SOS Καποιος να μου απαντησει παρακαλω συντομα...

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
Σημερα το πρωι πηγα τον σκυλακο μου στον κτηνιατρο και του εκανε εμβολιο.Μου ειπε οτι αν κανει πυρετο να του δωσω λεει ντεπον συροπι.Κανει να του δωσω?? δεν ξερω αν εχει πυρετο αλλα τον βλεπω να υποφερει και κοιμαται ολη μερα και βαριανασαινει,τι να κανω??με κοιταει με θλιμενα ματακια και ξανακοιμαται μετα :( τι να του κανω?? ειναι μωρο,μονο 43 ημερων. :( και τρεχει και η μυτουλα του...έτρεχε βεβαια απο την μερα που μου τον δωσανε ελαχιστα(ωασικα ηταν απλα υγρη)αλλα σημερα λιγο περισσοτερο :( σε αχρηστο κτηνιατρο πηγα? :( μου ειπε το πρωι οτι ειναι μια χαρα,υγιεστατος :(

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
1. τι ρατσα ειναι το σκυλακι;
2. 43 ημερων.... απο που το πειρες - σε τι ηλικια;
3. Ποιο εμβολιο ηταν, το 1ο; (..λογικα)
4. Τον γιατρο τον πηρες να του πεις τα συμπτωματα; - θερμομετρο; -εφαγε; -κακακια;
...don't panic

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βάλε του θερμόμετρο καταρχήν , να δεις αν έχει πυρετο. Μπορει από το εμβόλιο να ανεβάσει πυρετο πάντως. Ξέρεις να βάζεις θερμόμετρο σε σκύλο?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
:eek:60 ημερών το λιγότερο τα παιρνουν τα σκυλιά απ την μάνα τους

κτηνίατροι δεν είμαστε
κάποιοι μπορεί να είναι αλλά διάγνωση μέσω ίντερνετ είναι πολύ πολύ αδόκιμο

απ την μιά
λογικό να έχει τις μαυρες του-είναι μικρός και άμαθος και σήμερα τον είχαν πάει σε έναν άγνωστο κύριο(εκεί μάλιστα βρώμαγαν πολλά σκυλιά) ο οποίος του έκανε και ένα "τσικ" με ένα περίεργο πράμα
έφαγε?νερό πίνει?μήπως πίνει πολύ?αν τον φωνάζεις έρχεται?τα κακά τι λένε?

απ την άλλη βάλε ένα θερμόμετρο καλού κακού γιατί δεν ξέρεις

dont panic βεβαίως βεβαίως-και δεν προσφέρει τίποτα και ο σκύλος το νιώθει και γίνεται χειρότερα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
1. τι ρατσα ειναι το σκυλακι;
2. 43 ημερων.... απο που το πειρες - σε τι ηλικια;
:eek:60 ημερών το λιγότερο τα παιρνουν τα σκυλιά απ την μάνα τους
Τι σχεση εχουν αυτα με αυτα που ρωταει η φιλη μας?

Οπως ειπε και η Κατερινα, το εμβολιο μπορει να εχει τα συμπτωματα που εχει το σκυλακι.
Δεν σημαινει οτι πετυχες αχρηστο κτηνιατρο.
Αλλά αν συνεχισει να ειναι αδιαθετο και αυριο, παρε τον τηλεφωνο ή ξαναπηγαινε.

Ειναι κουκλακι παντως, να το χαιρεσαι :)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
...μεχρι εκει που με αφορα:
εχει σχεση με το ποσο θα επρεπε να ανησυχεί. Αν ειναι απο petshop και το εχει απο 20 ημερων, μπορει η αντιδραση στο εμβολιο να κρυβει αλλα πραγματα. Επισης μια σχετικη ενημερωση, ωστε να ξερουμε γιατι μιλαμε δεν νομιζω οτι αποπροσανατολιζει το θεμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κι αν δεν αποπροσανατολίζεται τώρα το θέμα...θα αποπροσανατολιστεί αργότερα...συμβαίνει πολύ συχνά για να το θεωρήσουμε μια βεβαιότητα:)

και βέβαια
είναι πολύ νεαρό
πολύ πιθανό να έχει θυλάσει καθόλου ή ελάχιστο
έπρεπε να είναι με την μανούλα του και το θέμα υγείας που προκύπτει εδώ ,γιατί όχι?, μπορεί να συνδέεται με τα πάραπάνω -Τέλος;)

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
δεν ειναι απο πετ σοπ παιδια,μου τον εδωσε ενας κυριος που δεν μπορουσε να τον κρατησει αλλο,η δεν ηθελε η δεν ηξερε,δεν ξερω...δεν ειναι ρατσα,απλα απ οτι ειπε ο κτηνιατροσ θα γινει 3-4 κιλα.ξερω οτι τα παιρνουν τοτε αλλα τι να εκανα?ποιος ξερει που θα κατεληγαν αν δεν τα παιρναμε εμεις οσοι πηραμε.δεν εχω θερμομετρο,αλλα και να ειχα δεν ξερω πως το βαζουν,ας μου πει καποιος αν θελει.τοση ωρα δεν απαντουσα γιατι το προσεχα.τωρα φαινεται πιο φυσιολογικος.αν και οταν ξυπνησρ ξυπνησε γιατι ηθελε να κανει εμετο,τελικα δεν εκανε και ξερω οτι ειναι κακο που δεν εκανε.ο κτηνιατρος δεν το σηκωνει,τον πηρα και στο κινητο και στο σταθερο.τα αυτοκολλητα στο βιβλιαριο λενε duramune puppy DP+C. το ονομα του δεν το εχει μαθει ακομα,ουτε και που να κανει κακα (τα οποια εκανε κανονικα αν και οπου βρηκε μιας και ουτε αυτο μπορω να του το μαθω ακομα,ειναι πολυ μωρο),εφαγε λιγο και νερο ηπιε λιγο αλλα ο κτηνιατρος μου ειπε οτι θα εχει ανορεξια απο το εμβολιο και οτι αν ανεβασει πυρερο να του δωσω ντεπον συροπι με συριγκα(εχω παρει). Συγνωμη παιδια που πανικοβαλομαι αλλα ειναι ο πρωτος μου σκυλακος και το πρωτο του εμβολιο και επειδη δε μου ειπε και πολλα ο κτηνιατρος φοβαμαι.

Last edited:

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
συγνωμη για τα λαθη στη γραφη αλλα ειμαι σε συγχιση,απλα το διορθωσα μονο στο ονομα του εμβολιου,τα αλλα ειναι κατανοητα νομιζω :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ δεν το βρίσκω παράξενο να ανεβάσει λίγο πυρετό από το εμβόλιο. Είναι μία από τις παρενέργειες του εμβολίου.
Αλλά όταν σου είπε πως πρέπει να του δώσεις ντεπόν αν ανεβάσει πυρετό γιατί δεν τον ρώτησες πώς βάζουν το θερμόμετρο στα σκυλιά και δεν πήγες να αγοράσεις ένα; Παρεμπιπτόντως η φυσιολογική θερμοκρασία σώματος του σκύλου είναι 38 βαθμοί.

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
δεν το σκεφτηκα να τον ρωτησω η ηλιθια :/ μου φαινεται ομως οτι μερικες φορες ειναι λιγο πιο ζεστο απο εμενα,οποτε λογικα εχει πυρετο? πως βαζω θερμομετρο??? και αν του δωσω ντεπον υπαρχει περιπτωση να παθει τιποτα,ξερει κανεις?? δηλαδη αν δεν ειμαι σιγουρη οτι εχει πυρετο εννοω μιας και δεν εχω θερμομετρο.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λογικά πρέπει να είναι πιο ζεστό από εσένα (έγραψα πως 38C είναι το φυσιολογικό για σκυλιά).
Το θερμόμετρο το βάζεις στον προκτό. Αν γίνεται να πεταχτείς σε κανένα φαρμακείο να αγοράσεις.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
μην τρελαινεσαι καλε ειναι πολυ συχνη η εμφανιση αδιαθεσιας και πυρετου μετα απο εμβολιο οπως και στους ανθρωπους. Δωσε ντεπον ομως σιροπι που ειναι αρκετα πιο ηπιο οπως σου ειπε ο γιατρος και ολα θα πανε καλα.

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
δεν εχει ανοιχτο φαρμακειο εδω κοντα σιγουρα και δεν την ξερω την περιοχη να ψαξω να βρω.φαινεται καλυτερα παντως,ευχαριστω για τις συμβουλες και αυριο το πρωι θα παω για θερμομετρο.θα του δωσω λιγακι ντεπον,μου ειπε το πολυ 1,5 με 2 cc για τα κιλα του..και θα δω...ελπιζω να ειναι καλα :(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κούκλος είναι ρε!
όταν γίνει ζωηρός και ηρεμήσεις βάλε καμια φωτογραφία ακόμα να δούμε τι φυλές είναι!

είναι άλλο ένα απο τα προτερήματα των ημίαιμων-αντί να είναι μία φυλή μόνο που όλοι αμέσως το βρίσκουν ,αντιθέτως είναι πολλές ταυτόχρονα και είναι σκέτο κουίζ (άλυτο σε μερικές περιπτώσεις) να τις διακρίνεις!!!

περιμένουμε

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
δεν φαινεται στις φωτογραφιες,βγαινει ολος σαν μαυρη κυλιδα,δεν ξεχωριζουν ουτε ποδια ουτε ουρα ουτε μουσουδα ουτε καν κεφαλι που λεει ο λογος :p καλα φαινεται να ειναι,μου εχει κανει πολλα "δωρακια" :p

ermisva

Member
12 Φεβρουαρίου 2010
8
0
αθήνα
μπορει να ειναι παρενεργειες του εμβολειου..ειναι μικρουλης ακομα λογικο ειναι...δεν νομιζω πως ενας κτηνιατρος μπορει να ειναι αχρηστος σε τατοια θεματα αν ομως δεν τον εμπιστευεσαι παρε και μια αλλη γνωμη απο καποιον αλλο ειδηκο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr