ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΑΛΤΕΖΟ...μαμά!


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Είσαι σίγουρη ότι όλα τα σκυλιά τα εκτρέφει ο ίδιος;
οχι βεβαια,δεν ειμαι σιγουρη! τι εννοεις? μην παιρνει απο ιδιωτες και τα πουλαει ως δικα του?
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
ελα βρε scooby και σε ειχα συμπαθησει........μην το κανεις αυτο.....μην παρεις σκυλο υπο τετοιες συνθηκες,πιο παιδαγωγικο ειναι να παρεις το παιδακι σου απο το χερακι και να κλεισετε ενα ραντεβου σε καποιο καταφυγιο αδεσποτων και διαλλεξει μονος του ενα φιλαρακι οτι κι αν ειναι αυτο,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ εκει και σε καθε περιπτωση με τον καλυτερο δυνατο τροπο,παρα αυτο που πας να κανεις ...σα να παραγγελνεις πιτσα ενα κατι....

οσο για τα προηγουμενα τα της ηλικιας του παιδιου δε συμφωνω,σιγα μην περιμενεις να παει και φανταρος:Dαν το παιδακι ειναι ηρεμο και με λιγο ωριμο μυαλουδακι - τρυφερο μια χαρα θα τα παει με το σκυλακι,εχει παιδια και παιδια...

παντως σκεψου πριν αποφασισεις ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ:(
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
οχι βεβαια,δεν ειμαι σιγουρη! τι εννοεις? μην παιρνει απο ιδιωτες και τα πουλαει ως δικα του?
Κι αυτό γίνεται, και φορτηγά από Ουγγαρία έρχονται... Γιατί νομίζεις ότι στο Βελγιο για να βγάλεις pedigree έγινε υποχρεωτικό το τεστ dna;
 


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Ναι ερχονται κι απο Ουγγαρια,το ξερω,ειχα σκυλο απο κει αγορασμενο απο κτηνιατρο,ο συγκεκριμενος ομως δεν εχει αντιρηση να πας ο ιδιος να δεις τα κουταβια τους γονεις κτλ.
Το ξερω αυτο γιατι καποτε ειχα επικοινωνησει μαζι του ψαχνοντας Γιορκ- σαιρ(αυτα τα εδινε με pedigree KOE) μου ειπε να παω οποια στιγμη θελω να τα δω αν και εφοσον θα ειχε γεννα. Αν ηταν απο Ουγγαρια το πιθανοτερο θα ηταν να μου πει να παω σε δεκα μερες το πολυ,τοσο δεν κανουν να ερθουν απο εκει?
Πιστευω πως ειναι δικα του τα κουταβια,τωρα οσον αφορα την ποιοτητα και τις συνθηκες αλλο ειναι μια αλλη ιστορια:)
 


tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
scooby δεν ξέρω απο που θα πάρεις το σκυλάκι σου(να ακούσεις τα παιδιά που προσπαθούν να σε βάλουν στον σωστό δρόμο),άλλα όταν θα έρθει στο σπίτι το κουταβάκι,να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα όταν παίζει ο μικρός σου μαζί του.κι αυτό γιατί εκτός όλων των άλλων,μπορεί να τρομάξει το κουταβάκι απο το παιδάκι και μετά όταν μεγαλώσει ο σκυλάκος να αποφεύγει σαν τρελλός το παιδάκι σου.να μην το θέλει και να μην παίζει μαζί του.
στο λέω,γιατί μια φίλη πήρε ένα μαλτεζάκι,για την κόρη της όταν ήταν 4,και όταν το μαλτεζάκι βλέπει το κοριτσάκι τρέχει μακριά και ζητάει απεγνωσμένα αγκαλιά σε οποιονδήποτε ενήλικα είναι εκεί κοντά.και το κάνει με όλα τα παιδάκια.με λίγα λόγια έχει φοβία με τα παιδιά,γιατί το κοριτσάκι το είχε περάσει για λούτρινο και του έκανε τη ζωή μαρτύριο.και φυσικά δεν περνάνε χρόνο μαζί σαν αδελφάκια......
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την πλειοψηφία και θα σου πω και τα εξής:

Αν δεν έχεις λεφτά να πάρεις και να συντηρήσεις σκύλο, ή δε σου το επιτρέπει η κατάστασή σου για οποιονδήποτε λόγο, μην πάρεις. Και η δική μου κατάσταση δεν επέτρεπε για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων και όλων των δικών σου (ΝΑΙ, κι εγώ είχα παντρευτεί κάποτε ένα μαλάκα που δεν ήθελε ζώα και πήρε τελικά σουτ). Έκανα υπομονή και μόλις μπόρεσα να αντεπεξέλθω στις ανάγκες του σκύλου τον πήρα και είμαι τρισευτυχισμένη. Το ίδιο θέλω να πιστεύω είναι και ο σκύλος διότι για τις ανάγκες του κάθομαι κεράκι αναφτό αφού μπορώ να το κάνω.

Αν τώρα έπαιρνα σκύλο χωρίς να ακολουθήσω τη σωστή οδό, θα ήμουν ανεύθυνη και εγωίστρια και επιπλέον σκληρή με το ζώο. Διότι σκέψου τι θα μπορούσε να είχε συμβεί: θέλω σκύλο, πάω και διαλέγω έναν ανεύθυνα χωρίς να ξέρω κλπ. και μου βγαίνει άρρωστος ή με κληρονομικά διάφορα, ή προβληματικός, ή όλα τα παραπάνω. Τώρα αν δεν είχα λεφτά να αγοράσω σκύλο από εκτροφέα και να παρέχω τα πάντα που χρειάζεται ο σκύλος για να είναι υγιής και ευτυχισμένος μαζί μου, ΠΩΣ θα τα έβγαζα πέρα με τον άρρωστο και τα χιλιάδες ευρώ που θα έπρεπε να σκάσω στον κτηνίατρο?! Αν είχε π.χ. δυσπλασία, δε θα μπορούσα να σκάσω 5000 για την εγχείριση και μετά ένα σωρό για τη φυσιοθεραπεία. Τι θα έκανα? Θα γκρίνιαζα για τον εκτροφέα και τον κτηνίατρο τη στιγμή που ο μοναδικός φταίχτης θα ήμουν εγώ?! Και θα άφηνα το καημένο το ζώο να υποφέρει? Ή θα ένιπτα τας χείρας μου και θα του έκανα ευθανασία στην καλύτερη περίπτωση, ή στη χειρότερη θα το πέταγα στο δρόμο ή στα σκουπίδια?!

Το ρεζουμέ είναι ότι ο εκτροφέας δε χρεώνει λεφτά διότι θέλει να κερδίσει. Εκτροφέας δεν είμαι, δεν ήμουν ποτέ, δεν πρόκειται να γίνω και κανείς από τους φίλους ή τα μέλη το περιβάλλοντός μου δεν είναι εκτροφέας. Όμως είμαι καλά ενημερωμένη. Και ξέρω βασική στατιστική και πιθανότητες. Ξέρω επομένως ότι ο εκτροφέας άντε και να έρθει στα ίσα για τα όσα ξόδεψε για το κουτάβι. Αν εσύ τώρα δεν έχεις τα λεφτά να ξοδέψεις αυτό το μίνιμουμ, έχεις δίκιο να μη θέλεις να τα ξοδέψεις. Θα είναι όμως εις βάρος σου τελικά να πάρεις το ρίσκο και να σου βγει το κουτάβι άρρωστο και τελικά ακριβό. Σκέψου και το συναισθηματικό κόστος που θα έχει σε σένα και κυρίως το γιο σου.

Εν τέλει θα σε συμβουλέψω να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ: πήρα από καταφύγιο. Εγγυημένο πράμα. Τα εμβόλιά του τα είχε, το χαρακτήρα του τον είχαν μελετήσει και περιγράψει με ακρίβεια, υγιής ήτανε, καλόβολος ήτανε, ενήλικος ήτανε, τα τσίσα του τα έκανε έξω και μάλιστα φανατικά (κλαίει αν δεν τον βγάλω έξω και προσέχει μέχρι και τον κήπο να μη λερώσει και θέλει να μαζεύω τις ακαθαρσίες του ο ίδιος). Καλό πλάσμα είναι, γλυκύτατο, τα πάει καλά με όλους. Και μου έτυχε υγιές, αλλά ρίσκο δεν πήρα διότι τον είχαν μελετήσει και φροντίσει άλλοι. Και πλήρωσα ελάχιστα για δαύτον, το ένα δέκατο απ' ό,τι αν είχα πάρει κουτάβι από εκτροφέα. Από τότε που σταθεροποιήθηκε η ζωή μου για αρκετό καιρό βεβαίως, είμαι σε θέση, αν θέλω, να πάρω και από τον καλύτερο εκτροφέα. Πριν όμως γίνουν αυτά τα πράγματα, δεν πήρα στο λαιμό μου άλλο ζωντανό πλάσμα.

Θα σε παροτρύνω λοιπόν κι εγώ να πας είτε σε εκτροφέα, διότι έτσι έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες να γλυτώσεις ιστορίες γι' αγρίους, είτε να πάρεις από καταφύγιο. Υπάρχουν ένα σωρό άριστα ζώα που θα σε ευγνωμονούν κιόλας. Δες το σα να δίνεις κι εσύ μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε ένα άλλο πλάσμα. Κι εσύ πέρασες από την ίδια κατάσταση, κι εσύ ξαναρχίζεις τη ζωή σου. Θα έχετε και ένα κοινό. Το ίδιο έκανα κι εγώ και δεν το μετάνοιωσα ποτέ.
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Αγαπητοί φίλοι καλή βδομάδα!

Σας ευχαριστώ θερμά όλους που μπήκατε στο κόπο και γράψατε ο καθείς τη γνώμη κι εμπειρία του, για τις δικές μου σκέψεις.

Ίσως άδικα, αλλά διαβάζοντας κάποιο post ένιωσα στιγμιαία πως δέχομαι βέλη.
Σαφέστατα κατανοώ πως προσπαθείτε να με βάλετε στο "σωστό δρόμο" -όποιος κάποιος το έγραψε- και είμαι ανοιχτή σ' αυτό. Εξάλλου, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που μπήκα στο φόρουμ.
Αν ένιωθα πως τα ξέρω όλα ή είναι τόσο απλά, δε θα μου ήταν χρήσιμες οι συμβουλές σας.
Αυτά, για να μη παρεξηγηθώ.

Όσον αφορά στα καταφύγια, πήρα μερικά τηλέφωνα και δεν υπήρχαν τη δεδομένη στιγμή μικρόσωμα σκυλάκια. Βεβαίως υπήρχαν τόσες άλλες ψυχούλες που περιμένουν να υιοθετηθούν, αλλά λυπάμαι αν σας απαγοητεύω, δεν προσανατολίζομαι σε μεγαλόσωμο σκυλί -για πολλούς λόγους.
Επίσης, θεωρώ δεδομένο, πως ένας άνθρωπος για να μπει στη διαδικασία να γίνει ιδιοκτήτης κάποιου ζώου, είναι προφανές πως αγαπάει όλα τα ζώα, ανεξαρτήτου μεγέθους, χρώματος, φυλής.

Όμως, οι περισσότεροι -και δε το θεωρώ μεμπτό- για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, επιλέγουν τη ράτσα που προτιμούν.

Έτσι κι εγώ. Άρα, το να πάρω ένα γλυκύτατο πομεράνιαν που υπάρχει "διαθέσιμο" αυτή τη στιγμή σε κάποιο καταφύγιο, δε θα είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Αν αυτό σας κάνει να με εκτιμάτε λιγότερο, ειλικρινά λυπάμαι.
Όμως ο σκοπός μου δεν είναι να γίνω αρεστή. Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής.

Πράγματι, ο κύριος Γιώργος, είναι αυτός που γράψατε, στις Σέρρες.

Όσο για τις σχέσεις του γιου μου με το σκυλάκι, το έχω υπ'όψιν μου και θα είμαι πολύ προσεκτική. Φυσικά και δεν θα τους αφήνω μόνους και θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο να αναπτύξουν μεταξύ τους μια αρμονική και κυρίως ασφαλή σχέση.

Βεβαίως κι εγώ πιστεύω πως δε πρέπει να περιμένω να πάει το παιδί...φαντάρος για ν' αποκτήσουμε ένα σκυλάκι.

Γι' αυτά που θα μπορώ να προσφέρω στον τετράποδο φίλο μας, είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη. Αν δεν ήμουν, δεν θα το σκεφτόμουν καν. Οι προυποθέσεις υπάρχουν.
Φυσικά, το πιο σοβαρό θέμα είναι να διασφαλίσω όλα αυτά που ειπώθηκαν για την υγεία του σκύλου.
Και γι' αυτό ακόμη δεν έχω καταλήξει πουθενά, δεν έχω κάνει καμία κίνηση.
Αναζητώ και ψάχνω...

Όλοι εσείς, για να βρίσκεστε σε αυτές τις σελίδες, είναι προφανές πως είστε καθ' όλα γνώστες όλων των θεμάτων. Μα και γι' αυτό απευθύνθηκα σ' εσάς.

Το ότι αναφέρθηκα στο Pedigree ίσως με τρόπο που παρερμηνεύτηκε, μη με παρεξηγείτε, δεν αμφισβητώ το παραμικρό.

Δε θέλω όμως να σας πω ψέματα πως θα είναι και ο λόγος που θα αποφασίσω να μην πάρω το μαλτεζάκι απ' τον κ. Γιώργο.

Στο δικό μου οικογενειακό περιβάλλον (ευτυχώς, κυνόφιλοι στη πλειοψηφία τους) ουδείς γνώριζε για pedigree και άλλοι απευθύνθηκαν σε pet shop, ενώ κάποιοι άλλοι το βρήκαν από "γνωστό γνωστού". Δόξα τω Θεώ, τα σκυλάκια τους ήταν υγιέστατα.
Θα μου πείτε "αυτό είναι λαχείο, γιατί να το ρισκάρεις? δείχνει ανευθυνότητα (όπως κάπου, κάποιοι το ανέφεραν).
...ίσως έτσι να είναι...και οι κουβέντες σας με προβληματίζουν, αλήθεια.
Γι' αυτό τα κοιτάω και απο' δω και απο' κει.

Μονάχα σας παρακαλώ, μη πέσετε να με "φάτε", οτιδήποτε κι αν αποφασίσω.

Έχω ανάγκη να ξέρω πως όποια κι αν είναι η επιλογή, θα μπορώ να σας έχω "φίλους" και η συμβουλή σας θα είναι πολύτιμη για μένα και στο μέλλον.

Τα σχόλιά σας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα.
Καλημέρα!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Αν ενώ έχεις ενημερωθεί για τα puppy mills,τους byb κι όλα τα σχετικά, τελικά επιλέξεις να αγοράσεις από ανεύθυνη κι ανήθικη πηγή μην περιμένεις να σου πούμε μπράβο...αχ, τι καλάς που έκανες...
Ο καθένας είναι υπέυθυνος τον πράξεων του κι αναλόγως κρίνεται....

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν σε κάποια φάση έχεις κάποιο πρόβλημα ή κάποια απορία, εφόσον κάποιος από όσους γράφουν εδώ μέσα γνωρίζει, δεν θα σου πει την γνώμη του!

Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!
 


mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Σου ευχομαι τα καλυτερα, και μακαρι αν τελικα παρεις σκυλακι να ειναι υγιες και να τα παει πολυ καλα με τον μικρουλη σου. Η αποφαση ειναι καθαρα δικη σου, σου ευχομαι ειλικρινα τα καλυτερα.
 


christinad

Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
7
0
σου εύχομαι κι εγώ να πάρεις το μαλτεζάκι που θέλεις, φαίνεσαι πολύ σοβαρός άνθρωπος και σίγουρα θα τα καταφέρεις. Εννοείται ότι δεν θα περιμένεις μέχρι να πάει το παιδί φαντάρος, μάλλον αυτός που το έγραψε ή δεν έχει παιδιά, ή δεν καταλαβαίνει την διαφορά ενός 4χρονου από έναν φαντάρο! εν πάσει περιπτώσει, εγώ σαν μαμά, σου εύχομαι ο γιος σου να αποκτήσει μια ανεπανάληπτη σχέση με το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Με καλή θέληση και υπομονή, και αφού είσαι σίγουρη για την απόφασή σου, όλα θα πάνε κατ'ευχήν. Το μόνο σίγουρο που μπορώ να σου πω, είναι ότι στην δική μας οικογένεια η μαλτεζούλα μας έφερε μόνο αγάπη και χαρά, έκανε τις κόρες μου να αγαπούν όλα τα ζώα, και να είναι υπεύθυνες. 'Ομως και σε μας τους μεγάλους, έφερε απίστευτη χαρά, και δεν την αντιμετωπίζουμε απλά σας κατοικίδιο, αλλά σαν ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας. Είπαμε, είναι η τρίτη μας κόρη!
Τέλος όσον αφορά την επιλογή ράτσας και μεγέθους, αυτό είναι κάτι εντελώς προσωπικό, και απόλυτα σεβαστό.
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Foibo,
σ' ευχαριστώ. Σίγουρα δε θα περιμένω ν' ακούσω το "αχ τι καλά που έκανες", αλλά θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση σε απορίες που θα παρουσιαστούν τον πρώτο καιρό.

Mariakapa,
χίλια ευχαριστώ, περίμενα με λαχτάρα να διαβάσω αυτές τις δυο γλυκές γραμμούλες.

Να είστε καλά!
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Christinad,

καλημέρα και όσο κουραστικό κι αν ακούγεται: σ' ευχαριστώ.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα λατρέψουμε το σκυλάκι και με μεγάλη λαχτάρα περιμένω τη μέρα που θα μπει στη ζωή μας -κι εμείς στη δική του.

Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και ανέφερες πως έχεις κι εσύ μαλτεζάκι (τη τρίτη σου κόρη!:D) να σου ζητήσω μερικές, πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες, για τις πολύ πρώτες ώρες που θα έρθει η μικρή στο σπίτι μας.

Έχω δει αρκετά topics σχετικά, αλλά θα ήθελα να συνοψίσω λίγο στο συγκεκριμένο.

Φέρνω το μωρό σπίτι.

  1. Τι έχω αγοράσει ήδη?
  2. Το βάζω στο crate κατευθείαν?
  3. Εκεί μέσα θα βάλω πάνα ή ακριβώς έξω απ' αυτό, με ανοιχτή πόρτα?
Έχε δεδομένο, πως από την επομένη κιόλας μέρα θα μείνει μοναχούλι όλο το πρωινό.

Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι για το χρόνο σου.
 


baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
scooby..το προβλημα σου ποιο ειναι ακριβως?? το οικονομικο ή ο χρονος?? Γιατι ολα τα αλλα στα εχουν εξηγησει εδω και αρκετες σελιδες!!
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Baiz,

παρότι δεν καταλαβαίνω προς τι η αγανάκτησή σου (αυτή την εντύπωση μου έδωσε το ύφος σου), σου απαντώ, πως καταρχήν, δεν μιλάμε για "πρόβλημα" και κατα δεύτερον, κανένα από τα δύο.

Μπήκα στο φόρουμ για να πάρω συμβουλές και κάποιες κατευθύνσεις και πλέον με ενδιαφέρουν δυο τρια πραγματάκια πολύ συγκεκριμένα για τις πρώτες ώρες με το σκυλάκι.

Αν νομίζεις πως σου προκαλώ άγχος ή σε μπερδεύω, σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου, αλλά σε αποδεσμεύω.
 


baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Δεν μου προκαλεις κανενα αγχος! αγανακτηση εν μερει , ναι, γιατι εχουμε φτασει στις 8 σελιδες, σου εχουν γραψει τα παιδια την σωστη οδο αποκτησης του κουταβιου που τοσο θελεις και εσυ και το αγορακι σου, αλλα παρολαυτα κατι σε απασχολει και δεν καταληγεις!! Αυτο προσπαθω να καταλαβω..
Και τα παραπανω δεν τα λεω με υφακι, ισα ισα! βαζω τον εαυτο μου στη θεση σου και προσπαθω να καταλαβω τι σκεφτεσαι και εχεις μπερδευτει τοσο σε οτι αφορα την αποκτηση του σκυλου!
 


christinad

Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
7
0
Λοιπόν κατ'αρχήν μην αισθάνεσαι άσχημα που θα μείνει μόνο του από την πρώτη μέρα. Κι εγώ μόνη της την άφησα από το επόμενο πρωί, απλά πήγαινα κάθε 2 ώρες και έριχνα μια ματιά (το γραφείο μου είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι). Δεν χρησιμοποίησα ποτέ crate, της είχα μια πάνα στο μπάνιο και μέσα σε μια εβδομάδα έμαθε και πήγαινε εκεί. Σε αυτή την μια εβδομάδα βέβαια είχαμε ατυχήματα, αλλά αυτά είναι στο πρόγραμμα. Είχαμε προμηθευτεί από την πρώτη μέρα τα εξής:
1) Το κρεβατάκι της (σπάνια το χρησιμοποιεί, όλο στο κρεβάτι μας κοιμάται μέχρι και σήμερα)
2) ξηρά τροφή ( θα σε συμβουλέψει ο κτηνίατρος)
3) φυσιολογικό ορό για τα μάτια & βαμβάκι
4) πάνες και μωρομάντηλα
5) παιχνιδάκια για να μην βαριέται όταν είναι μόνη της
6) βούρτσα για τους κόμπους (καθημερινό χτένισμα)

Σίγουρα ξεχνάω κάτι!!

Το πιο σημαντικό είναι να έχεις βρει έναν καλό κτηνίατρο που θα μπορείς να το βρίσκεις όποτε τον χρειαστείς, γιατί τουλάχιστον στην αρχή θα έχεις πολλές απορίες.

Επειδή την Λουίζα μας την πήραμε από μια φίλη που γέννησε η μαλτεζούλα της, πληρώσαμε και λίγα χρήματα για να της βάλουμε τσιπάκι, και ένα λουράκι με τα στοιχεία επικοινωνίας μας.

Τώρα αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή σου!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Δεν μου προκαλεις κανενα αγχος! αγανακτηση εν μερει , ναι, γιατι εχουμε φτασει στις 8 σελιδες, σου εχουν γραψει τα παιδια την σωστη οδο αποκτησης του κουταβιου που τοσο θελεις και εσυ και το αγορακι σου, αλλα παρολαυτα κατι σε απασχολει και δεν καταληγεις!! Αυτο προσπαθω να καταλαβω..
Και τα παραπανω δεν τα λεω με υφακι, ισα ισα! βαζω τον εαυτο μου στη θεση σου και προσπαθω να καταλαβω τι σκεφτεσαι και εχεις μπερδευτει τοσο σε οτι αφορα την αποκτηση του σκυλου!
+1
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
baiz μου,

με ειλικρινή συμπάθεια σου λέω πως δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο διαβάζοντας και τις 8 σελίδες, σαν να περιμένεις κάπου να καταλήξει αυτό το topic.
Δεν αποκλείεται να μη μπει "τελεία" πουθενά, οπότε δε θα ήθελα να σε κάνω να νιώθεις δυσάρεστα ασχολούμενος/η με μένα.

Προσπαθούσα να καταλάβω τη σπουδαιότητα του pedigree και αν τελικά όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων διαθέτουν.
Θεωρώ πως όχι, αν θες την άποψή μου, παίρνοντας βεβαίως τα όποια ρίσκα.

Μετά από αυτές τις 8 σελίδες λοιπόν, όπου ποτέ δε σε υποχρέωσα να βρεθείς και να παραμείνεις -εξάλλου, δε μπήκα εδώ για ν' αντιπαρατεθώ με κανέναν- μπόρεσα να συνειδητοποιήσω τη σπουδαιότητα του pedigree και μετά από προτροπή των "συναδέλφων" να ακολουθήσω το "σωστό δρόμο".

Σου ζητώ συγνώμη αν εμένα μου πήρε 8 σελίδες για να το καταλάβω.
Προφανώς είχες τη δυνατότητα να το αντιληφθείς μέσα από λιγότερα posts ή και καθόλου.
Δε θα διαφωνήσω πως δεν διαθέτουμε όλοι το ίδιο IQ.

Θα ήθελα να ενημερώσω όσους τέλος πάντων, απ' αυτό το topic έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, πως βρήκα μια κυρία/εκτροφέα στα Σπάτα, η οποία συνοδεύει τα Μαλτεζάκια που πουλάει και με Pedigree και λέω αύριο το απόγευμα να την επισκεφθώ προκειμένου να δω το χώρο που μεγαλώνει η συγκεκριμένη οικογένεια.
Όπως μου είπατε: γονείς, περιβάλλον, κ.τ.λ.

Ασχολούμενη όλο και περισσότερο με το θέμα, προκύπτουν αναπόφευκτα επιπλέον απορίες:

Ισχύει ότι τα αρσενικά σκυλάκια είναι πιο ζωηρά από τα θηλυκά?

Η κυρία στα Σπάτα διαθέτει ένα αρσενικό 3 1/2 μηνών.


Christinad,

είσαι θησαυρός!
 


baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Scooby..μην μπαινεις σε αυτο το τρυπακι..κανεις δεν εχει κανενα λογο να αντιπαρατεθει μαζι σου..εμενα ειτε το παρεις απο τα σπατα ή απο τον κυριο Γιωργο το ιδιο μου κανει!! το θεμα ειναι να κανεις την καλυτερη επιλογη και να ειστε ολοι ευτυχισμενοι! Και την καλυτερη επιλογη τα παιδια στην εδειξαν εδω και αρκετα ποστ!
Τελοσπαντων..σου ευχομαι να πανε ολα καλα!! :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981