ΒΥΒ υπέρ ή κατά?

ΒΥΒ υπέρ ή κατά?

• Total voters
    251

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
1)Σου αρέσει που δεν ξαναβλέπεις ποτέ το προιόν της εκτροφής σου ??
Δεν με ενοχλεί...το θεωρώ και λίγο φυσιολογικό αλλά θα μου άρεσε και το αντίθετο.

2)Μοναδικός λόγος που παρέθεσες για τον οποίο κάνεις εκτροφη είναι για να παρακολουθήσεις τον κύκλο ζωής των ζώων σου, επειδή σε ευχαριστεί. Γιατί πρέπει να παρακολουθήσεις την γέννα όλων των θηλυκών σκύλων σου ενδεχομένως και πολλές φορές στην ζωη τους ?? Περιμένω σοβαρό λόγο που τα σκυλιά σου ζευγαρώνουν, μπορούμε να κοροιδευόμαστε εδώ ώς το άπειρο, αλλά όχι κι έτσι, δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια 10 χρονών ...
Σημαντικός λόγος πέραν του ότι απλά μου αρέσει είναι και το κέρδος...όχι για να με κάνει πλούσιο,αλλά για να τροφοδοτήσει και άλλα χόμπυ μου,κυρίως όμως αυτό με τα ζώα.

3)Τα εκτροφεία πωλούν ΚΑΙ με 400 ευρώ.
Εγώ έχω πουλήσει και μπορώ να το αποδείξω ... εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι δεν πουλάς με 800 ?? Πώς μπορείς να αποδείξεις ότι δεν κοροιδεύεις κάποιον αγοραστή ?? Εμένα με ξέρουν όλοι και επίσης τις γέννες μου, αν πώ σε κάποιον ότι ο σκύλος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο κολύμπι, θα βγεί ένα pedigree στο όνομά μου που δεν θα το επιβεβαιωνει, εσύ πώς ?? Επίσης για δυσπλασία κλπ κλπ ...
Δεν κόβω αποδείξεις...Αν κάποιον κοροιδέψω,ξέρει το όνομα μου,την διεύθηνση μου και τα τηλέφωνα μου.
Θεωρώ περριτές τις πολλές εξετάσεις,όπως και πολλά πράγματα που κάνει ο αστός κυνόφιλος και δεν είναι της παρούσης.

4)Γιατί αυτά τα ζώα ΝΑ ΜΗΝ έχουν pedigree ?? Θα μπορούσες ή όχι να κάνεις αυτή την δουλειά έχοντας pedigree και εξετάσεις δυσπλασίας ?? ( Η εξέταση δυσπλασίας κάνει στον ΚΟΕ 90 Ευρώ και καρδιάς - θυροειδή μπορει και τίποτα, αν έχεις φίλο κτηνίατρο - που έχεις )
Μάλλον έτυχε...κάποια έχουν αλλά δεν έχει ουσιαστική αξία (δεν είναι export)...Σίγουρα θα μπορούσα να κάνω το ίδιο με πολλές παραλλαγές...αλλά το κάνω έτσι.

Αν είχες ?? Θεωρείς αυτήν την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή νόμιμη και ότι δεν τρέχει τίποτα ... οκ ... αν ΕΓΩ είχα την όποια ''ματαιοδοξία'' ποιός και πότε θα έπρεπε να με ελέγξει ??
Δεν την έχω...δε με ενδιαφέρει.
Παράνομο δε γνωρίζω τι είναι ακριβώς...σίγουρα ότι αφορά εφορία κλπ είναι...Δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να ελέγξει τα παραπάνω και δεν είμαι σίγουρος εαν θα έπρεπε να είναι παράνομα.

Σε τι διαφέρει η αναπαραγωγη ωδικών πτηνών,ψαριών,ερπετών και ζώων παραγωγής από τα σκυλιά?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ δεν θα μπω στην συζήτηση γιατί πολύ απλά δεν έχω κάτι να πω.

όσο μου φυσιολογικό μου ακούγετε για κάποιον να πιστεύει αυτά που λες άλλο τόσο φυαιοογικό μου ακούγετε κάποιος να θέλει να πάει στο εξωτερικό και να πληρώσει ένα κάρο λεφτά για να ικανοποιήσει την τρέλα του.

πιστεύω ότι πλέον ο τελικός αποδέχτης (μελλοντικός ιδιοκτήτης) πρέπει να είναι ενημερωμένος για το τι και απο που το αγοράζει και να έχει την επιλογή

οταν πάψει να υπάρχει ζήτηση θα σταματήσει και η προσφορά

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1)
Δεν με ενοχλεί...
2)
αλλά για να τροφοδοτήσει και άλλα χόμπυ μου
3)
Θεωρώ περριτές τις πολλές εξετάσεις,όπως και πολλά πράγματα που κάνει ο αστός κυνόφιλος και δεν είναι της παρούσης.
4)
Μάλλον έτυχε...
Δεν την έχω...δε με ενδιαφέρει.
Παράνομο δε γνωρίζω τι είναι ακριβώς...
Eυχαριστώ ...

Σε τι διαφέρει η αναπαραγωγη ωδικών πτηνών,ψαριών,ερπετών και ζώων παραγωγής από τα σκυλιά?
Σε τίποτα φίλε μου ...

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
όσο μου φυσιολογικό μου ακούγετε για κάποιον να πιστεύει αυτά που λες άλλο τόσο φυαιοογικό μου ακούγετε κάποιος να θέλει να πάει στο εξωτερικό και να πληρώσει ένα κάρο λεφτά για να ικανοποιήσει την τρέλα του.

πιστεύω ότι πλέον ο τελικός αποδέχτης (μελλοντικός ιδιοκτήτης) πρέπει να είναι ενημερωμένος για το τι και απο που το αγοράζει και να έχει την επιλογή

οταν πάψει να υπάρχει ζήτηση θα σταματήσει και η προσφορά
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι...Ο καθένας αποφασίζει με ποιό τρόπο θα σχοληθεί με το οτιδήποτε.

Ενημέρωση χρειάζεται για τις διαφορές και τα πιθανά ρίσκα στο οτιδήποτε.
Όλα τα πράγματα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Anubis κοίταξε να δεις τι γίνεται:
- Τα δικά σου ΗΜΙΑΙΜΑ (χωρίς πέντιγκρι δεν είναι καθαρόαιμα) παράγουν κι άλλα ημίαιμα, με τα ζευγαρώματα που κάνουν οι πελάτες σου.
- Πολλά απ' αυτά τα ημίαιμα καταλήγουν στο δρόμο.
- Τα βήματα που με κόπο κάνουν άλλοι για να προάγουν κάποιες φυλές, ακυρώνονται απ' τα δικά σου και όλων των ομοίων σου.
- Τα ζώα που παράγεις δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι υγιή. Είναι θέμα τύχης. Πουλάς ακριβά ζώα ημίαιμα που είναι υγιή (αν είναι) από τύχη κι όχι από προσωπική σου μέριμνα.
- Εκμεταλλεύεσαι τα ζώα αυτά και ζεις απ' αυτά.
- Λες ότι προσφέρεις συντρόφους σε ανθρώπους που ξέρουν τα πάντα γι' αυτό που παίρνουν. Να ξέρεις ότι η άγνοια ή η αδιαφορία τους για τα ζώα τους οδηγούν σε σένα.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα, ναι σε καθιστούν στα μάτια μου ανήθικο.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Μηπως Λιζακι μιλας σε ντουβαρι;;;;

Μηπως να μην ασχοληθουμε αλλο;;;;

Λεω εγω τωρα :roll: :roll: :roll: :roll:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Chloe said:
Όσοι είναι υπέρ μήπως θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν? Κανένας δε θα πέσει να τους φάει...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Έφαγα κανέναν? Εκείνος δεν ρώτησε αν τον καθιστά αυτό που κάνει ανήθικο? Έβρισα? Έθιξα? Πολύ καλά έκανε και εξέθεσε τις απόψεις του ΜΑΚΗ.

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
- Τα δικά σου ΗΜΙΑΙΜΑ (χωρίς πέντιγκρι δεν είναι καθαρόαιμα) παράγουν κι άλλα ημίαιμα, με τα ζευγαρώματα που κάνουν οι πελάτες σου.
Έστω ότι ημίαιμα...δεν είναι και βρισιά...
Όσοι τα παίρνουν ξέρουν ή θα έπρεπε να ξέρουν (από μέρους μου έχουν ενημέρωση στο τι αγοράζουν) τι αγοράζουν.
Δεν μπορεί να ευθύνομαι εγώ για το τικάνεις εσύ ή ο άλλος...Αν σκοτώσεις κάποιον με το κινητό σου (βλ. Βαρθολομαίος) δεν φταίει ο Γερμανός ή η Νόκια!

- Πολλά απ' αυτά τα ημίαιμα καταλήγουν στο δρόμο.
Δεν το κάνω...δε το επικροτώ...και βέβαια δε το συμβουλεύω.
Μόνο τα δικά μου σκυλιά μπορεί να καταλήξουν αδέσποτα ή να παράγουν αδέσποτα?

- Τα βήματα που με κόπο κάνουν άλλοι για να προάγουν κάποιες φυλές, ακυρώνονται απ' τα δικά σου και όλων των ομοίων σου.
Τα βήματα των άλλων,αφορούν τους άλλους και οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να τα διαφυλλάξουν...Εγώ παλεύω για τα δικά μου "θέλω".

- Τα ζώα που παράγεις δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι υγιή. Είναι θέμα τύχης. Πουλάς ακριβά ζώα ημίαιμα που είναι υγιή (αν είναι) από τύχη κι όχι από προσωπική σου μέριμνα.
Σύμφωνα με αυτά που πιστεύω κάνω ότι είναι απαραίτητο.
Πολλά περισσότερα από άλλους και ίσως λιγότερα από κάποιους άλλους.

- Εκμεταλλεύεσαι τα ζώα αυτά και ζεις απ' αυτά.
Ναί,τα εκμεταλεύομαι...όπως και εσύ άλλωστε.
Όχι,δεν ζώ από αυτά.

- Λες ότι προσφέρεις συντρόφους σε ανθρώπους που ξέρουν τα πάντα γι' αυτό που παίρνουν. Να ξέρεις ότι η άγνοια ή η αδιαφορία τους για τα ζώα τους οδηγούν σε σένα.
Μπορεί να είναι και αυτά "κίνητρα" τους...δε φταίω...σε ότι μου αναλογεί ενημερώνω...αλλά δεν είναι όλοι αυτοί που πήραν/παίρνουν και θα πάρουν σκυλιά από εμένα άσχετοι και αδιάφοροι.

Υπάρχει μία αλήθεια?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κλοε,μηπως συμφωνησες σε αυτο που εγραψε η γογο,οτι δηλαδη ο αλλος ειναι "ντουβαρι"? :?:
:? προσωπικα θα με εθιγε (ενημερωτικα το λεω...)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ντουβάρι είναι ο άνθρωπος που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη, ό,τι και να του πεις, όσο πειστικός κι αν είσαι. Εδώ έχεις δίκιο βέβαια δεν είναι κι ο καλύτερος χαρακτηρισμός. Πάντως δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Γιατι πρεπει να απολογηθεις;;;

Αν ρωταγα : Μηπως μιλας σε τοιχο;;;

αυτο θα ηταν πιο "ευηχο";;;;

Αλλα οπως και να εχει δεν θα παιξω το παιχνιδακι του εν λογω κυριου...

Εν μερει επετυχε τον σκοπο του......

Με την βοηθεια ολων μας.....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ειπαμε,φορουμ ειναι,μην το παιρνεις βαρεως...αυριο γινεται ενα μπαμ στο σερβερ (φτου -φτου) και μην μας ειδατε ολους μααας.... 8) :lol: :lol:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Gogo said:
Γιατι πρεπει να απολογηθεις;;;

Αν ρωταγα : Μηπως μιλας σε τοιχο;;;

αυτο θα ηταν πιο "ευηχο";;;;
ναι κι εγω εαν θελω μπορω να προσβαλω με πολυ ευηχο τροπο...τι σημαινει τωρα αυτο?
το γιατι πρεπει να απολογηθει,ισως γιατι ετσι θελει...εσυ μην το κανεις.

ποιος ηταν ο σκοπος του ...εν λογω κυριου και πως τον βοηθησαμε να τον πετυχει? ετσι για να ξερω κι εγω την καλη πραξη που εκανα αθελα μου σημερα 8)

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Ντουβάρι είναι ο άνθρωπος που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη, ό,τι και να του πεις, όσο πειστικός κι αν είσαι. Εδώ έχεις δίκιο βέβαια δεν είναι κι ο καλύτερος χαρακτηρισμός. Πάντως δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.
Δεν προσβάλλομαι εύκολα...σχεδόν καθόλου...Αλλά δεν θα μπορούσα να πώ το ίδιο και για εσάς?

Αφού ό,τι και αν σας/λέω...όσο πειστικός και αν είμαι...όσο κατατοπιστικός και με επιχειρήματα...Εσείς εμμένεται στην άποψη σας...Ε? :D

Και μην ξεχνάτε πως θέλατε κάποιος να επιχειρηματολογήσει για το "υπέρ"...και δεν θα δεχόταν επίθεση παρά διάλογο με επιχειρήματα. :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οι πολλοι εχουν παντα δικιο :lol: αξιωμα ειναι αυτο.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τώρα αμα εγώ σας πω ότι ο οποιοσδήποτε BYB εξηπειρετει τα συμφέροντα ενός σοβαρού εκτροφέα θα με πάρετε με τις ντομάτες??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ΜΑΚΗΣ said:
τώρα αμα εγώ σας πω ότι ο οποιοσδήποτε BYB εξηπειρετει τα συμφέροντα ενός σοβαρού εκτροφέα θα με πάρετε με τις ντομάτες??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
οχι,εγω καταλαβαινω πολυ καλα τι λες...το ιδιο ομως ισχυει και απο την αναποδη :wink: ο ενας συντηρει τον αλλον και για ολους εχει ο μπαξες...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.094
Νεότερο μέλος
Thoryorky