Και τώρα με την εκπαίδευση... μια χαρά.Θελει να τον αφηνει ελευθερο-χωρις ομως αυτος να πλησιαζει σε αλλα σκυλια για παιχνιδι και δεν την ακουει οταν τον φωναζει.
Και τώρα με την εκπαίδευση... μια χαρά.Θελει να τον αφηνει ελευθερο-χωρις ομως αυτος να πλησιαζει σε αλλα σκυλια για παιχνιδι και δεν την ακουει οταν τον φωναζει.
Ποιος είπε να μη τιμωρούμε τα σκυλιά; Τιμωρία είναι όμως και το κλείσιμο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μέρες, τιμωρία είναι να τους πάρεις το αγαπημένο παιχνίδι...
Το να κλεισεις το σκυλο σε ενα σκοτεινο δωματιο για μερες οπως λες ειναι.
Απαραδεκτο,αισχος και λαθος.
Τωρα το να του παρεις το παιχνιδι που λες σε καποια θεματα πιανει.
Οταν θες να μαθεις στο σκυλο κατι δυσκολο.
Π.Χ. Να μην τρωει απο κατω οτι σκατα βρει?
Τι να κανεις?
Να του παρεις το παιχνιδι?
Με την επιβραβευση της επιθυμητης συμπεριφορας(λιχουδιες,παιχνιδι) και την τιμωρια της μη επιθυμητης.Και δεν εννοω ηλ.κολαρο.Οπως ειπαν και παραπανω σε καποιο ειδος επιβραβευσης θα ειναι επηρεπης απλα δεν το εχεις βρει ακομα.Καλα κανεις και πας σε εκπαιδευτη απλα εγω-στο δικο μου σκυλο-για ενα τετοιο θεμα δεν θα χρησιμοποιουσα η.κ. ειδικα χωρις πρωτα να δοκιμασω τα παντα(κοντο λουρακι,μακρυ λουρακι πιο μετα,δεκαμετρο πιο μετα κτλ τη μεθοδο που ανεφερε ενα κοπελι εδω-δεν θυμαμαι το ονομα του).Μπορει ο εκπαιδευτης να ειπε οτι αυτο δεν θα ειχε αποτελεσμα στον Κουκι αλλα κανεις δε μπορει να σου βαλει και το χερι στη φωτια.Νομιζω πως ο εκπαιδευτης σου τα κανει ολα βιαστικα-προσωπικη μου γνωμη,μπορει να κανω και λαθος.Αλλα πιστευω πως ενα ενηλικο σκυλι θελει μηηηηνες για να μαθει κατι τετοιο και οχι μια εβδομαδα.Βεβαια με το η.κ. το μαθαινει σε μια μερα-λογικο-αλλα δεν θα το προτιμουσαKounelaki,
Εξήγησε όμως στο σκύλο πως είναι επικήνδυνο αυτό.
Αυτή την ερώτηση δε θα σου την απαντήσω εγώ. Δεν μιλάω σαν εκπαιδεύτρια σκύλων, προσωπικές εμπειρίες καταθέτω. Βέβαια, οι υπόλοιποι ως ειδικοί θα σου πουνΟταν θες να μαθεις στο σκυλο κατι δυσκολο.
Π.Χ. Να μην τρωει απο κατω οτι σκατα βρει?
Τι να κανεις?
Να του παρεις το παιχνιδι?
τι θα πει για σενα μην τρελαθουμε τελειως και ξεχασουμε και τον ορισμο των λεξεων και εννοιων. Στα παραπανω που αναφερεις το πρωτο ειναι ασκηση βιας ενω το δευτερο ειναι νευρολογικο προβλημα απο πολυ απλο εως πολυ σοβαροΓια μένα βία δεν είναι όταν δώσεις στο παιδί σου μια-δυο στον κώλο επειδή από γινάτι δεν σε άκουγαν να μην βάζουν το δάχτυλο στην πρίζα.
Για μένα βία είναι όταν τιμωρήσεις το παιδί σου (ή το σκυλί σου) επειδή έχεις νεύρα και όχι επειδή το παιδί/σκυλί έκανε κάτι που θα μπορούσε να το βλάψει.
????????πολύ απλά δεν κάνουν όλοι oi ανθρωποι για ιδιοκτητες σκύλων.
...![]()
Φυσικά και φέρνει αποτελέσματα όταν γίνεται η <σωστή χρήση> από εκπαιδευτή. Όπως και φυσικά είναι βία.Και για να κλείσω, για μένα, το ηλεκτρικό κολλάρο, ο πνίχτης, το prong, το φίμωτρο, κλπ. δεν είναι βία απέναντι στο σκύλο μας, είναι πολύ δυνατά εργαλεία εκπαίδευσης εάν χρησιμοποιηθούν σωστά και από άνθρωπο που ξέρει τι κάνει.
Over and out.
και εγω ειμαι κατα του κολλαρου αλλα αυτο που λες οτι πεθαναν σκυλια για να βγει το κολλαρο ειναι αστειο ειναι πολυ απλη η κατασκευη του αλλα και η χρηση του για να οδηγησει σε θανατο δοξα τω θεο ο ηλεκτρισμος και οι ανοχες σε αυτον εχουν μελετηθει πολλα χρονια πρινΕγω να ρωτησω κατι αλλο?Πως ενας εκπαιδευτης ειναι αυτοματα και "ειδικος" στη χρησιμοποιηση κολαρου?Πως μπορουμε να το ξερουμε αυτο?Και επισης,πως γνωριζει σε ποια ενταση πρεπει να το βαλει?
(ποσα πειραματοζωακια σκυλακια στα εργαστηρια θα πεθαναν και βασανιστηκαν για να βγει στην αγορα αυτο το εργαλειο...)
Περισσοτερα πεθαναν για τα φαρμακα ..Εγω να ρωτησω κατι αλλο?Πως ενας εκπαιδευτης ειναι αυτοματα και "ειδικος" στη χρησιμοποιηση κολαρου?Πως μπορουμε να το ξερουμε αυτο?Και επισης,πως γνωριζει σε ποια ενταση πρεπει να το βαλει?
(ποσα πειραματοζωακια σκυλακια στα εργαστηρια θα πεθαναν και βασανιστηκαν για να βγει στην αγορα αυτο το εργαλειο...)
Δεν τα ξερεις καλα.Ολα δοκιμαζοντα σε ζωα ακομα και οι ζωοτροφες.Οι βιομηχανιες ζωοτροφων κρατανε ζωακια σε κλουβια και ονομαζουνε αυτα τα πειραματα "τεστ γευσης".Στην ουσια ομως τα ζωα βασανιζονται.και εγω ειμαι κατα του κολλαρου αλλα αυτο που λες οτι πεθαναν σκυλια για να βγει το κολλαρο ειναι αστειο ειναι πολυ απλη η κατασκευη του αλλα και η χρηση του για να οδηγησει σε θανατο δοξα τω θεο ο ηλεκτρισμος και οι ανοχες σε αυτον εχουν μελετηθει πολλα χρονια πριν
ειμαι επιφυλακτικος απλα γιατι δε γνωριζω και απλα νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες τα προβληματα ξεπερνιουνται με πολυ καλυτερους τροπους. Οταν λεμε οτι πρεπει να γινεται απο εμπειρους επαγγελματιες εννοουμε για να πετυχουμε το σωστο αποτελεσμα και να μη διμιουργησουμε και αλλα προβληματα στο σκυλι και οχι για να μην το σκοτωσουμε με αυτη την ελαχιστη ενταση. Το ξερω κατερινα οτι εσυ πηρες ολα τα καταλληλα μετρα απλα μιλαω γενικοτερα. Συνεχιζω και λεω οτι δεν ειμαι υπερ εκτος ακραιων καταστασεων αλλα να μην τραγικοποιουμε και την κατασταση.Κώστα μου, δεν διαφωνώ...αλλά υπάρχουν κάποιες φορές που μπορει και να χρειαστει.
Δεν μιλάω βέβαια για υψηλό ρεύμα...προς Θεού...αλλά σε πολύ χαμηλή στάθμη...κάνει δουλειά...και για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Εγω κάνω ρέυμα στο γόνατό μου κάθε μέρα τώρα. Η ένταση που μου βάζουν είναι 10 φορές πιό δυνατή από αυτή που είχα χρησιμοποιήσει εγω στον Keagan...με το θέμα του σκαψίματος. (γιατι το χρησιμοποιήσα στον λαιμό μου το κολλάρο πρωτα και ξέρω)..
Επειδη μαλλον απο ηλεκτρισμο και τις εφαρμογες του δεν πρεπει να γνωριζεις θα σου απαντησω οτι υπαρχουν πολλοι ευκολοι τροποι να δεις την ανοχη χωρις τη χρησιμοποιηση του ζωου δλδ στα crash test χρησιμοποιουν ανθρωπους;Δεν τα ξερεις καλα.Ολα δοκιμαζοντα σε ζωα ακομα και οι ζωοτροφες.Οι βιομηχανιες ζωοτροφων κρατανε ζωακια σε κλουβια και ονομαζουνε αυτα τα πειραματα "τεστ γευσης".Στην ουσια ομως τα ζωα βασανιζονται.
Γιατι να μην εχει δοκιμαστει και το κολλαρο για να δουνε πχ ποια ενταση προκαλει θανατο,κωμα κτλ και ποια ενταση την ανεχονται οι σκυλοι και ποια ενταση δεν την νιωθουν καν?
Ναι βρε αλλα αυτα ενδεχομενος θελουν λεφτα,κατι που οι περισσοτερες βιομηχανιες δεν θα καναν.Με την λογικη οτι ολα δοκιμαζονται στα ζωα -και πολυ περισσοτερο πραγματα που αφορουν τα ζωα-γιατι να μην εχει δοκιμαστει και αυτο?Αλλιως θα νιωσει τον ηλεκτρισμο ενας σκυλος αλλιως ενας ανθρωπος.Αυτο βεβαια ειναι ασχετο και offtopic που συζηταμε.Επειδη μαλλον απο ηλεκτρισμο και τις εφαρμογες του δεν πρεπει να γνωριζεις θα σου απαντησω οτι υπαρχουν πολλοι ευκολοι τροποι να δεις την ανοχη χωρις τη χρησιμοποιηση του ζωου δλδ στα crash test χρησιμοποιουν ανθρωπους;