Απο που βγαινει ο συλλογισμος αυτος?Τα σκυλια ειναι αγελαια ζωα και θελουν αρχηγο.Αρχηγος του ζωου σου μπορεις να γινεις και με αλλες μεθοδους οχι με το ρευμα.Το ρευμα,το ξυλο,οι κλωτσιες ειναι η ευκολη και γρηγορη λυση η οποια μακροχρονια αναρρωτιεμαι αν θα αποδιδει τοσο οσο μια αργη και θετικη εκπαιδευση.
Πουθενα δεν ειπα να τα αφησουμε να μας "καβαλησουν" και πρεπει να εκπαιδευονται.Ειμαι αντιθετη στη χρηση Ηλ.Κολαρου,απλα.Οπως ειπα ο λογος που παιρνουμε ενα κατοικιδιο ειναι να του προσφερουμε αγαπη και πολλες φορες να το σωσουμε(καταφυγεια,συλλογοι,σδεσποτα κτλ).Αν αυτο ειναι εγωιστικο πες μου εσυ για ποιο λογο παιρνουμε κατοικιδια??Και απαντησε μου αν αυτο ειναι εγωιστικο η χρηση ηλ.κολαρου δεν θα πρεπει να θεωρηθει το αποκορυφωμα του ανθρωπινου εγωισμου?
Αγαπητή μου,
Εσύ, όπως πολλοί εδώ μέσα, όπως και εγώ πριν, κατακρίνετε το ηλ. κολλάρο δίχως ποτέ να το έχετε δει ή να έχετε δει έναν επαγγελματία να το χρησιμοποιεί.
Αυτό είναι πολύ λάθος και πολύ ανώριμο πράγμα.
Μετέπιτα, δεν είναι το ίδιο να μεγαλώνεις ένα σκυλί και να βλέπεις πού και πού το σκυλί του φίλου σου ή να το κρατήσεις για μερικές μέρες. Πολύ διαφορετικό πράγμα και από άποψη υποχρεώσεων, και ευθυνών, και πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα να κάνεις κάτι λάθος.
Κρίνετε λοιπόν έναν επαγγελματία που χρησιμοποιεί ηλ. κολλάρο, κάνει τη δουλειά του αυτή χρόνια, έχει εκπαιδεύσει και έχει μεγαλώσει και δικά του σκυλιά, εσείς που σίγουρα δεν έχετε τόση εμπειρία με τα σκυλιά και σίγουρα δεν ξέρετε τη θεωρία στην οποία βασίζεται η εκπαίδευση των σκύλων. Μπράβο.
Και γιατί κανείς δεν μου απάντησε:
ΟΤΑΝ ΦΑΓΑΤΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΒΙΑ; ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;
Την εχω κανει την ερωτηση καμποσες φορες και κανεις δεν αξιωθηκε να μου απαντησει!