Ποια κόκαλα ενδείκνυται να δίνουμε στα σκυλιά μας


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oσον αφορά πληροφορίες περί barf σίγουρα θα βρει πολλές εδω μεσα..
Aλλα κατά ποσο θεωρείτε η barf ιδανικό μοντέλο διατροφής, αυτό είναι κάτι που σίγουρα σαν απάντηση δεν πρόκειται να την βρει στο φόρουμ..:p:p:D
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χμμμ... Πόσοι κτηνίατροι πουλάνε ξηρές τροφές είπαμε? :rolleyes:

Πέρα από αυτό όχι, δεν θέλω να το παίξω γιατρός... Αλλά είναι γεγονός ότι η διατροφή του σκύλου δεν συμπεριλαμβάνεται καν στην ύλη που μελετάνε οι φοιτητές της κτηνιατρικής. Τουλάχιστον έτσι έχουν πει στο παρελθόν κάποιοι φοιτητές ή νέοι πτυχιούχοι. (Αν έχει αλλάξει κάτι διορθώστε με please).

Οπότε από που αντλούν τις γνώσεις τους περι διατροφής οι κτηνίατροι? Μήπως από τα "επιμορφωτικά σεμινάρια" που οργανώνουν οι εταιρείες σκυλοτροφών? Χμμμ... Χμμμμ.... :rolleyes: :rolleyes:

Κοινώς, νομίζω Jennie ότι εσύ κι εγώ και όσοι ταϊζουμε ωμά (και πολλοί από αυτούς που μελετάνε για να αποφασίσουν κι ας έχουν καταλήξει σε άλλη τροφή-κοινώς οι περισσότεροι εδω μέσα) παίζει να έχουμε διαβάσει περισσότερα περί διατροφής από πολλούς γιατρούς.

Αν βρεθεί κάποιος να μου φέρει πιο τεκμηριωμένο επιχείρημα από το "αυτό το πράγμα θα τον σκοτώσει!" κλπ, ευχαρίστως να το λάβω υπόψη μου και αν χρειαστεί να αναθεωρήσω.

Και μια ρητορική ερώτηση... Οι γιατροί τι θα προτιμούσαν άραγε να δώσουν στα παιδιά τους: Vie kid ή μήλα και πορτοκάλια? (ΔΕΝ συνηθίζω να παραλληλίζω τα παιδιά με τα σκυλιά σε καμία άλλη περίπτωση. Η "ομοιότητα" έγκειται μόνο στο ότι αποφασίζουμε εμείς για την διατροφή τους).
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι σίγουρο ότι ο καθένας έχει την άποψη του περί διατροφής και φυσικά στην τελική αναλύση αυτό και κάνει.

Σε αυτό το φόρουμ έχουν ακουστεί πολλές απόψεις ,αντιγνωμίες..κλπ..κλπ..

Εννοείτε ότι δεν με πείθει προσωπικά το επιχείρημα τι ξέρουν οι γιατροί από διατροφή μιας και δεν είναι διαιτολόγοι..
και όμως στο εξωτερικό η κτηνιατρική χωρίζεται σε ειδικότητες..

Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι κτηνίατροι κάνουν και ελέγγχους στα ιδια τα ζώα που εμείς καταναλώνουμε ,οποτε κατά ποσο στην Ελλάδα ο χασάπης μας δίνει ένα κρέας που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε ωμο..
Ε κάτι τέτοιο θα προτιμήσω να ακούσω ένα ντόπιο γιατρό μιας και ντόπιο καταναλώνω η τουλάχιστον με τους εδώ ελεγχους παρα να ακούσω ένα ξένο βιβλίο,μια ξένη εκπομπή, η έναν κτηνίατρο από το εξωτερικό που σίγουρα μιλάει για κρέατα που μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορούν να καταναλωθούν ωμά.

Επίσης όσον αφορά την barf γενικά σαν μοντέλο διατροφής ,διαβάζοντας εδώ περί barf θα δούμε περιπτώσεις που δεν τους πήγε η barf δημιουργώντας τους πρόβλημα..

Οποτε εγώ ακούω το ρητό ..όπου ακούς πολλά κερασια κρατα και μικρό καλάθι..;)
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Παντως ιδιον συμφερον εχουν σιγουρα. Τωρα κατα ποσον η ευσυνειδησια τους τους αφηνει ανεπηρεαστους στην κριση που εκφραζουν και αν αυτη η κριση βασιζεται αυστηρα σε επιστημονικα κριτηρια θα ηταν καλο θεμα για Phd για Medicine - Business Ethics...........;);););)
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σχετικά με το επιχείρημα του ότι οι κτηνίατροι πουλάνε ζωοτροφές (ΚΑΚΩΣ) ήθελα να αντιπαραθέσω κάποια link ... αντ'αυτού αντιπαραθέτω μόνο αυτό το link και μία συμβουλή ... σκεφτείτε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ;)

http://www.google.gr/search?hl=el&q=barf+products&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=&aq=f&oq=

Αποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 825.000 για barf products
:)

Καλή ανάγνωση ...

... η μισή εξυπνάδα είναι βλακεία ... (και δίνω και ωμό κρέας στα σκυλιά, έτσι? Μην παρεξηγηθώ ... )
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το ξέρω ότι υπάρχουν έτοιμα ωμά γεύματα, αλλά νομίζω ότι είμαστε κάμποσο μακριά από το να τα πουλάνε οι κτηνίατροι στην Ελλάδα. Θα πρέπει πρώτα να γίνουν πολλοί αυτοί που ταϊζουν ωμά, να πέσουν οι πωλήσεις της ξηράς, να φτάσουν οι γιατροί στο σημείο να προτείνουν την ωμή διατροφή και μετά να προτείνουν έτοιμη ωμή σαν πιο καλή/πλήρη whatever.

Δεν λέω ότι το αποκλείω να γίνει, λέω ότι μάλλον απέχουμε αρκετά. :rolleyes:

Ασε που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρω πόσο θα έπιανε αυτό στη χώρα μας που σε κάθε γωνιά υπάρχει και χασάπης... Σε πολλές χώρες/πόλεις στο εξωτερικό δεν βλέπουν σχεδόν ποτέ ολόκληρα σφαγμένα ζώα. Αγοράζουν τα κρέατα για ανθρώπινη κατανάλωση συσκευασμένα, οπότε με αυτή τη λογική γιατί όχι και για τα σκυλιά τους?

Αυτό με την εξυπνάδα δεν το κατάλαβα. Θες να το αναλύσεις λίγο?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν μπορώ να απαντήσω σε κάποια από τις απορίες σας, θα το κάνω ευχαρίστως. Απλά και εγώ ξεκίνησα το διάβασμα από εδώ και από διάφορα links που βρήκα στα αντίστοιχα topics και κατόπιν από γενικότερη έρευνα στο internet & σε ξένα fora. Κοινώς λογικά αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, το forum θα καλύψει τις απορίες σας με όσα έχουν ήδη γραφτεί ;)
Ναι. Από εκεί που ενημερώνεσαι πλουτίζουν άλλοι ;)

Δεν λέω να μην ενημερώνεσαι - ούτε ότι η barf δεν έχει ίσως και περισσότερα θετικά σημεία από αρνητικά ... λέω ότι το επιχείρημα ότι οι κτηνίατροι που είναι σημειωτέον επιστήμονες είναι κάπως ΜΟΝΟΜΕΡΕΣ (και πολλοί από αυτούς δεν πουλάνε ζωοτροφές) αλλά και ΣΙΓΟΥΡΑ έχουν διαβάσει περισσότερα από εμάς σχετικά όχι μόνο με την διατροφή του σκύλου αλλά και με την ζωή και ανάπτυξη των ίδιων των παθογόνων οργανισμών και μικροβίων ... κάτι θα ξέρουν παραπάνω ... δεν μπορεί σε όλους - και ΟΛΟΙ να λένε "αυτό το πράγμα θα τον σκοτώσει ... ;)

Μιλάτε για κρέας σαν να είναι αγνό και παρθένο προιόν της φύσης, ΛΑΘΟΣ ... επίσης για 3 λεπτά βράσιμο :eek: όταν όλοι (πιστεύω) ξέρουμε ότι υπάρχουν ΚΛΙΒΑΝΟΙ που δεν είναι επαρκείς για να αποστειρώσουν από ορισμένα μικρόβια ... ψωνίζουμε από τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του χασάπη, κρέας που μπορεί να έχει μείνει εκτός ψύξης σε θερμοκρασία 30 βαθμών για ώρες ή μέρες, επειδή διαβάσαμε ότι στην κατάψυξη για Χ μέρες δεν έχει κίνδυνο ? Χμμμ ...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν λέω να μην ενημερώνεσαι - ούτε ότι η barf δεν έχει ίσως και περισσότερα θετικά σημεία από αρνητικά ... λέω ότι το επιχείρημα ότι οι κτηνίατροι που είναι σημειωτέον επιστήμονες είναι κάπως ΜΟΝΟΜΕΡΕΣ (και πολλοί από αυτούς δεν πουλάνε ζωοτροφές) αλλά και ΣΙΓΟΥΡΑ έχουν διαβάσει περισσότερα από εμάς σχετικά όχι μόνο με την διατροφή του σκύλου αλλά και με την ζωή και ανάπτυξη των ίδιων των παθογόνων οργανισμών και μικροβίων ... κάτι θα ξέρουν παραπάνω ... δεν μπορεί σε όλους - και ΟΛΟΙ να λένε "αυτό το πράγμα θα τον σκοτώσει ... ;)
Βρε Denis μου, προσπαθώ να είμαι ακριβής με την διατύπωσή μου και νόμιζα ότι το καταφέρνω...

(Δεν δουλεύει και το copy-paste για κάποιον ηλίθιο λόγο στο καβουρδιστήρι μου... :mad: Δεν πειράζει, βαριέμαι τα ατελείωτα quotes anyway).

Είπα εν ολίγοις ότι δεν το παίζω γιατρός, ότι θα δεχτώ ότι κάνω λάθος αν βρεθεί κάποιος να μου το εξηγήσει τεκμηριωμένα, και ότι έχουμε διαβάσει περισσότερα για την διατροφή από πολλούς γιατρούς (ούτε από όλους, ούτε καν από τους περισσότερους) σχετικά με την διατροφή.

Αλίμονο αν αναιρούσα την ιδιότητα και τις γνώσεις των γιατρών συνολικά!

Στην πραγματικότητα για να βγάλουμε συμπέρασμα από τις απόψεις των γιατρών στο θέμα, θα έπρεπε να έχουμε τις απόψεις όλων των γιατρών και αντιπαραβολή με το αν πουλάνε τροφές ή όχι (ναι, ευτυχώς δεν το κάνουν όλοι), με το ποιές είναι οι ειδικευμένες τους γνώσεις κλπ κλπ. Μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο!

Εξάλλου, πόσα "μαργαριτάρια" έχουμε ακούσει από γιατρούς? Κατα την γνώμη μου ανεπίτρεπτα πολλά. Είναι παράλογο ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον οποιονδήποτε πετάει ένα ξερό όχι χωρίς ικανοποιητική εξήγηση?

Προφανώς και κάθε τι έχει τα αρνητικά και τα θετικά του. Εγώ κατέληξα σε αυτήν την λύση, ζητήθηκε η άποψη μου και την κατέθεσα. Δεν είπα ποτέ ότι η γνώμη μου είναι η απόλυτη αλήθεια (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοια). Πιστεύω ότι ο καθένας μελετάει, κρίνει και αποφασίζει για τον εαυτό του.
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ξερεις Denis αυτο που με προβληματισε και με υποψιασε ηταν ακριβως οτι ΔΕΝ με αντιμετωπισαν επιστημονικα. Δηλαδη δεν με ρωτησαν τικαλο εχω δει, τι επιχειρηματα εχω περι μικροβιων ωστε ως επιστημονες να αντιπαραθεσουμε τις παρατηρησεις μας και τα αποτελεσματα και ισως να καταληξουμε οτι συμφωνουμε οτι διαφωνουμε. Αντι αυτου με οσους κτηνιατρους εχω μιλησει αντιμετωπισα μια μεσαιωνικη αντιδραση χωρις αντεπιχειρηματα σε αυτα που αντιπαρεθετα και μονιμη την τακτικη της πειθους μεσω φοβιας : " Θα το χασεις το σκυλι σου." Επειδη θυμαμαι και απο την ιστορια η πλειοψηφια να λεει οτι η Γη ειναι επιπεδη και μονος ενας οτι γυριζει με επιχειρηματα και αυτος να εχει βιωσει την πειθω μεσω φοβιας¨:" Θα χασεις την ζωη σου" δεν εμπιστευομαι την πλειοψηφια παρα μονο οταν με πειθουν με επιχειρηματα βγαλμενα απο το πειραμα,την παρατηρηση και την αποδειξη. Και αν ειχα μια τετοια αντιμετωπιση εστω απο εναν κτηνιατρο θα τον εκτιμουσα περισσοτερο. Εκτος του οτι αν τα επιχειρηματα του υπερτερουσαν θα με επειθε κιολας:)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ξερεις Denis αυτο που με προβληματισε και με υποψιασε ηταν ακριβως οτι ΔΕΝ με αντιμετωπισαν επιστημονικα. Δηλαδη δεν με ρωτησαν τικαλο εχω δει, τι επιχειρηματα εχω περι μικροβιων ωστε ως επιστημονες να αντιπαραθεσουμε τις παρατηρησεις μας και τα αποτελεσματα και ισως να καταληξουμε οτι συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.
Ζήτησες από τον οποιοδήποτε κτηνίατρο να σου εξηγήσει λεπτομερώς για ποιους λόγους αντιτίθεται στην barf και αρνήθηκε?:confused:

Οι παρατηρήσεις οι δικές σου δεν είναι αρκετές για να καταλήξει ένας επιστήμονας σε συμπεράσματα. Από την δημοσίευση σου συμπεραίνω πως είσαι επιστημονας (αν θελεις μας λες τι επαγγέλλεσαι :)). Αν ισχύει αυτό, τότε γνωρίζεις καλυτέρα από μένα (που δεν είμαι) πως ποτέ το συμπέρασμα δεν εξάγεται από τη μελέτη ενός μόνο δείγματος που συμπωματικά τυχαίνει να είναι το δικό μας.;)
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Κοίτα και λογικά να το δείς, χωρίς καν να έχεις γνώσεις περί κτηνιατρικής, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη τροφή από άποψη ποιότητας από αυτή που η φύση προνόησε. Εμείς προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες υγιεινής, ευκολίας, οικονομίας (και κέρδους), αλλά και ασφάλειας για τα σκυλιά μας έχουμε καθιερώσει άλλα μοτίβα διατροφής για αυτά απ'οτι η φύση. Οι κτηνίατροι όντως οφείλουν να είναι σφάιρες πιο μπροστά από εμάς και ναι τουλάχιστον να σου εξηγούν γιατί είναι κάθετοι προς το ζήτημα της BARF. Αλλά νομίζω οτι οι περισσότεροι κάνουν marketing στις σκυλοτροφές και καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων είναι εν αγνοία της BARF, αυτό "επιτρέπει", δεν δικαιολογεί, και στους ίδιους να είναι. Πάντως το ωμό κόκκαλο πείστηκα να το δώσω, από την κατάψυξη φυσικά. Προσωπικά πιστεύω οτι το θέμα της υγιεινής είναι τεράστιο, δε μας φτάνει το forum.

Για να τεκμηριώσει ένας επιστήμονας ένα συμπέρασμα, χρειάζεται να ξεφύγει απόλυτα από την έννοια του τυχαίου. Αυτό γίνεται με το πείραμα και την επανάληψη, επειδή όμως όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αναζητούν μακροχρόνια απάντηση και πολλά δείγματα ζωντανών οργανισμών, και όχι για απλούς μαθηματικούς ή φυσικούς κανόνες, που μπορούν να επαληθευτούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, αναγκαστικά η επιστήμη θα μιλήσει μέσω της στατιστικής. Και φυσικά εκεί μπορεί να υπάρξει ένα τεράστιο παράθυρο για debate καθώς καθοριστικό ρόλο παίζουν ακόμα και οι συνθήκες, τα κίνητρα αλλά και οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν, τα πειράματα. Αλλά για να υπάρξει debate χρειάζεται και οι δύο μεριές να έχουν κάνει μακροχρόνιες και εξαντλητικές μελέτες. Οπότε το αποτέλεσμα είναι μάλλον ακόμα υπό αναζήτηση..
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ακριβως αυτο λεω . Η επιστημονικη τεκμηριωμενη αποψη θελει πειραματα τουλαχιστον 50 ετων και η barf δεν εχει προλαβει να εξεταστει σε πειραματικο επιπεδο επειδη ειναι σχετικα νεα μεθοδος. Το ιδιο συμβαινει με την ασπαρταμη και τους μεταλαγμενους σπορους που ηδη καταναλωνουμε και με το κινητο που χρησιμοποιουμε. Οι επιστημονες αδυνατουν να δωσυν τεκμηριωμενη απατηση επειδη υπαρχουν ελλειπη στοιχεια απο ερευνα. Και να σημειωσω οτι οι ερευνες χρηματοδοτουνται. Να παραθεσω οτι η εταιρεια ENRON εχει κατηγορηθει οτι εχει χρηματοδοτησει επιστημονικες ερευνες που καταληγουν οτι τα πετρελαιοειδη δεν ευθυνονται για το φαινομενο του θερμοκηπιου. Ζουμε σε μια εποχη που η μεγιστοποιηση του κερδους σε κανει επιφυλακτικο με τα μεσα που θα χρησιμοποιηθουν για να επιτευχθει.
Οχι Rottie καθηγητρια ειμαι απλα ξερω πωσ γινεται η ερευνα και αυτο περιμενα παο τους κτηνιατρους να μου πουν οτι δεν υπαρχουν αρκετα δεδομενα, ειμαστε επιφυλακτικοι για πες μας και τα δικα σου να τα συμπεριλαβουμε. Αδικο εχω?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Νομίζω πως έχεις άδικο. :)
Τι να συμπεριλάβει και που να τo συμπεριλάβει και γιατί να το συμπεριλάβει? Δεν είναι δυνατόν ένας κτηνίατρος να βγάλει συμπέρασμα μέσω άτυπης δημοσκόπησης μεταξύ των πελατών του.
Δεν διεξάγεται έτσι η έρευνα.
 


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
Τι λένε οι κτηνίατροι για τις εμπορικές τροφές
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι εμπορικές τροφές κατοικίδιων δεν πλησίασαν ποτέ τη φυσική δίαιτα ενός σκύλου. Αυτοί οι λόγοι συμπεριλαμβάνουν το γεγονός ότι βασίζονται σε σιτηρά και ότι τα τρόφιμα είναι μαγειρεμένα.»
Dr. Ian Billinghurst, B.V.Sc.(Hons), BSc.Agr., Dip.Ed

«Τα προϊόντα της Science Diet και Hill's για σκύλους και γάτες δεν είναι καλές δίαιτες. Χρησιμοποιούν χημικά συντηρητικά τα οποία έχουν αποδειχτεί ότι προκαλούν προβλήματα σε κάποια ζώα και χρησιμοποιούν υποπροϊόντα, τα οποία (αναγράφονται στις ετικέτες με τα συστατικά) πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε. Αυτό γενικά σημαίνει ότι είναι τρόφιμα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.»
Dr. Charles E Loops, DVM

«Οι υγιείς γάτες και σκύλοι μπορούν να φάνε οποιοδήποτε κρέας και να επιζήσουν, αν όχι να ευδοκιμήσουν. Τα στομάχια τους περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις υδροχλωρικού οξέος και πεπτικά υγρά και οι πεπτικές οδοί τους φιλοξενούν άφθονα ευεργετικά βακτηρίδια, κάνοντας πολύ δύσκολη την επιβίωση βακτηρίων
CJ Puotinen, The Encyclopedia of Natural Pet Care

Από το Βρετανικό Περιοδικό Πρακτικής Μικρών Ζώων: «Ένας αυξανόμενος αριθμός κτηνιάτρων δηλώνει ότι οι επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια είναι η κύρια αιτία ασθενειών και πρόωρου θανάτου στο σύγχρονο σκύλο και στη σύγχρονη γάτα. Το Δεκέμβριο του 1995 το Βρετανικό Περιοδικό Πρακτικής Μικρών Ζώων δημοσίευσε ένα έγγραφο υποστηρίζοντας ότι η επεξεργασμένη τροφή κατοικίδιων καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί σε ασθένειες στο συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά και σε άλλες ασθένειες. Αυτή η έρευνα, την οποία διεύθυνε αρχικά ο Δρ. Tom Lonsdale, συνεχίστηκε περαιτέρω από την Κτηνιατρική Ένωση Αυστραλίας και αποδείχτηκε σωστή.»
Canine Health Concern

«Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν για τις γάτες να είναι πραγματικά υγιείς όταν ζουν με εμπορικές τροφές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η πεποίθηση μου δημιουργήθηκε αφότου αντιπαρέβαλα την κατάσταση των γατών σπιτιού με τις άγριες γάτες, οι οποίες έχουν πρόσβαση σε αρκετά θηράματα.»
Christina Chambreau, DVM

«Το να τρώνε τροφές από σούπερ μάρκετ είναι σα να τρώνε χαρτόνι.»
William Pollak, DVM

«Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι έτοιμες τροφές βοηθούν στο να παρέχονται ασθενείς στους κτηνίατρους.»
Dr. Ian Billinghurst, DVM

«Μόνο η επιβίωση εξασφαλίζεται με τις εμπορικές τροφές, τίποτα άλλο, ούτε υγεία ούτε ευρωστία για πάντα.»
William Pollak, DVM

Κτηνίατροι για τη δίαιτα με ωμές τροφές

«Η καλύτερη δίαιτα είναι η δίαιτα με ωμές τροφές.»
Dr. Charles E Loops, DVM

«Το κρέας πρέπει να είναι ωμό. Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα και αλλοιώνει τις πρωτεΐνες καθιστώντας τες λιγότερο εύπεπτες για σκύλους και γάτες.»
Christina Chambreau, DVM

«Παρά την εξημέρωση των κυνοειδών και αιλουροειδών και παρά το γεγονός ότι το τσιουάουα δε μοιάζει με λύκο, η αλήθεια είναι ότι δεν αλλάξαμε τα γαστρεντερικά τους συστήματα. Οι γάτες και οι σκύλοι είναι σαρκοφάγα, σχεδιασμένα να τρώνε κρέας, κόκαλα και τα εντόσθια της λείας τους.»
Dr Susan Krakauer DVM

«Οι σκύλοι πρέπει να τρώνε ωμά φαγητά, δηλαδή ωμό κρέας, λαχανικά και φρούτα. Αν προορίζονταν να τρώνε επεξεργασμένη, στερεά τροφή, θα είχαν εξελιχτεί να έχουν ανοιχτήρια κονσέρβας αντί για γαμψά νύχια.»
Nick Thompson BSc.(Hons), BVM&S, VetMFHom, MRCVS
«Τα κόκαλα με κρέας(RMB) προάγουν την υγεία.»
Dr. Tom Lonsdale, DVM

«Ο καλυτερότερος τρόπος να ταΐζονται τα κατοικίδια είναι να αφεθούν ελεύθερα να φάνε τη φυσική λεία τους.»
Dr. Wysong's web page

«Τα αγριόσκυλα της Αυστραλίας (ντίνγκο) και οι άγριες γάτες κρατιούνται υγιή τρώγοντας ολόκληρα κουφάρια. Όσο πιο κοντά έρθεις στο ιδανικό για γάτες και σκύλους τόσο το καλύτερο.»
Dr. Tom Lonsdale, B.Vet.Med

«Η υγεία είναι το αναπόφευκτο υποπροϊόν των ωμών τροφών για τα κατοικίδιά μας.»
William Pollak, DVM

«Οι γάτες και οι σκύλοι χρειάζονται το ωμό κρέας για να είναι πραγματικά υγιή και ακόμα και οι καλύτερες επεξεργασμένες τροφές μαγειρεύουν τα καλά συστατικά τους και οι περισσότερες διαθέσιμες εμπορικές τροφές, ακόμα και οι ακριβές, χρησιμοποιούν τα φτηνότερα συστατικά (αυτό σημαίνει τα νεκρά, άρρωστα και αποσυνθεμένα κρέατα και υποπροϊόντα).»
Christina Chambreau, DVM

«Φυσικά τα ωμά κοτόπουλα μεταφέρουν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα. Αυτά δεν έχουν καμμία συνέπεια για έναν υγιή σκύλο.»
Dr. Ian Billinghurst, DVM, Give Your Dog A Bone, pg. 135

«Σαλμονέλα έχει βρεθεί ακόμα και σε δείγματα εμπορικών τροφών και λιχουδιών για κατοικίδια. Τα βακτήρια δεν είναι πρόβλημα για ένα κατοικίδιο με γερό ανοσοποιητικό σύστημα και ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται με το να τρώει κατάλληλες για το είδος του ωμές τροφές.»
Kymythy Schultze, CCN, AHINatural Nutrition for Dogs & Cats, The Ultimate Diet, pg. 15
Ο Δρ. Donald Strombeck, Phd, DVM, μας λέει ότι «Αν η σαλμονέλα είναι πραγματικά ένα πρόβλημα, τότε πρέπει να είμαστε εξίσου ανήσυχοι και σχετικά με τις επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια.» Δηλώνει ότι «Σαλμονέλα έχει βρεθεί μέσα σε εμπορικές τροφές κατοικίδιων, κάτι που ποτέ το κοινό δε μαθαίνει.»
Dr. Donald Strombeck, Phd, DVM

«Όσο μεγαλώνει η βιομηχανία φυσικών τροφών για κατοικίδια, τόσο η τεχνητή βιομηχανία, μαζί με τα επιζήμια αποτελέσματά της, πρέπει να απαρνούνται. Όχι άλλο κονσερβοποιημένο "γιαχνί", όχι άλλο κροτάλισμα ξηράς τροφής. Αντίθετα, ήχος της φύσης, όπως το τραγάνισμα ωμών κόκαλων με κρέας(RMB).»
Dr. Tom Lonsdale, DVM, Raw Meaty Bones, p. 291

© 2000-2007. Dakota Bawden-Tutte.
Μετάφραση: Μπάση Σπυριδούλα
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οχι Rottie δεν ειπα οτι περιμενω απο τον κτηνιατρο να κανει την ερευνα. Μαλλον δεν στο εδωσα να το καταλαβεις. Περιμενω απο τον κτηνιατρο σωστη απαντηση που να δειχνει οτι παρακολουθει τις ερευνες αν γινονται , απο ποιους γινονται, ποιος τις χρηματοδοτει μαζευει δεδομενα ΚΑΙ απο μενα αφου και εγω αποτελω πειραμα και η παρατηρηση του συμβαλει στην διαμορφωση κρισης ΟΧΙ ερευνας και να μου πει σωστα οτι δεν ειναι δυνατον να κανει απολυτη κριση ακομα λογω της μικρης διαρκειας παρατηρησης και ερευνας απο αρμοδους ερευνητικους επιστημονες. Αυτο ειπα. Εχω αδικο να περιμενω μια τετοια απαντηση για να θεωρησω οτι εχω να κανω με ευσυνειδητο επαγγελματια - επιστημονα και οχι επιπολαιο και απολυτο επαγγελματια?
Γεωργια φαντασου τοσα αρθρα και χωρις να εχει περασει ακομα η ερευνα τα σταδια που η επιστημη θεωρει αρκετα να αντιπαραβαλλει τα αποτελεσματα και να καταληξει οτι συγκλινουν η αποκλινουν σε συγκεκριμενα συμπερασματα.
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ο δικός μας πάντως κτηνίατρος δεν είπε τίποτα ούτε αντέδρασε κάπως όταν του είπε ότι η σκύλα μου τρώει ωμά(όχι πάντα)..βέβαια δεν τον ρώτησα την άποψή του. :p
Πάντως συμφωνώ ότι η barf έχει θεωρητικά ένα μεγάλο ρίσκο απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω ακούσει κάποιο σκυλί να έπαθε κάτι από ωμά. (Αν έχετε ακούσει πείτε μου)
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Κοιτάχτε την αντιπάραθεση εναντίων της BARF, www.woodhavenlabs.com/barf-myth.html, και ρίχτε μία ματιά στα references. Εμένα προσωπικά με εντυπωσίασαν, ζούμε ένα αδιέξοδο. Μήπως τελικά έχουμε μπλεχτεί στο παιχνίδι του marketing μεταξύ εταιρειών με σκυλοτροφές και εταιρειών παραγωγής BARF προϊόντων;
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Περιμενω απο τον κτηνιατρο σωστη απαντηση που να δειχνει οτι παρακολουθει τις ερευνες αν γινονται , απο ποιους γινονται, ποιος τις χρηματοδοτει μαζευει δεδομενα ΚΑΙ απο μενα αφου και εγω αποτελω πειραμα και η παρατηρηση του συμβαλει στην διαμορφωση κρισης ΟΧΙ ερευνας και να μου πει σωστα οτι δεν ειναι δυνατον να κανει απολυτη κριση ακομα λογω της μικρης διαρκειας παρατηρησης και ερευνας απο αρμοδους ερευνητικους επιστημονες.
Μα για να γίνει πείραμα χρειάζονται ελεγχόμενες συνθήκες και μετρήσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν μπορείς να χαρακτηριστείς «πείραμα», διότι τα συμπεράσματα σου στηρίζονται σε εντυπώσεις.

Πάντως συμφωνώ ότι η barf έχει θεωρητικά ένα μεγάλο ρίσκο απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω ακούσει κάποιο σκυλί να έπαθε κάτι από ωμά. (Αν έχετε ακούσει πείτε μου)
Έπαθε το δικό μου σκυλί και ταλαιπωρήθηκε αδίκως για μεγάλο χρονικό διάστημα. ;)
Σας παραθέτω την εμπειρία μου Εμπειρίες BARF για να δείτε πως κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές.

Για μένα δεν είναι επιχείρημα οι μεταφράσεις των απόψεων κάποιων κτηνιάτρων από τον κάθε τυχάρπαστο, που μας παρέθεσε η ΓΕΩΡΓΙΑ. Θα μπορούσα και αντιπαραθέσω 100αδες μεταφράσεις κτηνιάτρων που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Και λοιπόν?

Για να μην παρεξηγηθώ, πιστεύω πως οι φρέσκες τροφές είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο μας. Σίγουρα δεν είναι ο εύκολος δρόμος και σίγουρα πριν ξεκινήσει κάποιος να ταΐζει το σκύλο του ωμές τροφές θα πρέπει να ενημερωθεί και να διαβάσει όσο δυνατόν περισσότερα για τη μεθοδο για να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν λιγότερα παρατράγουδα.
:)
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Έχεις δίκαιο Κατερίνα και γνωρίζω για τον Iggy και για άλλα σκυλιά που ποτέ δεν τους έστρωσε αυτή η διατροφή.
Ήθελα να πώ ότι δεν έχω ακούσει σκυλί που να έτρωγε για καιρό ωμά, να πήγαιναν όλα φυσιολογικά και μετά να έπαθε κάτι από κάποιο μικρόβιο ή κάτι άλλο..Ελπίζω να έγινα κατανοητή.