την δική μου) είναι κάτι που ήδη θα έπρεπε να το έχει δείξει ο χρόνος, αλλά ας τον αφήσουμε μήπως το δείξει αργότερα.

Θέλω η παράκληση μου για ελεύθερο σχολιασμό, σε δημόσια βήματα να γίνει σεβαστή μια που είμαι ο κάτοχος, μοναδικός υπεύθυνος και πνευματικός ιδιοκτήτης του εν λόγο νήματος.

Επιφυλλάσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια προς προάσπιση των δικαιωμάτων μου.

Τέλος, θα δανειστώ τα λόγια της συμφορουμίτισας galazio από άλλο νήμα:

(γιατι ομως? και αερακι εβαλε και η θερμοκρασια επεσε...)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=nlnpHbjbrAg"]http://www.youtube.com/watch?v=nlnpHbjbrAg[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=KgVpKKqA49A&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=KgVpKKqA49A&feature=related[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=qvA3r1p9TXM&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=qvA3r1p9TXM&feature=related[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=NsBi0PehfAM&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=NsBi0PehfAM&feature=related[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=UtHEOFwfqBY&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=UtHEOFwfqBY&feature=related[/ame]

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Όχι denis!!...Δε θα πέσω στην παγίδα σου να σχολιάσω τα videos και μετά να μου πείς πόσο άτιμο και λάθος είναι να σχολιάζω βιντεάκια νεκρών Γερμανών και Ολλανδών, που δεν είναι ενεργά μέλη του dogforum!

Θα επικαλεστείς επιχειρήματα όπως:

"Οι ιδιοκτήτες και εμπλεκόμενοι στα video δεν γνωρίζουν ελληνικά για να απαντήσουν και κακώς σχολιάζονται"

"Θα πρέπει να σεβαστούμε το γεγονός ότι είναι νεκροί και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιο διάλογο"

"Ας αφήσουμε την δουλειά τους να φανεί με τα χρόνια, έστω και αν αφήσουμε και εμείς τα εγκώσμια"

...και άλλα παρόμοια.

Όχι λοιπόν!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ε, εντάξει ρε παιδιά!!!

Να πω και 10 φορές "Νταλάρας" και τέλειωσε!!...Θα δουλεύω για να πληρώνω μηνύσεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως είναι γεγονός, φύσηξε αλλα εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι ακόμα.. δεν έχουμε συνέλθει από τον ήλιο που μας βάρεσε το καλοκαίρι..:rolleyes:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eλπίζω οι άμεσα ενδιαφερόμενοι των παραπάνω video να είναι νεκροί ή στα τελευταία τους για να μπορέσουμε να σχολιάσουμε περί καθηκόντων σκύλων χωρίς να θεωρηθεί οτι σχολιάζουμε κάτι άλλο :)

3.Θα διαχωρίσω τα κυναθλήματα σε α)Schutzhund β)KNPV καθώς και όλα με τη κατάληξη RING.
Το πρώτο υπάγεται περισσότερο στον όρο άθλημα μιας που το ποσοστό ρεαλιστικότητας(η ύπαρξη μανικιού δημιουργεί πολλές φορές τα λεγόμενα μανικόσκυλα)είναι πολύ πιο μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Επίσης η ύπαρξη κρυφού ιματισμού (civil suit), με πυροβολισμό απο τυφέκιο Μ16 Α2(όχι πιστόλι), παρουσία δυο <<κακών>>(οχι ένας),εκτελούμενα τα παραπάνω και με τη χρήση φιμώτρου, με δυνατότητα να εκτελούν επιθέσεις μέχρι και σε κινούμενα αυτοκίνητα(οχι ποδήλατα),να είναι σε θέση να κάνουν διάσπαση πλήθους,σύλληψη <<κακού>>μέσα απο κινούμενο πλήθος και να μπορούν να επιχειρούν απο πλωτά και εναέρια μέσα μέρα ή νύχτα κάτω απο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες νομίζω είναι μερικές απο τις διαφορές με τα κυναθλήματα.Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλος απλά ανέφερα μερικά απο τα πιο σημαντικά.
Ο σκύλος στο βίντεο δεν κάνει τίποτα άλλο απο μια <προσπάθεια> HOLD AND BARK.
Ο κάθε σκύλος που κάνει κάποιο απο τα κυναθλήματα θα μπορούσε να εκτελέσει την άσκηση του βίντεο αλλά μικρό ποσοστό ιδίως σκύλων Schutzhund θα μπορούσε να εκτελέσει τα προαναφερόμενα.
Συμφωνούμε στα περί μανικόσκυλου.
Συμφωνούμε ότι ο σκύλος εκτελεί άσκηση που θα εκτελούνταν και από SchH σκύλο.
Συμφωνούμε ότι οι φωνές και οι διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες προσθέτουν ρεαλιστικότητα και δημιουργούν έναν σκύλο που δύναται να αντιδράσει το ίδιο κάτω από αυτές και ανάλογα τον βαθμό τριβής του με αυτές.

Τα σκυλιά του στρατού και της αστυνομίας που περιγράφεις δεν κάνουν προστασία όμως κάνουν επίθεση (ή ΚΑΙ επίθεση) σε στόχο έως και μακρινό, ανεξιχνίαστο, που δεν προκαλεί, ή ακολουθούν συγκεκριμένες τακτικές (εδώ είναι πιο πολύ θέμα χειριστή μάλλον) για να διασπάσουν πλήθος. Eνα σκυλί προστασίας, αν θέλουμε έστω να την ονομάσουμε ρεαλιστική, πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί με τον ιδιοκτήτη του σαν normal σκύλος, οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε συνθήκες ... αλλιώς είναι άλλος ένας σκύλος, ενός διαφορετικού κυναθλήματος, χωρίς γκαζόν ...

Η ερώτησή μου :

Υπάρχει ρεαλιστική προστασία ? Μπορούμε να φτιάξουμε έναν σκύλο που να δαγκώνει κατ'εντολή ή μή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ πάνω στο σώμα του ερεθιστή, να αντιδράει μόνο μέσα στα όρια της ιδιοκτησίας του ή κατ'εντολή ή πρόκληση (αλλιώς είναι επικίνδυνος άρα άχρηστος για προστασία σε δημόσιο χώρο), να αφήνει ή να αλλάζει το δάγκωμά του προκειμένου να προστατέψει το σώμα του, να ΜΗΝ ασχολείται με αντικείμενα (μανίκι ή κομμάτι ρούχο ή οτιδήποτε) που αποσπάει, να συνεχίζει μετά από κανονικά χτυπήματα, ή χτυπήματα με αντικείμενα κλπ κλπ ?

Ποιός είναι αυτός ο σκύλος? Ελπίζω ο ιδιοκτήτης του να θέλει να βάλει ένα βίντεο στο youtube :)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φίλε mildecoy

Αν κι εφόσον ο κύριος GRBandog επιθυμεί να μην γίνονται αντικείμενο σχολιασμού τα όσα φαίνονται σε βίντεο που έχει αναρτήσει δημόσια κι εφόσον η κριτική είναι κάτι ανεπιθύμητο (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω εκφράσεις τύπου "απαγορευμένο"), τότε μπορεί να αφαιρέσει το βίντεο από το youtube. Απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω άλλωστε του παρέχεται αυτή η δυνατότητα!

Αν αντιθέτως ο σκοπός της ανάρτησης του συγκεκριμένου βίντεο ήταν η συλλογή επιφωνημάτων επιβράβευσης και wow-ισμού, τότε προφανώς θα έπρεπε να ενημερώσει σχετικά με ανάλογη ανακοίνωση στο τέλος του εν λόγω stream, προφυλάσσοντας κι εμένα (εμάς) να υποπέσουμε σε τέτοιο παράπτωμα.

Υ.Γ.: Εικάζω, κι αν το πράττω εσφαλμένα διόρθωσέ με, πως σαν επαγγελματίας αναγνωρίζεις πως ο σωστός τρόπος να δίνει κάποιος μανίκι σε σκύλο είναι ο συγκεκριμένος (προτεταμένος) που φαίνεται στο βίντεο.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Υ.Γ.: Εικάζω, κι αν το πράττω εσφαλμένα διόρθωσέ με, πως σαν επαγγελματίας αναγνωρίζεις πως ο σωστός τρόπος να δίνει κάποιος μανίκι σε σκύλο είναι ο συγκεκριμένος (προτεταμένος) που φαίνεται στο βίντεο.
Σιγουρα η τεχνικη του KNPV, ειναι διαφορετικη απο εκεινη του Ring και απο εκεινη των UKC trials.Το αποτελεσμα ειναι μεσες-ακρες το ιδιο' δαγκωμα του σκυλου=επιβραβευση/αποσβεση στρες.Το βιντεο καλως ή κακως δειχνει την τεχνικη ενος εκπαιδευτη που ειναι γνωστος στο χωρο ως ερεθιστης(Decoy) και πραττει συμφωνα με τις εμπειριες του. Το αν "ταιζει" το μανικι ή προσπαθει ως "θηραμα" να αποφυγει τον "κυνηγο" ειναι κατι το οποιο βγαινει βασει εμπειριας και τεχνικης. Το βιντεο δεν δειχνει εκπαιδευση θηρευτικης τασης(Prey Drive) και απο οτι γνωριζω δεν ειχε σκοπο την ρεαλιστικη πλευρα.Απλα εχει περισσοτερο θεατρινισμο.Τωρα εαν ο Σιδερης θελει να τον αποκαλουν "realistic protection decoy" ειναι δικος του τιτλος. Σας λεω και παλι οτι γνωριζω και τους δυο στο βιντεο, ιδιαιτερα ο χειριστης ειναι ανθρωπος χαμηλου προφιλ, που αγαπα υπερβολικα τη φυλη στην οποια ειναι αφοσοιωμενος.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...... είμαι ο κάτοχος, μοναδικός υπεύθυνος και πνευματικός ιδιοκτήτης του εν λόγο νήματος.
@ dj. Το θεμα είναι πλέον ιδιοκτησια του forum κι εσυ απλά εχεις την πατρότητα. Δεν εισαι τιποτα από τα τρία πραγματα της παραθεσης.
Δεν βρισκω κανενα λογο να απολογηθεις σε καποιον, ουτε να κατηγορηθεις απο κανεναν.

@galazio. Ο,τι γραφεται είναι πλεον ιδιοκτησια του forum και ελευθερα μπορει να χρησιμοποιηθει από τον καθενα, όπως και να σχολιαστει.

@mildecoy. Ο εν λογω ερεθιστης μπορει απλά να παρακαλεσει να μην σχολιαζουμε και αν θελουμε μπορουμε να σεβαστουμε την παρακληση του.
Στο youtube παντως δεν ενανε ανενεργη τη δυνατοτητα σχολιασμου.

Ο ερεθιστης και ο φιλος του ειχαν την αξιωση να μην υπαρχουν γλαφυρά σχολια με τετοιους διαλογους?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

Η ερώτησή μου :

...

Ποιός είναι αυτός ο σκύλος? Ελπίζω ο ιδιοκτήτης του να θέλει να βάλει ένα βίντεο στο youtube :)
Όλα τα λεφτά το σχόλιο. ;)

Για τα περί "μανικόσκυλων", απλά κάποιοι δεν έχουν δει σκυλιά που ακόμα και αν εκπαιδεύονται στο απλό και ταπεινό schutzhund, δε νοιάζονται για το μανίκι, αλλά για τον ερεθιστή ξεκάθαρα.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μια χαρά τα λέει ο Άρης.
To youtube σου δίνει τη δυνατότητα (εκτός από το να μη δέχεσαι σχόλια) να μην επιτρέπεις embed σε άλλα sites.
(Μισό, λίγο, πάω να κατεβάσω ένα άθλιο video που έχω ανεβάσει :D)
Όταν ανεβάσεις κάτι σε κοινή θέα (παγκόσμια θέα θα έλεγα) είναι φυσικό επόμενο να σχολιαστεί. Αν δεν επιθυμούσες να σχολιαστεί μάλλον δε θα το εξέθετες.