Εμπειρία με ερλιχίωση;




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Κι εγώ θα σου έλεγα να μην ανησυχείς.Το μίνιμουμ είναι 3+
Αργεί να δείξει η ρημάδα. Μην έχεις άγχος.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
μπορείς να κάνεις μια γενική αίματος, θα δείξει αν ανέβηκαν τα λευκά, οπότε θα έχεις τουλάχιστον μια κάποια εικόνα.....
το Φριντουλίνι τα ανέβασε μέσα σε ένα μήνα μετά την θεραπεία.
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πολύ! :)
Δυστυχώς κάναμε μόνο εξετάσεις για καλαζάρ κι ερλιχίωση, γιατί οι βιοχημικές του ήταν πολύ καλές την προηγούμενη φορά.
Αλλά, την Παρασκευή που θα έχω τις απαντήσεις, θα επιμείνω να κάνουμε ξανά κι αυτές!
Να' στε καλά!
 


querido_jose

Active Member
29 Ιουνίου 2010
36
0
Διαβάζω όλα αυτά που έχετε γράψει και έχω ανησυχήσει πολύ.

Η δικιά ήταν μια αδέσποτη τον Μάιο που την μάζεψα και της έκανα εξέταση για καλαζαρ και βρέθηκε αρνητική.
Πριν κανα μήνα της έκανα στείρωση και μετα απο μια βδομάδα άρχισαν οι διάρροιες και οι εμετοί (αναγούλες). Άρχισα αγωγή με Primperan και Ercefuryl για λίγες μέρες αλλά τα συμπτώματα δεν σταμάτησαν και μου συστήθηκε να τα σταματήσω και να αρχίσω το Flagyl. (στο κτηνιατρείο έγινε και μια ένεση "για να μην κάνει εμετό στο αυτοκίνητο". Δεν είχα βιβλιάριο και δεν είδα ποιό ήταν αλλά θα πάω να μάθω στην επόμενη επίσκεψη).

Πριν καλά καλά αρχίσω την αγωγή του Flagyl οι εμετοί σταμάτησαν αλλά οι διάρροιες συνεχίστηκαν κανονικά. Πέρασαν δυο εβδομάδες και η καημένη είχε ξεπατωθεί καθώς άρχισαν και οι δυσκολίες στην αφόδευση που πλεον ήταν μόνο νερουλά. Αποφάσισα να της κάνω νηστεία για 2 μέρες μήπως σταματήσει το μικρόβιο του εντέρου (που νόμιζα) να τρέφεται και σταματήσουν οι διάρροιες. Επειδή δεν ειδα βελτίωση ανησύχησα μήπως είναι κατι πιο σοβαρό και την πήγα σε άλλο κτηνιατρείο όπου και πήραν αίμα και μου είπαν οτι πάσχει απο ερλιχίωση και έχει χρόνια διάρροια. Μου είπαν για λίγες μέρες να συνεχίσω την αγωγή που μου είχαν συστήσει όταν πήγα (Flagyl, Tagamet και τροφή ειδική για διάρροιες) και να τους ξαναπάρω.

εχω αγχωθεί.. γιατί δε μου συστήθηκε καμια αγωγή όπως σε σας αν έχει ερλιχίωση;
 


querido_jose

Active Member
29 Ιουνίου 2010
36
0
edit δε βρήκα να κάνω:

μετά 5 μέρες που άρχισα το Flagyl έδωσα και 2 χάπια για σκουλήκια στομάχου (drontal νομίζω)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Περίεργο.... αν πράγματι η σκύλα βρέθηκε θετική στην ερλιχίωση και δεν σου έδωσαν καμία θεραπεία ή οδηγία για το πως να πορευθείς, να αλλάξεις άμεσα κτηνίατρο. Η ερλιχίωση θεραπεύεται εύκολα (εκτός αν βρίσκεται σε τελικό στάδιο) με αντιβίωση.(snap test έκανε ή το κανονικό με τον τίτλο? αν έκανε το δεύτερο, τι τίτλο είχε? είχε ήδη εμφανήσει συμπτώματα?)

Παντως για τη διάρροια, σα να μου φαίνεται οτι έδωσες πολλά φάρμακα μαζί... Primperan, Ercefuryl, Flagyl, Tagamet, και Drontal μέσα σε λίγες μόνο μέρες....

Η γνώμη μου είναι να το ψάξεις λίγο περισσότερο το όλο θέμα με ένα πολύ καλό κτηνίατρο.
 


querido_jose

Active Member
29 Ιουνίου 2010
36
0
Σημερα που μίλησα με την κοπέλα μου η οποία μίλησε μαζί του, μου είπε οτι μετά το πέρας των τριων ημερών θα μας δώσει αγωγή.. Δεν το ήξερα..

Στην δοσολογία των φαρμάκων υπήρξε μια χρονική διαφορά μεταξύ τους. Δεν τα έδωσα όλα μαζί μαζεμένα. Μιλάμε για μια περίοδο ενός μήνα. Ούτε μενα μου αρέσουν τα φάρμακα και γενικώς τα αποφεύγω..

Σναπ τεστ ή τίτλος, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι πήρε αίμα (όπως και στους ανθρώπους) και το έβαλε σε ενα μπουκαλάκι και μας είπε να πάρουμε Δευτέρα τηλέφωνο για τα αποτελέσματα. Συμπτώματα είχε αλλά δεν έκαναν μπαμ για ερλιχίωση. Ας πούμε έτρωγε με όρεξη που και που ή γενικά είτε ήταν κατήφης ή ήταν ορεξάτη.. και υπέθεσα οτι η στείρωση είχε παίξει ρόλο σε αυτά.
 


Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
...κ εμεις μετα απο τις τυπικες ετησιες αιματος για ehrlichia canis & leishmania διαπιστωσαμε ερλιχια....με δεικτη 1/200
Παρολο που ο δεικτης ειναι μικρος φυσικα κ εγιναν και βιοχημικες για να ειμαι σιγουρος πως δεν εχει προσβληθει καποιο οργανο του αλλα ευτυχως ολα ηταν καλα....κ πλεον ακολουθουμε θεραπεια με Vibramycin + 2 ενεσεις που εγιναν με διαφορα 2 εβδομαδων η πρωτη με την δευτερη!Ηδη βρισκομαστε στην τελευταια εβδομαδα θεραπειας!
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Vibramycin & ενέσεις;
Εμείς κάνουμε ή το ένα ή το άλλο. Οχι και τα δύο...:confused:
 










Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Κι εμείς με vibramycin και ενέσεις την αντιμετωπίσαμε. Η ένεση γίνεται για να αντιμετωπιστεί η πιθανότητα μετάδοσης της πυροπλάσμωσης, αν θυμάμαι καλά.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Vibramycin & ενέσεις;
Εμείς κάνουμε ή το ένα ή το άλλο. Οχι και τα δύο...:confused:
Κάποιοι κτηνίατροι κάνουν και τα δύο για μεγαλύτερη σιγουριά. Στο Γκογκόλ ας πουμε είχαν κάνει και ενέσεις Imizol και αντιβίωση. (Ειδικά οταν πρόκειται για αδέσποτα προσπαθούν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις).

Κι εμείς με vibramycin και ενέσεις την αντιμετωπίσαμε. Η ένεση γίνεται για να αντιμετωπιστεί η πιθανότητα μετάδοσης της πυροπλάσμωσης, αν θυμάμαι καλά.
Ναι, γιατι κι αυτή μεταφέρεται με τα τσιμπούρια. Πάντως υπάρχουν απ'οσο είχα διαβάσει τότε και ενδείξεις οτι η Imizol βοηθάει και για την ερλιχίωση καθεαυτή, πέραν της πυροπλάσμωσης.
 




Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Συγνωμη αλλα τι ειναι η πυροπλασμωση?
Κατι παρομοιο με την ερλιχια!Προκαλειται κ αυτο απο τσιμπουρι με τη μεταγγιση μολυσμενου αιματος και προασβαλει κ αυτο τα ερυθρα αιμοσφαιρια του σκυλου!
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σ'ευχαριστω! Δεν το ηξερα και με ενδιαφερει γιατι ο σκυλος μου ειχε συμπτωματα ερλειχιας αλλα και τις δυο φορες που εκανε τιτλους ηταν αρνητικος. Βεβαια του καναμε θεραπεια αλλα απ'οτι θυμαμαι τα ερυθρα του ητα;ν στα φυσιολογικα επιπεδα!

Και πως ανιχνευεται? Κανοντας βιοχημικες αν δηλαδη ειναι αυξημενα τα ερυθρα τοτε συνεπαγεται στη πυροπλασμωση?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.827
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU