Μπήκε στη Ζωή μου Βιαστικά !


Γιάννης & Δίας

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2014
80
82
30
Πατρα
Φαντάρος έχω τελειώσει και όπου παω το παίρνω μαζί μου ...... Πάντα έξω το έχω με το λουρί του αλλά το άφησα και λίγο ελεύθερο ............ ότι η πράξη μου ήταν επιπόλαια το παραδέχτηκα από την αρχή κιόλας ........... το ότι δέχθηκα να πάρω το σκύλο παρόλα τα εμπόδια ήταν λόγο του ότι τα πραγματα έιναι δυσκολα εχω μπροστά μου τέσσερα χρόνια με τη σχολή τα χρόνια περνανε και το σκύλο πότε θα τον πάρω; πότε; εσέις που έχετε σκύλο με καταλαβαίνετε είναι η ψυχοθεραπεία μου έχω ανάγκη την παρουσία του .......
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οι περισσότεροι εδώ μεσα εχουμε σκύλο ενω εργαζόμαστε, αρα κάπου το χάνεις όταν λες ότι εχεις τη σχολη αρα το σκύλο πότε θα τον παρεις. Επισης τι θα γινει οταν μετά τη σχολή χρειαστεί να λειψεις για χ/ψ λόγους? το σκυλι πού θα ειναι τότε?
Νομιζεις ότι εδώ σου κάνουμε επιθεση αλλά εμας εδώ μας ενδιαφέρει η ευζωία του σκυλου, γι'αυτο και στα επισημαίνουμε διαρκώς.
 




Γιάννης & Δίας

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2014
80
82
30
Πατρα
έχω τα αδέρφια μου που με στηρίζουν η αδερφή μου είναι μεγάλύτερη και με βοηθάει και οικονομικά αν την χρειαστώ έχω θείους φίλους και την γειτονιά μου που όλοι τον αγαπάνε .................... δεν έχει γαβγήσει ποτε όταν λεμε ποτε ποτε....... μόνο όταν θέλει να παιξουμε !
 






ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν εισαι σε θέση να το σκεφτείς αυτο... τότε ισως ναι.
Αν εισαι σε θέση να παλέψεις για να "καθιερωθει" ο σκυλος ως μελος της οικογένειας... στρώσου στη δουλεια με τους δικους σου
 




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δε βρισκω πουθενα κακο να μενει ο σκυλος στο κηπο εφοσον εχει καθημερινη επαφη με τους ανθρωπους του και βολτα
το θεμα ειναι ότι ο σκυλος (κουτάβι ακόμα, αρα σε φάση αναπτυξης και διαμορφωσης συμπεριφοράς), δεν ειναι επιθυμητός από ολους στην οικογένεια. Γι'αυτο και ειναι στον κηπο.
 




kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
ο πατέρας μου το έχει αποδεχθεί αλλα δεν το θέλει μέσα στο σπίτι ..... δεν μου ηγαίνει κόντρα !
Ούτε η μητέρα σου τον θέλει σπίτι είπες..Γιατί δεν τον θέλουν μέσα στο σπίτι μπορώ να ρωτήσω?
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
..... Ο πατέρας μου και τα τόσα που κάνω τα θεωρεί υπερβολή και ότι τα κάνουν οι γυναίκες .....
το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε !.................... μόνο ο πατέρας μου είναι ο εναντίον σε όλα η μάνα μου το θέλει αλλά έξω από το σπίτι....αυτό που έψαχνα εδώ μέσα ήταν λίγο κουράγιο ...αλλα μάλλον από ότι καταλαβα στερώ από ένα κουτάβι μια καλύτερη ζωή.
τι ακριβώς εχει αποδεχτεί ο πατερας σου????
σε ενεστώτα μιλάς όταν λες ότι ειναι εναντίον σε όλα.
Τεσπα...
 


fotisvs

Member
14 Ιανουαρίου 2014
14
1
Athens, Greece
Το πρώτο για μένα που πρεπει να προσέξεις τωρα ειναι οι σκνιπες στον κηπο!!Διατρεχει μεγάλο κίνδυνο ο σκυλος σου για καλαζαρ.Εχεις πάρει τα απαραίτητα μέτρα γι αυτο?

Όσον αφορά τον πατέρα σου δώσε του λιγο χρόνο.Ποιος ειναι ο λόγος που δεν τον θέλουν οι γονείς σου μέσα στο σπιτι?Αν πχ δεν τον θέλουν γιατι φοβούνται μην τα κανει μέσα στο σπιτι δώσε έμφαση στο να τον μάθεις να τα κανει εκτός σπιτιού.Αν φοβούνται μην κανει ζημιές επικεντρωθούν στην εκτόνωση και στην σωστή εκπαίδευση του σκύλου κλπ κλπ.Βρες δηλαδή την αιτία του "κακού" και αντιμετώπισε την έγκαιρα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το κουτάβι σου ! Είναι πανέμορφο και λαμπραντορένιο ! Βρε παιδάκι μου τι καθόσουν και διάβαζες και μετά πήρες με λάθος τρόπο! Ουφ δεν θα βάλετε ποτέ μυαλό?

Όπως και να χει να είναι καλότυχο και υγιέστατο αυτό προέχει. Όπως επίσης να το φροντίζετε και να το αγαπάτε. Όχι μόνο τώρα που είναι αξιολάτρευτο κουτάβι αλλά και όταν γίνει ένας ώριμος σκύλος. Ξέρεις πόσους έχω δει ενθουσιασμένους με το κουτάβι τους που μετά το παρκάρουν στην αυλή ή και μέσα στο σπίτι και ξεχνάνε εντελώς τις ανάγκες του? Ελπίζω ότι δεν έχετε καμία σχέση με αυτή την κατηγορία ανθρώπων.
Και στο χέρι σου είναι να αλλάξει ο μπαμπάς σου γνώμη. Τώρα που είναι μωρό και προσαρμόζεται εύκολα. Αργότερα θα μπαίνει μέσα στο σπίτι και δεν θα ξέρει τρόπους συμπεριφοράς γιατί δεν έμαθε ποτέ στον κήπο. Άρχισε να το δουλεύεις αυτό γιατί τα σκυλιά γενικά και τα λαμπραντορ ειδικότερα έχουν μεγάλη ανάγκη από ανθρώπινη συντροφιά, δεν θα είναι χαρούμενο τις ώρες που θα μένει μόνος στον κήπο.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Ειλικρινά, δεν βρίσκω τίποτα θετικό, στην συγκεκριμένη απόκτηση σκύλου. Οι συνθήκες του, ίσως και να ήταν ιδανικές, αν τον έβρισκες στον δρόμο και τον μάζευες. Τώρα, λυπάμαι αλλά όχι. Ο αυθορμητισμός, σπάνια είναι καλός σύμβουλος. Ειδικά όταν εχει να κάνει με ζωές. Δεν θα σου πω να του κάνεις εξετάσεις δυσπλασίας. Ούτε και να τον επιστρέψεις. Δυστυχώς, ότι έγινε-έγινε. Είσαι πλέον απόλυτα υπεύθυνος και υπόλογος για την ευζωία του και εύχομαι να φανείς αντάξιος.

Τουλάχιστον, έχεις πλέον καταλάβει, ποιός είναι ο σωστός τρόπος απόκτησης σκύλου, ή θα ξεσηκώσεις και άλλους φίλους / γνωστούς / συγγενείς, να φανούν το ίδιο συναισθηματικοί και παρορμητικοί;

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Γιαννη, εχεις κανει διαφορα λαθη, αυτη ειναι αληθεια. Λες οτι διαβαζες καιρο για σκύλους αλλα υπάρχουν σημαντικές γνωσεις που σου λείπουν. Οπως το οτι δεν αγοραζουμε σκυλο απο αγγελια.
Αλλα αυτο εγινε τωρα και δεν αλλαζει.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι ενας σκυλος θα επρεπε να προσθετει χαρα σε ενα σπιτι. Να αποκτάται μετα απο κοινή αποφαση ολων και να απολαμβανουν την παρουσια του ολοι.
Τωρα ειναι ενα χαριτωμενο κουταβι και οι γονεις σου δεν το θελουν μεσα στο σπιτι (ο πατερας σου καθολου). Πως θα αντιδρασουν οταν ειναι 30 κιλα, γαβγιζει μεσα στη νυχτα σε οτι περναει;

Γιατι δεν δοκιμαζεις να ειναι στο δωματιο σου; Εχεις ακουσει για το crate;
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
@rick ίσως θα έπρεπε όταν έχεις λίγο χρόνο, να αναλύσεις πως κατάφερες τελικά να "πείσεις" κι εσύ το μέλος της οικογένειάς σου να δεθεί και να υπεραγαπήσει τον Σπιθάκο. Μπορείς να προτείνεις λύσεις..μερικές φορές όντως ο επιμένων νικά.
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Πέραν από τις βόλτες, την τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την αγάπη που του προσφέρεις, φρόντισε να τον μάθεις και μερικά βασικά πράγματα όσο είναι μικρός, ώστε να αγαπηθεί ευκολότερα ακόμα και από τον πατέρα σου. Κρίνοντας από προσωπικά παραδείγματα έβγαλα το συμπέρασμα, ότι ακόμα και άτομα που φοβούνται, σιχαίνονται, ή απεχθάνονται τα σκυλιά έχουν κατά νου την εικόνα ενός "απολίτιστου" σκύλου χωρίς τρόπους. Εφόσον τον εκτονώνεις με άσκηση, αν φροντίσεις και για την εκπαίδευσή του, πολύ πιθανό να έχεις ένα ήρεμο, πειθαρχημένο και ευγενικό πλάσμα που θα γίνει αν όχι πιο αποδεκτό, σίγουρα πιο ανεκτό, από τον πατέρα σου αλλά και άλλους στο μέλλον.

Παρακάτω σου παραθέτω δύο link από τα οποία αν έχεις την καλή διάθεση έχεις να μάθεις και να εφαρμόσεις πολλά. Το πρώτο είναι μια playlist όπου η Victoria Stilwell μας διδάσκει πως μπορούμε να μάθουμε από την πρώτη στιγμή μερικά βασικά πράγματα στο σκυλάκι μας. Το δεύτερο είναι το κανάλι ενός άλλου εκπαιδευτή στο youtube με περισσότερα βίντεο. Και οι δύο είναι της θετικής εκπαίδευσης. Χρόνο και καλή διάθεση να έχεις.


https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δε βρισκω πουθενα κακο να μενει ο σκυλος στο κηπο εφοσον εχει καθημερινη επαφη με τους ανθρωπους του και βολτα
Κακο δεν ειναι, αν δεν τον ξεχνας, δεν κινδυνευει, δεν ξεσηκωνει τη γειτονια. Αλλα το ζητουμενο δεν ειναι το οχι απαραιτητα κακο αλλα το καλυτερο! :)
Ειχα σκυλο εξω στον κηπο και εχω σκυλο μεσα στο σπιτι, οποτε μπορω να συγκρινω.
 


Γιάννης & Δίας

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2014
80
82
30
Πατρα
έχετε όλοι δίκιο.... Ότι διάβαζα για του σκύλους ήταν όλα πολύ θεωρητικά......την αγγελία την βρήκε η μαμά μου .... Σε εκτροφείο μας ζήτησαν 700 ευρώ ανάλογα την γεννα ..... Ο πατέρας μου έχει την νοοτροπία πως ο σκύλος ειναι για εξω απο το σπίτι έχει και κακες εμπιριες με την ξαδέρφη μου που είχε ένα πεκινουά και είχε τρίχα και πολύ φασαρία.... Ούτε καν το συζητάει..... Λέω εναντίον σε όλα εννοώντας πως δεν διαπραγματεύεται τα πράγματα τα δεχετε απλα να μην του χαλάνε τους κανόνες ...... Πόσες φορές μου έχει πει ... Καλά εσένα ο σκύλος ειναι το ονοιρο σου τραβα κάνε τιπτοα αλλο .... Τωρα που το έχω δεν μου λέει κάτι ...... Του βαζω αμπούλα και για καλαζαρ και για ψύλλους....... Τον αγαπώ τον Δια και δεν είναι κάτι παροδικό ...... Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι διμαι υπερβολικος με τις τόσες βόλτες και τον τόσο χρόνο που του αφιερώνω ..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU