Rocco το πιο γλυκο chihuahua! (ohh yas!)

Status
Κλειδωμένο θέμα

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Αν τα αφήσεις λασκα να κάνουν ο,τι τους καπνίσει και δεν τους δείξεις, δεν είσαι από πάνω τους και στην ηλικία που πρέπει, αυτό είναι κλασσικό φαινόμενο κόλασης...
Εκεί είναι μανίκι γιατί όλο το σπίτι είναι σημαδεμένο.
Θέλει τρελή δουλειά και επιμονή για να το διορθώσεις.

Παρόλα αυτά εγώ δεν αναφέρομαι σε σκύλους που σημαδεύουν όπου βρουν, αλλά σε αυτούς που δεν κρατιούνται μέχρι την βόλτα τους.
Ίσως είναι θέμα μεγέθους της κύστης τους, να γεμίζει δλδ πιο γρήγορα.
Εικάζω... Δεν ξέρω.

ΥΓ.
Πριν λίγο γυρίσαμε.
Τώρα πήγε στην πάνα ο μικρός και ξανακατουρησε...
Και έβγαλε και ποσότητα.
Πες μου εσύ τωρα:D

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
ναι, και εμείς έχουμε μόνιμα πάνα, προσπαθούν τα καημένα και όταν είμαι σπίτι με ενημερώνουν αλλά όταν λείπω μερικές φορές τα κάνουν στην πάνα.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@dogwish καλώς ήρθες!
Να τον χαίρεσαι! :)

Τα μικρόσωμα γενικώς έχουν θέμα με την ανάγκη τους.
Δεν γνωρίζω τον λόγο.
Ο,τι και να κάνεις, όσες βόλτες και να τα βγάλεις, θα εξακολουθούν να τα κάνουν μέσα στο σπίτι.
Δεν έχουν καμία σχέση με τα μεσαίου μεγέθους ή τα μεγαλόσωμα που κρατιούνται και είναι τυπικοτατα.
Μιχάλη δε νομίζω, πρώτη φορά το ακούω.
Η δικιά μου (δυστυχώς) αν δεν την βγάλεις δεν κάνει τίποτα στο σπίτι (την έχω κρατήσει πάνω από 20 ώρες αλλά δεν). Και 3 ακόμα ενήλικα μικρόσωμα που έτυχε να φιλοξενήσω δεν είχαν θέμα.

• Like
Reactions: l.Kyveli

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλωσορίσματα! :oops:

Όσα τσιουάουα έχω δει είναι συνήθως σε κάποια αγκαλιά ή τσάντα, που μου φαίνεται λογικό εν μέρει, αν αναλογιστώ ότι ένα δικό μου βήμα μάλλον αντιστοιχεί σε είκοσι δικά τους, φαντάζομαι θα κουράζονται σχετικά εύκολα προσπαθώντας να ακολουθήσουν; Πώς είναι οι βόλτες σας με τον Rocco;
Γενικά είναι ευπροσάρμοστα σκυλιά, αλλά το δικό μου δεν μπορώ να τον φανταστώ μόνιμα σε μία τσάντα, ούτε και είναι μεγάλος φαν των αγκαλιών! Στο περπάτημα δεν κουράζεται καθόλου, μόνο όταν κάνει πολλά και συνεχόμενα σπριντάκια κάπως κουράζεται και απλώνει τα μπουτάκια του κάτω στο πεζοδρόμιο! Βέβαια αν κυνηγάει ένα παιδάκι εδώ στη γειτονιά δεν σταματάει ποτέ..Τρελαίνεται να μυρίζει τα πάντα, να εξερευνεί και γενικά χαρακτηριστικό της φυλής είναι να είναι μονίμως σε επαγρύπνηση, κάτι που κάνει και ο εν λόγω μπόμπιρας. Την προσοχή του την τραβάς μόνο με λιχουδιές που του αρέσουν!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
ναι, και εμείς έχουμε μόνιμα πάνα, προσπαθούν τα καημένα και όταν είμαι σπίτι με ενημερώνουν αλλά όταν λείπω μερικές φορές τα κάνουν στην πάνα.
Είναι πραγματικά θέμα μεγέθους; Καλά τα Γιόρκι και τα Τσιουάουα, που ζυγίζουν 2κιλά.. 8 κιλά ζυγίζει η Μούζη. Περίπου σαν τα δικά σου την κόβω με το μάτι. Δε ξέρω. Ίσως παραήμουν σκληρός και control freak μαζί της. Αρχικά μπέρδευε τις πάνες με τα χαλιά και τα πατάκια. Αυτός ήταν ο λόγο που τα εξαφάνισα όλα. Μια εβδομάδα μετά από αυτό, με crate πάντα και με νυχτερινά εγερτήρια για το κατούρημά της, είχε μάθει να τα κάνει μόνο έξω. Σε ηλικία 4μηνών κρατιόταν και 8ωρο τη νύχτα, οπότε κοιμόμουν ξανά σερί πια. Είχα και την αγωνία του πρώτου σκύλου, οπότε έκανα σκληρή προσπάθεια και με στρατιωτική πειθαρχία κι απ' την πλευρά μου. Αποδείχτηκε επένδυση για το μέλλον όμως. Μόνο σε καλό μας βγήκε. Προσωπικά δε θα την πάλευα με τις πάνες σε μόνιμη βάση. Είναι θέμα ορισμού της αρμονικής συμβίωσης για τον καθένα. Καμία διάθεση να κατακρίνω.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Είναι πραγματικά θέμα μεγέθους; Καλά τα Γιόρκι και τα Τσιουάουα, που ζυγίζουν 2κιλά.. 8 κιλά ζυγίζει η Μούζη. Περίπου σαν τα δικά σου την κόβω με το μάτι. Δε ξέρω. Ίσως παραήμουν σκληρός και control freak μαζί της. Αρχικά μπέρδευε τις πάνες με τα χαλιά και τα πατάκια. Αυτός ήταν ο λόγο που τα εξαφάνισα όλα. Μια εβδομάδα μετά από αυτό, με crate πάντα και με νυχτερινά εγερτήρια για το κατούρημά της, είχε μάθει να τα κάνει μόνο έξω. Σε ηλικία 4μηνών κρατιόταν και 8ωρο τη νύχτα, οπότε κοιμόμουν ξανά σερί πια. Είχα και την αγωνία του πρώτου σκύλου, οπότε έκανα σκληρή προσπάθεια και με στρατιωτική πειθαρχία κι απ' την πλευρά μου. Αποδείχτηκε επένδυση για το μέλλον όμως. Μόνο σε καλό μας βγήκε. Προσωπικά δε θα την πάλευα με τις πάνες σε μόνιμη βάση. Είναι θέμα ορισμού της αρμονικής συμβίωσης για τον καθένα. Καμία διάθεση να κατακρίνω.
Να κατακρίνεις παιδί μου, δεν εχω πρόβλημα. Ειναι θεμα επιλογής. Καταρχήν ήταν η υπόδειξη της πρώτης εκτροφεα και των υπολοιπων στη συνεχεια. Η πανα ειναι για μενα ενα εργαλείο για ωρα αναγκης. Δεν ξερω, πιθανόν αν τους εκανα αυστηρό πρόγραμμα, θα κρατυνόντουσαν και 12-ωρα.
Δεν θελω όμως (αν κατι παει στραβα και δεν θα μπορει καποιος θα τα βγαλει εξω ή όταν βρέχει καταρρακτωδώς) να σκάνε χωρίς να έχον μα δικλείδα ασφαλείας. Οπότε μπορεί να είναι και θέμα εκμάθησης που συνήθισαν έτσι και οι σφιγκτήρες τους δεν κρατάνε πολλές ώρες.
Και μη νομίζεις ότι λερώνουν συνέχεια μέσα, βγαίνουμε συχνά, αλλά αν μας συμβεί κάτι απρόοπτο ξέρω ότι θα πάνε εκει να ξελαφρώσουν :) αυτά...
(συγνώμη για τους τονους - το πλήκτρο εχει προβλημα)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν θελω όμως (αν κατι παει στραβα και δεν θα μπορει καποιος θα τα βγαλει εξω ή όταν βρέχει καταρρακτωδώς) να σκάνε χωρίς να έχον μα δικλείδα ασφαλείας. Οπότε μπορεί να είναι και θέμα εκμάθησης που συνήθισαν έτσι και οι σφιγκτήρες τους δεν κρατάνε πολλές ώρες.
Αυτό όντως είναι ένα θέμα. Ζώντας με ένα σκυλί που προτιμά να πεθάνει παρά να λερώσει και μάλιστα να λερώσει πολύ μακριά από το σπίτι που ζει, είμαστε αναγκασμένοι κάτω από όλες τις συνθήκες να την πηγαίνουμε έξω για τα αναγκαία

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
Ο καθένας όπως βολεύεται. Στο πατρικο μου, σε μία γωνίτσα στη βεράντα επιτρέπεται να λερώνουν τα σκυλιά. Αμέσως μετά καθαρίζεται. Στο σπίτι που μένω τώρα δεν έχω αφήσει αυτή τη δικλείδα. Το αποτέλεσμα είναι βρέξει χιονίσει , έχω 40 πυρετό, δεν έχω που να αφήσω την μικρή να πρέπει να βγω έξω με τον σκύλο. Ουσιαστικά τον άνθρωπο εξυπηρετεί αυτή η ευκολία.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αυτό όντως είναι ένα θέμα. Ζώντας με ένα σκυλί που προτιμά να πεθάνει παρά να λερώσει και μάλιστα να λερώσει πολύ μακριά από το σπίτι που ζει, είμαστε αναγκασμένοι κάτω από όλες τις συνθήκες να την πηγαίνουμε έξω για τα αναγκαία
Πιθανον οι συνθηκες αυτες δεν εφτασαν σε σημειο που πρεπει να τρεχεις με τον άνθρωπό σου στα νοσοκομεια, ο αντρας σου ειναι 500 χλμ μακρια για δουλειες και το άτομο που θα ταίσει τα σκυλιά σου μπορει να έρθει μόνο μια φορά την ημέρα. Τι κάνεις τότε ? παίρνεις τα σκυλιά στο νοσοκομείο? Υπάρχουν και τέτοια απρόοπτα που δεν έχεις καν χρόνο να κανονίσεις κάτι καλύτερο όπως πανσιόν. Σου εύχομαι ολόψυχα να μη σου συμβεί κάτι τέτοιο. Εγώ σε όλη αυτή περιπέτεια δεν είχα τουλάχιστο άγχος ότι θα σκάσουν. Αυτόματη ποτίστρα και ταΐστρα βρίσκεις, ποιος θα τους ανοίξει όμως την πόρτα αν δεν βρίσκεις κανένα φίλο (γνωστό) διαθέσιμο?

• Like
Reactions: d-friend

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Και γω ειμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο Σάντσο πλέον θα προτιμήσει να σκάσει παρά να λερώσει μέσα ή στο μπαλκονι. Απο τη μια χαίρομαι απο την άλλη υπάρχουν φορές που θα με βόλευε.

Καλως ήρθες! Στο χε@@με το θέμα :)

• Like
Reactions: Orilis and d-friend

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Καλως ήρθες! Στο χε@@με το θέμα :)
Σ' το κ@ατουρήσαμε για να ακριβολογούμε..
Συγγνώμη, πραγματικά!

@dogwish
Πες μας κι άλλα για το ζούζουνο!:love:
Άλλες φωτογραφίες παίζουν;
Κάτι για παρεξηγημένη φυλή είπες αν δε κάνω λάθος.
Θες να μας μιλήσεις για τα στερεότυπα της ράτσας και πως αυτά ανατρέπονται από την εμπειρία σου, με την τεράστια προσωπικότητα, σε οικονομικό μέγεθος, που ακούει στο όνομα Roccο;

Last edited:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Μην ξεχνας οτι παραμενει σκυλος ασχετως με το μεγεθος του και σα σκυλο να τον αντιμετωπιζεις. Αυτο το επειδη ειναι μια σταλια βολευονται μια χαρα στην πανα και δε χρειαζονται βολτα ειναι τελειως λαθος. Οπως επισης οτι επειδη ειναι μια σταλια τα σκατουλακια του δεν παυουν να ειναι σκατουλακια και δεν ειναι σωστο να τα κανει μεσα στο σπιτι .... (y)
μερικές φορές απορώ...:confused:
διαβάζουμε τι εχει γραψει ο αλλος; αν το διαβάζουμε, το κατανοούμε; αν το κατανοούμε, γράφουμε ένα σχόλιο πανω σε αυτα που γράφονται ή απλα να πουμε αυτο που θελουμε - ασχετως του τι εχει γραψει ο αλλος;
ο θεματοθετης το ειχε γραψει οσο πιο ξεκαθαρα γινοταν:

Γενικά τα τσιουάουα βολεύονται με μία πάνα σπίτι ανεξαρτήτως ηλικίας ή ακόμα και με άμμο! Ειδικά όσα δεν είναι φαν της βόλτας. Στο Ρόκο πάντως αρέσουν οι βόλτες και τα κάνει πάντα όταν βγει έξω.Ωστόσο όταν δεν τον βγάζω στην ώρα του μιας και δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα πάει στην πάνα του

Δεν αναφερει πουθενα οτι εχει βολευτει με την πανα και οτι δεν τον βγαζει βολτα. Αν υπαρχει κατι που θα αξιζε σχολιασμου ειναι οτι δεν εχει συγκεκριμενο προγραμμα, γιατι οπως σωστα αναφερεις, παραμενει σκυλος, ασχετως μεγεθους. Και οι σκυλοι θελουν προγραμμα.
Anyway...
Και συ ομως βρε @dogwish , εβγαλες δοντια στο πρωτο μηνυμα που διαβασες και δεν ανταποκρινοταν στον πνευμα του thread σου! ηρεμια, σε forum μπηκες, θα διαβασεις και πραγματα που δε σου αρεσουν, που ενδεχομενως να ειναι λαθος, να ειναι αστοχα κ.ο.κ. :)
Μου θυμισες chihuahua που με το που κανεις που σηκωνεις το χερι σου για να το χαϊδέψεις, αρχίζει το γρύλισμα και το λοξό βλέμμα! (τυχαίο;; :p:D)
Οπως και να χει, καλως ορισες, θα παρακολουθησω τις περιγραφες σου για να κατανοησω καλυτερα την συγκεκριμενη φυλη, γιατι οντως και εγω την θεωρω "ο διαβολος μπηκε στο σωμα ενος ...σκυλου( ;; )" :cautious:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
μερικές φορές απορώ...:confused:
Βρε ανθρωπε μου δε σου ειπαμε οτι το σπιτι σου ειναι γεματο περιττωματα (μικρουλικα βεβαια) και τσισα. Μην τρελενεσαι. Εγραψες οτι βγαινει βολτα ο σκυλος σου.
Εγω σχολιασα οτι "τα τσιουαουα βολευονται με αμμο ή πανα οταν δεν ειναι φαν της βολτας" Σορυ ρε συ αλλα καπως μου φανηκε.

Κοιτα να δεις που το παθαινω και γω μερικες φορες αυτο.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Κοιτα να δεις που το παθαινω και γω μερικες φορες αυτο.
αν εσυ ενιωσες την αναγκη να του γραψεις "Αυτο το επειδη ειναι μια σταλια βολευονται μια χαρα στην πανα και δε χρειαζονται βολτα ειναι τελειως λαθος" ως σχόλιο πάνω στο "οταν τα τσιουαουα δεν ειναι φαν της βολτας" ,sorry αλλά το κανεις ακομα χειροτερο....αλλωστε το λες και μονη σου οτι "καπως σου φανηκε"...οτι του φανει θα λεγα εγω...
Ι rest my case...

• Like
Reactions: dogwish

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Έγινα κι εγώ απότομος γιατί ακριβώς παρερμηνεύτηκαν όλα όσα είπα (και τα'πα και απλά καλέ ήμαρτον), κι άρχισε να εξυφαίνεται ένας ιστός ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αβλεψίας, ανευθυνότητας και μικροτρωγλίασης μου, με συνακόλουθες συμβουλές και Α-ΜΗΝ-ΚΑΝΕΤΕ-ΑΥΤΟ-ΣΤΟ-ΣΠΙΤΙ-ΣΑΣ-ΔΕΝ-ΠΡΕΠΕΙ-ΛΕΝΕ-ΟΙ-ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ-ΚΑΝΟΝΕΣ-ΥΓΙΕΙΝΗΣ. Διαβάζουμε τι γράφει ο άλλος πρώτα και δεν κοπανάμε τα κυνοφιλικά μανιφέστα μας όπου βρούμε έτσι? Τέσπα, περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή με ένα τσιουάουα καθώς και τους αστικούς μύθους γύρω από τη φυλή που κάνουν λόγο για μικρά τερατάκια που τρώνε δάχτυλα παιδιών θα σας δώσω τις προσεχείς μέρες. Προς το παρόν πάρτε φώτο για να γλυκαθείτε

• Like
Reactions: Haris Drazen

Status
Κλειδωμένο θέμα