Rocco το πιο γλυκο chihuahua! (ohh yas!)

Status
Κλειδωμένο θέμα

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Είμαι ο Rocco, 8,5 μηνών φιλενάδες μου! Σας διαβάζω καιρό τώρα και είπα να σας συστηθώ και να σας γλυκάνω
με τη φατσάρα μου. Είμαι ένας μικρός αλήτης, μονόχνωτος, θέλω μόνο το μπαμπά μου, τους άλλους τους αποφεύγω με χάρη εκτός κι αν κρατάνε κοτοπουλάκι! Όταν λείπει ο μπαμπάς παθαίνω άγχος αποχωρισμού λέει και πέφτω σε απεργία πείνας και δίψας! Εγώ πάλι λέω ότι τον λατρεύω και χωρίς αυτόν δεν έχει νόημα ούτε το φαί! Έστω και 2 λεπτά να λείψει τον υποδέχομαι με χοροπηδητά, ναζάκια και νιαουρίσματα! Ναι κάνω ''μάου-μάου'' σα γατούλα μερικές φορές! Στο δρόμο μερικοί απο μακριά με περνάνε για γατούλη, μια γριούλα από ψηλά με είπε και κουνελάκι!

Έχω τρελή χάρη όταν περπατάω, στο παιχνίδι πάω χοροπηδηχτά και κάνω σαν μικρός κλόουν! Μου αρέσει να δαγκώνω μαξιλάρια, να παίζω με μπαλάκια, να μασουλάω φύλλα και να επιτηρώ τα πάντα! Τρελαίνομαι να τρέχω και όσοι με έχουν δει με απολαμβάνουν όπως κουνάω τα ποδαράκια μου και κάνω σάλτα!Μου αρέσει επίσης να παίζω και να κυνηγάω παιδάκια!

Ο μπαμπάς μου λέει ότι δεν του έχω δυσκολέψει καθόλου τη ζωή αν και που και που κάνω τις σκαντελιές μου! [ναι καλά άμα ξαναφάς κομμάτι από την πάνα σου θα τα πούμε σκασμένο].
Δυστυχώς του προέκυψε αλλεργία στα σκυλιά αλλά για καλό του είναι μικρής έντασης και την παλέυει! Θα σας μιλήσει αναλυτικά γι' αυτό σε άλλο ποστ όπου και θα σας προτείνει λύσεις όπου τον βοήθησαν! Αυτά, και πολλά σας είπα ε! Πάω στο μπαμπα!

----

Ο Rocco είναι ένας γλύκας όπως σας περιέγραψε ο ίδιος, είναι από το εκτροφείο mysticlegion, το site ( http://www.chihuahua.gr/ ) των παιδιών δεν ανανεώνεται αλλά μπορείτε να τους βρείτε στο fb που υπάρχει στο site. Είναι και οι δύο γλύκες, μου άνοιξαν το σπίτι τους αμέσως, μου έδωσαν σκύλο πολύ κοντά σε αυτά που ήθελα, αγαπάνε αυτό που κάνουν και είναι πάντα διαθέσιμοι για συμβουλές και ό,τι προκύψει. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το εκτροφείο τους ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για σκύλο, είναι εμπειρία ζωής να κατακλύζεσαι από τόσα πολλά μικρά διαβολάκια! Nough talking, χορτάστε τον!

http://

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλως ηρθατε και να χαιρεσαι το "γιγαντα". Τρελη φατσα ειναι!

Αυτο με την κολλημενη πανα στον τοιχο με ξεπερναει!!! 8,5 μηνων δε θα πρεπε να τα κανει μονο εξω?

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Ο συνδυασμός Μεταλλικα & Τσιου με σκοτώνει χαχα Να τον χαίρεσαι είναι πολύ φάτσας!:D
Δυστυχώς οι μετάλικα έπεσαν θύμα αισθητικοποίησης και βολέματος γιατί σαν αμάνικοι φέρνουν μια δροσιά! Δεν είμαι ιδιαίτερα φαν τους αλλά ένα wherever i may roam το ακούω κατά καιρούς.. Θενξ!!

Καλως ηρθατε και να χαιρεσαι το "γιγαντα". Τρελη φατσα ειναι!

Αυτο με την κολλημενη πανα στον τοιχο με ξεπερναει!!! 8,5 μηνων δε θα πρεπε να τα κανει μονο εξω?
Άσε πήγαινε και κατούραγε στον τοίχο το σκατουλάκι! Γενικά τα τσιουάουα βολεύονται με μία πάνα σπίτι ανεξαρτήτως ηλικίας ή ακόμα και με άμμο! Ειδικά όσα δεν είναι φαν της βόλτας. Στο Ρόκο πάντως αρέσουν οι βόλτες και τα κάνει πάντα όταν βγει έξω. Ωστόσο όταν δεν τον βγάζω στην ώρα του μιας και δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα πάει στην πάνα του (ή σε οποιο χαλάκι βρει γκρρρ). Θα μπορούσε να τα κάνει και στα πλακάκια άνετα, ειναι μια σταλιά κι αυτός και τα τσίσα του και τα σκατουλάκια του οπότε δεν πεδεύομαι καθόλου στο καθάρισμα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Άσε πήγαινε και κατούραγε στον τοίχο το σκατουλάκι! Γενικά τα τσιουάουα βολεύονται με μία πάνα σπίτι ανεξαρτήτως ηλικίας ή ακόμα και με άμμο! Ειδικά όσα δεν είναι φαν της βόλτας. Στο Ρόκο πάντως αρέσουν οι βόλτες και τα κάνει πάντα όταν βγει έξω. Ωστόσο όταν δεν τον βγάζω στην ώρα του μιας και δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα πάει στην πάνα του (ή σε οποιο χαλάκι βρει γκρρρ). Θα μπορούσε να τα κάνει και στα πλακάκια άνετα, ειναι μια σταλιά κι αυτός και τα τσίσα του και τα σκατουλάκια του οπότε δεν πεδεύομαι καθόλου στο καθάρισμα.
Μην ξεχνας οτι παραμενει σκυλος ασχετως με το μεγεθος του και σα σκυλο να τον αντιμετωπιζεις. Αυτο το επειδη ειναι μια σταλια βολευονται μια χαρα στην πανα και δε χρειαζονται βολτα ειναι τελειως λαθος. Οπως επισης οτι επειδη ειναι μια σταλια τα σκατουλακια του δεν παυουν να ειναι σκατουλακια και δεν ειναι σωστο να τα κανει μεσα στο σπιτι .... (y)

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Μην ξεχνας οτι παραμενει σκυλος ασχετως με το μεγεθος του και σα σκυλο να τον αντιμετωπιζεις. Αυτο το επειδη ειναι μια σταλια βολευονται μια χαρα στην πανα και δε χρειαζονται βολτα ειναι τελειως λαθος. Οπως επισης οτι επειδη ειναι μια σταλια τα σκατουλακια του δεν παυουν να ειναι σκατουλακια και δεν ειναι σωστο να τα κανει μεσα στο σπιτι .... (y)
Είπα εγώ πουθενά ότι δεν χρειάζονται βόλτα? Ανάλογα το σκυλί και την εκτόνωση που χρειάζεται ρυθμίζονται και οι βόλτες του. Το αν είναι σωστό να τα κάνει μέσα στο σπίτι κράτα το σαν κανόνα για το δικό σου σπίτι όχι των αλλονών. Προφανώς και σπάνια τα κάνει σε κάποιο χαλάκι (ΕΞΩ στο μπαλκόνι) και όχι μέσα στο σπίτι. Λέω ότι στο υποοθετικό σενάριο που τα έκανε μέσα εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου να καθαρίζω. Συμβουλές δέχομαι μόνο από τους εκτροφείς μου μαλλον ξέρουν καλύτερα τι χρειάζεται ένα τσιουάουα ε?, από τα βιβλία που διαβάζω και από την τρέλα μου να ερευνώ τα πάντα μόνος μου.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ooookkkk... Πολύ εύθικτο έχει βγει το φόρουμ αυτές τις μέρες.. Ακόμα και για τα προφανή. Μάλλον μας χρειάζονται διακοπές.. :D

@dogwish σαφώς και στο δικό σου σπίτι κάνεις ότι θέλεις και θεσπίζεις ότι κανόνες θέλεις. Επίσης για το μεγάλωμα του σκύλου σου είσαι υπεύθυνος εσύ με τη βοήθεια των εκτροφέων του. No problem with that. Απλά οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής για ένα σπίτι περιλαμβάνουν και να μη τα κάνει ο σκύλος ή η γάτα όποτε και όπου να ναι. Το ανεχόμαστε όσο είναι μικρά λίγο γιατί δεν έχουν μάθει ακόμα και γίνονται ατυχήματα.

Καλώς όρισες πάντως και να τον χαίρεσαι! :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Βρε ανθρωπε μου δε σου ειπαμε οτι το σπιτι σου ειναι γεματο περιττωματα (μικρουλικα βεβαια) και τσισα. Μην τρελενεσαι. Εγραψες οτι βγαινει βολτα ο σκυλος σου.
Εγω σχολιασα οτι "τα τσιουαουα βολευονται με αμμο ή πανα οταν δεν ειναι φαν της βολτας" Σορυ ρε συ αλλα καπως μου φανηκε.

Συμβουλες να δεχεσαι απο οπου θες. Εγω δε σου εδωσα καμια συμβουλη.

• Like
Reactions: kasi

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Καμία ευθiξία, απλά δεν μου αρέσει το πατροναρίστικο και αφ' υψηλού συμβουλευτικό υφάκι. Δεν είστε και ούτε είμαι κτήτορας του κυνοφιλικού Αγαθού, ο καθένας και η καθεμία κάνει το καλύτερο που πιστεύει για το σκύλο της και παραμετροποιεί εκείνος τους κανόνες και τις θεσμίσεις στο σπίτι του. Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, υπάρχουν λογοθετικοί καταναγκασμοί που μεταβιβάζονται μαζικά από γενιά σε γενιά.

Παιδιά εγώ ζω με το σκύλο μου κι εγώ κάνω τις όποιες παραχωρήσεις θέλω ετσι? Τώρα από που προέκυψε ότι τον αφήνω και πιτσλάει τα πάντα μες το σπίτι δεν ξέρω.... :cautious:

Θενξ @Elrandir

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Βρε ανθρωπε μου δε σου ειπαμε οτι το σπιτι σου ειναι γεματο περιττωματα (μικρουλικα βεβαια) και τσισα. Μην τρελενεσαι. Εγραψες οτι βγαινει βολτα ο σκυλος σου.
Εγω σχολιασα οτι "τα τσιουαουα βολευονται με αμμο ή πανα οταν δεν ειναι φαν της βολτας" Σορυ ρε συ αλλα καπως μου φανηκε.

Συμβουλες να δεχεσαι απο οπου θες. Εγω δε σου εδωσα καμια συμβουλη.
Σου φάνηκε κάπως γιατί δεν έχεις ιδέα για τη φυλή, δεν έχεις ρωτήσει ποτέ κάποιον εκτροφέα κι ούτε έχεις ανοίξει σχετικό βιβλίο. Εγώ που τα έχω κάνει όλα αυτά ωστόσο σου γράφω τι συμβαίνει συνήθως.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
[..] κτήτορας του κυνοφιλικού Αγαθού [..] λογοθετικοί καταναγκασμοί που μεταβιβάζονται μαζικά από γενιά σε γενιά. [..] @Elrandir
:ROFLMAO:Κούλαρε!! Κανένας δεν πάει να σε καβαλήσει!
Καλώς μας ήρθες:)
Κουκλί το "σκασμένο".. Με την καλή έννοια!;)
Τις παραπάνω εκφράσεις θα μάθω να τις χρησιμοποιώ κι εγώ σε κάτι σεντόνια στο φόρουμ που απλώνω καμιά φορά να αερίζονται.. Εντυπωσιάστηκα!!:D

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
μήπως είναι κάτι στο νερό αυτές τις μέρες;

Βρε @dogwish το μόνο που θες ν' ακούσεις είναι "τι γαμάτος που είναι κονγκρατουλεισιονς"; εντάξει ο κύριος ρόλος του φόρουμ είναι να λέμε και μια γνώμη. Και σορυ αλλά οι εκτροφείς δεν είναι θεοί. Είμαστε κι εμείς οι ποταποί σκουλίκιδες που έχουμε σκυλιά αγνώστου πατρός. Αν περιμέναμε απο τα βιβλία..καλά κρασιά. Η Αμαλία απλά σου λέει ότι ο σκύλος είναι ζώο ρουτίνας. Καλό θα ήταν να έχει 2-3 φορές τη μέρα τη βόλτα του σε σταθερή βάση. Δεν υπάρχουν σκυλιά που να μην χρειάζονται τη βόλτα. Αυτό είναι όλο. Δεν σε είπαμε και καμπούρη..και σου κάναμε και το κομπλιμέντο σου. Παράπονο δεν έχεις.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Καλώς ήρθες!

Τα μικρόσωμα γενικώς έχουν θέμα με την ανάγκη τους.
Δεν γνωρίζω τον λόγο.
Ο,τι και να κάνεις, όσες βόλτες και να τα βγάλεις, θα εξακολουθούν να τα κάνουν μέσα στο σπίτι.
Δεν έχουν καμία σχέση με τα μεσαίου μεγέθους ή τα μεγαλόσωμα που κρατιούνται και είναι τυπικοτατα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
Μιχάλη και τα δικά σου αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα;

dogwish

Banned
Banned
8 Μαρτίου 2016
76
91
Βρε παιδιά, το θέμα ανοίχτηκε για να παρουσιάσω χιουμοριστικά και με χάρη (όπως είναι η φυλή αυτη δλδ) το Ρόκο ώστε να δώσω μερικές πληροφορίες για τα γλυκύτατα αυτά OH-ΠΟΣΟ-ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΑ μικρά πλασματάκια. Μιας και όταν εψαχνα εγώ να αποκτήσω τσιουάουα δεν υπήρχε τίποτα σε φόρουμς, δεν ήξερα καν στην αρχή ότι υπάρχουν και μακρύτριχα!

Αντί να ανοίξει μια όμορφη και καλοπροαίρετη συζήτηση περί της φυλής αρχισαν σχόλια από αυτόκλητους συμβουλάτορες για το τι ανάγκες έχει ένα σκυλί, πώς να φέρεσαι σε ένα σκυλί, μην χέζει όπου θέλει μπλα μπλα. Σχόλια από άσχετους με τη φυλή και τις ανάγκες της. Πιστεύετε δλδ ότι θα είχα ψάξει να βρω εκτροφείο αλλά δεν θα ήξερα για τις καθημερινές ανάγκες ενός σκύλου ε? Και τους μήνες που τον έχω δεν θα χα αποκωδικοποιήσει και συγχρωτιστεί καθόλου με τις ανάγκες ενός πλάσματος που είναι κυριολεκτικά μαζί μου όλες τις ώρες σχεδόν? Τι να σας πω, αν ήθελα συμβουλές θα τις ζητούσα στον ανάλογο χώρο του φόρουμ, ως έσχατη λύση, γιατί όπως είπα και τη μελέτη μου κάνω και μιλώ συνεχώς με τους εκτροφείς για το οτιδήποτε.

Το ότι βάζετε στη σούμα ΟΛΑ τα σκυλιά και λέτε ότι είναι θέλουν τη ρουτίνα τους και τις βόλτες τους είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Υπάρχουν τσιουάουα που δεν τα ενδιαφέρει το πού θα βρίσκονται αρκεί να είναι γατζωμένα πάνω στον άνθρωπο τους καθότι φουλ προσωποκεντρικά, υπάρχουν άλλα με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις που εκτονώνονται μια χαρά και μες το σπίτι, υπάρχουν άλλα που σε 5 λεπτά βόλτας θέλουν να γυρίσουν πίσω, υπάρχουν άλλα υπερκινητικά που δεν βάζουν κώλο κάτω, υπάρχουν εείνα που απολαμβάνουν τις βόλτες όσο και το σπίτι, υπάρχουν και ολες οι ενδιάμεσες καταστάσεις. Ξέρω ότι μπορεί να σας ακούγεται σοκαριστικό αλλά ναι τα μικρόσωμα σκυλιά κατουράνε ΚΑΙ στην πάνα τους εφ' όρου ζωής, κι ακόμα κι αν έχουν μόλις κατουρήσει μπορεί να τους έρθει και να σου ρίξουν και μια κατουρλιά στο σύνθετο, στις σακούλες ή τα παπούτσια!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Μιχάλη και τα δικά σου αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα;
Ναι ρε γμτ, δεν τα κάνουν μόνο έξω στην βόλτα τους, όσο συχνά και να τα βγάλω.
Η διαφορά με τούτους εδώ σε σχέση με τα προηγούμενα που είχα, είναι πως δεν τα κάνουν όπου βρουν, αλλά σε συγκεκριμένο σημείο. Κι αυτό το καταφέραμε με πολύ κόπο.
Αλλά μόνο έξω; Ούτε στα όνειρά μου...

Για παράδειγμα μου έχει συμβεί άπειρες φορές να πάμε βόλτα καλή, να γυρίσουμε πίσω, να πιούν νερό και μετά από 10 λεπτά να κατουρησουν....

#nohope:D

Βασικά δεν γνωρίζω κανέναν ούτε έχω ακούσει για μικρόσωμο που να τα κάνει μονο έξω.
Τώρα, γιατί το κάνουν ειλικρινά δεν το ξέρω. :confused:

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Όσα τσιουάουα έχω δει είναι συνήθως σε κάποια αγκαλιά ή τσάντα, που μου φαίνεται λογικό εν μέρει, αν αναλογιστώ ότι ένα δικό μου βήμα μάλλον αντιστοιχεί σε είκοσι δικά τους, φαντάζομαι θα κουράζονται σχετικά εύκολα προσπαθώντας να ακολουθήσουν; Πώς είναι οι βόλτες σας με τον Rocco;

Status
Κλειδωμένο θέμα