Rock the Rhodesian Ridgeback


Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Καλησπερα,

Μετα απο ενα μηνα συμβιωσης με τον Ροκ, ηρθε η ωρα να σας τον παρουσιασω.
Απο την Ουγγαρια, μετα απο εκτενης ελεγχο, βρεθηκε η εκτροφεας που ειχε ηδη μια γεννα και αποφασισα να παρω ενα απο αυτα. Αφου εψαξα οτι μπορουσα, ρωτησα οπου βρηκα, θεωρησα πως ειναι ολα καλα με τη συγκεκριμενη και προχωρησα.
Οσο αναφορα τον ιδιο τον σκυλο τωρα, 5 μηνων, ηρεμος, υπναρας στο σπιτι, με πολλη ορεξη εξω. Στην αρχη με δυσκολεψε διοτι ειπα να τον παρω με το "μαλακο" αλλα αυτος εβαλε το πεισμα απο πανω και δεν κουνιοταν. Αποφασισα λοιπον πως χρειαζομαι εκπαιδευτη. Ολα πηγαινουν πολυ καλα με την εκπαιδευση και με την σχεση μας στο σπιτι.
Γυναικας, δειχνει μεγαλη χαρα στις γυναικες. Εμενα τωρα αρχιζει και μου δειχνει περισσοτερα τετοια δειγματα. Εννοειται πως τρελαινεται για το φαι του, κανει τα παντα για αυτο. Εχουμε μαθει ηδη 3-4 πραματα αλλα περιμενω την εκπαιδευση να προχωρησει πρωτα. Τρωει πολυ σκατο εξω και δεν ξερω πως να τον μαζεψω. Κυριως γατιων. Και γενικα οτι βρει, αν κι αυτο το εχει κοψει αρκετα. Κλαδια, φυλλα κλπ τον αφηνω. Μυριζει ασταματητα οσο ειμαστε σε γρασιδι, στον δρομο το κοβει σιγα σιγα γιατι τον κραταω διπλα μου. Κατουραει/χεζει σε χωμα κατα προτιμηση.
Εχει μαθει σε κρειτ απο τη πρωτη μερα. Σηκωσε τη γειτονια 3-4 φορες στην αρχη οταν τον αφησα αλλα με δουλεια καταφεραμε να μην τον νοιαζει πλεον. Τον εκθετω οσο μπορω σε ερεθισματα, κοσμο, φασαρια κλπ. Μενω στον πρωτο οροφο σε αρκετα πολυσυχναστο δρομο οποτε απο φασαρια αλλο τιποτα. Δεν ενδιαφερεται, δεν δειχνει φοβο σε μουσικη, ταινιες κλπ που ακουω στα ηχεια.
Βασικα αν αρχισω να λεω τα παντα δεν θα τελειωσω ποτε :p
Δυνατος χαρακτηρας, ο εκπαιδευτης εχει τονιζει οτι θα αποκτησει δυνατο ταπεραμεντο. Για αυτο και δουλευω συνεχεια μαζι του.
Λογο δουλειας λειπω 2ημερα οποτε τον αφηνω στην αδερφη μου και τη κοπελα μου οι οποιες παιρνουν οδηγιες να κανουν οτι κι εγω. Τα πανε καλα και οι 2 μαζι του. Κι αυτος φυσικα τρελαινεται και για τις 2. Με τα παιδια επισης ειναι καταπληκτικος, χωρις να τον ενοχλουν φωνες και γενικα οτι μπορει να κανει ενα παιδι.
Απο τροφη του διναν Dr Clauder's. Συνεχισα με αυτη μεχρι που βρηκα σκουλικια σε μια που πηρα κι επειδη δεν ειχαν αλλη πηρα μια natura diet δοκιμαστικα. Δεν ξερω τι να κανω ακριβως με τη τροφη του η αληθεια ειναι. Ο πατερας του ειναι αλεργικος στο κοτοπουλο οποτε με περιοριζει καπως αυτο. Αν και του εδωσα λιχουδιες κοτοπουλο και δεν φανηκε να εχει καποιο θεμα. Τρωει 660 γρ την ημερα.
Δεν ξερω αν μου διαφευγει κατι αλλο σημαντικο και συγνωμη για το σεντονι.
Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια που παρεχετε καθημερινα.
 

Attachments



dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Ωραίος ο μικρός, να τον χαίρεστε όλοι οικογενειακώς!
Προσοχή λίγο με το μασούλημα, κλαδιά κλπ, μην τον αφήνεις.
Σέιχ-Σου είναι οι φωτογραφίες;
 


Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Στην ουσια μονος μου τον εχω. Μονος μου μενω. Απλα βοηθανε οταν λειπω.
Κλαδια ειναι, τι μπορει να παθει? Γιατι οχι? Βοσκαει και μπολικο γρασιδι επισης.
Οι φωτο ειναι στη Δραμα. Θεσσαλονικη μενω βεβαια εγω. Γενικα ψαχνω τετοια μερη, Σειχ-Σου εχω ακουσει/διαβασει οτι εχει πολλα αδεσποτα.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Χορτάρι ας βοσκήσει, τα κλαδιά/ξύλα τα φοβάμαι γενικότερα, μην καταπιεί ο σκύλος κανά κομμάτι και του κάνει ζημιά εσωτερικά.
Στο Σέιχ-Σου έχει αρκετά αδέσποτα, ναι, αλλά αν ψάξεις λίγο θα βρεις και ήσυχα μέρη. Στον Χορτιάτη επίσης.

Τι βάρος και ύψος φτάνει ένα ενήλικο αρσενικό;
 


Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Τα κανει κομματακια αυτος. Κανει και τα δοντια του που τον πονανε.
Ναι ε? Θα το κοιταξω. Χιορτιατη θελω να παω. Και γενικα οπου μπορω να εχει φυση ετσι, το γουσταρω κι αυτος τρελαθηκε στο δασος.
Ο πατερας του ειναι στα 48-50 κιλα οποτε υπολογιζω καπου εκει. Και υψος στα 70εκ.
 




Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλώς τους! Στο Σειχ-Σου δεν έχω δει αδέσποτα, δεσποζόμένα έχω δει που τα αφήνουν μόνα τους να βολτάρουν. Αλλωστε δυστυχώς μεγάλο θέμα είχα όταν έβγαζα το σκύλο μου τον έναν μήνα που ήρθα Ελλάδα (αλλού μένω) και πήρα ένα αποοσμητικό και το έβαλα στην τσάντα μου για κάθε ενδεχόμενο.

Για Χορτιάτη που λέει ο/η Verve θέλω κι εγώ να πάω, που δεν πρόλαβα φέτος.

Ωραία βόλτα δίπλα στην παραλία όμως έχει η Περαία. Το υπογράφω.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Δυστυχώς Βerna έχει αρκετά αδέσποτα, όχι απαραίτητα επικίνδυνα, αλλά κατά καιρούς δημιουργούνται αγέλες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για Χορτιάτη ας μας πει το @mareco που έμεινε εκεί μια εβδομάδα σε αντίσκηνο :D

Κι ο πεζόδρομος στην Περαία, ναι, αξίζει. Κι έχει και 2-3 καλές ταβέρνες αν θυμάμαι καλά ;)
 
  • Like
Reactions: Berna and mareco


Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Μεχρι και Ολυμπο πηγα πριν τον παρω για "σκαναρισμα". Απλα η δουλεια δεν με δινει σ/κ και γενικα τα ρεπο ειναι σπανιο ειδος. Απλα τις περισσοτερες μερες δεν δουλευω πολλες ωρες.
Σειχ-Σου και Χορτιατη θα παω παντως. Και Περαία θελω απλα ιδανικα να εχει καλο καιρο για να μπω κι εγω μαζι του θαλασσα. Αυτο βεβαια δεν του απαγορευει να τρεξει στη παραλια τωρα.
Απλα το κακο ειναι πως δεν εχει καπου να τον τρεχω χωρις λουρι. Εχει παρκα εδω αλλα ειναι ολα ανοιχτα. Εχει τρεξει, με το λουρι μαζι του βεβαια.
Και ειναι τερμα παιχνιδιαρης με ολα τα σκυλια. Ανεξαρτητου φυλλου, μεγεθους, ηλικιας, ρατσας. Ακομα και με τις γατες παει για παιχνιδι. Τα πουλια ομως τον ιντριγκαρουν να τρεξει.
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.648
19.878
@Verve να σου ζήσει ο μπέμπης! Πολλά και υγιή χρόνια και να αποδειχθεί αντάξιος των προσδοκιών σου!

Για ακαδημαικούς λόγους και για να βοηθηθεί ο επόμενος, που θα ψάχνει για ροδεσιανό, καλό θα ήταν, να αναφέρεις τελικό σε ποιό εκτροφείο κατέληξες. Ποιό είναι το εκτροφικό του όνομα. Ποιά ήταν η εμπειρία σου, στην επικοινωνία με την εκτροφέα σου. Ποιές ήταν οι προυποθέσεις που ίσως σου έθεσε για να σου εμπιστευτεί το κουτάβι της. Ποιά ήταν τα δικά σου κριτήρια, βάσει των οποίων κέρδισε αντίστοιχα εκείνη την εμπιστοσύνη σου. Πως έφτασε στα χέρια σου. Τι οδηγίες σου έδωσε. Και ότι άλλο σου έρθει στο μυαλό, που θα ήθελες κι εσύ να ήξερες, όταν έψαχνες.
 
  • Like
Reactions: spyv


Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Σε ευχαριστω πολυ!

Η αληθεια ειναι οτι πηγα για αγορα χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις. Ψαχτηκα μεν, διαβασα κλπ αλλα ερωτησεις βγαιναν και στη συνεχεια γιατι πλακωθηκα να διαβαζω κιολας.
Ξεκινησα την αναζητηση εκτροφεα και εφτασα στην Ιταλια οπου η εκτροφεας τρελαθηκε λιγο οταν την ειπα οτι δεν τον θελω για σοου αλλα για πετ και γενικα με ειπε εξωφρενικη τιμη. Την ρωτησα να με κατευθυνει και με εστειλε στην Ουγγαρια, στην Viktoria Papp με το εκτροφειο Muhabura Kennel.
Ευγενικοτατη, νεα στον "χωρο" με μολις 6 γεννες. Επεξηγηματικη και συνεργασιμη. Το εκτροφικο του ονομα ειναι Muhabura Estrella Gilron (Mr. Grey). Ειχε 3 κουταβια και καταληξαμε σε αυτον. Η επικοινωνια μας πολυ καλη, οτι ερωτησεις εκανα απαντουσε, μου περιεγραψε τον χαρακτηρα του σκυλου, του γονεις του, μου στειλε τις ιατρικες εξετασεις των γονιων και γενικα οτι χρειαστηκα. Ειχα και την βοηθεια της @Eroe σαφως την οποια την ευγνωμονω για ολα. Προυποθεσεις δεν ειχε ακριβως. Με εστειλε το συμβολαιο οπου εκει ελεγε τα περισσοτερα απο τις προυποθεσεις που εθετε. Της εξηγησα κι εγω πως ειμαι στη ζωη μου και ολα πηγαν καλα. Γενικα ρωτησα οσα μπορουσα, οσα ηξερα και οτι μαθαινα. Ρωτησα στον κυνολογικο ομιλο Ουγγαριας για αυτην, στον ομιλο ροδεσιανων Ουγγαριας. Απο ολους πηρα το οκ. Γενικα ειμαι ανθρωπος που εμπιστευεται, δεν ξερω πως να το εξηγησω αλλα το "νιωθω". Νταξ σιγουρα δεν ειναι και το σωστοτερο αλλα ετσι το δουλεψα. Κι αφου τα βρισκαμε σε ολα, προχωρησα στην καταθεση προκαταβολης.
Οι τροποι αποστολης ηταν 3, να παω εγω, να τον στειλουν αεροπορικως ή οδικως. Τελικα καταληξαμε στο να τον στειλουν οδικως, με τους ιδιοκτητες του πατερα του. Οι οποιοι και τον πηραν οταν εγινε 2+ μηνων και τον ειχαν με αλλα 2 ροδεσιανα. Τον φεραν σχεδον 4 μηνων. Πολυ καλη γυναικα κι αυτη, με μεγαλη αγαπη για τα σκυλια. Εκλαψε οταν μου τον εδωσε κι εφυγε.
Οδηγιες συνεχιζω να παιρνω, με ρωτανε πως τα παμε και ολα. Τωρα πιο συγκεκριμενα δεν μπορω να σκεφτω. Διατροφη, συμπληρωματα, να τον ταιζω απο ψηλα και οχι κατω γιατι τρωει γρηγορα κι εχει λοξιγκα κ.α..
Σε γενικες γραμμες μεχρι στιγμης εχει βγει καταπληκτικος. Οπως μου περιεγραψε πολλα πραματα, η επικοινωνια μας ηταν και ειναι πολυ καλη και θα την προτεινα και σε αλλους. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.
Ισως βιαστηκα? Ισως δεν ηξερα πολλα? Σιγουρα. Την κινηση την εκανα ομως. Στην αρχη τρελο αγχος να μην κανω λαθη αλλα πλεον ολα κυλανε ομορφα.
:)
(ο πατερας του σαρωνει συνεχεια σε σοου και διαγωνισμους)
 

Attachments



DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
Καλώς ήρθες και φυσικά να σου ζήσει ο σκύλαρος! Γιατί σε αυτή την φυλή; Θέλω να πώ, τι σε τράβηξε στα ροδεσιανά; χαρακτήρας,εμφάνιση,έχουν κάποια ιδιαιτερότητα που δεν υπάρχει σε άλλες φυλές; νομίζω αυτά είναι και φύλακες,καλοπροαίρετα όλα αυτά!
 
  • Like
Reactions: Verve




Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Doris τα εξηγω ολα σε ενα θρεντ που ειχα ανοιξει το καλοκαιρι. https://www.dogforum.gr/community/threads/Αποκτηση-νεου-σκυλου.36212/ Απο τη πρωτη στιγμη που ειχα μαθει για τη φυλη, πριν αρκετα χρονια, με γοητεψε. Και τωρα που πηρα την αποφαση με κερδιζαν ολο και πιο πολυ. Οσο διαβαζα κι εβλεπα περιγραφες αλλων ιδιοκτητων εμπαινα πιο πολυ στο τρυπακι, χωρις να υπολογιζω μεγεθος το οποιο ειναι ενα ζορι η αληθεια ειναι. Δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν η εμφανιση η πρωτη εντυπωση, ηταν σιγουρα ομως ο χαρακτηρας οσο μαθαινα.
Χαρακτηριστικό που δεν εχει αλλη φυλη, χμμμ, κυνηγούσαν λιονταρια :p
Φυλακες ειναι οταν πρεπει. Κατα τα αλλα ησυχα πολυ.
 
  • Like
Reactions: DORIS


The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
45
Σε ευχαριστω πολυ!

Η αληθεια ειναι οτι πηγα για αγορα χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις. Ψαχτηκα μεν, διαβασα κλπ αλλα ερωτησεις βγαιναν και στη συνεχεια γιατι πλακωθηκα να διαβαζω κιολας.
Ξεκινησα την αναζητηση εκτροφεα και εφτασα στην Ιταλια οπου η εκτροφεας τρελαθηκε λιγο οταν την ειπα οτι δεν τον θελω για σοου αλλα για πετ και γενικα με ειπε εξωφρενικη τιμη. Την ρωτησα να με κατευθυνει και με εστειλε στην Ουγγαρια, στην Viktoria Papp με το εκτροφειο Muhabura Kennel.
Ευγενικοτατη, νεα στον "χωρο" με μολις 6 γεννες. Επεξηγηματικη και συνεργασιμη. Το εκτροφικο του ονομα ειναι Muhabura Estrella Gilron (Mr. Grey). Ειχε 3 κουταβια και καταληξαμε σε αυτον. Η επικοινωνια μας πολυ καλη, οτι ερωτησεις εκανα απαντουσε, μου περιεγραψε τον χαρακτηρα του σκυλου, του γονεις του, μου στειλε τις ιατρικες εξετασεις των γονιων και γενικα οτι χρειαστηκα. Ειχα και την βοηθεια της @Eroe σαφως την οποια την ευγνωμονω για ολα. Προυποθεσεις δεν ειχε ακριβως. Με εστειλε το συμβολαιο οπου εκει ελεγε τα περισσοτερα απο τις προυποθεσεις που εθετε. Της εξηγησα κι εγω πως ειμαι στη ζωη μου και ολα πηγαν καλα. Γενικα ρωτησα οσα μπορουσα, οσα ηξερα και οτι μαθαινα. Ρωτησα στον κυνολογικο ομιλο Ουγγαριας για αυτην, στον ομιλο ροδεσιανων Ουγγαριας. Απο ολους πηρα το οκ. Γενικα ειμαι ανθρωπος που εμπιστευεται, δεν ξερω πως να το εξηγησω αλλα το "νιωθω". Νταξ σιγουρα δεν ειναι και το σωστοτερο αλλα ετσι το δουλεψα. Κι αφου τα βρισκαμε σε ολα, προχωρησα στην καταθεση προκαταβολης.
Οι τροποι αποστολης ηταν 3, να παω εγω, να τον στειλουν αεροπορικως ή οδικως. Τελικα καταληξαμε στο να τον στειλουν οδικως, με τους ιδιοκτητες του πατερα του. Οι οποιοι και τον πηραν οταν εγινε 2+ μηνων και τον ειχαν με αλλα 2 ροδεσιανα. Τον φεραν σχεδον 4 μηνων. Πολυ καλη γυναικα κι αυτη, με μεγαλη αγαπη για τα σκυλια. Εκλαψε οταν μου τον εδωσε κι εφυγε.
Οδηγιες συνεχιζω να παιρνω, με ρωτανε πως τα παμε και ολα. Τωρα πιο συγκεκριμενα δεν μπορω να σκεφτω. Διατροφη, συμπληρωματα, να τον ταιζω απο ψηλα και οχι κατω γιατι τρωει γρηγορα κι εχει λοξιγκα κ.α..
Σε γενικες γραμμες μεχρι στιγμης εχει βγει καταπληκτικος. Οπως μου περιεγραψε πολλα πραματα, η επικοινωνια μας ηταν και ειναι πολυ καλη και θα την προτεινα και σε αλλους. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.
Ισως βιαστηκα? Ισως δεν ηξερα πολλα? Σιγουρα. Την κινηση την εκανα ομως. Στην αρχη τρελο αγχος να μην κανω λαθη αλλα πλεον ολα κυλανε ομορφα.
:)
(ο πατερας του σαρωνει συνεχεια σε σοου και διαγωνισμους)
Φίλε μου δεν ξέρω αν υπάρχει πιο ενδεδειγμένος τρόπος απόκτησης! Νομίζω δείχνεις βαθιά συνειδητοποιημένος το θέμα!
 
  • Like
Reactions: Verve


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
@Verve , να σου ζησει ο μικρος.

μια συμβουλη μονο: μην τον αφηνεις να μασαει ξυλα και ο, τι του κατεβαινει στις βολτες σας. θα κανει ζημια στα δοντια του, στα ουλα του και μπορει καποια στιγμη να φαει κατι μοιραιο.
 
  • Like
Reactions: Verve


Verve

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
51
210
Θεσσαλονικη
Καθολου δηλαδη ε? η αληθεια ειναι οτι πλεον λιγο ξεφευγει, μασαει οτι μπορει απο κλαδια, μεχρι και απο δεντρα που κρεμονται και του το κοβω. Φυλλα, χορτα, ριζες και οτι μπορει το μασαει. Γενικα τρωει τα παντα. Η βραδυνη βολτα ειναι με φακο σαν τον τρελο. Προσπαθω, εστω με τροφη για αναταμοιβη οταν ακουει στο οχι και ξερω οτι θελει υπομονη. Τωρα ειναι και η φαση αλλαγης δοντιων. Ολα ματωμενα, κλαιει συχνα και του δινω παγακια και κατεψυγμενα καροτα.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
Δοκιμασε και το κολπο με τη βρεγμενη πετσετα. Δενεις κομπους μια πετσετα, τη βρεχεις, καταψυχεις. Τη δινεις μετα να μασουλαει με επιβλεψη. Κανει οντως δουλεια σε αυτη την περιοδο.

ΥΣ. Να τον χαιρεσαι, ωραιες φωτο!
 
  • Like
Reactions: Verve


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.797
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf