Βήχας...(kennel cough)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Όλη νύχτα δεν κλείσαμε μάτι η Κάρλα κι εγώ. Ξέρναγε συνέχεια. Το απόγευμα θα την πάω για ενέσιμη αντιβίωση γιατί το χάπι Vibramycin, έστω και τριμμένο δεν το βλέπω να το κρατάει μέσα της. Για φαί ούτε κουβέντα - το κοίταξε και γύρισε αλλού.

Φοβάμαι ότι θα το περάσει πιο βαριά από την Pepper. Θα ρωτήσω μήπως βοηθά και κανένα Perzolon - η mareco το έδωσε στον Πίου όταν κόλλησε.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Όλη νύχτα δεν κλείσαμε μάτι η Κάρλα κι εγώ. Ξέρναγε συνέχεια. Το απόγευμα θα την πάω για ενέσιμη αντιβίωση γιατί το χάπι Vibramycin, έστω και τριμμένο δεν το βλέπω να το κρατάει μέσα της. Για φαί ούτε κουβέντα - το κοίταξε και γύρισε αλλού.

Φοβάμαι ότι θα το περάσει πιο βαριά από την Pepper. Θα ρωτήσω μήπως βοηθά και κανένα Perzolon - η mareco το έδωσε στον Πίου όταν κόλλησε.
Μερικοι κτηνιατροι εχω ακουσει να δινουν και λιγη κορτιζονη, ηρεμει το γαιδουροβηχα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Περαστικά!!!!!

Οπωσδήποτε ενέσιμη.... το ίδιο θέμα είχα και εγώ! Δε μπορούσε να κρατήσει το χάπι με τίποτα! Έβγαινε στα αμέσως επόμενα λεπτά λόγω εμετού ή σάλιων....
:(

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu

Οχχ, την καιμενουλα!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα δικά μου πάντως δεν έχουν πάρει ποτέ αντιβίωση για τον βήχα.
Τα δικα μας, σαν βραχυκεφαλα, περνανε κατι τετοιες καταστασεις πολυ πιο βαρεια απο αλλα σκυλια με μουσουδα. Και παλι εξαρταται και απο την βαρυτιδα που το περναει ο καθε σκυλος.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Την τσιμπησαμε και εμεις την τραχειοβροχιτιδα μας. Ενεσιμη αντιβιωση μαζι με κορτιζονη και amoxil αντιβιωση για 7 μερες. Και φυσικα χωριστηκαμε για το επομενο 10ημερο μπας και δεν την αρπαξει και η μεγαλη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Η μικρή ταλιμπάν συνήρθε μάλλον σχεδόν τελείως. Η μεγάλη σήμερα φαίνεται επίσης πολύ καλύτερα.

Ξέρει κανείς αν μετά αποκτάνε ανοσία?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Και το κακο ειναι οτι μπορει να κολησουν κι ενω εχουν κανει το pneumodog....

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.925
5.313
patra
grdane.blogspot.com
περσι ο αρσενικος μου αρρωστησε μια εβδομαδα πριν τον εμβολιασμο του...
ταλαιπωρηθηκε μεχρι και με πνευμονια για πανω απο ενα μηνα
τα υπολοιπα σκυλια εμβολιασμενα δεν αρρωστησαν καθλου...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Άρα τι νόημα έχει να τα εμβολιάζεις?

Βασικά έχει μόνο νόημα όταν πρόκειται να πάνε σε χώρους με πολλά σκυλιά ( πανσιόν, εκπαιδευτήρια, εκθέσεις, ...)
Ο κτηνίατρος μου είναι αντίθετος του συστηματικού εμβολιασμού

Την μεγάλη δεν την εχω εμβολιάσει ποτέ, την μικρή μόνο πριν από το ζευγάρωμα.

Σκυλιά με καλό ανοσοποιητικό δεν την ξαναπερνάνε

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Βασικά έχει μόνο νόημα όταν πρόκειται να πάνε σε χώρους με πολλά σκυλιά ( πανσιόν, εκπαιδευτήρια, εκθέσεις, ...)
Ο κτηνίατρος μου είναι αντίθετος του συστηματικού εμβολιασμού

Την μεγάλη δεν την εχω εμβολιάσει ποτέ, την μικρή μόνο πριν από το ζευγάρωμα.

Σκυλιά με καλό ανοσοποιητικό δεν την ξαναπερνάνε
Χμμ... οι δικές μου ναι μεν δεν πάνε σε πανσιόν, εκπαιδευτήρια κλπ. αλλά έρχονται σε επαφή (παιχνίδι) με αρκετούς σκύλους στα πάρκα. 50-50 είμαι τι να κάνω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Να το κάνεις ρε Βάσω. Τι προβληματίζεσαι έτσι;
Και στο 50% να προστατεύουν, μια χαρά είναι.
Εκτός αν δεν σε πειράζει,να το ρισκάρεις.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Άρα τι νόημα έχει να τα εμβολιάζεις?
Νομιζω οτι δε μειωνει τις πιθανοτητες. Μειωνει τα συμπτώματα. Εγω της ειχα κανει, κολλησε και ισα που το καταλαβαμε. Απλώς εβηχε για 2-3 μερες και that's it.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Μειώνει τις πιθανότητες να κολλήσει.
Η lovey μάλλον, ήταν τυχερή και το πέρασε light :)