Βοήθεια για επιλογή

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Χρόνια Πολλά !

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ που σκέφτεσαι το θέμα (έχεις αρχίσει τουλάχιστον) και ζητάς και συμβουλές. Οι ράτσες που σου αρέσουν είναι υπέροχες (στα σωστά χέρια) και σωστός εφιάλτης σε κακά χέρια.
Εάν είσαι γενικώς κυριαρχικό άτομο, θαρραλέο και με πολύ κοινή λογική θα τα πας μια χαρά. Είναι και ήρεμοι σκύλοι (το Πρέσα και το Ρόττι) όταν ζουν καλή ζωή (άσκηση, εκπαίδευση, αγάπη, υγεία).

Θα σε συμβούλευα διαλέγονατς ράτσα να κοιτάς περισσότερο τα ελλατώματα της φυλής, παρά τα προτερίματα. ΔΕΝ υπάρχει τέλεια ράτσα.
Το ρόττι για παράδειγμα έχει έντονη θέληση για δουλειά για όταν βαριέται μπορεί να γίνει καταστροφικός. Θέλει σταθερό και αποφασιστικό αφεντικό για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Επίσης μαδάει πάρα πολύ, ξεσταίνεται πολύ εύκολα και έχει πολλές κληρονομικές ασθένειες.
Λόγο του ότι είναι πολύ συνηθισμένη ράτσα έχει πέσει η ποιότητά της. Δηλαδή είναι πολύ πιο εύκολο να σου τύχει χάλια Ρόττι (με δυσπλασία, πρόβλημα καρδιάς, ματιών ή χαρακτήρα) παρά σκύλο της προκοπής.
Όσο καλύτερο είναι το εκτροφείο που θα επιλέξεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας.

Τα Πρέσα, Κάνε κλπ. είναι πολύ σταθεροί και προβλέψημοι σκύλοι (συνήθως!) όμως είναι διάσημοι για το πείσμα τους (γι 'αυτό δεν τα χρησημοποιούν οι εκπαιδευτές ή η αστυνομία. Εάν δεν έχεις τρελό πείσμα κι εσύ (ακόμη περισσότερο δηλαδή) δεν θα τα πάτε καλά. Ως μολοσσοειδή, κι αυτές οι φυλές έχουν δυσπλασία, παρόμια προβλήματα με το Ρόττι (πιο συχνά στη καρδιά όμως) συχνά είναι σαλιάρηδες (δεν αντέχουν τη ζέστη, εκτός από τα ανοιχτόχρωμα δείγματα λίγο) και μαδάνε αρκετά (όχι όσο το Ρόττι όμως). Αργούν πολύ να ωριμάσουν και αυτό σου δίνει αρκετό καιρό να κάνεις καλό ή και κακό στο σκύλο (σε όλα τα θέματα).

Γενικώς με τόσο μεγάλους σκύλους (που είναι κυριαρχικοί) θα πρέπει να είσαι με το ένα μάτι πάνω στο σκύλο σου (όποτε είσαστε έξω) μέχρι να πάει τουλάχιστον 3 ετών. Να ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ πότε θα κάνει βλακεία και να έχεις την διόρθωση έτοιμη.

Εγώ θα πρότεινα πιο "εύκολο" σκύλο για αρχάριο, αλλά όπως είπε και κάποιος άλλος, όλη από κάπου αρχίσαμε (και εγώ με ακόμη πιο δύσκολη φυλή).

Το Μπόξερ είναι ιδανικό για την περιπτωσή σου (συγχωρεί λάθη προτάρηδων) αλλά το Ντόμπερμαν είναι ακόμη πιο δύσκολος σκύλος από αυτούς που θες εσύ. Είναι πολύ πιο έξυπνος (κακό αυτό για προτάρη) αλλά και πολύ πιο ευαίσθητος (θέλει τρόπο) και "χαλάει" πιο εύκολα. Επίσης πολύ δημοφιλής ράτσα (είναι πραγματική πρόκληση να βρεις καλό) και χρειάζεται αρκετά περισσότερο άσκηση από τους άλλους.
Το Μπορντό είναι πολύ φλεγματικός σκύλος και περισσότερο δύστροπος.

Εγώ σου προτείνω Κάνε Κόρσο. Το βρήσκω ομορφότερο και πιο σταθερό σαν χαρακτήρα κι ας με μαλώσουν οι άλλοι. Τη γνώμη μου λέω (εσύ δεν τη ζήτησες;).

Όσον αφορά τους εκπαιδευτές, να πας να τους δείς σε μάθημα (κάποιου κυριαρχικού σκύλου) ΠΡΙΝ πάρεις το κουτάβι.
Τέλος, μην πάρεις κανέναν σκύλο χωρίς να έχεις γνωρίσει τους γονείς του πρώτα. Ποτέ.

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
dr. zhivago σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες που μου ειπες ... ησουνα πολυ κατατοπιστικος ... επισης σ'εαυχαριστω που μου ειπες για τα ελλατωματα της καθε φυλης ... εψαξα να βρω γυρω απο αυτο αλλα τπτ ... ολα τα σαιτ μιλανε μονο για τα προτερηματα κ αντε να σου πουνε πως θελει εμπειρο ιδιοκτητη,τπτ παραπανω!!!

πριν μπω στο φορουμ πιστευα πως δεν ειναι τοσο δυσκολο να διαλεξεις σκυλο .... αλλα τελικα ειναι πολυ δυσκολο ... ειναι πολλα αυτα που πρεπει να προσεξεις :eek:

σας ευχαριστω ολους που με βοηθατε !!!! :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μάνο,

Χαρά μου είναι να βοηθάω άτομα που αγαπούν τα ζώα, και έτσι βοηθάω και τους σκύλους τους (έμεσα) να μην βρεθούν ποτέ στο δρόμο ή να κακοπεράσουν με χίλιους άλλους τρόπους.

Όσο για τη δυσκολία που ανέφερες, απολαυσέ το! Έχεις να μάθεις πολλά και το χόμπυ που διάλεξες είναι πολύ ενδιαφέρον σε όλα του τα στάδια!
Η περίοδος αυτή (της επιλογής) προσφέρει πολύ υλικό για όνειρα και χαρούμενες σκέψεις... Θα τη θυμάσαι μια ζωή!

Πραγματικά χάνουν όσο βιάζονται να επιλέξουν σκύλο (όχι μόνο γιατί κάνουν συχνά λάθος επιλογή).

Εγώ το παρομοιάζω με το να διαλέγεις ποιά θα παντρεφτείς ή αδερφό ή αδερφή. Θα ζείς με αυτό το πλάσμα για πολλά, πολλά χρόνια -να μην το σκεφτείς όσο καλά μπορείς;

Εκατομμύριοι άνθρωποι δούλεψαν χιλιάδες χρόνια για να βοηθήσουν στο να επιλέξεις με σύνεση. Να μην το εκμεταλευτείς; Κρίμα δε θα 'ταν;

Όταν είσαι προετοιμασμένος καλά, η ανατροφή ενός σκύλου προφρέρει αμέτρητες χαρές (σχεδόν καθημερινά!) και ένας καλός σκύλος είναι γεμάτος όμορφες εκπλήξεις. Οι σκύλοι που σου αρέσουν εσένα έχουν και μεγαλύτερη δόση 'ηρωισμού' και 'τιμής' από τους περισσότερους (για να μην πούμε για το θάρρος και την αφοσίωσή τους). Να μην παραξενευτείς αν σε λίγα χρόνια σε έχει αλλάξει αρκετά ο σκύλος σου μπρος το καλύτερο. Μου φαίνεται πως όσο τα μεγαλώνουμε μας "μεγαλώνουν" και εμάς, ως ανθρώπους...

Καλή Επιτυχία!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
(δεν διαβασα ολα τα ποστς :roll: )
γτ δεν παιρνεις ενα πιο μαζοβολο σκυλακι να μπορεις να το κουμανταρεις μιας και δεν εχεις και πειρα ?εγω πχ και σαν δευτερο σκυλι μου θα το σκευτομουν παρα μα παρα πολυ το να παρω ενα Ροττ.
κατι μεταξυ 20-25kg σκυλι δεν θα ειναι πιο ευκολο+θυληκο???αν λεω βλακειες ριχτε σφαλιαρα... :oops:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχεις δίκιο Νίκο, υπάρχουν ευκολότεροι σκύλοι.
Αν και δεν θεωρώ το μέγεθος κύριο κριτήριο. Το Νέας Γης είναι από τα
πιο "εύκολα" σκυλιά και είναι περίπου 70κ.
Αν είναι συνειδιτοποιημένος και μελετήσει αρκετά -δεν θα έχει πρόβλημα με ένα Κάνε Κόρσο. Δεν είναι ιδανική φυλή για προτάρη αλλά δεν είναι και το "τέρας" που οι περισσότεροι νομίζουν. Αν είναι να σκέφτεται τέτοιο σκύλο καλύτερα να πάρει και μεριικές καλές συμβουλές από ανθρώπους με πείρα, παρά μόνο άρνηση και "Μπα, δεν κάνεις."

Έχουν και προτερήματα οι μεγαλώσωμες φυλές φύλαξης (σε σχέση με μετρίου μεγέθους σκύλους).
Δεν έχουν τόση νευρικότητα και ακατάπαυστη ενέργεια και ούτε και έχουν τόσο τάση να απομακρίνονται από το αφεντικό ή το χώρο τους. Επίσης έχουν και περισσότερη τάση να προειδοποιούν πριν δαγκώσουν (δόξα -συ ο Θεός!) ενώ τα πιο "απαλά" σκυλάκια το κάνουν ύπουλα.
Βέβαια εκεί που ένας μεσαίος σκύλος θα σου σπάσει ένα δάχτυλο το Κάνε Κόρσο μπορεί να σου σπάσει τον μηρό με ένα δάγκωμα...
Η αλήθεια είναι όμως πως δεν δαγκώνουν εύκολα (ή χωρίς λόγο σοβαρό) λόγο του ότι έχουν μεγάλη αυτοπεπείθηση (αν έχουν κοινωνικοποιηθεί).

Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου τώρα, αφού κι εγώ του είπα να κοιτάξει κάτι πιο εύκολο...
Μου φαίνεται όμως ο Μάνος πολύ "νορμάλ" άτομο και λογικό (απαραίτητο για αυτές τις φυλές) και δεν μπορώ παρά να τον πάρω πολύ σοβαρά.
Εαν καταλάβει πως να μεγαλώσει το κουτάβι του με σωστή αναλογία στοργής και αυστηρότητας (θέλει πολύ και από τα δύο η συνταγή) και το κοινωνικοποιήσει ΠΑΡΑ πολύ όταν είναι μικρό, δεν θα έχει πρόβλημα.
Αντιθέτως θα έχει για κολλητάρι του μια Βασίλισσα των σκύλων (μας έχει πει πως θέλει κορίτσι).

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
O Zhivago αναφερεται πολυ σωστα στο μεγαλυτερο προβλημα που εχει καποιος με τα Ντομπερμαν-η ευφυια τους λειτουργει πολυ συχνα αρνητικα για τον ιδιοκτητη. Αντιθετα ομως διαφωνω με τα περι "ποιοτητας" λογω μεγαλων αριθμων που αναφερει, επειδη η ρατσα δεν εκτρεφεται σε μεγαλους αριθμους στη χωρα μας. Ενεργοι εκτροφεις ειναιο ελαχιστοι. Τα προβληματα προκυπτουν απο την "παραπλευρη" παραγωγη των BYB κυριως.

Eνα απο τα ελαχιστα σκυλια που εχω δει να επιτιθενται στο χειριστη τους σε στιβο, ηταν ενα θαυμασιο Περο ντι Πρεσα Καναριο-πριν απο καποια χρονια στο MEC.

Το Κορσο εχει πολυ prey drive και δεν κανει για απειρο.

Εγω θα επιμεινω οτι ο Μανος πρεπει κατ'αρχην να φτασει μεχρι Μποξερ η Γερμανικο Ποιμενικο. Τα αλλα τον ξεπερνουν για την ωρα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ. Το Κάνε Κόρσο έχει ελάχιστο ένστικτο θηράματος (prey drive) και σαφώς πολύ λιγότερο από Ντόμπερμαν ή από Γ.Ποιμενικό.
Κι αυτός είναι ακόμη ένας λόγος (ίσως ο πιο βασικός) που δεν χρησημοποιείται από την αστυνομία ή εκπαιδευτές (για τίτλους εργασίας).

Δεν θέλει να τρέχει πίσω από τους "κακούς". Αν φύγουν -τι μας νοιάζει που πήγανε; -σκέφτεται.

Όσο για τους εκτροφείς, εγώ θεωρώ όποιον έχει θηλυκιά με μωρά εκτροφέα. Χρησημοποιεί την 'γενετική' = είναι εκτροφέας. Άλλο αν είναι άκαρδος ή αδαής. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του. ΕΊΝΑΙ στο παιχνίδι από τη στιγμή που ζευγάρωσε η σκύλα του (καθαρόαιμη ή μη!) και οφείλει να μάθει τους κανόνες.
Για να σταματήσει αυτό το στυλάκι του "αυτοί που μελετάνε το κάνουν για το χρήμα" κλπ. Στην Ελλάδα μερικοί το έχουν σαν δικαιολογία:
"ΑΑΑαααα, εγώ ΔΕΝ είμαι εκτροφέας, η μελέτη είναι για τους εμπόρους.
Εγώ να, μιά -δυό γέννες το χρόνο κάνω, κι από αυτές, τα μισά πουλάω, τα άλλα τα σκοτώνω..."
Σ'αυτους λέω: Οχι, φίλε, εκτροφέας είσαι, απλώς ΑΘΛΙΟΣ.

Καλοί εκτροφείς Ντόμπερμαν υπάρχουν λίγοι στην Ελλάδα. Και στο εξωτερικό όμως έχουν πρόβλημα. Έχουν κάνει τεράστια ζημιά στη φυλή η κακοί εκτροφείς (στον χαρακτήρα περισσότερο). Παντού είναι πιο εύκολο να βρείς κακής ποιότητας Ντόμπερμαν παρά καλό. Ακόμη όταν κοιτάς μόνο γνωστά εκτροφεία. Αυτό σημβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι εκτρέφουν μόνο για εμφάνιση. Εγώ προσωπικά βαρέθικα να εκπαιδεύω Ντόμπερμαν με άκρως θρασύ-δειλο χαρακτήρα, από "καλά" και "διάσημα" εκτροφεία. Κι επειδή είναι κούκλοι να τους ζευγαρώνουν μανιωδώς αντί να τους στειρώνουν.

Αλλά δεν είναι το θέμα μας τα Ντόμπι. Το θέμα μας είναι ο Μάνος. Πιστεύω πως αν μελετήσει το θέμα καλά και βρεί άτομα σωστά για "μέντορες" θα τα πάει μια χαρά με ένα θηλυκό Κόρσο. Είναι και τι σου ταιριάζει, μην το ξεχνάμε.

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
παιδια συγνωμη!!! σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας και για τις προτασεις σας .... εχω παρει την αποφαση μου πανω στο τι σκυλι θα παρω!!! cane corso θα ειναι, θυλικο κ το ονομα της μαλον LUCY :) ....

ποτε στην ζωη μου δεν δεχτηκα πως δεν μπορω να κανω κατι .... μου λετε πως δεν κανω για cane corso .... το σεβομαι ( ετσι κ αλλιως εγω ζητησα την βοηθεια σας ) .... αλλα εχω πεισμωσει αυτη τη στιγμη και να ξερετε πως θα μεγαλωσω με πολυ αγαπη,φροντιδα και οτι αλλο χρειαζετε, ετσι ωστε να γινει ενα υπεροχο σκυλι .... πεισμωνω για εμενα και ξερω πως μπορω,θα τα καταφερω!!!!

συγνωμη για το ξεσπασμα :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Όσο για τους εκτροφείς, εγώ θεωρώ όποιον έχει θηλυκιά με μωρά εκτροφέα. Χρησημοποιεί την 'γενετική' = είναι εκτροφέας. Άλλο αν είναι άκαρδος ή αδαής. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του. ΕΊΝΑΙ στο παιχνίδι από τη στιγμή που ζευγάρωσε η σκύλα του (καθαρόαιμη ή μη!) και οφείλει να μάθει τους κανόνες.
Για να σταματήσει αυτό το στυλάκι του "αυτοί που μελετάνε το κάνουν για το χρήμα" κλπ. Στην Ελλάδα μερικοί το έχουν σαν δικαιολογία:
"ΑΑΑαααα, εγώ ΔΕΝ είμαι εκτροφέας, η μελέτη είναι για τους εμπόρους.
Εγώ να, μιά -δυό γέννες το χρόνο κάνω, κι από αυτές, τα μισά πουλάω, τα άλλα τα σκοτώνω..."
Σ'αυτους λέω: Οχι, φίλε, εκτροφέας είσαι, απλώς ΑΘΛΙΟΣ.
Πού ακριβώς χρησιμοποιούν γεννετική οι BYB ή και κάποιοι εκτροφείς ??

Αυτό που κάνουν είναι πολύ απλό, βάζουν 2 σκύλους να ζευγαρώσουν το λέω εγώ ... και το κάνει ο καθένας, άρα ο καθένας δεν είναι εκτροφέας :wink: :D

Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Το να πάρεις ένα σκυλί από πείσμα δεν μου φαίνεται καλό ... ούτε για τίγρη κάνεις ... πάρε τίγρη ... :wink: :D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το πείσμα μάλλον κολάει στο ότι του είπα πως τα αφεντικά των Κάνε Κόρσο πρέπει να έχουν πολύ πείσμα!
Μπράβο Μάνο. Μ'άρέσεις πολύ.
Εγώ να δείς πείσμα που είχα. Πήγα μέχρι τη Μόσχα για να δώ την οικογένεια του κουταβιού μου (και να τον επιλέξω φυσικά).

Για την γενετική δεν με κατάλαβες Denis.
Ενοούσα πως "λειτουργεί" η γενετική σπίτι σου, κάθε φορά που κάνεις γέννα -θες δε θες. 'Οπως και κάθε φορά που γεννάει ή γυναίκα σου!

Ο έξυπνος εκτροφέας θέλει να μάθει πως (με τι κανόνες).
Ο καλός, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξέρει καλά πως λειτουργεί στη φυλή του (χρώματα, χαρακτήρες, υγεία, ακοή, ταλέντα, ύψος κλπ).

Ο κακός εκτροφέας μόνο αδιαφορεί για την γενετική. Αυτή όμως δεν αδιαφορεί για εκείνον. Λειτουργεί παρά την αγνοιά του (συχνά καταστροφικά).

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
Ακριβως γι'αυτο Dr.Zhivago ... και το πεισμα το ειχα μια ζωη ...σ'οτι κ αν εκανα!!!

Επισης συμφωνω και σε κατι αλλο που ειπες ... πως ειναι σαν να διαλεγεις μια γυναικα ... και νομιζω πως αν παω με μια γυναικα που δεν μου αρεσει ... δεν θα αποδωσω αυτα που μπορω, οσο και αν προσπαθησω :p ...
γι'αυτο αν παρω ενα σκυλι το οποιο δεν μου αρεσει ( που δεν θα παρω σκυλι που να μην μου αρεσει), θα ειναι χειροτερα ( δεν θα το προσεχω το ιδιο ) ...

αυτο ακριβως denis δεν ειναι τιγρης ... σκυλο περνω και οχι ενα αγριο θηριο 300 κιλων και βαλε . :D

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Kι εγω βαρεθηκα να διαβαζω ανοησιες για τη φυλη που εκτρεφω 12 χρονια φιλε Ζιβαγκο, (Ντομπερμαν), την ιδια στιγμη που κολακευεις την ανοησια καποιου ετοιμου να πεσει στη λουμπα μονο επειδη σου αρεσει η φυλη (φυλη; Ενας τυπος ειναι -αναγνωριστηκε το 1994 - σιγα την σταθεροτητα) που τεινει να επιλεξει... Αλλα δεν ειναι το θεμα μας αυτο. Το θεμα ειναι να διασωθει ενας ανθρωπος και ενας σκυλος - μια και ειναι κατα πασα πιθανοτητα αμφοτεροι ακαταλληλοι ο ενας για τον αλλο.
Λοιπον οσον αφορα το πρευ ντραιβ, θυμαμαι παρα πολυ καλα εναν κορυφαιο Ιταλο ερεθιστη-εκπαιδευτη και εκτροφεα εργασιακων Μαλινουα, (κατι με μασκες για οποιον αντιλαμβανεται), να διαφημιζει το ντραιβ του κορσο σε μας τους νεαρους ντομπερμαναδες της δεκαετιας του '90, σαν ανωτερο απο του Ντομπερμαν, με αποδειξεις - βιντεο κλπ. Μηπως ακομη δεν ειχαν αποφασισει καποιοι τι ακριβως ειναι αυτο το πραγμα; Σπανο Κοκονι με χειλια μαλλον...
:lol: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με αφορμή την δημοσίευση του Βασίλη, πρόσεξα και αυτό:

manosrodos said:
Επισης συμφωνω και σε κατι αλλο που ειπες ... πως ειναι σαν να διαλεγεις μια γυναικα ... και νομιζω πως αν παω με μια γυναικα που δεν μου αρεσει ... δεν θα αποδωσω αυτα που μπορω, οσο και αν προσπαθησω :p ...
γι'αυτο αν παρω ενα σκυλι το οποιο δεν μου αρεσει ( που δεν θα παρω σκυλι που να μην μου αρεσει), θα ειναι χειροτερα ( δεν θα το προσεχω το ιδιο ) ...
Συγνώμη φίλε Μάνο, θεωρείς αυτό που έγραψες σοβαρό επιχείρημα για να καταλήξεις σε φυλή?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
:shock: :shock: :shock: ποσο λιγοτερο θα το προσεχες δηλαδη? :shock:
αν κανεις παιδι που δεν θα ανταποκρινεται στις προσδοκιες σου θα το προσεχεις λιγοτερο απο ενα πιο ομορφο?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
να διαφημιζει το ντραιβ του κορσο σε μας τους νεαρους ντομπερμαναδες της δεκαετιας του '90, σαν ανωτερο απο του Ντομπερμαν, με αποδειξεις - βιντεο κλπ. Μηπως ακομη δεν ειχαν αποφασισει καποιοι τι ακριβως ειναι αυτο το πραγμα; Σπανο Κοκονι με χειλια μαλλον...
μηπως σου ελεγε για πιτμπουλ? :lol:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Εκεινο που θελω να δειξω ειναι οτι το κορσο ειναι δυσκολο να περιγραφει οσον αφορα στοιχεια του χαρακτηρα, ακομη και απο "ειδικους", και μαλιστα προερχομενους απο τη χωρα καταγωγης του. Ο συγκεκριμενος ειναι εμπειρος, ικανος και σαν εκπαιδευτης και σαν εκτροφεας και ασχολειται στην δουλεια με ολες τις φυλες.

Εχει πρευ ντραιβ το πιτμπουλ; :lol:

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
πως βγαινει το συμπερασμα το οτι καποιος ειναι ακαταλληλος για ενα σκυλο???

rottie θελω να πω πως δεν αγοραζεις κατι που δεν σου αρεσει .... ειτε σκυλος ειναι ... ειτε αυτοκινητο ... ειτε οτιδηποτε αλλο που το αγοραζεις ....

kango1 το παιδι με το σκυλι ειναι διαφορετικα πραγματα ... μην τα συγκρινεις .... στο παιδι μου θα δωσω την ζωη μου .... για τον σκυλο οχι .... το ιδιο θα εκανες κ εσυ!!!!