Dog forum Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Get up to date, αλλαξαμε προτυπο :LOL:
Γμτ, κι ακόμα δεν εχω πιασει το cao
Μας δουλεύει ο @admin, ξυπνάτε .... Aυτά που γράφει είναι ονόματα ξενοδοχείων που πήγε με τα λεφτά του forum ....
γέλασα δυνατα! ρεζιλι με έκανες!
 
  • Like
  • Haha
Reactions: Estranged and canis


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.238
7.797
Οι δικες μου προτασεις ηταν οι εξης:

1. Με αφορμη αυτο....
"Δημιούργησε μια ενότητα σημαντικών θεμάτων ή προγενέστερα νήματα που καλύπτουν αυτά τα θέματα σαν FAQ και floating, έτσι ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, γράψιμο και ψυχική υγεία στα μέλη που απαντούν στους νέους και στα πρώτα ερωτήματά τους. Οι νέοι να παραπέμπονται εκεί και στη συνέχεια να συζητάμε τα περαιτέρω, αλλά να υπάρχει μια βάση."

Εαν μας ενδιαφερει... Να δημιουργηθει ας πουμε ενα θεμα βιβλιοθηκη με βασικα λινκ ανα κατηγορια . Επειδη το εχω περασει το φορουμ 2-3 αναγνωσεις , εχω ηδη προσωπικα ξεκινησει μια λιστα θεματων που ειναι καλυτερα/ βοηθητικα ανα περιπτωση ειδικα για τετριμμενα θεματα και συχνα ανατρεχω.

καπως ετσι τα αποθηκευω τωρα.... να παρετε μια ιδεα.
Untitled.png
Θα ηταν δυνατον να ανοιξουμε ένα νήμα "Σημαντικά Θέματα" , να κανει και οποιος θελει προτάσεις νημάτων και μόλις καταλήξουμε, O admin δημιουργει ενα νέο νήμα με όλα τα link ανά κατηγορία και το κάνει sticky. Εγω προσωπικα μπορω να βοηθησω τον admin με κατηγοριοποιηση συγκεντρωση αν επιθυμει.

2. Δευτερη ιδεα ηταν η υπαρξη Moderator Μεν αλλα οχι για το ρολο "μπατσου". Ενηλικες είμαστε. Περισσοτερο για πρακτικα θέματα, π.χ ανοιγει ενα μελος θεμα που εχει συζητηθει χιλιες φορες ....Γινεται αμεσα απο τους Mod μεταφορα μυνηματων και ενοποιηση με παλιοτερο , πολυ ευγενικα του λες εκει ειναι τα μηνυματα σου για αυτο το λογο, Ετσι στον επομενο η γνωση θα ειναι συγκεντρωμενη, δε θα πλημμυριζουμε χιλια μηνυματα για το πως θα εκπαιδευτει το κουταβι στην πανα.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.558
6.985
Να προτείνω κι εγώ κάτι;

Να λειτουργείτε όλοι ως mods...
Το κάνουν ήδη κάποιοι. Εγώ όχι, πολύ σπάνια, αλλά είμαι και του έκαστος στο είδος του.

Μπαίνετε και με ευγένεια και κοσμιότητα λέτε την άποψη σας
Σόρρυ, και καταλαβαίνω απόλυτα το πώς, τι και γιατί της παραπάνω προτροπής, αλλά όχι (για μένα).

Κάποιοι είναι 90% μόνο ευγενείς και κόσμιοι, χαλασμός να γίνεται γύρω τους. Σε πολλούς αυτό αρέσει, σε πολλούς δεν αρέσει.

Κάποιοι είναι πιο συχνά in your face, καμιά φορά και αδίκως. Σε πολλούς αυτό αρέσει, σε πολλούς δεν αρέσει.

Κάποιοι είμαστε του στυλ κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και την αντιμετωπίζουμε ανάλογα. Σε πολλούς αυτό αρέσει, σε πολλούς δεν αρέσει.

Shit happens, ο καθένας με το χαρακτήρα του. Εν κατακλείδι έτσι επιτυγχάνεται η (αυτο)ρύθμιση. Ο καθένας ότι και όπως μπορεί να συνεισφέρει και κ θα λάβει την ανάλογη κριτική.

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του LANCASHIRE HEELER που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
Φτάνει καλέ, το εμπεδώσαμε. No. Don't do it. Just don't. :ROFLMAO:
 




zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Εγώ τώρα μπερδεύτηκα γιατί η εμμονική επανάληψη με "ταράζει" :p

Επίσης θεωρώ εαυτόν ως μέλος λίγων αξιώσεων.

Το θέμα μας εδώ κατά βάση είναι συμπεριφορικό ή γενικών αναθέσεων;

Οταν @admin θες συγκεκριμένες προτάσεις ανάληψης συγκεκριμένων ευθυνών, κάπου εκεί κρύβεται κι ένας mod όπως θα έλεγε κι ο Bob Ross. Ο Mod δεν αστυνομεύει μόνο, ή να το θέσω πιο σωστά, δεν ασκεί μόνο λείανση ίσων αποστάσεων για να κοπάζει τις τοξικές φλόγες. Μπορεί να διαχειρίζεται Sub-Sections του φόρουμ και ενεργά, δίνοντας τροφή στη θεματολογία από άρθρα έρευνες, προσωπική γνώση κλπ

To φαινόμενο της επαναλαμβανόμενης θεματολογίας είναι αναποφευκτο γιατί εκεί έξω είναι πολλοί περισσότεροι οι αχαμπέρωτοι, την ίδια στιγμή που εδώ η εμπλοκή παίρνει πολύ εξειδικευμένες πια διαστάσεις γιατί τα μέλη (τα παλιότερα) έχουν ανέβει πίστες.
Τι να κάνουμε όμως που η πλειοψηφία είναι αλλιώς; Πάντα ωραία ιδέα τα stickies προς εξυπηρέτηση του φαινομένου

Και για να έχει την πραγματική χρηστική σημασία αυτός εδώ ο τόπος, κατ εμέ, θα πρέπει να απαλείψει τα ενοχικά σύνδρομα που προκαλεί σε (κυρίως) νεότερα μέλη, όταν η μεταλαμπάδευση παίρνει χρώματα απολυτότητας, μπούλινγκ, επιθετικού μπαφιάσματος, ηλιθιοποίησης οποιουδήποτε είναι έξω από τα νερά του άσπρου και του μαύρου που υπερισχύουν εδώ. Χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να χαιδεύονται όλα τα αυτιά ανεξαιρέτως, ούτε κατά διάνοια.

Σαφέστατα η φιλοζωία και η συμμετοχή στην ευζωία των λοιπών όντων σε αυτήν τη χώρα είναι ακόμα σε πολύ κακό χάλι και αυτό εγείρει μεγάλη αγανάκτηση. Δικαίως. Απο εκεί ως το "δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, είσαι ξερόλας καβαλημένος, ήξερες αλλά βόλεψες την τσεπούλα σου" και όλος ο δωδεκάλογος του δόγματος που απλώνει σε πολλες απόψεις, πιο πολύ ζημιά προκαλεί (κατ εμέ), παρά διάθεση για αυτοβελτίωση. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Υπάρχουν και ενδιάμεσες ζώνες για όλα και σε όλα.

Το φόρουμ είναι πολύ ενδιαφέρον και προσφέρεται για να μάθει κανείς πολλά, πάρα πολλά!
Η πλούσια ενημέρωση είναι αδιαμφισβήτητη. Το δόγμα και η τρομοκρατία είναι η παθογένειά του θεωρώ. Και ξαφνικά πρέπει να έχει κανείς γερό στομάχι και υπομονή για το δρόμο προς το "φως"
Ξέρω...έπρεπε να είμαι πιο συγκεκριμένη, οπότε, άλλη μια επανάληψη θα με φέρει στα ίσα μου..

Α και μια απορία...αν γίνω πιο ενεργό μέλος, σε καμιά πενταετία θα μου έχουν επίσης σωθεί οι αντοχές και θα πετάω πέτρες αλόγιστα προς πάσα μη αποδεκτή κατεύθυνση;

ΥΓ: Αδμίν, επαναλαμβάνοντας την ίδια ακριβώς διατύπωση των αιτημάτων σου, αν δεν το πάρω στην πλάκα, θα νιώσω εκνευρισμό γιατί είναι σα να επικεντρώνεις στην αντίληψη των υπολοίπων που δεν "τραβάει" και όχι στο πως επιχειρείς να περάσεις το μήνυμα.
 


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Παρ'όλα αυτά, να τονίσω πως η υποενότητα της υγείας, σίγουρα βρίσκεται σε πολύ, πάρα πολύ καλύτερη μοίρα απ'ότι 10 χρόνια πιο πριν. Κι ας μην είμαστε κτηνίατροι, μια συμβουλή, μια κατεύθυνση, μια πιο ψαγμένη άποψη, ακούγεται.
Με αφορμή αυτό, μιας και συμφωνώ και επαυξάνω, αφού προσωπικά έχω βοηθηθεί αρκετές φορές ( σε αυτό "βάζω" και την διατροφή του σκύλου ), θα παραφράσω αυτό που έγραψε το μέλος στο οποίο "έκανα" like '... "she is too old for new tricks"... Ενδεικτικό παράδειγμα "τρέχει" στο θέμα του υπέρηχου! Υπερθεματίζω στο ότι οι "διενέξεις" , ( αλήθεια προς τι η απίστευτη εμπάθεια προς άγνωστα άτομα; κλινική περίπτωση; ) θα πρέπει να λύνονται ή να αναλώνονται στα pm.. Επίσης η "αστυνομοκρατία" με τα παρελκόμενα της από μερικά μέλη καλά κρατεί. Κατά τα άλλα, θα "επιστρέψω" αναλυτικά προσεχώς.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@zerom0

Η μοναδική ανάληψη ευθύνης που θέλω είναι της προσωπικής... Θέλετε να το πούμε "ατομική ευθύνη" που είναι και πιο επίκαιρο;

Ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να προσπαθήσει για το καλύτερο με όσα του προσφέρονται δωρεάν.

Ο κάθε ένας μπορεί να δίνει τροφή στη θεματολογία που επιθυμεί από άρθρα, έρευνες, προσωπική γνώση, κλπ.

Όποιος βλέπει κάποιο "θέμα", κάποιο "πρόβλημα" να ενεργεί προς την λύση του...

Βλέπει δείγματα απολυτότητας, μπούλινγκ, επιθετικού μπαφιάσματος, ηλιθιοποίησης οποιουδήποτε είναι έξω από τα νερά του άσπρου και του μαύρου που υπερισχύουν εδώ;

Να μπαίνει με τον πατροπαράδοτο ασβέστη του και να τα κάνει όλα λευκά... Πιο λεύκα και από τον ήλιο.

Εδώ του δίνονται όλες οι ελευθερίες και εγώ φροντίζω να τα έχει όλα δωρεάν καλύπτοντας όλο το κόστος και την "χαμαλοδουλειά".

Πόσοι είναι αυτοί που δεν δίνουν την εικόνα που θα θέλατε;

Ένας;
Δύο;
Πέντε;
Δέκα;

Ε, ας καταλάβει η πλειοψηφία (σιωπηλή ή ήμισιωπηλή) την δύναμη της και τις ευθύνες της.

Α και μια απορία...αν γίνω πιο ενεργό μέλος, σε καμιά πενταετία θα μου έχουν επίσης σωθεί οι αντοχές και θα πετάω πέτρες αλόγιστα προς πάσα μη αποδεκτή κατεύθυνση;
Μια δοκιμή θα σου δώσει την απάντηση... Εγώ είμαι στην δεκαπενταετία, οπότε δε θυμάμαι...

...και επειδή υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες φυλές...

Πάμε λοιπόν! ...και επαναλαμβάνω:

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του CHINESE CHONGQING DOG που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.558
6.985
Αμφιταλαντεύτηκα για τον αν έπρεπε να σχολιάσω το παρακάτω γενικά, ή έστω με πμ. Γιατί δε νομίζω κιόλας ότι αφορά το φόρουμ ειδικά, αλλά είναι κάτι γενικότερο. Παίρνω τα ρίσκα μου, θα εξηγήσω κ γιατί.

Αυτό:
Επίσης θεωρώ εαυτόν ως μέλος λίγων αξιώσεων.
Μαζί με αυτό:
...θα πρέπει να απαλείψει τα ενοχικά σύνδρομα που προκαλεί σε...
Μου δείχνει ότι το ενοχικό προέρχεται από την ίδια πηγή, εντός μας δλδ, και δε μας το προκαλούν εξωγενείς παράγοντες.

Θεωρούμε εαυτόν κατά κάποιο τρόπο ήδη υπό και μας το φέρνει στην επιφάνεια κάτι που θα πει κάποιος άλλος.

Παρατηρείς το πρώτο πληθυντικό; Είναι γιατί ο μόνος λόγος που το θίγω αυτό εδώ είναι μπας κ κάνει trigger σε κάποιον, σε σένα ή σε κάποιον άλλο που θα το διαβάσει, και δε φάει τόσα χρόνια για να το καταλάβει, όπως εγώ.

Πολύ θα θελα να μη θεωρεί κανένας πουθενά στη ζωή του ότι έχει λιγότερες (ή περισσότερες) αξιώσεις από κάποιους άλλους σε οποιοδήποτε ζήτημα. Η εμπειρία, η θέση ευθύνης, το οτιδήποτε, δεν είναι γαλόνια για να τα βλέπουν όσοι δεν τα χουν και να νιώσουν intimidated. Είναι προσωπικό εφόδιο, που πολλοί δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, ούτε καν προς ίδιον όφελος. Συχνά γίνονται προσωπικό βάρος.

Οταν @admin θες συγκεκριμένες προτάσεις ανάληψης συγκεκριμένων ευθυνών, κάπου εκεί κρύβεται κι ένας mod όπως θα έλεγε κι ο Bob Ross.
:ROFLMAO:

Α και μια απορία...αν γίνω πιο ενεργό μέλος, σε καμιά πενταετία θα μου έχουν επίσης σωθεί οι αντοχές και θα πετάω πέτρες αλόγιστα προς πάσα μη αποδεκτή κατεύθυνση;
Πολύ πιθανόν. Ή θα έχεις παραιτηθεί πλήρως από το να ασχολείσαι. Εξίσου κακό. Για όλα τα άλλα, το γερό στομάχι ψιλο-χοντρο-χρειάζεται. Όχι μόνο εδώ μέσα. Παντού. Δε διαφέρει το dogforum από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό (υπο)σύνολο.
 
  • Like
Reactions: zerom0


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Εσύ αν έχεις alter ego κάποιο που φαντάζομαι αλλά και χωρίς αυτό, δεν έχει τύχει να δω να τραβάς τέτοιες φρίκες.
Ως προς την επανάληψη...αδιόρθωτος ρε παιδάκι μου!!! :LOL:

Ατομική ευθύνη προυπάρχει, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθείς, με αυτήν τη λογική, άδικα ανοίχτηκε και το νήμα.

Και αποσβεστήρες υπάρχουν, άτομα με γνώση και συμπεριφορική ισορροπία (ας το πούμε και στοιχειώδη ευγένεια).

Γιατί επικρατεί λοιπόν άλλη εικόνα και δεν εξισορροπείται; (ειλικρινής απορία)
Αν απαντηθούν κάποια γιατί, βοηθιέται και ο δρόμος προς όποια βοήθεια ή επίλυση;
Να μην καίγονται χλωρά μαζί με ξερά;

Αν υποθέσουμε πως έρχομαι εγώ και σου λέω, θα αναλάβω να απαντάω σε τάδε θέματα, τι ακριβώς λύνει αυτό; Ετσι ως απλή ανάληψη; Κι άντε πες, το κάνω με τον πιο "ορθό" δυνατό τρόπο, θα καθίσταμαι και "υπεύθυνη" για όποια τροπή μπορεί να πάρει το θέμα; Θα έχω ρόλο εξισορροπιστή; Αρα θα είμαι μοντ; Κολλάμε στις ετικέτες;
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Επικρατεί η εικόνα στην οποία επικεντρώνεσαι...

Συνήθως είναι αυτή που σου φαίνεται λανθασμένη, παράξενη ή ενοχλητική. Με τον καιρό μπορεί να αποκτήσεις και κάποιο είδος εμμονής. Μπορεί να την κυνηγάς, να ψάχνεις να την βρεις, να την προσμένεις...

Δεν είναι καν ανάγκη να μου πεις τι θες να αναλάβεις... Απλά, ανέλαβε το.

Θα υπάρχει, τότε, σε κάθε θέμα και αυτό που θέλεις να βλέπεις... Θα το έχεις δώσει εσύ, όπως ακριβώς επιθυμείς. Αυτό μπορεί να παραδειγματίσει και άλλους σαν κι εσένα (ή όχι) ή μπορεί και να προσπαθήσεις εσύ να παροτρύνεις και άλλους.

Αν αυτό είναι και κάτι που "οι πολλοί" θέλουν, θα το "αγκαλιάσουν" και θα το δεις να επεκτείνεται... Μάλλον.

Γιατί να κολλάμε σε τίτλους και ετικέτες λοιπόν;

...και τώρα ξέρεις τι ακολουθεί...

Πάμε λοιπόν! ...και επαναλαμβάνω:

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του VÄSTGÖTASPETS που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
 
  • Haha
Reactions: zerom0


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
@tasos malinoua

Να αναλάβει τις "ευθύνες" της συμμετοχής του...

Δηλαδή, αν θέλει να καλωσορίζονται "αλλιώς" τα μέλη, να τα καλωσορίζει ΚΑΙ αυτός. Αν θέλει να αντιμετωπίζεται "αλλιώς" η εκπαίδευση του "ΚΑΤΣΕ" να γράψει/γράφει ΚΑΙ αυτός τον τρόπο του. Αν θεωρεί πως η καλύτερη διατροφή είναι το μαγειρευτό, να γράφει ΚΑΙ αυτός άρθρα και απαντήσεις για το μαγειρευτό.

Να το κάνει αυτός και όλοι όσοι θέλουν να βλέπουν... ότι θέλουν να δουν!

Αν το κάνουν θα βλέπουν, έστω, τα δικά τους και δε θα παραπονιούνται πως βλέπουν μόνο των "άλλων".

Και γιατί να θες "θέση" και "γαλόνια" για αυτό;

Γιατί να θες "εξουσία";

Τώρα!... Ίσος μεταξύ ίσων... Γράφε και πλημμύρισε το dogforum με την δική σου πληροφορία και την δική σου οπτική!

Πάμε λοιπόν! ...και επαναλαμβάνω:

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του ANJING KINTAMANI-BALI που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
μα αυτα νομιζω τα κανουν ολοι,εδω και καιρο
οποτε εσυ δεν θες να καταλαβεις τι θελω να πω ,οποτε δε νομιζω να περιμενεις απο εμενα μια απαντηση,προφανως

χανουμε ομως επεισοδια,γιατι εγω τα βλεπω λιγο αλλιως τα πραγματα.....
γιατι ο @manolo να πρεπει να βγει να τα πει δημοσια χωρις να του δωσουν επιλογη και η @medusa να μπορει να τα πει μεσω πμ...φανταζομαι δεν ειναι η μονη.

@medusa αν σε ενοχλει το ποστ μου σου ζηταω συγνωμη απο τωρα,ξερεις οτι σε συμπαθω πιστευω .
ουτε θα ηθελα να μου απαντησεις.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
@Estranged να ξεκαθαρίσω κάτι αγαπημένη γιατί δεν συνδέονται οι 2 προτάσεις.
Λίγων αξιωσεων μέλος, επειδή δε μετέχω συχνά.
Τύπου: μπαίνεις μια στις τόσες, οπότε τι να μας πεις κι εσύ;
Φαε το αγγούρι πρώτα και βλεπουμε κλπ κλπ
Δεν έχω ενοχή ως προς αυτό.
Μπαίνω και μετέχω όσο μπορώ.

Το ενοχικό γενικά όπως το θέτεις είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη κουβέντα, όμως στην παρούσα δεν έχει για μένα προσωπικά κέντρα προέλευσης.

Πολύ θα θελα να μη θεωρεί κανένας πουθενά στη ζωή του ότι έχει λιγότερες (ή περισσότερες) αξιώσεις από κάποιους άλλους σε οποιοδήποτε ζήτημα. Η εμπειρία, η θέση ευθύνης, το οτιδήποτε, δεν είναι γαλόνια για να τα βλέπουν όσοι δεν τα χουν και να νιώσουν intimidated. Είναι προσωπικό εφόδιο, που πολλοί δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, ούτε καν προς ίδιον όφελος. Συχνά γίνονται προσωπικό βάρος.
Εξαιρετική οπτική αυτή απ όλες τις απόψεις! Γενικά την τοποθέτησή σου αν και τη νιώθω λίιιγο παραδίπλα από αυτά που συγκεκριμένα αναφέρω εδώ (μπορεί κ να έχω άδικο), τη θεωρώ πολύ σημαντική.

Ως προς το γερό στομάχι....όντως χρειάζεται μπόλικο και ανάλογα τις συνθήκες, στη ζωή εκεί όξω, ειδικά τα τελευταία πιο "άγρια" χρόνια. Θα επιθυμούσα να μη χρειάζεται τόσο και σε τέτοιες πλατφόρμες....
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@tasos malinoua

Το μέλος @medusa επικοινώνησε η ίδια εξαρχής μαζί μου με π.μ. και δε μου πρότεινε mods... Μου έγραψε ότι έγραψε κι εδώ... copy/paste.

Δεν απαγορεύετε κάτι, απλά η συζήτηση που ξεκίνησε εδώ θα συνεχιστεί εδώ, μια που εδώ θα κατέληγε ακόμα και αν είχε ξεκινήσει σε π.μ.

Επίσης, δεν περιμένω πράγματα από τους άλλους... Είτε τα ζητάω, είτε τα αποδέχομαι, είτε δεν τα αποδέχομαι...

Πάμε λοιπόν! ...και επαναλαμβάνω:

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του NIHON TERIA που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
 
  • Like
Reactions: tasos malinoua




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Εγώ δεν είδα κάτι άσχημο... Έγραψα όπως θα έγραφα.

Για τον @AGRIAN δε ξέρω και ρώτησα και όσο για τη @mareco είμαι σίγουρος πως θα έγραφε διαφορετικά, αλλά τα όσα έγραψε δεν φάνηκε να παίζουν κάποιο ρόλο.

Τι πήγε "στραβά" δηλαδή;
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
@Εriana

Ακόμη κι αν ο άλλος καταθέσει μια άποψη και φύγει, προφανώς δεν υπάρχει διάλογος αλλά η άποψη παραμένει και θα πρέπει να εξετασθεί από μόνη της αν έχει και ποιο βάρος. Πιθανώς να είναι σκουπίδι, πιθανώς να είναι χρυσός. Με ή χωρίς διάλογο. Εξ άλλου εσύ στην αρχική σου ερώτηση με ρώτησες τι βάρος έχει η άποψη κάποιου, ο οποίος την έθεσε στη δημόσια συζήτηση, πήρε μια απάντηση που δεν του άρεσε, ανταπάντησε μας αποχαιρέτησε και έφυγε; Και αν θεωρώ ότι αυτό είναι διάλογος.

Νομίζω ότι απάντησα και στα δύο. Στα υπόλοιπα συμφωνώ εν πολλοίς με όσα γράφεις.



@admin

Λυπάμαι που απάντησες όπως απάντησες. Ζήτησες προτάσεις και σου έκανα, αλλά εσύ απέρριψες τη συζήτηση επ’ αυτών, πολλώ δε μάλλον δεν έκανες πράξη την πολλές φορές απαναληφθείσα διακήρυξή σου οτι

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
Οι προτάσεις μου και συγκεκριμένες ήταν και απλές και άμεσα εφαρμόσιμες, ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να συζητηθούν. Εσύ τις απέρριψες, επειδή τις έκανα εγώ και τις κατέταξες (προφανώς) στην κατηγορία

Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα"
Προφανώς όμως όταν η @medusa επαναλαμβάνει αυτολεξεί την πρότασή μου για σημαντικά θέματα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί και τη πρότασή μου για mods (προφανώς και καλά κάνει) σου παρουσιάζει προτάσεις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες :

Ήδη το μέλος @medusa έχει κάποιες ιδέες (τις οποίες βρίσκω ενδιαφέρουσες) και θα μας τις "αποκαλύψει" με την πρώτη ευκαιρία.
Οκ, το πήρα το μήνυμα. Σαφέστερος δεν θα μπορούσες να γίνεις.

Έχω όμως και μια τελευταία πρόταση (όπως και όλες οι προηγούμενες περνάει μόνο μέσα από σένα καθώς εσύ είσαι ο admin, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε, δεν απαιτεί όμως τόνους δουλειάς αλλά μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο σου) : Κατάργησε τα Iike, dislike κλπ φατσούλες reactions στα μηνύματα των μελών. Αν εγώ ήμουν admin και σε ένα μήνυμά μου όπως στο #45 δικό σου έπαιρνα ΜΟΝΟ δύο (2) like, θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα. Επειδή λοιπόν ο δικός σου προβληματισμός εξαντλείται στο να βρεις μεταφραστές προτύπων εξωτικών φυλών, κατάργησέ τα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο…..

Υ.Γ. 1 Ήμουν σχεδόν σίγουρος για την εξέλιξη που πήρε το θέμα αυτό γι’ αυτό και άργησα να τοποθετηθώ, ξεκίνησα δε την πρώτη μου τοποθέτηση με τη ρήση του Βολταίρου. Το φόρουμ αντικειμενικά είναι καλό. Πολύ καλό. Ας μην το χαλάσουμε στην προσπάθειά μας να το κάνουμε καλύτερο, αφού εμείς δεν είμαστε καλύτεροι. Κι όταν λέω εμείς, εννοώ τους πάντες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Υ.Γ. 2 Σε κάθε περίπτωση @admin είμαι προσωπικά στη διάθεσή σου για να βοηθήσω στο forum στο βαθμό που μπορώ, ΑΝ καταφέρεις να μετακινηθείς έστω και ελάχιστα από την εδραία θέση σου ότι έχεις δίκιο σε όλα, οτι φταίνε οι άλλοι (ή οι «άλλοι»), αν θελήσεις πραγματικό διάλογο κι αν σταματήσεις τις ειρωνείες και το discrimination. Κι αν η καψούρα σου είναι η μετάφραση προτύπων εξωτικών φυλών, αναλαμβάνω να σου μεταφράσω κι απ’ αυτά.
 
  • Like
Reactions: zoup


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@admin

Μου δίνεις την εντύπωση πως προσπαθείς το παρόν θέμα να καταλήξει σε αδιέξοδο και στο τέλος να βγει ως συμπέρασμα πως δεν γίνεται τίποτα με ευθύνη των μελών. Σαν να προσπαθείς να βγάλεις την ουρά σου απέξω.
Εύχομαι να κάνω λάθος αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνεις.

Εγώ θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις τα μηνύματα της 1ης σελίδας και να το ξαναπάρουμε από την αρχή.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω από σένα Κάντε προτάσεις, ποιος θα αναλάβει τι, κτλ κτλ
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η βελτίωση του φόρουμ, κάνε την αυτοκριτική σου (όχι δημόσια), διάβασε ξανά τα όσα έχουν προταθεί και θα προταθούν εδώ και μετά βγες και πες το πως συνεχίζουμε από δω και πέρα. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το καρπούζι.

Για την οποία πορεία του φόρουμ (είτε καλή είτε κακή) η συντριπτική μερίδα ευθύνης ανηκει σε σένα.
Θυμάμαι ένα καλοκαίρι πριν κάποια χρόνια τότε που το φόρουμ ήταν στα φόρτε του και που προηγουμένως είχες "καθαιρεσει" τους συντονιστές (θα είχες τους λόγους σου, δεν γνωρίζω, δεν με αφορά αλλά αποδείχτηκε λάθος κίνηση) και εσύ είχες μεγάλο διάστημα να εμφανιστείς (διακοπές ίσως. Και καλά έκανες αλλά εκεί ήταν απαραίτητοι οι συντονιστές. Όσο και αν το θες δεν μπορείς να είσαι 24/24 παρον), τα τρολ έκαναν πάρτι. Τα νέα μέλη που έμπαιναν για πρώτη φορά, ειδικά αν ειχαν αποκτήσει σκύλο από λάθος πηγή, καίγονταν στη πυρά. Κόντρες, καβγαδες, τσακωμοί μεταξύ μελών να δίνουν και να παίρνουν. Γενικά ένα μπάχαλο. Θυμάμαι τότε να έχει γραφτεί πολλές φορές (σαν ανέκδοτο είχε γίνει) που είναι ο αντμιν, σιγά θα ξυπνήσει και άλλα τέτοια ωραία.
Αυτό ήταν αιτία για πολλά μέλη να σταματήσουν να γράφουν.
Από τότε σταδιακά το φόρουμ άρχισε να φθείρεται.
Θυμάμαι τότε είχα γνωρίσει μια κοπέλα που είχε αποκτήσει σκύλο συγκεκριμένης ράτσας με τον λάθος τροπο. Μιας και βγάζαμε τα σκυλιά μας βόλτα της είχα πει μερικά πράγματα και μεταξύ άλλων της πρότεινα το ντογκφορουμ.
Η κοπέλα άρχιζε να διαβάζει το φόρουμ, σιγά σιγά ανακαλύπτε μια νέα πραγματικότητα ως προς τα σκυλιά και κάποια στιγμή έκανε έγγραφη και στο πρώτο μήνυμά της όπου μας συστήθηκε μεταξύ άλλων ανάφερε πως ο σκύλος της προέρχεται από πίσω αυλή. Μέσα σε 1 δεκάλεπτο είχε πάνω από 15 απαντήσεις του στυλ θα έπρεπε να ντρέπεσαι, είσαι ανεύθυνη κτλ. Φυσικά ήταν το 1ο και τελευταίο μήνυμά που έγραψε και δεν ξαναμπήκε ποτέ στο φόρουμ.
Εγώ ήταν η τελευταία φορά που πρότεινα σε κάποιον το φόρουμ.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες αλλά νομίζω δεν χρειάζεται.

@admin προτάσεις γράφτηκαν, θα γραφτούν και άλλες, είσαι πανέξυπνος άνθρωπος και αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν έχεις την ανάγκη ούτε από μένα ούτε από κανέναν άλλον να σου προτείνουμε ονόματα και συγκεκριμένα πράγματα. Εμείς μόνο την γνώμη μας πρέπει να λέμε.
Ξέρεις καλύτερα από εμάς.
Κάνε αυτά που πρέπει, βάλε το φόρουμ σε σωστό δρομο και όλα τα άλλα θα έρθουν σταδιακά. Δεν διορθώνονται όλα από την μια μέρα στην άλλη. Και να είσαι σίγουρος πως πολλά μέλη αν το δουν αυτό, θα έχεις την βοήθεια τους.

Υ.Γ: Δεν θέλω να μου απαντήσεις. Ειδικά αν η απάντηση σου είναι ένα κοπυπειστ 10 γραμμών.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@AGRIAN

Μετά θα μου πουν γιατί το επαναλαμβάνω...

Εγώ έγραψα αυτό:

Πάμε λοιπόν! ...και επαναλαμβάνω:

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του NIHON TERIA που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.

...κι εσύ μόνο αυτό δεν έκανες!

Άρχισες να προτείνεις τι να κάνω ΕΓΩ...

Το μέλος @medusa έστειλε π.μ. και πρότεινε κάτι να κάνει... Η ίδια... και το ότι δεν πήρες και εσύ το σχόλιο "ενδιαφέρουσες" για τις προτάσεις που έκανες, δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας, αλλά θέμα "εκτός θέματος"... Άλλο ζητάω ( να επαναλάβω πάλι το κειμενάκι; ).

Αν θες να βοηθήσεις, λοιπόν, μπορείς να κάνεις τα παρακάτω:

Να λειτουργείτε όλοι ως mods...

Δηλαδή, βλέπετε ή συμμετέχετε σε μια συζήτηση, σε κάποιο νήμα και παίρνει τροπή που δεν σας αρέσει. Μπαίνετε και με ευγένεια και κοσμιότητα λέτε την άποψη σας, τόσο για το θέμα, όσο και για το πως πιστεύετε πως έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Αν δείτε πως αυτό δεν φτάνει και κορυφώνεται άσχημα κάποια κατάσταση, κάνετε ένα report (ήδη έχετε αυτή την δυνατότητα), με όσο το δυνατόν καλύτερη επεξήγηση. Εγώ θα το δω και θα το αξιολογήσω για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει, με βάση τους κανονισμούς που διέπουν την κοινότητα και είναι δημόσιοι και προσβάσιμοι σε όλους.

Το άλλο εργαλείο που υπάρχει είναι το προσωπικό μήνυμα... Εκεί μπορείτε να κάνετε προτάσεις σε εμένα, να ζητάτε την συνδρομή και την βοήθεια μου σε κάτι και γενικότερα να συζητάμε και να προχωράμε σε ότι θεωρείτε πως θα ήταν χρήσιμο και ωραίο για την κοινότητα και την σελίδα.

"Όλοι μπορούμε να κάνουμε το κόσμο, το σπίτι μας, τον εαυτό μας ή το ....forum μας, λίγο καλύτερα. Πόσο πολύ όμως το θέλουμε;"
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Εγώ δεν είδα κάτι άσχημο... Έγραψα όπως θα έγραφα.

Για τον @AGRIAN δε ξέρω και ρώτησα και όσο για τη @mareco είμαι σίγουρος πως θα έγραφε διαφορετικά, αλλά τα όσα έγραψε δεν φάνηκε να παίζουν κάποιο ρόλο.

Τι πήγε "στραβά" δηλαδή;
Θα στα γραψω χύμα όμως ε?

Έγραψες ένα κείμενο που με το καλημέρα σας λέει Αγαπητέ ανεύθυνε εκτροφέα. Ε λογικό να αρπάξει ο άλλος σου λέει "ακόμη δεν ήρθα με λένε μαλάκα".

Μετά γράφεις το χρονικό της Jane Johnson. Στα αγγλικά. Και μακρύ.
Τα δεδομένα που έχουμε για το χρήστη "Γέννα + "έλλειψη" γιατρού + μακριά από αστικό κέντρο" φωνάζει "Out of athens με ό,τι αυτό συνεπάγεται". Σιγά μην διαβάσει την Johnson και την Βιρτζίνια Γουλφ.

H @mareco γράφει ένα ποστ που στάζει πράσινο φαρμάκι-ειρωνία. Στην ουσία γράφει αυτό το οποίο όλοι θα θέλαμε να γράφαμε αλλά είπαμε να δοκιμάσουμε αλλιώς.

Ο @AGRIAN γράφει κάτι άσχετο από την αγία γραφή ξερωγω. Και μετά τα 2 σας παίζετε μπάλα σε πίστα "λογοτεχνική βραδιά για λίγους - ένδυμα επίσημο".

Ε και λάκισε...

Για ταραντίνο καλοί είμαστε πάντως.
 
  • Like
Reactions: marblk and zerom0


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@manolo

Ότι έγινε-έγινε... Πάμε τώρα να κάνουμε ο κάθε ένας ότι μπορεί.

Εγώ έκανα και αυτοκριτική, έχω διαβάσει και το θέμα 2-3 φορές και ταυτόχρονα κάνω και όλα όσα χρειάζονται για να μπορώ να γράφω κι εγώ κι εσύ και οι άλλοι... και θα κάνω και άλλα και πιθανόν και από αυτά που προτείνετε.

Οπότε τι μένει;

Να πείτε τι θα κάνετε κι εσείς...

Εγώ αυτά θέλω, τι να κάνω...:

Προτάσεις συγκεκριμένες και δομημένες. Όχι, γενικότητες τύπου "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" αλλά προτάσεις που θα εμπεριέχουν και το "εγώ".

Παράδειγμα: "Από αύριο εγώ μπορώ να απαντώ στις απορίες των νέων μελών για τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς" ή "Αναλαμβάνω εγώ να απαντώ στα νέα μέλη που παρουσιάζουν το κουταβάκι από το pet shop ή τον γείτονα. Με ευγενικό και ήπιο τόνο και παρουσιάζοντας υπέρ και κατά" ή "Εγώ μπορώ να γράφω 1 άρθρο αναλυτικό το μήνα για κάποιο θέμα που θεωρώ σημαντικό" ή "Θα ήθελα να μεταφράσω εγώ και να δημοσιεύσω το πρότυπο του AUSTRALIAN STUMPY TAIL CATTLE DOG που μου αρέσει" ή "Μπορώ εγώ να βγάζω φωτογραφίες και βιντεάκια από event που συμμετέχω ή παρακολουθώ και είναι σχετικά με σκυλιά και να τα δημοσιεύω"...

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κι εσείς πολλά να συμπληρώσετε!

Για οποιαδήποτε πρόταση δεσμεύομαι ανοικτά και δημόσια να βοηθήσω και να την υποστηρίξω.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.122
Μηνύματα
895.913
Μέλη
19.937
Νεότερο μέλος
Spotlight