Βίαιες συμπεριφορές απέναντι στον σκύλο μας…

Πόσοι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει βία* στον σκύλο μας...

• Δυνατό τράβηγμα με τον ιμάντα-οδηγό (πνίχτη-περιλαιμιο)

Votes: 20 24,4%
  • Ξύλο (κλωτσιές, σφαλιάρες, μπουνιές, κλπ)

Votes: 6 7,3%
  • Πέταμα ξένων αντικειμένων ή νερού

Votes: 0 0,0%
  • Δυνατές φωνές

Votes: 20 24,4%
  • Πολύωρο δέσιμο (για αντίποινα, για να μάθει)

Votes: 1 1,2%
  • Χωρίς νερό & τροφή (για αντίποινα, για να μάθει)

• Φίμωτρο (για αντίποινα, για να μάθει)

• Μερικά απο αυτά σχεδον καθημερινά

• Τίποτα από τα παραπάνω, έχω χρησιμοποιήσει άλλες μορφές βίας

Votes: 1 1,2%
  • Ποτέ δεν εχω βίαιες συμπεριφορες απέναντι στον σκύλο μου

Votes: 11 13,4%
  • Σε ήπιες μορφές κάποια απο τα παραπάνω

Votes: 23 28,0%

• Total voters
    82

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Είναι ο δεύτερός μου σκύλος. Ο πρώτος ήταν επείσης ημίαιμο μεσαίου μεγέθους και μεγάλωσε και έζησε με την ίδια νοοτροπία με όλη την οικογένεια μας (καθώς έμενα ακόμα με τους γονείς μου).
Δε νομίζω ότι έκρινα κανέναν, το μόνο που έκανα ήταν να εκφράσω τη δική μου γνώμη επάνω στους λόγους τους οποίους απέκτησα σκύλο και τι ζητάω από αυτήν.
Νομίζω όμως ότι έχεις δίκαιο.. όλα αυτά είναι άνευ ουσίας για κάποιους οι οποίοι αποκτούν σκύλους με άλλα κριτήρια!

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Εγω δεν θα σχολιάσω τίποτα από αυτά που λέτε...γιατι θεωρώ ότι είναι άνευ ουσίας.
Βγάζετε συμπεράσματα...και σχολιάζετε χωρίς να έχετε ιδέα για το τι σας γίνεται..
Kounelaki...θα σου πρότεινα να αποκτήσεις πρώτα ένα σκύλο...και μετά να σχολιάζεις τόσο απόλυτα....
Αν εγώ και όποιος δεν είναι κτηνιάτρος , ξεκινάγαμε και κάναμε απόλυτα σχόλια και παρατηρήσεις σε έναν γιατρό..το λιγότερο που θα μάς έλεγαν...θα ήταν γραφικούς.
Emily...αν απόκτησες τώρα τον πρώτο σου σκύλο..και είναι και μία εύκολη φυλή ....ακόμα έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου...
Το οτι δεν εχω σκυλο δεν σημαινει οτι δεν εχω εμπειρια απο σκυλους φιλων,συγγενων κτλ. ή απο σκυλους που εχω φιλοξενησει.Το ηλ.κολλαρο το εμαθα πρωτη φορα απο εδω,κανεναν γνωστο μου δεν εχω δει να χρησιμοποιει και ειχαν μια χαρα σκυλια που υπακουγαν και μεχρι εκει.Δεν καναν και ακροβατικα κιολας ουτε φερναν την εφημεριδα απο το περιπτερο!Δε λεω να μην εκπαιδευονται τα σκυλια.Η εκπαιδευση ειναι πολυ οφελημη για σωστη συγκατοικηση ανθρωπου-ζωου.
Εχω δικαιωμα ομως να λεω οτι οταν αποκτησω σκυλο σε καμια περιπτωση δεν θα κανω χρηση ηλ.κολλαρου ουτε φυσικα και κλωτσιες!Με τη λογικη οτι δεν θα παρω το μαντροσκυλο του μπαρμπα-Μητσου που φυλαει προβατα,ουτε κανενα λυκο-δολοφονο απο τα βουνα.Ενα τυπικο σκυλακι που θα του δινω αγαπη και στοργη.Με ενδιαφερει να μπορω να το βγαζω βολτα,να βολευτουμε στο που και ποτε θα κανει τα τσισα του και να τα παει καλα με γατες.Χρειαζομαι ηλεκτρικο κολλαρο για να πετυχω αυτα?:eek:

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Εσύ θα μου πεις εφόσον διάβασες το ποστ μου και το βρήκες άσχετο.
Εγώ πήρα ένα σκυλάκι για συντροφιά, για να γίνει μέλος της οικογένειάς μου και αύριο να μεγαλώσει με τα παιδιά μου. Τα όρια που της βάζω έχουν να κάνουν με αυτά τα κριτήρια και δεν έχω λόγο να το πάω <παραπέρα>.
Δεν ήρθα με κριτική διάθεση, επαναλαμβάνω! Εάν εσύ θέλεις κάτι παραπάνω από το σκύλο σου, κάτι διαφορετικό, όπως την απόλυτη υπακοή, διακρίσεις κτλ είναι δικαίωμά σου.. όπως και το να χρησιμοποιήσεις διάφορα <εργαλεία> είναι δικαίωμα σου. Γιατί όμως θα πρέπει να με βρουν σύμφωνη;
Εάν όμως ένας μέσος ιδιοκτήτης χωρίς τέτοιες βλέψεις σαν και εμένα πει την απόψή του και χαρακτηρίζεται άσχετος, δε μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Ίσως καλύτερα να αποχωρήσω.

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Εξ ου και οι περιπτώσεις ακραίων παραδειγμάτων άκρως παραχαϊδεμένων σκυλιών οι οποίοι έχουν πάρει τον αέρα των ιδιοκτητών τους γιατί αυτοί απλά "τα αγαπούν και τα αφήνουν να κάνουν ο,τι θέλουν" νομίζοντας λανθασμένα πως το σκυλί είναι άνθρωπος και όχι ζώο το οποίο πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα τι μπορεί και δεν μπορεί. Μετά βέβαια σε μία laissez-faire "διακυβέρνηση" δημιουργείται ένα χάος όπου ούτε ο άνθρωπος ούτε ο σκύλος μπορούν να είναι ευτυχισμένοι και στο τέλος αυτά τα κακόμοιρα τετράποδα καταλήγουν στο δρόμο ή σε καταφύγεια (αυτό μάλιστα, είναι βία).
Απο που βγαινει ο συλλογισμος αυτος?Τα σκυλια ειναι αγελαια ζωα και θελουν αρχηγο.Αρχηγος του ζωου σου μπορεις να γινεις και με αλλες μεθοδους οχι με το ρευμα.Το ρευμα,το ξυλο,οι κλωτσιες ειναι η ευκολη και γρηγορη λυση η οποια μακροχρονια αναρρωτιεμαι αν θα αποδιδει τοσο οσο μια αργη και θετικη εκπαιδευση.
Πουθενα δεν ειπα να τα αφησουμε να μας "καβαλησουν" και πρεπει να εκπαιδευονται.Ειμαι αντιθετη στη χρηση Ηλ.Κολαρου,απλα.Οπως ειπα ο λογος που παιρνουμε ενα κατοικιδιο ειναι να του προσφερουμε αγαπη και πολλες φορες να το σωσουμε(καταφυγεια,συλλογοι,σδεσποτα κτλ).Αν αυτο ειναι εγωιστικο πες μου εσυ για ποιο λογο παιρνουμε κατοικιδια??Και απαντησε μου αν αυτο ειναι εγωιστικο η χρηση ηλ.κολαρου δεν θα πρεπει να θεωρηθει το αποκορυφωμα του ανθρωπινου εγωισμου?

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ενα τυπικο σκυλακι που θα του δινω αγαπη και στοργη.Με ενδιαφερει να μπορω να το βγαζω βολτα,να βολευτουμε στο που και ποτε θα κανει τα τσισα του και να τα παει καλα με γατες.Χρειαζομαι ηλεκτρικο κολλαρο για να πετυχω αυτα?:eek:
Γιατι, ποιός σου είπε ότι εμείς τους τα μάθαμε με ηλεκτρικό κολλάρο όλα αυτά?
Για να καταλαβάινουμε και τι λέμε καμιά φορά...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Απο που βγαινει ο συλλογισμος αυτος?Τα σκυλια ειναι αγελαια ζωα και θελουν αρχηγο.Αρχηγος του ζωου σου μπορεις να γινεις και με αλλες μεθοδους οχι με το ρευμα.Το ρευμα,το ξυλο,οι κλωτσιες ειναι η ευκολη και γρηγορη λυση η οποια μακροχρονια αναρρωτιεμαι αν θα αποδιδει τοσο οσο μια αργη και θετικη εκπαιδευση.
Πουθενα δεν ειπα να τα αφησουμε να μας "καβαλησουν" και πρεπει να εκπαιδευονται.Ειμαι αντιθετη στη χρηση Ηλ.Κολαρου,απλα.Οπως ειπα ο λογος που παιρνουμε ενα κατοικιδιο ειναι να του προσφερουμε αγαπη και πολλες φορες να το σωσουμε(καταφυγεια,συλλογοι,σδεσποτα κτλ).Αν αυτο ειναι εγωιστικο πες μου εσυ για ποιο λογο παιρνουμε κατοικιδια??Και απαντησε μου αν αυτο ειναι εγωιστικο η χρηση ηλ.κολαρου δεν θα πρεπει να θεωρηθει το αποκορυφωμα του ανθρωπινου εγωισμου?
Αγαπητή μου,
Εσύ, όπως πολλοί εδώ μέσα, όπως και εγώ πριν, κατακρίνετε το ηλ. κολλάρο δίχως ποτέ να το έχετε δει ή να έχετε δει έναν επαγγελματία να το χρησιμοποιεί.
Αυτό είναι πολύ λάθος και πολύ ανώριμο πράγμα.
Μετέπιτα, δεν είναι το ίδιο να μεγαλώνεις ένα σκυλί και να βλέπεις πού και πού το σκυλί του φίλου σου ή να το κρατήσεις για μερικές μέρες. Πολύ διαφορετικό πράγμα και από άποψη υποχρεώσεων, και ευθυνών, και πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα να κάνεις κάτι λάθος.

Κρίνετε λοιπόν έναν επαγγελματία που χρησιμοποιεί ηλ. κολλάρο, κάνει τη δουλειά του αυτή χρόνια, έχει εκπαιδεύσει και έχει μεγαλώσει και δικά του σκυλιά, εσείς που σίγουρα δεν έχετε τόση εμπειρία με τα σκυλιά και σίγουρα δεν ξέρετε τη θεωρία στην οποία βασίζεται η εκπαίδευση των σκύλων. Μπράβο.

Και γιατί κανείς δεν μου απάντησε:
ΟΤΑΝ ΦΑΓΑΤΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΒΙΑ; ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;

Την εχω κανει την ερωτηση καμποσες φορες και κανεις δεν αξιωθηκε να μου απαντησει!

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Και γιατί κανείς δεν μου απάντησε:
ΟΤΑΝ ΦΑΓΑΤΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΒΙΑ; ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;
Μπορείς να μου πεις εσύ, πόσο ξύλο μπορεί να έχει φάει κάποιος ώστε να θεωρεί ότι το να δέρνουν οι γονείς τα παιδιά είναι κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό;:eek:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μπορείς να μου πεις εσύ, πόσο ξύλο μπορεί να έχει φάει κάποιος ώστε να θεωρεί ότι το να δέρνουν οι γονείς τα παιδιά είναι κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό;:eek:
Μπορείς να μου πεις γιατί το να τιμωρήσεις το παιδί σου είναι φυσιολογικό και να τιμωρήσεις το σκύλο σου δεν είναι;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γιατι, είπε κάποιος εδω μέσα, ότι σαπίζει τα σκυλιά του στο ξύλο? Για να καταλάβω...άλλα διαβάζουμε εμείς..και άλλα εσείς?
Και όποια από τις δύο δεν έχει φάει ούτε μία ξυλιά από τους γονείς της...μάλλον ψέματα θα λέει..
Και θα συμφωνήσω με τη Berna...

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Ποιος είπε να μη τιμωρούμε τα σκυλιά; Τιμωρία είναι όμως και το κλείσιμο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μέρες, τιμωρία είναι να τους πάρεις το αγαπημένο παιχνίδι...

Το να χτυπάνε οι γονείς τα παιδιά, για μένα, είναι απαράδεκτο! Το να το κάνουν σε μεγάλο βαθμό είναι και παράνομο.
Βλέπω ανθρώπους που λένε, ε με έδειραν για να στρώσω, είμουν κ@λ@παιδο και το άξιζα, μου δείξαν την αγάπη τους έτσι κτλ..
Ε φυσικά αυτοί οι άνθρωποι και θα χτυπήσουν τα παιδιά τους και θα κλωτσήσουν τα σκυλιά τους και θα δώσουν και μια μπουνιά σε κάποιον αν δεν συμφωνει μαζί τους..
Για πιο λόγο όμως πρέπει αυτό να είναι το σωστό;

edit: Όχι μόνο δε με χτύπησαν αλλά είχα και το δικαίωμα να τους αμφισβητήσω. Με τον ίδιο τρόπο θα μεγαλώσουμε και μεις τα παιδιά μας. Η βία ποτέ δε φέρνει τη δικαίωση, ο διάλογος τη φέρνει..

Last edited:

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Εχω φαει ξυλο απο τους γονεις μου και το θεωρω Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο να σηκωνεις χερι σε ενα παιδι.Και τελικα η μεθοδος δεν αποδιδει σε βαθος χρονου ξερεις.Εκνευριζομαι αφορητα να ακουω να λενε:"Eφαγα ξυλο και εγινα καλυτερος ανθρωπος.."! Εγω προσωπικα αν δεν ειχα φαει ξυλο-που εχω φαει πολυ λιγοτερο απο αλλους ανθρωπους-θα ειχα πολυ λιγοτερες φοβιες,περισσοτερη αυτοπεποιθηση,αλλα κριτηρια στους αντρες (γιατι εκει αποδιδω οτι εχω ανεχτει στο παρελθον απο αντρα να σηκωσει χερι πανω μου και οχι μονο μια φορα)!Το ξυλο σε ακυρωνει σαν προσωπικοτητα,χανεις την αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση σου.Ποσο μαλλον απο καποια ατομα που θαυμαζεις και εκτιμας τοσο πολυ,τους γονεις σου!Τις περισσοτερες φορες δεν καταλαβαινεις καν τι τοσο τραγικο εχεις κανει ωστε να αξιζεις αυτο.Και τελικα δεν εκανα καποια πραγματα γιατι φοβομουν το ξυλο,οταν ομως δεν ηταν εκει να βλεπουν ή οταν μεγαλωσα εκανα και πολυ χειροτερα μαλιστα.
Σπουδαζω νηπιαγωγος και αυτα τα ξερω πολυ καλυτερα απο πολλους και καλο θα ειναι(προς τους γονεις παει αυτο) οπως θα πληρωσετε εκπαιδευτη για το σκυλι σας,να συμβουλευτειται ψυχολογο για το παιδι σας και οχι να χρησιμοποιειται βια καθε μορφης.
Και για να μπω ontopic ενα σκυλι εχει μυαλο πολυ μικρου παιδιου,οποτε πιθανον να μην καταλαβαινει τι κακο εκανε.Πρεπει να βρουμε τον τροπο να μας καταλαβει εκει ειναι το θεμα και να μην εχουμε τρελες απαιτησεις απο ενα κατοικιδιο!

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Ποιος είπε να μη τιμωρούμε τα σκυλιά; Τιμωρία είναι όμως και το κλείσιμο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μέρες, τιμωρία είναι να τους πάρεις το αγαπημένο παιχνίδι...

Το να χτυπάνε οι γονείς τα παιδιά, για μένα, είναι απαράδεκτο! Το να το κάνουν σε μεγάλο βαθμό είναι και παράνομο.
Βλέπω ανθρώπους που λένε, ε με έδειραν για να στρώσω, είμουν κ@λ@παιδο και το άξιζα, μου δείξαν την αγάπη τους έτσι κτλ..
Ε φυσικά αυτοί οι άνθρωποι και θα χτυπήσουν τα παιδιά τους και θα κλωτσήσουν τα σκυλιά τους και θα δώσουν και μια μπουνιά σε κάποιον αν δεν συμφωνει μαζί τους..
Για πιο λόγο όμως πρέπει αυτό να είναι το σωστό;
Πες τα!
Και εχεις πολυ δικιο σε αυτο που λες για την τιμωρια.Αλλο τιμωρια σε αφηνω εξω στο κρυο ή σε ηλεκτριζω κτλ και αλλο δεν σου δινω την αγαπημενη λιχουδια ή το παιχνιδι!

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Επισης το να χτυπας ενα παιδι και μετα να του λες οτι σε αγαπαω γιαυτο το κανω το τρελαινεις.Ειναι σαν να το κρατας στο μπαλκονι στο κενο και να του φωναζεις σ'αγαπαω.Τρελα κανονικη!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ποιος είπε να μη τιμωρούμε τα σκυλιά;
Αφού η κάθε τιμωρία εδώ είναι βία :confused:
Ποια τιμωρία τότε δεν είναι βία;

Σπουδαζω νηπιαγωγος και αυτα τα ξερω πολυ καλυτερα απο πολλους και καλο θα ειναι(προς τους γονεις παει αυτο) οπως θα πληρωσετε εκπαιδευτη για το σκυλι σας,να συμβουλευτειται ψυχολογο για το παιδι σας και οχι να χρησιμοποιειται βια καθε μορφης.
Επειδή σπουδάζω ψυχολόγος οφείλω να πω πως υπάρχουν έρευνες για ποιες προσωπικότητες είναι καλύτερη η επιβράβευση και για ποιες η τιμωρία. Οπως γνωρίζουμε υπάρχουν παιδιά που μπορείς να τα κάνεις μαύρα στο ξύλο και να μην τους καίγεται καρφί.

Για μένα βία δεν είναι όταν δώσεις στο παιδί σου μια-δυο στον κώλο επειδή από γινάτι δεν σε άκουγαν να μην βάζουν το δάχτυλο στην πρίζα.

Για μένα βία είναι όταν τιμωρήσεις το παιδί σου (ή το σκυλί σου) επειδή έχεις νεύρα και όχι επειδή το παιδί/σκυλί έκανε κάτι που θα μπορούσε να το βλάψει.

Πες τα!
Και εχεις πολυ δικιο σε αυτο που λες για την τιμωρια.Αλλο τιμωρια σε αφηνω εξω στο κρυο ή σε ηλεκτριζω κτλ και αλλο δεν σου δινω την αγαπημενη λιχουδια ή το παιχνιδι!
Κι αν το σκυλί δεν ένδιαφέρεται για την λιχουδιά σου και το παιχνίδι σου και πάει να πέσει κάτω από ένα αυτοκίνητο; Δεν σε ακούει παιδί μου, είδε σκύλο στην άλλη άκρη του δρόμου!

Last edited:

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Επειδή σπουδάζω ψυχολόγος οφείλω να πω πως υπάρχουν έρευνες για ποιες προσωπικότητες είναι καλύτερη η επιβράβευση και για ποιες η τιμωρία.

Το ξυλο ομως ειναι μην αποδεκτο απο ολους.
Αλλο ή τιμωρια του στυλ δεν θα φας σοκολατα αν δεν ζητησεις συγνωμη-αφου πρωτα του εχουμε εξηγησει γιατι αυτο που εκανε δεν ηταν σωστο.

Για μένα βία δεν είναι όταν δώσεις στο παιδί σου μια-δυο στον κώλο επειδή από γινάτι δεν σε άκουγαν να μην βάζουν το δάχτυλο στην πρίζα.

Τους εχεις ομως πρωτα εξηγησει γιατι δεν πρεπει να το κανουν αυτο?Τι θα παθουν αν το κανουν?Εγω προσωπικα θα τοποθετουσα προστατευτικα στις πριζες πρωτου αποφασισω να τους δωσω μια-δυο στον κωλο,γιατι ακομα και με την φαπα οταν λειπω απο το σπιτι το χερι στην πριζα λογικα θα το βαζαν.

Για μένα βία είναι όταν τιμωρήσεις το παιδί σου (ή το σκυλί σου) επειδή έχεις νεύρα και όχι επειδή το παιδί/σκυλί έκανε κάτι που θα μπορούσε να το βλάψει.

Και παλι,εξαρταται απο τη μορφη της τιμωριας

Κι αν το σκυλί δεν ένδιαφέρεται για την λιχουδιά σου και το παιχνίδι σου και πάει να πέσει κάτω από ένα αυτοκίνητο; Δεν σε ακούει παιδί μου, είδε σκύλο στην άλλη άκρη του δρόμου!
Θα δοκιμαζα πρωτα τα παντα πρωτου καταφυγω σε ηλ.κολλαρο.Σκεφτηκες οτι μπορει με το ηλ κολαρο ο σκυλος να συνδεσει τον ηλεκτρισμο με τον αλλο σκυλο και να αναπτυξει φοβια στους σκυλους?Λεω εγω τωρα....Δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει κι αυτο?Ή μηπως αυτο επιδιωκουμε για να μην πλησιαζει αλλα σκυλια?
Ειχατε πει οτι ο σκυλος πρεπει να εχει αυτοπεποιθηση και να μην ενισχυουμε τις φοβιες...Και μετα χρησιμοποιειτε ηλ.κολαρα,αυτο δεν ειναι καπως αντιφατικο?Μετα απο τον ηλεκτρισμο ο σκυλος θα εχει αυτοπεποιθηση δλδ?

Last edited:

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Εσύ δεν είσαι ο αρχηγός του; Ο προστάτης του; Γιατί λοιπόν να τον θέσεις σε κίνδυνο, αφήνοντας τον ελεύθερο στον δρόμο;
Αν από την άλλη θέλεις να μου πεις, ότι είναι δεμένο αλλά είναι 100 κιλά και σε τραβάει και του έχεις πνίχτη, το είπα και πριν είναι δικαίωμά σου. Αλλά σκέψου ότι ΙΣΩΣ, πριν βάλεις τον πνίχτη, ΙΣΩΣ να μπορούσε να μάθει και χωρίς με κάποιον άλλον εκπαιδευτή. Δε μπορείς να μου πεις με βεβαιότητα ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, εφόσον δεν το δοκίμασες στο σκύλο σου, σωστά;;)
Εγώ ως άσχετη, θα δοκίμαζα τα πάντα σε παρόμοια περίπτωση (με επαγγελματίες φυσικά) ΠΡΙΝ τον πνίχτη!
Θυμήθηκα το Λαζόπουλο τώρα : Παράααλογοοο, - δεν απαντάει, άρα λογικό!

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Παράθεση:
Ποιος είπε να μη τιμωρούμε τα σκυλιά;
Αφού η κάθε τιμωρία εδώ είναι βία :confused:
Ποια τιμωρία τότε δεν είναι βία;
Τελικά διαβάζεται ότι γράφω ή απλά απαντάτε;
Τιμωρία (το ξαναγράφω μήπως και) είναι να το βάλεις σε σκοτεινό δωμάτιο για μέρες, τιμωρία είναι και να του πάρεις το παιχνίδι..
Και για περαιτέρω διευκρίνηση : Σαφώς υπάρχουν και πάαααααρα πολλά άλλα είδη τιμωρίας ενδιάμεσα αλλά και πριν και μετά τα άκρα:rolleyes:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Kounelaki,
Εξήγησε όμως στο σκύλο πως είναι επικήνδυνο αυτό.
Επίσης, θεωρώ το emotional punishment χειρότερο από το physical punishment και το πρώτο είναι που σε κάνει να νιώθεις άσχημα, δεν είναι θέμα πόνου.

emily,
Πάω στοίχημα πως δεν εμπιστεύεσαι το σκύλο σου αρκετά για να τον αφήσεις ελεύθερο χωρίς λουρί.
Φυσικό είναι, αφού δεν τον εκπαίδευσες.

Αρα αυτό
Εσύ δεν είσαι ο αρχηγός του; Ο προστάτης του;
δεν ισχύει ούτε στη δική σου περίπτωση γιατί δεν σε ακούει.

Τιμωρία (το ξαναγράφω μήπως και) είναι να το βάλεις σε σκοτεινό δωμάτιο για μέρες
ΜΠΡΑΒΟ!!!! :shock:

kounelaki

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2009
111
0
35
Rethymnon
Εσύ δεν είσαι ο αρχηγός του; Ο προστάτης του; Γιατί λοιπόν να τον θέσεις σε κίνδυνο, αφήνοντας τον ελεύθερο στον δρόμο;
Θελει να τον αφηνει ελευθερο-χωρις ομως αυτος να πλησιαζει σε αλλα σκυλια για παιχνιδι και δεν την ακουει οταν τον φωναζει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia