Εκθέσεις, Εκτροφή, ΚΟΕ ...Προβληματισμοί




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό που διαβάζω στο άρθρο είναι ότι από την πρώτη θυληκιά που μπαίνει σε αναπαραγωγή και τα κουτάβια θα πωληθούν απαιτείται άδεια εκτροφής. Αν δεν κάνω λάθος εσύ είπες μέχρι δυο σκυλιά
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μεχρι δυο γέννες και δύο θηλυκές νομίζω επιτρέπονται το χρόνο σε ερασιτεχνη εκτροφέα.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Είπα εγώ ότι δεν χρειάζεται άδεια εκτροφής????
Έκανα λάθος στον αριθμό...προφανώς.
Αλλά:
1) για εμπορικούς σκοπούς λέει το εδάφιο, δηλαδή μπιμπιάζω άνετα.
2)διαχωρίζεται ο ερασιτέχνης από τον επαγγελματία, που πριν την τροποποίηση δεν υπήρχε.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Τα τελευταία 3 χρόνια που έχω πάει σε όλες των Αθηνών εχω δει εκτροφείς όχι απλά να μην ενημερώνουν αλλα να φωνάζουν τρέχοντας και να πατάνε τους επισκέπτες για να κάνουν double handling.
.
τι σχέση έχει το double handling με την ενημέρωση;....
 


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Τα τελευταία 3 χρόνια που έχω πάει σε όλες των Αθηνών εχω δει εκτροφείς όχι απλά να μην ενημερώνουν αλλα να φωνάζουν τρέχοντας και να πατάνε τους επισκέπτες για να κάνουν double handling.

Όλη η πρόταση αναφέρεται στο τι έχω δει να κάνουν κάποιοι εκτροφείς στους επισκέπτες. Ποια είναι ρε παιδί μου η αλληλεπίδραση που έχουν μαζί τους.
Το double handling είναι ο λόγος που το κάνουν.
Δηλαδή για να είμαι όσο αναλυτικός γίνεται έχω δει εκτροφείς ΓΠ ή Ροτ ή όποιας φυλής θες που υπάρχει ανοχή σε αυτή την ιδιαιτερότητα που λέγεται double handling, να φωνάζουν τρέχοντας και κουνόντας κουδούνια να πέφτουν πάνω ή να φωνάζουν στους επισκέπτες στην άκρη στην άκρη (για να κάνουν double handling). Αυτό λέω, οπότε το double handling όπως καταλαβαίνεις έχει σχέση. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται στην έκθεση να δει τα ΓΠ και να γνωρίσει την φυλή και βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτό πιστεύεις ότι ενημερώνεται? Ότι φεύγει με μια θετική εικόνα? Ότι μέσα από αυτό έχει προαχθεί η κυνοφυλία?
Εμένα μια φορά ήρθε στο σχοινιά ένας φύλος με τα παιδιά του και δεν ήξερε από που να φυλαχθεί. Για να μπορέσει να δει τα σκυλιά καθόταν 20 μέτρα μακριά.

Αντίστοιχα βέβαια είπα ότι δεν το κάνουν όλοι, και για αυτό δεν τσουβαλιάζω, με λαμπρό παράδειγμα για μένα τον Γιάννη στα boxer άλλα και πάρα πολλούς άλλους που δεν γνωρίζω ονομαστικά. Αυτόυς τους θαυμάζω για το σθένος τους να απέχουν από αυτό ακόμα και εάν το κάνει ο διπλανός τους.

ελπίζω να έγινα κατανοητός
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
…ίσως γιατι και κάποια πράγματα δεν ειναι τόσο λάθος όσο πιστεύουμε ;
Κώστα αναφέρομαι σε λάθη, όχι σε θέματα που μπορεί να σηκώσουν ερμηνεία και συζητήσεις με κρασιά και τσίπουρα. Εξ άλλου είμαι πολύ νέος στο χώρο για να έχω κάθετες θέσεις. Και να τονίσω πως η ενασχόλησή και οι τοποθετήσεις μου αφορούν αποκλειστικά τις ελληνικές ποιμενικές φυλές και την "ομερτά" που τις χαρακτηρίζει. Εξ ου και το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποίησα.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι ένας εκτροφέας την ώρα της παρουσίασης του σκύλου και ενώ κάνει double handling είναι πολύ δύσκολο να ενημερώσει τον υποψήφιο ή τον επισκέπτη…
Εκείνη την στιγμή δουλεύει με τον σκύλο του και καλό θα ήταν οι επισκέπτες να τον διευκολύνουν ανοίγοντας του δρόμο και όχι να τον εμποδίζουν….

Υπάρχουν άλλες στιγμές που προσφέρονται…..:)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: d-friend and vek


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Υπάρχουν άλλες στιγμές που προσφέρονται…..:)
Σε αυτο το σημειο εχω αλλη μια απορια....
Ο κανονισμος της εκθεσης, απαγορευει διακριτικα εκτροφειων κ ονοματα σκυλων να αναφερονται στους στιβους. Το καταλαβαινω απο την μια οσο αναφορα την αποψη του κριτη που μπορει να επιρρεαστει.
Απο την αλλη ομως, αν δεν στησει καποιος καρτερι στον σκυλο που βγαινει απο το στιβο, πως ειναι δυνατον να τον βρει μετα, ειδικα οταν σχεδον ολοι οι σκυλοι, ειναι "καλα κρυμμενοι" σε κρειτ πισω απο τον πολυ κοσμο, κ πως μπορει να βρει να μιλησει με τον ιδιοκτητη/εκτροφεα του ζωου????
 
  • Like
Reactions: TARA




east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
την ίδια απορία έχω και εγώ....:)
Και τοτε ποιες ειναι οι στιγμες που προσφαιρονται σε μια εκθεση, οταν θελει "κυνηγι θησαυρου" για να βρεις αυτο που ειδες κ σου αρεσε???
Εκτος κι αν εννοεις στιγμες εκτος εκθεσης, οποτε το θεμα "εκθεση - ενημερωση" απλα δεν παιζει.........
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
εαν η οργάνωση μιας έκθεσης επέτρεπε την ύπαρξη περιπτέρων ή σταντ των εκτροφέων, των ομίλων των φυλών και του ίδιου του οργανωτή δηλ. του ΚΟΕ τα πράγματα θα ήταν αρκετά εύκολα-όσον αφορά την ενημέρωση πάντα...

με την προϋπόθεση βέβαια οτι όλοι οι παραπάνω θέλουν να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη ενημέρωση....
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ας πούμε πως είναι νοοτροπία "επιβίωσης" ή "συνύπαρξης" ή "αυτοσυντήρησης"...δε ξέρω. Δηλαδή, πολλοί αρχίζουν διαλαλώντας τα σωστά, τα τυπικά, τα ιδανικά και σιγά-σιγά (ή λιγότερο σιγά) βρίσκονται να είναι μέρος αυτού που "κατηγορούσαν" ή στιγμάτιζαν ως λάθος και παύουν να μιλούν για τα "στραβά" (ή μιλούν όταν θίγεται κάποιο προσωπικό τους συμφέρον).

Επίσης, υπάρχουν και αυτοί που ουδέποτε είπαν κάτι...Μπήκαν στον "χορό"...Ακολούθησαν την πεπατημένη και...όλα καλά.

Εν ολίγοις, ενώ πολλοί θα σου πουν για πολλά "στραβά" (μεμονωμένα και ιδιωτικά) πολύ λίγους θα βρείς να θέλουν να κάνουν κάτι "συλλογικότερο", δημόσιο και ουσιαστικό.

Για το "ξεκατίνιασμα" τώρα...

Τα pet shops είναι υπαρκτές και νόμιμες επιχειρήσεις. Το εμπόριο ζώων συντροφιάς είναι νόμιμο, όπως και η διάθεση τους μέσα από καταστήματα (σε γυάλες ή κλουβάκια). Οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις επιχειρήσεις δεν ανήκουν στην Ιταλική Μαφία, είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι με οικογένειες, κλπ.

Είναι σωστό να έχουμε άπειρα θέματα όπου σχολιάζουμε αρνητικά τις πρακτικές τους;...Πολλές φορές αναφέροντας την επωνυμία του καταστήματος ή απλά "φωτογραφίζοντας" με αναλυτικές περιγραφές και συντεταγμένες.

Είναι "ξεκατίνιασμα" που υπάρχει θέμα sticky "Εμπειρίες από pet shops/BYBs" και μέσα γράφονται απείρου κάλους εμπειρίες;

Είναι λάθος που διαφημίζονται ίδιες επιχειρήσεις, συνάδελφοι με καταστήματα pet shop που δεν έχουν όμως κουταβάκια (υπενθυμίζω, κάτι που δεν είναι παράνομο) κατηγορώντας και στιγματίζοντας έμμεσα ή άμεσα τους άλλους;

Υπάρχει κάποια διαφορά και αν ναι, ποια είναι αυτή;...Που σταματά η ενημέρωση και ο "αγώνας" για το σωστό και που αρχίζει το "ξεκατίνιασμα";

Σαν "τροφή για σκέψη" έτσι...
Καταρχάς να πω πως χαίρομαι πολύ που επανήλθες δυναμικά ! :)

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.
Ομως.

Θεωρώ πως έχουμε τον ίδιο στόχο αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Εγώ είμαι περισσότερο φαν της πληροφόρησης και ενημέρωσης ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος σε ένα δημόσιο φόρουμ να μάθει 5 πράγματα ώστε να είναι σε θέση να ξεχωρίσει μόνος του την ήρα από το στάρι.
Εσύ προσανατολίζεσαι περισσότερο στην καταμέτωπο επίθεση στον στόχο και φαντάζομαι καταγγελία ( ? ) δεν ξέρω...
Γιατί εδώ τιθεται το ερώτημα να καταγγείλεις τί και σε ποιόν;
Το παράνομο ή το ανήθικο;
Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι παράνομο, μετριέται το ήθος, μετριέται η πρόθεση;
Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Επιπρόσθετα ένα δημόσιο ξεμπρόστιασμα χρειάζεται πρώτα από όλα στοιχεία και αποδείξεις και για μένα τουλάχιστον, τον άμεσα ενδιαφερόμενο παρόντα, ώστε να υπερασπιστεί τη θέση του.
Αλλά νομίζω ξεφεύγει κάτι τέτοιο από τους λόγους ύπαρξης ενός φόρουμ.

Από κει και πέρα, θεωρώ πως το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε έλεγχος από πάνω.

Ελεγχος των σκύλων πριν μπουν στην αναπαραγωγή. Σφιχτοί έλεγχοι καταλληλότητας αλα France.
Ανάλογα τη φυλή να μην μπορεί να ζευγαρώσει σκύλος αν δεν πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας για κληρονομικές παθήσεις που μαστίζουν την φυλή που ανήκει. Και στην ηλικία που πρέπει.
Να περνάνε τεστ χαρακτήρα και επίσης να κρίνονται μορφολογικά.

Μόνον έτσι, θα απαλλαγεί ο κόσμος από αυτό το βασανιστικό ψάξιμο του ιδανικού - ιδεατού εκτροφέα που έχει ο καθένας στο μυαλό του.

Και μιας και λέμε για τον κόσμο, διαφωνώ κάθετα με την θεώρηση πως οι καθαρόαιμες φυλές είναι για όλους. Χώρια το οτι δεν καλύπτει η προσφορά την ζήτηση, προτιμώ χίλιες φορές να καθοδηγήσω κάποιον στα χιλιάδες αδέσποτα που έχουν γεμίσει τα σπίτια των εθελοντών.
 
  • Like
Reactions: TARA


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
εαν η οργάνωση μιας έκθεσης επέτρεπε την ύπαρξη περιπτέρων ή σταντ των εκτροφέων, των ομίλων των φυλών και του ίδιου του οργανωτή δηλ. του ΚΟΕ τα πράγματα θα ήταν αρκετά εύκολα-όσον αφορά την ενημέρωση πάντα...

με την προϋπόθεση βέβαια οτι όλοι οι παραπάνω θέλουν να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη ενημέρωση....
Γιατι δεν το επιτρεπει???
Αυτοι στους οποιους δεν το επιτρεπουνε τι κανουνε γι αυτο?
Για ποιο λογο να μην θελουνε να "διαφημιστουνε"?
Αρα εφ'οσων δεν μπορουνε να διαφημιστουνε (δεν τους επιτρεπετε, αλλα δεν κανουνε κατι γι αυτο, αδιαφορια=συναινεση) κι εφ οσων δεν μπορουνε να μιλησουνε με τον κοσμο κατα τον χειρισμο (single/double/triple οτι θες, το σεβομαι απο την μια) τοτε ο μονος λογος που πανε σε εκθεση........ ειναι?????? η διακριση??????? η υπαρχει κι αλλος??????

Υ.Γ. Αν δεν απατωμαι εισαι εκτροφεας η κανω λαθος?
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Όχι η ύπαρξη ενημερωτικών περιπτέρων δεν απαγορεύεται ( πέρα από τα πρακτικά προβλήματα και τις απαγορεύσεις που προκύπτουν στην χρήση του χώρου του Μαρκόπουλου..).
Και όταν εξέφρασα την ίδια απορία με εσένα…ήμουν απόλυτα ειλικρινής….
Πραγματικά και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί η ενημέρωση για την φυλή, για την καθαρόαιμη κυνοφιλία, για το προβλήματα που παρουσιάζονται κλπ.κλπ. δεν αποτελούν μέρος/ διαδικασία μιας έκθεσης μορφολογίας…

Στην υποανάπτυκτη κυνοφιλικά ελλάδα ζούμε…όχι σε καμιά χώρα με εκτροφική ιστορία…

υ/γ 1. στην έκθεση του Ελληνικού, που υπήρχαν περίπτερα, τα πράγματα είχαν άλλη δυναμική…
υ/γ 2. όχι δεν είμαι εκτροφέας, όμως συμμετέχω στην εκτροφή με σκυλιά μου....
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Αν μια έκθεση γίνει με σωστό σχεδιασμό και προσανατολισμό υπάρχει τρόπος για όλα. Από ενημέρωση μέχρι και double handling (όχι ψυχωτικό) που δεν θα ενοχλεί τόσο. Στο κάτω-κάτω, δεν διοργανώνουν οι διάφοροι όμιλοι και τόσες πολλές εκθέσεις ανά έτος για να μην προλαβαίνουν.

@Yorkaddict

Προκύπτει από κάπου πως εγώ δεν είμαι fan της ενημέρωσης και της πληροφόρησης;...Μήπως από τον χρόνο (και τον τρόπο) παρουσίας μου στο παρόν φόρουμ;...:D

Απάντησε μου όμως τι είναι αυτό που όλοι μας (νομίζω) κάνουμε στα pet shops που πωλούν κουτάβια (και δεν παρανομούν) και τους ανθρώπους που εργάζονται και βιοπορίζονται νόμιμα;

Το στάρι γιατί δεν κάνει κάτι να ξεχωρίσει από την ήρα;...Γιατί δεν κάνει κάτι για να βοηθήσει τον άσχετο και ανυποψίαστο;...Κάνει κάτι και δε το ξέρω;

Εγώ βλέπω την ήρα και το στάρι να συμμετέχουν μαζί σε διοργανώσεις που έχουν διοργανωθεί από ήρα και στάρι πάλι και εκεί να επιβραβεύεται τόσο η ήρα όσο και το στάρι (ίσως περισσότερο η ήρα)...:)
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όποιος ενδιαφέρεται να μιλήσει με εκτροφείς, περιμένει να τελειώσουν οι κρίσεις στο στίβο και να χαλαρώσει 5' ο εκθέτης, και όμορφα κι ωραία ζητάει πληροφορίες :)
Κανείς δεν θα τις αρνηθεί, αλλά είναι εύκολα κατανοητό ότι την ώρα που προετοιμάζονται ή παρουσιάζονται σκυλιά, αυτό είναι αδύνατο να γίνει.
 
  • Like
Reactions: Alexia


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Να δούμε λίγο και αυτό το θέμα...Ενημέρωση στο χώρο της έκθεσης.

Καταρχήν, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ΠΡΙΝ την έκθεση ΓΙΑ την έκθεση ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό και μάλιστα νέους και "άσχετους". Άλλη μια προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι ο χώρος που γίνεται η έκθεση να είναι εύκολα προσβάσιμος και να προσφέρεται για κάτι τέτοιο (με γνώμωνα ότι δεν γίνονται 50-100 εκθέσεις τον χρόνο, αλλά 5-6).

Τα προσπερνάμε αυτά γρήγορα και φτάνουμε στη μέρα της έκθεσης και τον χώρο της. Ο επισκέπτης πρέπει να περνά απαραίτητα από την γραμματεία ή από ξεχωριστό μέρος "υποδοχής" όπου θα παίρνει έντυπο υλικό που θα τον ενημερώνει για το τι είναι αυτό που γίνεται σήμερα εδώ και γιατί, θα έχει ένα χάρτη του χώρου με ένα βασικό πρόγραμμα ώστε να μη γυρνάει "σαν την άδικη κατάρα" και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θα του δίνεται κατάλογος (χωρίς κατάλογο δεν παρακολουθείς ουσιαστικά έκθεση, απλά κοιτάς σκυλάκια).

Δεν είναι δύσκολο να υπάρχει έτοιμος, διαμορφωμένος (και πτυσσόμενος, που να συναρμολογείται και να αποσυναρμολογείται) και αριθμημένος (σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής) χώρος για τα box και τα crates των σκύλων. Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει σε πιο σημείο κάθεται ποιος και θα μπορεί να περιμένει εκεί για να συνομιλήσει μαζί του ή να δει τον σκύλο. Δεν είναι ανάγκη ο κάθε ένας ή η κάθε παρέα να έχει την δική της τέντα, αντίσκηνο, κλπ. διάσπαρτα άτακτα στο χώρο.

Πάντα να υπάρχει ειδικός χώρος ώστε οι Όμιλοι φυλών να έχουν παρουσία, να δίνουν ενημερωτικό υλικό ή να έχουν ανθρώπους που θα ενημερώνουν τον κόσμο.

Ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος για την "ανάγκη" των σκύλων (και φυσικά κάποιους να μαζεύουν τα τυχόν "ατυχήματα" αναίσθητων που δεν είχαν την καλοσύνη να καθαρίσουν οι ίδιοι τα του σκύλου τους).

Γιατί όχι, σε όλα αυτά να υπάρχει και "εμπορικό" μέρος. Οι όμιλοι να έχουν βιβλία, έντυπα, καρφίτσες, μπλουζάκια ή ότι άλλο, προς πώληση και ενίσχυση των ομίλων (και του ίδιου του ΚΟΕ).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε όλες τις εκθέσεις να είναι καλεσμένα και φιλοζωικά σωματεία για ενημέρωση και ενίσχυση, επίσης. Πάντα πρέπει να φαίνεται πως η κυνοφιλία είναι μία και δεν χωρίζεται σε καθαρόαιμη και ημίαιμη.

Έλληνες κριτές, που δεν κρίνουν στην έκθεση, να καλούνται για "μικρά σεμινάρια" ενημερώσεις στο περίπτερο του ΚΟΕ...Το ίδιο και στους Ομίλους φυλής από εκτροφείς που δεν παρουσιάζουν σκύλο εκείνη την στιγμή. Δεν είναι ανάγκη να τρώμε μόνο σουβλάκια στα πέριξ...:)

Γιατί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, δε νιώθει άνετα κάποιος να πλησιάζει αγνώστους και να ρωτά...Πρέπει να "ιντριγκάρει" η δομή του χώρου και της εκδήλωσης τον επισκέπτη για να έχει την διάθεση να μάθει.

Τέλος πάντων, ιδέες και "λύσεις" υπάρχουν πολλές...Βούληση υπάρχει;
 
  • Like
Reactions: Alexia and TARA


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σχετικά με το double handling, θα σας πω τη δική μου εικόνα την πρώτη φορά που πηγα σε εκθεση (Νοεμβριος 2012): Στο στιβο της ομάδας 2 ετοιμάζονται να μπουν τα ΒΟΒ, η οριοθετηση γινεται με το ιδιο πλαστικό ασπροκόκκινο αλυσιδάκι που ηταν και στο Μαρκόπουλο. Στα 2-3 μέτρα χειριστής με ιδιοκτητη σκύλου προσπαθούν να τον "ανεβάσουν" χρησιμοποιώντας μια σκασμένη μπάλα ποδοσφαίρου και τον ξεσηκώνουν με φωνές. Στεκομαι λίγο πισω από το διαδρομακι/εισοδο του στίβου και ειναι η σειρά του rottweiler να μπει, το οποιο από τις φωνές των παραδιπλανών με τη μπάλα ξαφνικά αλλάζει κατεύθυνση και αντι να μπει στο στίβο ΣΕΡΝΕΙ την χειριστρια που πεφτει στα γονατα, παρασύρει με το λαιμό της το διαχωριστικό αλυσιδάκι το οποιο ευτυχώς κοβεται και δεν την τραυματιζει. Να σημειώσω οτι ο χώρος που αποφασισαν οι αλλοι να λυσσαξουν με τη μπάλα δεν ηταν ο χώρος με τα crate, ηταν δίπλα σε στιβο ενώ οι ιδιοι δεν συμμετείχαν εκεινοι την ωρα και έγινε ό,τι εγινε. Δεν χρειάζεται να περιγράψω εντυπωσεις όσων ημασταν περιμετρικά του στίβου....

Και αλλη μια απορία, το double handling όταν μέσα στο στίβο ειναι 4 σκυλιά και "αφορα" το 5, δεν επηρεάζει/αποσυντονίζει τα υπολοιπα?
 
  • Like
Reactions: Alexia


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Προκύπτει από κάπου πως εγώ δεν είμαι fan της ενημέρωσης και της πληροφόρησης;...Μήπως από τον χρόνο (και τον τρόπο) παρουσίας μου στο παρόν φόρουμ;...:D

Απάντησε μου όμως τι είναι αυτό που όλοι μας (νομίζω) κάνουμε στα pet shops που πωλούν κουτάβια (και δεν παρανομούν) και τους ανθρώπους που εργάζονται και βιοπορίζονται νόμιμα;

Το στάρι γιατί δεν κάνει κάτι να ξεχωρίσει από την ήρα;...Γιατί δεν κάνει κάτι για να βοηθήσει τον άσχετο και ανυποψίαστο;...Κάνει κάτι και δε το ξέρω;

Εγώ βλέπω την ήρα και το στάρι να συμμετέχουν μαζί σε διοργανώσεις που έχουν διοργανωθεί από ήρα και στάρι πάλι και εκεί να επιβραβεύεται τόσο η ήρα όσο και το στάρι (ίσως περισσότερο η ήρα)...:)
Σαφέστατα και είσαι fan της πληροφόρησης - άλλωστε το δείχνεις στα θέματα που έχεις ανοίξει αλλά και τους προβληματισμούς που θέτεις.

Τι κάνουμε στα πετ...
Βασικά ενημερώνεις και στην ουσία τους στερείς πελάτες.
Αλλά αυτά κάνουν μπαμ, έχουν ταμπέλα και λένε PET SHOP.
Την "ήρα" όμως πως την ξεχωρίζεις όταν - όπως πολύ σωστά λες - πολλές φορές μετέχει μαζί με το στάρι;

Από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι παράνομο, αυτό που στην ουσία τους διαχωρίζει από το στάρι, είναι η πρόθεση, ο σκοπός. Κάτι που δεν είναι μετρήσιμο.
Γιατί όπως φαντάζομαι ξέρεις, μπορεί ο σούπερ ντούπερ σκύλος να είναι βιτρίνα και από πίσω να υπάρχει παπυμιλάδικο.
Μπορεί κουτάβι να κριθεί μια φορά και μετά βουρ στο κλουβί για γέννες. "Την πήρα την κρίση, μετέχω σε εκθέσεις" - θα πει ο εξυπνίδης και θα πέσει στην παγίδα κάποιος που δεν ξέρει.
Εκεί τι να καταγγείλεις, τι να ξεμπροστιάσεις;;;
Οτι δεν έβγαλε καλά κουτάβια;;; Θα σου πει πιθανότητες είναι, δεν μου έκατσε...
Αρα τι κάνεις;;;

Αρα στοχεύεις στο να ενημερώσεις για τις ηθικές αρχές που πρέπει να διέπουν την εκτροφή, τί είναι αυτό το πρότυπο, τί κάνουμε στις εκθέσεις και όλα αυτά τα οποία συζητάμε, με σκοπό ο συνειδητοποιημένος μελλοντικός σκυλογονιός να μην πέσει θύμα της "ήρας". Πρακτικά κάτι αντίστοιχο με το πετ (του στερείς πελάτες δλδ) αλλά με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, γιατί είναι καμουφλαρισμένος.

Και εδώ είναι που πρέπει να μπει ο έλεγχος που εγραψα πιο πίσω.
Ο έλεγχος όχι για να προφυλάξει τον κάθε έναν που ξύπνησε ένα πρωί και είπε θέλω να πάρω κουτάβι της τάδε φυλής επειδή το έχει η φίλενάδα μου και το θέλω ΤΩΡΑ, αλλά για να προφυλάξει τις δύσμοιρες φυλές που πρακτικά έχουν πέσει θύμα του χρήματος και της αρπαχτής.

"The responsibility of protecting the breed and it’s standard now falls into the hands of those breeding now and those who will in the future. The past is what we’ve bred from, the present is what is done now, and the future is what is passed on to those who will carry on."
Joan Gordon​
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU