Μαστίτιδα- ψευδοκύηση






nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οοοοοχι γτ οπως σωστα με δασκαλεψανε(καποιοι στο dogforum....xaxaxaxa) επιρεαζει και τις ορμονες του ζωου!:D
 


Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Εφόσον δεν εχει γάλα δεν δίνεις τίποτα.Πότε είχε τελευταίο οίστρο;Οι κομπρέσες σκοπό έχουν να ανακουφίσουν τη σκύλα και τη φλεγμονή (φλεγμονή = κάψιμο, υψηλή θερμοκρασία τοπικά) και να μειώσουν το πρήξιμο.
Η καβεργολίνη (galastop) είναι ορμονικό σκεύασμα. Επόμενο είναι να επηρρεάζει τις ορμόνες. Αφού ορμόνες προκαλούν το πρόβλημα..;)
Με τη χρήση του galastop θα έχεις πιο γρήγορα τον επόμενο οίστρο.
\Διάβασε πιο πανω τι σημαίνει ψευδοκύηση μηχανικά για το μαστό.
Υπάρχουν σκύλες που φουσκώνουν σαν αγελάδες.....
 


Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
Καλησπερα παιδιά ευχαριστώ πολυ για τις ενδιαφέρουσες απαντησεις σας και γνωσεις σας επι του θεματος. Εμενα η σκύλα μου δυστυχώς βγάζει ενα αιματηρό υγρο απο τις θηλές της και μοαιζει αν εχει ενα μελάνωμα εκεί που εχει τον ογκο στο στήθος. Ο γιατρος εμενα μου είπε να κοψω φαγητο και νερο για 6 μερες και να τις δίνω πολύ λιγο μονο πριν πιει το galastop. Δεν μου είπε ουτε για τρέξιμο, ουτε για κομπρέσες ουτε για αντιβίωση ουτε τίποτα μονο μια ένεση της έκανε και μετα μας είπε να παρουμε το galastop. Αυτο που με ενοχλεί είναι πως εχω πέσει σε *****κα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Apollwna αν θυμάμαι καλά από το intro σου, η σκυλίτσα σου είναι μεγάλης ηλικίας. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό; Και τόσα χρόνια δεν έχεις έναν γιατρό που να τον εμπιστεύεσαι;
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Το αιματηρό έκριμα από τις θηλές περισσότερο σε άλλες καταστάσεις, παρά σε μαστίτιδα πηγαίνει το μυαλό μου...
 


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Brasan περναμε για να υποχωρησουν οποιες φλεγμονες σε μαστους και μητρα (εχει δυο ογκιδια και πιθανοτατα πυομητρα) και Πεμπτη μπαινουμε για αφαιρεση ογκων, μητρας. (η Κιρκη ολα αυτα..)
 


Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Και η δικη μου η σκυλα παρουσιασε φαινομενα ψευδοκυησης και σημερα που την πηγα στην κτηνιατρο μου ειπε να της χορηγησω ενα φαρμακο το Dostinex. Μισο χαπι την ημερα για 4 μερες. Παραλληλα μου ειπε να τις βαζω κομπρεσες για 4-5 λεπτα. Οσο θα μπορεσω να την εχω ησυχη.
Πηρα τηλεφωνο και εναν γνωστο μου εκτροφεα και μου συνεστησε να μην της δωσω φαρμακα τα οποια μπορει μετεπειτα να προκαλεσουν αλλα προβληματα αλλα να ακολουθησω αυτο που λετε και εσεις εδω. Απο σημερα λοιπον δεν εχει φαι μεχρι την Παρασκευη και νερο μεχρι αυριο το βραδυ. Μεγαλη βδομαδα ειναι οποτε να κανει νηστεια και αυτη.χαχα
Να σημειωσω οτι και οι δυο (κτηνιατρος και εκτροφεας) μου ειπαν οτι περα απο αυτα απο την στιγμη που δεν θα την ζευγαρωσω πρεπει οπωσδηποτε να την στειρωσω. Ειναι κατι το οποιο θα το εκανα ετσι και αλλιως και μαλιστα εχω αργησει κιολας. Οποτε σε ενα διμηνο περιπου θα την στειρωσω.
Τελος να προσθεσω οτι εχει κατεβασει αρκετο γαλα και οτι η κτηνιατρος που την πιεσε εβγαλε 3-4 σταγονες ασπρου γαλακτος.
Θα σας ενημερωσω για την πορεια της μετα απο καμια βδομαδα. Ευχομαι ολα να πανε καλα.
Καλο Πασχα σε ολους μεχρι τοτε.
 




Apollwnas

Member
9 Μαρτίου 2010
14
0
Αθήνα Χαιδαρι
Καλο πασχα παιδιά, δυστυχώς εχουμε ενα γιατρο εδω και 16 χρονια και τον εχουμε για ολα τα σκυλια μας (συνολικα 11) οι δικοί μου τον εμπιστεύονται εγω παλι τον θεωρώ φιλοχρήματο και κακό (οχι αυστηρό) με τα ζώα και γι αυτό δεν τον γουστάρω. Τωρα εχω παλι προβλημα και θελει ενα χιλαρικο + και που σκατά να το βρω τώρα που έμεινα και άνεργος και μια σύνταξη χηρείας 450€ που έβγαλαν στη μάνα μου?

ριξτε μια ματια σε αυτο το θεμα αν ξερει κανεις κατι να μου πει --> HELP

 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Καλημέρα! Αντιμετοπιζω ένα θεματακι με τη σκυλιτσα ενός φίλου. Είναι τζάκ ρασελ 1,5 χρονών και βρίσκεται λίγο μετά τη δεύτερη περίοδό της. Τη πρώτη της περίοδο την πέρασε κανονικά, αν εξαιρέσεις την εντονη επιθυμία της να το κάνει με το μαξιλάρι της, ούτε πρηστικε, ούτε τίποτα. Στη δεύτερη περίοδο της που της ήρθε γύρω στις 20 Ιουλίου ήταν διακοπές. Και οι διακοπές της ήταν σε κάμπινγκ. Γενικά τα αφεντικά της την προσεχαν πολύ ώστε να είναι μακριά από αρσενικά κ όταν της τελείωσε που ήταν στην γόνιμη περίοδο την πειραν από κει για να αποφύγουν τυχόν τσιλιμπουρδισματα. Το θέμα είναι ότι τώρα η σκυλιτσα μας ειναι κάπως πιο παχιά, με λίγο πρισμένα στήθη, μειομενη διάθεση κ κινητικότητα κ αρκετούς εμετους. Θα μπορούσα να τους συμβουλεψω για την αντιμετώπιση της ψευδοκυησης αλλά δυστυχώς δν μπορώ να αποκλεισω 100% το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης διότι όπως είπα κ παραπάνω ήταν σε κάμπινγκ κ όσο να πεις δν βοηθάνε πολύ οι ανοιχτοί χώροι.
Τι θα μπορούσατε λοιπόν να με συμβουλεψετε σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα προτού επισκεφθεί το γιατρό; Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρησω τις δυο περιπτώσεις;
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κακός την είχατε ελεύθερη ενώ ήταν στης μέρες της. Νομίζω είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις διαφορές, κάποιος που έχει ασχοληθει με το θέμα θα σου εξηγήσει καλύτερα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Τι σημασία έχει να ξεχωρίσεις τις δύο περιπτώσεις;
Στον γιατρό θα πρέπει να πάει, το συντομότερο και για τις δύο.
 


dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Δεν την αφηναν μόνη της γι αυτό κ δίνω ελάχιστες πιθανότητες για κανονική εγκυμοσύνη απλά επειδή ήταν κάμπινγκ κ το αρσενικό το είχαν εκεί μόνιμα ελεύθερο (Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία του αφεντικού του) δν μπορώ να το αποκλεισω εντελώς. Άρα πρέπει να παει άμεσα στο γιατρό, έτσι; Ξέρετε μήπως τι διαδικασία κάνει ο γιατρός για να καταλάβει; Υπερηχο μήπως ή λέω βλακείες;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Δεν λες βλακείες. Πιθανότατα θα κάνει υπέρηχο αν έχει μηχάνημα.
Αλλά και μια πρώτη εκτίμηση με ψηλάφηση ή δεν ξέρω τι άλλο, θα μπορεί να την κάνει.
 




sevendays

New Member
16 Απριλίου 2011
1
0
η δικια μου σκυλιτσα εχει κατεβασει γαλα χωρισ να ειναι εγκυοσ,της εδωσα contralac για 8 μερεσ αλλα πετρωσε το γαλα και μου ειπε ο γιατροσ της να τησ δωσω για 10 μερες το synoulox,σημερα ειναι η 9 μερα και ακομα το ενα τησ βιζακι ειναι παρα πολυ πρησμενο και πετρωμενο το γαλα.τι να κανω?ανησυχω.καμια ιδεα?
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
υπαρχει κινδυνος μαστιτιδας ,κατα αρχην οπωσδηποτε γιατρος
πρωτες βοηθειες : σταματα το φαγητο αμεσως εντελως για 3 24 ωρα και μειωση νερου,αν οχι εντελως το κοψιμο του φαγητου λογω φαρμακων που δεινεις για να μην εχει προβλημα το στομαχακι της τοτε θα δωσεις 1/4 απο το φαγητο που τρωει ,σε καμια περιπτωση παραπανω
πιεσε το στηθος το πρησμενο αλλα και τα αλλα με φορά απο τη βαση προς τη ρογα ,αν βγαλει καθαρο υγρο χρωματος κιτρινο-λευκο ακομα εισαι οκ ,αν βγαλει χρωμα ροζ ή κοκκινοπο μαστιτιδα ,ο γιατρος θα σου δωσει αναλογη αντιβιωση
στη περιπτωση που το υγρο ειναι χρωματος ροζ-κοκκινου ,ζητα απο το γιατρο να παρει δειγμα του υγρου σε "πλακακι" και να το στειλει στο εργαστηριο για εξεταση "ατυπων καρκινικων κυτταρων"
αφου περασει η ολη ιστορια οπωσδηποτε μια φορα την εβδομαδα ψηλαφιση μαστων ζητα απο το γιατρο να σου δειξει πως θα τη κανεις
η ψευδοκυηση με μαστιτιδα ειναι υπευθυνη για το μεγαλυτερο ποσοστο εμφανισης νεοπλασματων
και οπωσδηποτε κανονισε με το γιατρο στειρωση

μην αφηνεις το χρονο να περναει
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981