Aκριβως αυτό λέμε.... ΜΟΝΟ υπο την επίβλεψη εκπαιδευτή που ξέρει τι κάνει.....Τι λέμε ρε παιδιά??? Κολάρο ρεύματος απο εκπαιδευτή σκύλων??????????????????????????????????????
Aκριβως αυτό λέμε.... ΜΟΝΟ υπο την επίβλεψη εκπαιδευτή που ξέρει τι κάνει.....Τι λέμε ρε παιδιά??? Κολάρο ρεύματος απο εκπαιδευτή σκύλων??????????????????????????????????????
μα αυτό ακριβώς έκανε...Θα ήθελα να έβαζες το κολάρο στον λαιμό σου με το ελάχιστο ρεύμα και να κάνεισ μια δοκιμή....
Καλα αυτο μου φαινεται λιγο ακυρο..Το ίδιο αντιλαμβανόμαστε εμεις τον πόνο το ίδιο τα σκυλια? μπορει ο σκύλος στη χαλαρη "κλίμακα" να νοιώθει ενα απλο "τσίμπημα" στο λαιμο και εσυ να λιποθυμήσεις απο τον πόνο ή και το ανάποδο...Αν έπρεπε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσω κολάρο, οπωσδήποτε θα το δοκίμαζα πρώτα πάνω μου. Και η χρήση του δεν σημαίνει ντε και καλά, σε σημείο "σκυλί ψητό στο φούρνο με πατάτες"... Εχεις κάνει ποτέ φυσικοθεραπείες με την χρήση ηλεκτροδίων; Κολάρο δεν έχω δοκιμάσει, αλλά πόσο μεγάλη διαφορά να έχει; Εν ολίγοις, για όλα υπάρχει ο σωστός τρόπος.
Αυτο αληθευει, επισης, υπαρχει και διαφορα αναμεσα στα σκυλια, μερικα και σε πιο δυνατες κλιμακες νιωθουν "τσιμπιμα" και δεν αντιδρουν, αλλα παλι ειναι πιο ευαισθητα και πανικοβαλονται σε μικρες κλιμακες.Καλα αυτο μου φαινεται λιγο ακυρο..Το ίδιο αντιλαμβανόμαστε εμεις τον πόνο το ίδιο τα σκυλια? μπορει ο σκύλος στη χαλαρη "κλίμακα" να νοιώθει ενα απλο "τσίμπημα" στο λαιμο και εσυ να λιποθυμήσεις απο τον πόνο ή και το ανάποδο...Δεν ξέρω μπορει να λέω και βλακείες αλλα μου φαινεται λίγο ακυρο αυτο το test.
Ένα ένα παιδιά…
Ποιος εκπαιδευτής είναι ειδικός στην χρήση Η.Κ. ? Τι σχολεία έχει περάσει, πού, από ποιόν και πότε?
Η χρήση Η.Κ. είναι μέθοδος η οποία είναι 100000% μη σωστή εκπαιδευτική μέθοδος!! Ανάβει ή δεν ανάβει, δεν έχει σημασία αν ανάβει λίγο ή πολύ…
Στα ψυχιατρεία κάνουν ηλεκτροσόκ..Ωραία μέθοδος, σωστά??? Και έχουν αποτελέσματα, σωστά??? Όλοι λοιπόν να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα...!!!!
Τι συγκρίνουμε ζώα-ανθρώπους με ζώα-σκυλιά?
Είναι 100% μέθοδος ωμής & στυγνής βίας και δεν υπάρχουν περιθώρια για επεξηγήσεις…
Είναι μέθοδος που χρησιμοποιούνταν εμπειρικά από κάποιους «ειδήμονες» του είδους με την εμπειρική γνώση και 100% με το αποτέλεσμα….
Έλεος… Απορώ πως υπάρχουν υποστηρικτές για τέτοιου είδους «εκπαιδευτικές» μεθόδους!
Καλό θα είναι πριν από όποια τέτοιου είδους δραστηριότητα να υπάρχει και το αντίστοιχο διάβασμα βιβλίων απο όλους τους ιδιοκτήτες και "ειδικούς" εκπαιδευτές, η έρευνα της ψυχολόγιας έχει προχωρήσει αρκετά!!!!!… Και πάλι έλεος!!!!!
Συγνώμη αλλά όπως έχετε καταλάβει είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιου είδους "¨εκπαιδευτικές" δραστηριότητες και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των "ειδικών"...!!!![]()
Το καταλάβαμε. Προσωπικά διαφωνώ. Νομίζω ότι το βλέπεις τελείως ακραία. Κανένας μας δεν έχει πρόθεση να υποβάλλει το σκυλί του σε βασανιστήρια.Συγνώμη αλλά όπως έχετε καταλάβει είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιου είδους "¨εκπαιδευτικές" δραστηριότητες και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των "ειδικών"...!!!![]()
Τα ηλ. κολλαρα δεν υπαρχουν στο poll...Βλέπω στο poll τις απαντήσεις μέχρι στιγμής, πνίχτες, ηλεκτρικά κολλάρα, ξύλο, φωνές, δέσιμο για ώρες, ήπιες μορφές όλων των παραπάνω..
Οπως και να εχει, η μικρη σου ειναι αυτο ακριβως... "μικρη". Οι ανθρωποι αποδεχονται καλυτερα τις μικροτερες φυλες και τα μικροτερα σκυλια, ενω τα μεγαλοσωμα εχουν μια ταση να τα φοβουνται.Ναι ίσως να είμαι <ρομαντική> στη σχέση μου με τη μικρή..
Αυτο ειπε η κοπελα παραπανω οτι αλλο το κοπαδι,θα φερθει διαφορετικα.Ο ενας σκυλος δεν θα νιαστει αν θα πονεσει τον αλλο ή θα του κοψει κομματι.Εμεις ομως ειμαστε ανθρωποι και οταν παιρνουμε κατοικιδιο το παιρνουμε για να το αγαπαμε και να μας ανταποδωσει την αγαπη..Επισης, αν παρατηρησει καποιος συμπεριφορες σε ενα κοπαδι αδεσποτων σκυλων, θα δει πως εκει μεσα δεν ειναι ολα τοσο "ρομαντικα". Θυμαμαι πολυ καλα πως ενας αρχηγος της αγελης επιτεθηκε και δαγκωσε εναν αλλο σκυλο ο οποιος πηγε να γαβγισει πρωτος.
Πολυ ρομαντικο και ανθρωποκεντρικο, μην πω και εγωιστικο.Αυτο ειπε η κοπελα παραπανω οτι αλλο το κοπαδι,θα φερθει διαφορετικα.Ο ενας σκυλος δεν θα νιαστει αν θα πονεσει τον αλλο ή θα του κοψει κομματι.Εμεις ομως ειμαστε ανθρωποι και οταν παιρνουμε κατοικιδιο το παιρνουμε για να το αγαπαμε και να μας ανταποδωσει την αγαπη..
Και οφειλουμε να του επιβαλομαστε με αλλους τροπους οχι με βια...
Γιατι εγωιστικο?Πολυ ρομαντικο και ανθρωποκεντρικο, μην πω και εγωιστικο.
Γιατι εγωιστικο?
Εξ ου και οι περιπτώσεις ακραίων παραδειγμάτων άκρως παραχαϊδεμένων σκυλιών οι οποίοι έχουν πάρει τον αέρα των ιδιοκτητών τους γιατί αυτοί απλά "τα αγαπούν και τα αφήνουν να κάνουν ο,τι θέλουν" νομίζοντας λανθασμένα πως το σκυλί είναι άνθρωπος και όχι ζώο το οποίο πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα τι μπορεί και δεν μπορεί. Μετά βέβαια σε μία laissez-faire "διακυβέρνηση" δημιουργείται ένα χάος όπου ούτε ο άνθρωπος ούτε ο σκύλος μπορούν να είναι ευτυχισμένοι και στο τέλος αυτά τα κακόμοιρα τετράποδα καταλήγουν στο δρόμο ή σε καταφύγεια (αυτό μάλιστα, είναι βία).Εμεις ομως ειμαστε ανθρωποι και οταν παιρνουμε κατοικιδιο το παιρνουμε για να το αγαπαμε και να μας ανταποδωσει την αγαπη..
Εγώ πάλι πιστεύω πως συζητάμε και ο καθένας έχει την άποψή του (και το δικαίωμα στην άποψή του), και ο σκοπός μας δεν είναι ούτε να βγει άκρη, ούτε να αλλάξουμε το μυαλό του άλλου, απλά λέμε τι νομίζουμε και γιατί, απ' την άλλη εγώ δεν βλέπω σοβαρό επιχείρημα εκ μέρους σου ή να δείχνεις πως έχεις κάποια γνώση επί του θέματος.παιδιά δεν βγαίνει άκρη......
πιστευω πως δεν θέλετε να καταλάβετε....
Ηλεκτρικό κολάρο = βία ...δεν υπάρχει κάτι άλλο...
:-|Για το Αουσβιτς έχετε ακούσει τίποτα???????????
Κάντε όσοι θέλετε χρήση το ηλεκτρικό κολάρο στον καλύτερο σας φίλο αφου είσαστε τόσο πολύ ενημερωμένοι για emotional etc... και πάνω απο όλα έχεται και το πράσινο φως απο "επαγγελματίες"..
και αφηστε κάποιους αλλους ανημέρωτους να μην κάνουν χρήση ηλεκτρικου κολαρου...
Είναι πολύ της μόδας, το ομολογώ.Αν δεν είναι ακραίο θα ήθελα παρακαλώ να ανεφέρετε σύγχρονα βιβλία απο εκπαιδευτες και ψυχολόγους που επιτρέπεται και παροτρύνεται η χρήση βίας...