Θάνατος και επιλογή Νέου Μέλους


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Θάνατος και επιλογή νέου σκύλου

Ο θάνατος ενός αγαπημένου κατοικίδιου φέρει πάντοτε θλίψη και η θλίψη δεν εξαφανίζεται εν μία νυκτί.

Πολλοί ιδιοκτήτες βασανίζονται με την σκέψη να αποκτήσουν ένα νέο σκυλί. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν; Θα είναι ποτέ έτοιμοι να μοιραστούν τη ζωή τους με ένα άλλο σκυλί; Θα υπάρχουν πάντα συγκρίσεις;

Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι εύλογα. Δεν υπάρχει τρόπος να πούμε με βεβαιότητα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε νέο σκυλί. Αυτή είναι μια πολύ προσωπική απόφαση που συμβαίνει συχνά οργανικά. Κάποιοι άνθρωποι περιμένουν μόνο ημέρες ή εβδομάδες ενώ άλλοι χρειάζονται αρκετούς μήνες έως χρόνια μέχρι να είναι έτοιμοι να φέρουν ένα νέο σκυλί στη ζωή τους. Μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν ακόμη και ότι δεν επιθυμούν πλέον να έχουν σκύλο.

Υπάρχουν σωστά και λάθος κίνητρα ή επιχειρήματα για να πάρεις την μια ή την άλλη απόφαση.

Ας πούμε, το να θεωρήσεις ότι ο σκύλος που θα πάρεις θα έρθει και θα γεμίσει το κενό του προηγούμενου και τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν. Ε, αυτό δεν μπορεί να γίνει!

Ο σκύλος που θα πάρεις δεν θα είναι ίδιος με τον προηγούμενο και δεν είσαι καν εσύ ίδιος, όπως ήσουν όταν απέκτησες τον προηγούμενο σκύλο σου. Δεν θα ζήσεις τις ίδιες εμπειρίες μαζί του και δεν θα τον μεγαλώσεις υπό τις ίδιες συνθήκες.

Βασικά, τίποτε δε θα είναι ίδιο, απλά θα έχεις ένα νέο σκύλο και θα πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα που ήδη έκανες (και έχεις ξεχάσει ή βαρεθεί) και κάποια που ποτέ δε χρειάστηκε να κάνεις (και θα αντιμετωπίσεις για πρώτη φορά).

Μπορεί να καταλήξεις να προβάλλεις αρνητικά συναισθήματα στο νέο σου σκυλί ή να έχεις παράλογες προσδοκίες.

Από την άλλη πλευρά, ένας πιο συνειδητοποιημένος (ως προς τα σκυλιά) άνθρωπος, που ξέρει τι να περιμένει και τι θέλει, μπορεί να προχωρήσει σε μια γρήγορη απόκτηση νέου σκύλου.

Μπορεί να σκεφτεί πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και πως μπορεί να προσαρμόσει και να προσαρμοστεί ξανά σε κάτι άλλο.

Από "ανθρώπινης πλευράς", μπορεί ένας άνθρωπος να έχει αγαπήσει την καθημερινότητα του με ένα σκύλο και την θέλει πίσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θεμιτό, αν γνωρίζει τα παραπάνω.

Επίσης, πολλά σκυλάκια περιμένουν μια υιοθεσία και κάθε μέρα που περνά μετρά εις βάρος τους.

Μόλις αισθανθείτε ότι ο χρόνος είναι σωστός, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιλογής του σωστού σκύλου.

Αποφύγετε να τρέξετε και να φέρετε στο σπίτι το πρώτο σκυλί που συναντάτε ή να αγοράσετε το πρώτο κουτάβι που θα σας γλυκοκοιτάξει.

Προτού αναζητήσετε ένα νέο σκυλί, προσδιορίστε την ηλικία, την προσωπικότητα, το επίπεδο ενέργειας και το μέγεθος του ιδανικού σας σκύλου. Αποφασίστε ποιοι παράγοντες είναι οι πιο σημαντικοί και λιγότερο σημαντικοί για εσάς. Σαν να επιλέγετε σκύλο για πρώτη φορά...

Είτε με επιλογή καθαρόαιμου σκύλου και εκτροφέα, είτε με επιλογή υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου.

Το αγαπημένο σας σκυλί δεν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί, αλλά ένα νέο σκυλί μπορεί να είναι ένας όμορφος τρόπος να μοιραστείτε όμορφες στιγμές.

Ακόμα όμως και η επιλογή του να μην ξανά αποκτήσετε σκύλο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή...


* Για αυτόν που ίσως θέλει λίγες πληροφορίες σχετικές με τον τίτλο...
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω και ο καθένας τις διάφορες καταστάσεις της ζωής του τις βιώνει διαφορετικά. Εγώ θα μιλήσω για μένα προς το παρόν. Σωστό ή λάθος το αφήνω προς σκέψη/κρίση του καθενός.

Η απώλεια του σκύλου μου ήταν απώλεια μέλους της "στενής" οικογένειας μας και όχι ένα συνηθισμένο γεγονός.
Τον ζούσαμε και μας ζούσε 24/7/365 στην κυριολεξία.

Ένα τέτοιο μέλος (το παιδί μας) δεν είναι αντικείμενο. Δεν είναι αυτοκίνητο που καταστράφηκε και θα πας να πάρεις το ίδιο γιατί αυτό γουστάρεις.

Έχει προσωπικότητα. Έχει/έχεις βιώματα μοναδικά. Αυτά τα βιώματα (όπως πλύ σωστά είπες παραπάνω) είναι αναντικατάστατα γιατί ακόμη και αν βρεις τον ίδιο σκύλο, με ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα, δεν είσαι εσύ πλέον μετά από μερικά χρόνια αυτός που ήσουν πριν.

Συνεπώς, ένας ώριμος άνθρωπος δεν μπορεί να βλέπει τον επόμενο σκύλο του ως αντικατάσταση του προηγούμενου. (εκτός αν μιλάμε πχ για σκυλιά εργασίας όπως τσοπανόσκυλα ή κυνηγόσκυλα, αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό).

Το πως θρηνεί, το πόσο και πως το ξεπερνάει ο καθένας είναι καθαρά και απόλυτα προσωπική υπόθεση και ανάλογα των βιωμάτων στην ζωή του και του χαρακτήρα του.
'Ετσι, πχ εγώ ως εξωστρεφής τύπος, νοιώθω καλύτερα να το μοιραστώ με άλλους , ενώ πχ κάποιος άλλος κρατάει τον πόνο μέσα του.

Όπως επίσης πολύ σωστά είπες, ο χρόνος και πάλι είναι υποκειμενικός. Μπορεί πχ εγώ να ψάχνω για σκύλο τώρα, γιατί αυτό βοηθάει στην ψυχολογία μου, αλλά να κλαίω κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό μου ο Μαικ για την υπόλοιπη ζωή μου.

Ο τρόπος που το αντιμετωπίζει ο καθένας και πάλι ξεχωριστός. Πες η ανάγκη της καθημερινότητας, πες η μοναξιά του (άδειασε το σπίτι), πες η έλλειψη της αγκαλιάς και της αγάπης που σου προσφέρει... Αλήθεια ποιός είναι ικανός να κρίνει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος στα συναισθήματα του άλλου;;

Η ζωή με τον Μαικ με έμαθε ότι η συντροφιά ενός σκύλου στην οικογένεια είναι αξία ανεκτίμητη κι ας ξέρω ότι σε λίγα-πολλά χρόνια θα ξαναπεράσω παρόμοιο πόνο. Φίλος που έχασε τον σκύλο του, δεν ξαναπήρε ποτέ στην ζωή του, με τον φόβο του πόνου.

Στο δια ταύτα, κανένας δεν μπορεί να κρίνει και να οριοθετήσει τον πόνο και την αντίδραση ανθρώπων που τα σκυλιά τους ήταν μέλη της οικογένειας τους και τα έχασαν, με οποιονδήποτε τρόπο.

Το σημείο που εστιάζω (προσωπική μου θέση) είναι κατά πόσο, όταν αποφασίσει κάποιος μετά από αυτό να φέρει καινούργια ψυχή στο σπίτι του, είναι έτοιμος ή όχι να δώσει και πάλι την ψυχή του για το καινούργιο μέλος και να το αγαπήσει με την ίδια αγάπη που έδωσε και στο προηγούμενο σαν νέα ύπαρξη, νέα προσωπικότητα και τέλος νέα περιπέτεια στην ζωή του.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Τα γνωστά θέματα περί δίκαιης ή άδικης ευθιξίας κάποιων ατόμων θα μπορούσαν άραγε να αναμετριούνται με την εκάστοτε κατάσταση διαφορετικά;
Πόσο αντικειμενικό ή δόκιμο είναι, να προσπαθεί ο (ξαναλέω) δίκαια ή άδικα θιγμένος να κάνει "διορθώσεις", ανταποδόσεις, σε κάποιον που μπορεί στη συγκεκριμένη πένθιμη περίοδο στη ζωή του να αρπάζει και πιο εύκολα; Πόσο συνυπολογίζεται η ψυχολογική κατάσταση σε κάθε περίπτωση;

Οσο και να επιχειρηματολογεί ο κ.Βασίλης και να εξηγεί με λόγια τη σύνδεση που είχε με τον σκύλο του, ΜΟΝΟ ο ίδιος και η καρδιά του ξέρει πραγματικά.

Είμαστε σε έναν τόπο που υποτίθεται ότι υπάρχει η γνώση αυτής της βαθειάς σύνδεσης ανθρώπου- σκύλου ή σε φόρουμ εκπρόσωπο μόνιμης (ελληνικότατης) καταγγελτικής διχόνοιας για το ποιός είναι politically correct και ποιός όχι;

Οσοι εκπαιδευόμαστε από τη σχέση που βιώνουμε/έχουμε βιώσει με το σκυλί μας, οφείλουμε (κατ εμέ) να βάζουμε τον ψυχισμό ΠΑΝΩ από το γόητρο. Γιατί αυτή είναι και η ουσία συνύπαρξης με αυτά τα πλάσματα. Πόσο μάλλον να δίνουμε τόπο στην οργή απέναντι στο θρήνο του άλλου που είναι το πιο βαρύ αντίτιμο που έχει να βιώσει κανείς, ειδικά όταν συνδέεται πολύ με αυτά τα πλάσματα.

Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι πολύ ρομαντική αλλά δεν την παλεύω με τις τετραγωνισμένες οπτικές απέναντι στο θέμα ζωή με σκύλο.
Ούτε θεωρώ όμορφο σε ένα τέτοιο φόρουμ να χρειάζεται να δικαιολογεί κάποιος τον εαυτό του για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θρήνο του. Λίγο τράτο στον πονεμένο θα πρότεινα, ακόμα κι αν η κεκτημένη ταχύτητα απέναντι στη σοκαριστική απώλεια τον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις ή νευρικές αντιδράσεις ή ακόμα και σε υστερία (δεν υπονοώ ότι απαραίτητα συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ).
Καθένας μας έχει διαφορετικές προσωπικές διαδρομές για να βιώσει το βαθύ ως και σοκαριστικό του πόνο. Λάθος ή σωστές, οι λοιποί συναισθανόμενοι πόσο είναι σε θέση να δείξουν κατανόηση; Σεβασμό ίσως;

Οσο κι αν τίθενται θέματα εκπαιδευτικά, διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών, φυλών, σκύλων, ήθους κλπ, οι σχέσεις αυτές δεν πάνε με manual, ούτε στο πως καλλιεργούνται, ούτε στο πως εξελίσσονται. Αλλο οι μπούσουλες και οι χρήσιμες οδηγίες και άλλο οι ξεχωριστές προσωπικές συνδέσεις.


Λίγο κράτει ρε παιδιά με τις καταγγελίες και τα χωσίματα, ενθεν κι ενθεν γιατί εδώ φαίνεται ότι κάπου χάνεται και η ουσία λίγο...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Μα δε σας επιτεθηκε. Εγω καταλαβα οτι ενιωσε θιγμενη επειδη ειχατε μιλησει.
Σε αντίθεση με αυτό που ακολούθησε απο εσάς και τη Βασω...
Και ο δικός μου επίλογος.
Όλο το μακελειό ξεκίνησε από την Proud. Ως δια μαγείας τα τελευταία 2(?) χρόνια μετά το μεκελειό με το ακίτα έτσι γίνεται, δεν είναι η πρώτη φορά. Συγκεκριμένο Lobby από εκεί μεριά, με συγκεκριμένη συμπεριφορά προς posts συγκεκριμένων μελών μπλα-μπλα-μπλα so fucking boring.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αφού το θέλετε να παίξουμε έτσι, θα παίξουμε έτσι. Όποτε έχω όρεξη και χρόνο θα σας γλεντάω πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά-και-τώρα-επίκυψη, starting now.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν μερικοί μερικοί να μαζεύουμε τις αγγελίας υιοθεσίας που πέσαμε σαν τα κοράκια μόλις ακούσαμε ότι ο "μαλάκας" ψάχνει σκύλο, και εντάξει ναι μεν μαλάκας που σκούζει από την άλλη μεριά των εκτροφο-μπαμπούλων αλλά έλα μου που είναι ιδιοκτήτης τούμπανο!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.558
6.985
Ααααχ πάω σπίτι, παίρνω ποπ κορν και κάθομαι.

Τα παραπάνω δεν τα διάβασα για να κρίνω αν κ πού πρέπει να βάλω τα λάικ μου. Ένα πράγμα σχετικό με τον τίτλο ήθελα να πω μόνο, που το σκέφτομαι μέρες βλέποντας κάτι hints ότι σκέφτεστε να υιοθετήσετε.

K. Bασίλη είχαμε τις διαφωνίες μας στο παρελθόν και θα τις έχουμε κ στο μέλλον μάλλον γιατί είμαστε πολύ διαφορετικά μυαλά. Αλλά αυτό που συνέβη με το Mike με σόκαρε κ με στεναχώρησε, γιατί καταλάβαινα πόσο τον αγαπούσατε οικογενειακώς.

Στο διά ταύτα, για τη χρονική στιγμή επιλογής, μια ιστορία. Πριν 2 χρόνια περίπου (μπορεί να το χω ξανααναφέρει), ένα ζευγάρι καλών φίλων έχασε ξαφνικά την αγαπημένη τους σκυλίτσα από ανακοπή. Το σοκ τους ήταν τεράστιο. Λίγες μέρες μετά μου είπαν ότι σκέφτονται να υιοθετήσουν σχετικά άμεσα νέο σκυλί. Δεν θα κρύψω ότι σφίχτηκα όταν μου το είπαν, θεωρώντας κ εγώ βεβιασμένη την απόφασή τους και ότι δεν είχαν αφήσει χρόνο να θρηνήσουν κ να το χωνέψουν.

Πριν προλάβω να εκφραστώ, μου εξήγησαν πολύ ψύχραιμα και πολύ λογικά τους λόγους πίσω από την απόφασή τους. Το σφίξιμό μου απάλυνε γιατί μου δείξαν ότι το είχαν σκεφτεί διεξοδικά και δεν ήταν ο παρορμητισμός κ το σοκ της απώλειας που τους ώθησε. Αλλά δεν έφυγε μέχρι που τους είδα "να το ζουν".

Πολύ λίγους μήνες μετά υιοθετήσαν ένα σκουπιδοκούταβο από φιλοζωική. Χάρηκα που τους είδα ψυχολογικά καλύτερα αλλά και ότι συνέχιζαν παρόλα αυτά τη διαδικασία "πένθους" τους, απλά αλλιώς από το συνηθισμένο. Δεν θα ξεχάσω που τους είπα "βοηθάει που έχετε ξανά τέσσερα πατούσια στο σπίτι, ε; " κ μου απάντησαν "ναι (χαμόγελο), αλλά (μικρή θλίψη) γιατί να μη γινόταν να τους έχουμε κ τους δύο...; ". Δεν αντικατέστησε βλέπετε ο νέος την παλιά. Δεν αντικαθίσταται.

Δύο χρόνια μετά είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Κι εγώ έχω αναθεωρήσει την άποψή μου για τους χρόνους κ τους τρόπους πένθους κ τα σχετικά. Αυτό.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
Για να ξεκινήσουμε λοιπόν μερικοί μερικοί να μαζεύουμε τις αγγελίας υιοθεσίας που πέσαμε σαν τα κοράκια μόλις ακούσαμε ότι ο "μαλάκας" ψάχνει σκύλο, και εντάξει ναι μεν μαλάκας που σκούζει από την άλλη μεριά των εκτροφο-μπαμπούλων αλλά έλα μου που είναι ιδιοκτήτης τούμπανο!
Εντάξει, δυστυχώς έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα, και θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Να ντρέπεσαι διπλά, όταν έχεις καταντήσει, να εκφράζεσαι μόνο νταληκέρικα λες και είσαι κανάς κάγκουρας και τρίδιπλα όταν επίσης έχεις καταντήσει να απειλείς ότι...θα μας γλεντάς;;;;; Αλήθεια τώρα;;;; Ανατριχίλα πραγματικά!
Κρίμα και ντροπή μόνο. Τίποτα άλλο δεν αξίζει να σου πει κανείς.

* Συνηγορώντας υπέρ ( ; ) του @vasilis_mike συνηδειτοποιείς, ότι είσαι η μόνη που τον αποκαλείς μαλάκα! Ντροπή όμως!
 
  • Like
Reactions: loulou


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Εντάξει, δυστυχώς έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα, και θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Να ντρέπεσαι διπλά, όταν έχεις καταντήσει, να εκφράζεσαι μόνο νταληκέρικα λες και είσαι κανάς κάγκουρας και τρίδιπλα όταν επίσης έχεις καταντήσει να απειλείς ότι...θα μας γλεντάς;;;;; Αλήθεια τώρα;;;; Ανατριχίλα πραγματικά!
Κρίμα και ντροπή μόνο. Τίποτα άλλο δεν αξίζει να σου πει κανείς.

* Συνηγορώντας υπέρ ( ; ) του @vasilis_mike συνηδειτοποιείς, ότι είσαι η μόνη που τον αποκαλείς μαλάκα! Ντροπή όμως!
Mαλάκα πήγες να τον πιάσεις εσύ αγαπητή, όταν έπεσες με τα μούτρα να του δώσεις κουτάβι αρκούδα (πιτμπουλ ψάχνει παρεμπιπτόντως ο άνθρωπος). Ο χαρακτηρισμός του μαλάκα πάει στο πως τον θεωρείτε κάποιοι εδώ μέσα έως τώρα, αλλά ως υποψήφιος ιδιοκτήτης είναι κελεπούρι... οπότε κάνατε και εσείς το μαλάκα! :ROFLMAO:

Όσο για το νταλικιέρικο, αυτό είναι το ύφος που σου ταιριάζει γάντι. Άσε που ένας νταλικέρης νομίζω πως θα έλυνε αρκετά προβλήματα... Το ποιος έχει πρόβλημα, είμαι σίγουρη πως πολλοί εδώ και έξω από εδώ θα αποφανθούν πως μάλλον εσύ είσαι ανίατη περίπτωση. Από προσωπική εμπειρία μαζί σου έχω να γράφω βιβλίο πάντως. Πάρτο επιτέλους απόφαση - δεν είσαι το κέντρο του κόσμου. Δεν μπορούν τα πάντα να είναι στον έλεγχό σου.

Ναι αγαπητή, όταν θα έχω όρεξη θα σας γλεντάω. Γιατί?

Γιατί τρέχετε και μαζεύετε τους ψηφοφόρους σας κάθε φορά που πάει να γίνει τζιζ αναφορά στους εκτροφείς. Τελευταία έχετε γίνει και γελοίοι γιατί καρφωνόσαστε και μόνοι σας - χωρίς καν ουσιαστική αναφορά.

Γιατί η φατρία κάνει τα πηγαδάκια της εξωφορουμικά και μετά στέλνει εντεταλμένο να με κάνει ντα για το τι είναι αυτά που γράφω, και γιατί εκθέτω την τάδε και τον τάδε (εκτροφείς πάντα) και πως είναι δυνατόν να γράφω posts που κάνουν like οι ορκισμένοι εχθροί σου! o_O Τα έχω κρατήσει για να γελάω.

Γιατί έχετε κουτοπόνηρη συμπεριφορά και θεωρείτε ότι έχετε απέναντί σας καθυστερημένους.

Γιατί ... μπορώ.
 
Last edited:


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Γιατί η φατρία κάνει τα πηγαδάκια της εξωφορουμικά και μετά στέλνει εντεταλμένο να με κάνει ντα για το τι είναι αυτά που γράφω, και γιατί εκθέτω την τάδε και τον τάδε (εκτροφείς πάντα) και πως είναι δυνατόν να γράφω posts που κάνουν like οι ορκισμένοι εχθροί σου!
@tasos malinoua άκου να δεις τι θα κάνουμε.
Θα σε πάρω τηλέφωνο και θα σου διαβάσω τα μηνύματα - θα σου στέλνω και print screen.
Εσύ μετά θα βγεις εδώ και θα τα δημοσιεύσεις.
Εγώ μετά θα σε κράζω που δημοσίευσες περιεχόμενο πριβέ επικοινωνίας.
Και θα γίνει το συμπούρμπουλο.
Ε?
:ROFLMAO:
 
  • Haha
Reactions: tasos malinoua


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
@tasos malinoua άκου να δεις τι θα κάνουμε.
Θα σε πάρω τηλέφωνο και θα σου διαβάσω τα μηνύματα - θα σου στέλνω και print screen.
Εσύ μετά θα βγεις εδώ και θα τα δημοσιεύσεις.
Εγώ μετά θα σε κράζω που δημοσίευσες περιεχόμενο πριβέ επικοινωνίας.
Και θα γίνει το συμπούρμπουλο.
Ε?
:ROFLMAO:
εγω απλα επιβεβαιωνω οτι σε 10 λεπτα μεσα ειχε προταθει σκυλος αδεσποτος αλλα δεν κανει ο Βασιλης για αλλο σκυλο
τεσπα
καρδουλα γιατι μπορω


αααααα και για την αλητεια
 


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
47
Πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια διαβάζω αυτό το φόρουμ ως απλός επισκέπτης.
Δεν αλλάζει ποτέ.
Χρειάζεσαι άφθονο ποπ κορν..
Πριν το 2010 όλα τα post ήταν πιο απλά και πολύ πιο φιλικά πάντως..
 
  • Like
Reactions: An aer and loulou


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια διαβάζω αυτό το φόρουμ ως απλός επισκέπτης.
Δεν αλλάζει ποτέ.
Χρειάζεσαι άφθονο ποπ κορν..
Πριν το 2010 όλα τα post ήταν πιο απλά και πολύ πιο φιλικά πάντως..
Μετά γνωριστήκαμε. :ROFLMAO:
 




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Πριν το 2010 όλα τα post ήταν πιο απλά και πολύ πιο φιλικά πάντως..
Το 2010 πήρα σκύλο.

Κατα τα άλλα τρείς απ τους πιο ώριμους σκυλογονιούς που ξέρω, μόλις πέθανε το σκυλί τους, πέρασαν αέρα στο επόμενο. Οπότε τα περί ωριμότητας να είχαμε να λέγαμε.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια διαβάζω αυτό το φόρουμ ως απλός επισκέπτης.
Δεν αλλάζει ποτέ.
Χρειάζεσαι άφθονο ποπ κορν..
Πριν το 2010 όλα τα post ήταν πιο απλά και πολύ πιο φιλικά πάντως..
Όλα αρχίζουν και τελειώνουν όταν κάποιος τολμήσει να αναφέρει την λέξη εκτροφέας ή ότι πήρε το κουτάβι του από γέννα που έτυχε για χ,ψ λόγους να βρει.
Τόσα χρόνια κι εγώ εδώ μέσα, όλοι οι καυγάδες αρχίζουν και τελειώνουν στο συγκεκριμένο θέμα και μόνο. Πράγμα που έχει κουράσει τους πάντες και γιαυτό πιστεύω και πολλά μέλη δεν ασχολούνται πλέον. Κι εγώ είχα φύγει για πολύ καιρό και μάλλον αυτό πρόκειται να κάνω και από εδώ και πέρα. Γιατί αυτό που γίνεται είναι ειλικρινά απερίγραπτο.
Και θα σας δώσω ένα παράδειγμα.
Αρχίζω και σχολιάζω πχ στα σόσιαλ για τα φακελάκια των γιατρών και πόσα πρέπει να "σκάσεις" για να σε προσέξουν. Είναι κάτι που δεν είναι γνωστό; Είναι κάτι που δεν γίνεται συχνά; Αποτελεί την εξαίρεση;
Όχι. Αποτελεί δυστυχώς τον κανόνα.
Δεν υπάρχουν τίμιοι και ηθικοί γιατροί;; Πάρα πολλοί. Οι οποίοι όμως αντί να τα βάζουν με τον κόσμο που διαμαρτύρεται, τα βάζουν με τους συναδέλφους τους που είναι ανήθικοι ή στην τελική δεν μιλάνε καθόλου και αφήνονται στον κόσμο να τους κρίνει αν είναι καλοί ή όχι.
Αυτό γίνεται σε πάρα πολλούς τομείς που έχουν να κάνουν με το "πάρε - δώσε" στην κοινωνία.
Εδώ έχουμε το φαινόμενο αν κάποιος σχολιάσει κάτι, αξιωματικά προσβάλλονται όλοι, προσβάλει τον κλάδο, είναι κακός, είναι μα@@@@ κλπ κλπ.
Πραγματικά λυπάμαι, γιατί υπάρχουν τόσοι άλλοι που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, υπάρχουν τόσα μικρά και αγνά θέματα να συζητάμε....
Και μόνο που μπαίνεις σε ένα τέτοιο φόρουμ, σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι κάτι παραπάνω από τους άλλους. Γιατί οι "άλλοι" είναι το 90% του συνόλου που έχουν σκύλο και η πραγματικότητα λέει ότι η ασχολία τους με αυτόν είναι την ώρα που του πάνε φαγητό και νερό (άντε και καμία βόλτα να πετύχουν κανένα γείτονα για κουτσομπολιό).
Τέλος πάντων, δεν νομίζω ότι αξίζει πλέον τον κόπο να ασχολείται και να φθείρεται κανείς, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
μμμμμ βασικά όχι.
τα συνηθέστερα και περισσότερα ξεκατινιάσματα έχουν γίνει για τον τρόπο απόκτησης σκύλου από την θεια μου την Κοντύλω που γέννησε το σκυλί της. Και τότε αυτός που παίρνει το κουτάβι πιστεύει οτι είναι καλύτερος από το 90% των υπολοίπων που έχουν σκύλο, και οτι την έχει μεγαλύτερη την αγάπη. Και μετά τσαντίζεται και φεύγει. Και μπράβο του
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Aπώλεια από απώλεια έχουν διαφορά. Η απώλεια ενός σκύλου, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών είναι διάφορη από την απώλεια σκύλου που έφυγε βίαια πχ από ατύχημα ή φόλα. Στη δεύτερη περίπτωση από την οποία έχω περάσει πριν από χρόνια, έχοντας χάσει τον σκύλο μου ξαφνικά από φόλα, πέραν της απώλειας, ένιωσα και ενοχή που δεν προστάτεψα το σκυλί μου επαρκώς. Χρειάστηκε να την ευθανατώσω για να γλιτώσει από τους πόνους και την αιμοραγία. Χρειάστηκα πολλά χρόνια για να φέρω στην ζωή μου άλλο σκύλο.

Ο τρόπος που πενθεί κάποιος είναι πολυπαραγοντικός, γι' αυτό λέμε και ξεμπερδεύουμε, πώς ο καθένας πενθεί με τον τρόπο του. Θεωρώ όμως ότι βασικά, η διαχείριση του πένθους σχετίζεται άμεσα με την στάση μας απέναντι στο οριστικό.

Πολλοί άνθρωποι, μην πω οι περισσότεροι, δεν μπορούν να διαχειριστούν καλά το οριστικό ως μέρος του φαινομένου της ζωής και επιχειρούν την είσοδο ενός νέου σκύλου στην ζωή του ως υποκατάσταση του σκύλου που έφυγε ή προχωράνε ταχύτατα στην απόκτηση άλλου σκύλου κάτω από την ανάγκη να προβάλλουν ξανά και άμεσα τα δικά τους συναισθήματα στο νέο μέλος.

Προσωπικά, θεωρώντας τον χρόνο φίλια δύναμη στην ζωή και καλό θεραπευτή σε συνδυασμό με την αποδοχή του οριστικού, νομίζω ότι η είσοδος ενός νέου μέλους πρέπει να ομοιάζει με γιορτή. να είναι ένα καλωσόρισμα στο νέο σκύλο που θα γίνει σύντροφος- μέλος της οικογένειάς μας, ως αυτός που είναι και ως αυτό που εμείς είμαστε.
 
  • Like
Reactions: An aer


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που δεν αλλάζουν.

Ο Βασίλης άρχισε να ψάχνει για σκυλί και πήρε σβάρνα εκτροφεία εσωτερικού & εξωτερικού αλλά απογοητεύτηκε όταν διεπίστωσε πως οι περισσότεροι δεν έχουν εξετάσεις υγείας των σκυλιών.

Δεν είχε ασχοληθεί με το άθλημα στο παρελθόν ώστε να έχει γεύση από τον χώρο που αποκαλείται "Εκτροφείς σκύλων". Πήγε διαβασμένος, όσο μπορεί να είναι ο καθένας που ενδιαφέρεται για συγκεκριμένη φυλή, και πήρε μια γεύση από τα τεκταινόμενα του χώρου. Τι ποιο απλό απ' αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έχουν ασχοληθεί χρόνια με τον συγκεκριμένο χώρο.

Η παρατήρησή του, σχετικά με την διαπίστωση που έκανε, δεν έχει σχέση με το μέλος που θίχτηκε γιατί πέρα από το γεγονός πως δεν προχώρησαν σε κάποια συζήτηση το συγκεκριμένο εκτροφείο έχει αναρτημένες τις εξετάσεις υγείας των σκυλιών για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα τον έκανε ρόμπα με μια αναφορά στις σχετικές αναρτήσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Οι υπόλοιποι, που δεν παρουσιάζουν εξετάσεις, θα θιχτούν αν γίνει αναφορά στο όνομα τους ή θεωρούνται αξιόπιστοι απλά λόγω της πολύχρονης παρουσίας ;

Για την ουσία του θέματος : Περνάμε γενεές διακόσιες δεκατέσσερις τους κουταβάκηδες αλλά να μην γίνει αναφορά στα του χώρου των εκτροφέων ;

Για να μην αρχίσουμε με τον άλλο χώρο ορισμένων φιλοζωικών που πλασάρονται ως ομοσπονδίες, θεωρούν πως έχουν θεσμικό ρόλο και πιστεύουν πως μόνο αυτές δύναται να έχουν άποψη για τα σκυλιά.

Ψυχραιμία και τα χειρότερα (και έρχονται... γενικά μιλώντας και όχι κυνολογικά/κυνοφιλικά μόνο) είναι αλλού... Εκεί έξω... :)
Δέκα χρόνια χαστούκια και δεν κατάλαβε η μάζα....
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
....
Ο τρόπος που πενθεί κάποιος είναι πολυπαραγοντικός, γι' αυτό λέμε και ξεμπερδεύουμε, πώς ο καθένας πενθεί με τον τρόπο του. Θεωρώ όμως ότι βασικά, η διαχείριση του πένθους σχετίζεται άμεσα με την στάση μας απέναντι στο οριστικό.

Πολλοί άνθρωποι, μην πω οι περισσότεροι, δεν μπορούν να διαχειριστούν καλά το οριστικό ως μέρος του φαινομένου της ζωής και επιχειρούν την είσοδο ενός νέου σκύλου στην ζωή του ως υποκατάσταση του σκύλου που έφυγε ή προχωράνε ταχύτατα στην απόκτηση άλλου σκύλου κάτω από την ανάγκη να προβάλλουν ξανά και άμεσα τα δικά τους συναισθήματα στο νέο μέλος.
...
Μου φαίνεται λίγο σκληρό αυτό το τελευταίο. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχουν αποδεχτεί το ότι ο θάνατος είναι τόσο φυσικός που απλώς προχωρούν παρακάτω. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο καθένας κάνει ό,τι τον κάνει να αισθανθεί καλά. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο. Εμένα μου πήρε κάποιους μήνες. Μου είχε λείψει τόσο πολύ η σκυλοβόλτα που ήμουν έτοιμη! Η ανάγκη με οδήγησε και μένα.
 


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
47
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει ο καθένας να κρίνει τον οποιοδήποτε μέσα σε ένα φόρουμ..
Όποιος πιστεύει για τον Χ - Ψ λόγο, ότι είναι "γνωστής" σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα που σχολιάζεται, θεωρώ πως έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εξηγήσει τα τυχόν λάθη ή αστοχίες που τυχόν έχουν αναφερθεί. Χωρίς κριτική, χωρίς νεύρα. Αν μέσα από τη συζήτηση διαπιστώσει πως δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στον θεματοθετη, τότε πολύ απλά σταματά να ασχολείται.
Το να προσπαθείς να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ την οποιαδήποτε άποψη ασπάζεται, τόσο σε ανθρώπους που γνωρίζεις προσωπικά, όσο, πολύ περισσότερο, σε κάποιον που δεν έχεις δει ποτέ σου, το αφήνω απλά ασχολίαστο...
 
  • Like
Reactions: vasilis_mike


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Η αντιμετώπιση της απώλειας ενός ανθρώπου ή ενός ζώου που θεωρούμε ισάξιο μέλος της οικογένειας είναι εντελώς προσωπικό θέμα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το χαρακτήρα του, την προσωπικότητα και τα βιώματά του. Κι εγώ μετά την απώλεια του πρώτου μου σκύλου ένιωσα αμέσως την ανάγκη να φέρω άλλο σκύλο στο σπίτι θεωρώντας ότι θα απαλύνει τον πόνο μου. Έτσι κι έγινε. 10 περίπου χρόνια μετά, θα το σκεφτόμουν πιο ώριμα; Ίσως. Ίσως και όχι. Δεν αγάπησα πάντως λιγότερο το δεύτερο σκύλο για κανένα λόγο. Ο κάθε άνθρωπος θέλει το χρόνο του και στην τελική τα συναισθήματα δεν μπορεί πάντα να τα φέρνει στα ίσα τους η λογική.
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Μου φαίνεται λίγο σκληρό αυτό το τελευταίο. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχουν αποδεχτεί το ότι ο θάνατος είναι τόσο φυσικός που απλώς προχωρούν παρακάτω. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο καθένας κάνει ό,τι τον κάνει να αισθανθεί καλά. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο. Εμένα μου πήρε κάποιους μήνες. Μου είχε λείψει τόσο πολύ η σκυλοβόλτα που ήμουν έτοιμη! Η ανάγκη με οδήγησε και μένα.
Διευκρινιστικά, όταν λέτε 'μου φάινεται λίγο σκληρό αυτό το τελευταίο" εννοείται όλο το ποστ ή κάποιο σημείο του. Ρωτάω για να μπορέσω να συζητήσω. Mην απαντήσω άλλα αντί άλλων.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.122
Μηνύματα
895.913
Μέλη
19.937
Νεότερο μέλος
Spotlight