Εισβολέας αιφνιδιάζεται από Boerboel ( ; )

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Εγω θα διαφωνήσω αρκετά @canis
Το μπουρμπουλ το μη εκπαιδευμένο,από ένστικτο θα πάει να "τελειώσει" τη φάση,όχι να |"αποτρέψει ευγενέστατα" όπως παρακολουθήσαμε στο βίντεο.Επίσης,επαναλαμβάνω,πάει στα κάτω άκρα αν και εξαρχής - και λόγω του αιφνιδιασμού- έχει το προβάδισμα και το πάνω χέρι,που αν ένα μπουρμπουλ τα πάρει γραμμή και είναι ανεκπαίδευτο θα παει για "τα λαιμά" που ελεγε η γιαγιά μου,για να το τελειώσει και να συντρίψει τον εισβολέα

.Αυτό μου δείχνει πως είναι σκηνοθετημένο το βίντεο ή ακόμα και αν δεν είναι,δείχνει πως το σκυλι είναι πολύ σωστά δουλεμένο & ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές της δουλειάς που έχει εκπαιδευτεί να κάνει.Σε κανένα σημείο δε χάνει τον έλεγχο,πράγμα που αν συνέβαινε θα μας οδηγούσε εύκολα στο συμπέρασμα πως το σκυλί λειτουργεί από ένστικτο

Αρα...Σταθερότητα στην αντιμετώπιση,πλήρης έλεγχος κινήσεων,αποφυγή συντριπτικών δαγκωμάτων,απώθηση=πληρως εκπαιδευμένος σκύλος

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πως γίνεται η εκπαίδευση αποφυγής συντριπτικών δαγκωμάτων;
Με τάμα στον Αγ. Παντελεήμονα....

... ρε παιδιά, γιατί αποκλείουμε να είναι κανένας "βαρεμένος" που παριστάνει τον εκπαιδευτή σε real συνθήκες; Νομίζετε ότι εμείς έχουμε την αποκλειστικότητα σε τέτοιους... λιανούς;

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
μα,όταν εκπαιδεύεις,δουλεύεις & ενθαρρύνεις συγκεκριμένα aspects της προστασίας με τακτική επανάληψη,αποθαρρύνοντας την ίδια στιγμή μη επιθυμητές συμπεριφορές παίρνεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα.Δε γράφω κάπου πως είναι βέβαιο πως το σκυλί δε θα κάνει ντου βαρβάτο,λέω απλά πως το σκυλί είναι δουλεμενο

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
@Chris K.A.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως είμαι γνώστης των Boerboel οπότε και δε θα μπορέσω να επιβεβαιώσω ή να διαφωνήσω. Επίσης, δεν γνωρίζω και πολλά περιστατικά (νομίζω κανένα) που "εισβολείς" βρέθηκαν νεκροί με τον σκύλο ακόμα στο λαιμό τους. Σίγουρα όμως ακούω και διαβάζω για πολλούς τέτοιους σκύλους...

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Και εγω λεω πως ειναι ανεκπέδευτο. Αν ηταν εκπεδευμενο το
λιγοτερο που θα εκανε θα ηταν δάγκωμα και τίναγμα.
Τίναγμα δεν βλεπω πουθενα δεν νομίζω να κανει κανενας
εκπεδευση φύλαξης και να το κόβει.

Ο κλέφτης ειναι τόσο χαζός που στο τελος μπέρδεψε τον σκυλο.
Μετα απο την πρώτη φλασιά που φυσιολογικά προσπάθησε να
απωθήσει τον σκυλο έπρεπε να κάτσει κατω οταν πήγε προς
το ντουβάρι σε στάση εμβρίου.
Και κατι κανει εκει στο τελος τον πιάνει απο το σβέρκο; γυρνάει
γυρο-γυρο; και ο σκυλος δείχνει κουρασμενος; τον βαρέθηκε;
μπορει και να ήπιαν και κανένα καφέ στο τελος.

• Like
Reactions: kasi and GRDANE

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αυτή δεν είναι ανάπτυξη εκπαιδευμένου σκύλου σε δάγκωμα, ούτε ως τεχνική αλλά ούτε και σε σενάρια!

Αν ήταν δουλεμένος ο σκύλος θα έκανε μεγάλη ζημιά με μόνο 2-3 λαβές και εντελώς ψυχρά και το σίγουρο είναι ότι δεν θα τον άφηνε...

:D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.909
5.281
patra
grdane.blogspot.com
απλα είπαν στον ανθρωπο... επειδή είχε μπουρμπουλι
να το τεσταρει για να ξερει τι να κανει....:cool:
\στησαν ενα σκηνικο γυρω απο καμερα ε οκ ξεφυγε λιγο....
:D

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@canis ,δε θα ακούσεις ΠΟΤΕ " ο ληστής βρέθηκε με κομμένο το λαρύγγι" γιατι είναι πολιτικλυ ανκορεκτ.Κοινώς,όπως φιλτράρουμε εμείς πράγματα έτσι φιλτράρουν και αυτοί που μεταδίδουν την ειδήση...Επίσης,πόσες άλλες ειδήσεις από Ν.Αφρική λαμβάνουμε μέσα στη χρονιά για να μάθουμε και κάτι αντίστοιχο?Οπως και να χει,ας μη μπούμε σε χωράφια άσχετα με την κουβέντα που αφορούν τη μετάδοση της είδησης

Ας το κάνω περισσότερο σαφές αυτό που θέλω να πω.Ενα τυπικό μπουρμπουλ,αδούλευτο,με το που θα εμφανιζόταν ένας άγνωστος,δε θα έκανε ΣΙΓΟΥΡΑ αυτό που βλέπουμε στο βίντεο.Τώρα είδα και τι έγραψε ο Γιάννης παραπάνω στο νήμα.Σίγουρα έχει δουλευτεί κάπως το σκυλί,δεν είναι τυπική αντίδραση αδούλευτου boerboel αυτή.Να το πω διαφορετικά?Το τυπικό boerboel έχει πολύ πιο τραχιά αντίδραση και το αφήνω εδώ.Στο βίντεο βλέπουμε δουλεμένη "ομαλότητα" στην αντίδραση,όχι εκδήλωση αυθόρμητου ενστίκτου

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.909
5.281
patra
grdane.blogspot.com
Χρήστο στην αρχή είπα να το αποφύγω να μην απαντήσω
αλλα....
γενικώς και μιλώντας ειλικρινά βρίσκομαι στον εργασιακό μου χώρο με πλήρη ηρεμία κι αδράνεια κι αν δεν γράψω εδώ θα με πάρει ο ύπνος...
λοιπόν
αν σκεφτώ ότι το μπουρμπολι
έχει τη συγκεκριμμένη εργασία...
αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ενώ εχει την εμφάνιση και το σθένος να εμπλακεί στη χειρότερη με το λιοντάρι
η δουλιά του είναι να το απωθήσει με τις απότομες κι ελεγξιμες επιθέσεις του... με την φωνή από τα τάρταρα αλλά μέχρι εκεί....
ωστε να μείνει αλλώβητο στο τέλος....
έτσι όπως αντιδρούν κι αρκετά ποιμενικά που πάνε καβάλα την αρκούδα κι α...
κι αυτός είναι και ο λόγος που λέμε ότι μερικές φυλές δεν χρειάζεται να τις προχωρήσεις στην εκπαίδευση φύλαξης
γιατι ακριβώς αλλοιώνεις την φύση τους τον χαρακτήρα τους και δημιουργείς ένα επικίνδυνο σκύλο γιατί αν δαγκώνουν σε περίπτωση ανάγκης και χωρίς εκπαιδευση τότε αν εκπαιδευτούν κιόλα ςνα αντιμετωπίζουν τον εισβολέα έτσι τότε κλαφτα καυμένε.....
τωραγι αυτο που λεμε περιμενα μι απιο τραχια αντιδραση....
πολυ πιθανό έτσι να πιστεύουμε επειδή δεν είδαμε, δεν τεσταραμε, δεν ξερουμε, δεν δεν... είτε πολλά ακούσαμε στην προσπάθεια επικράτησης της φυλής... και ολα αυτα μας προιδεάζουν για τον μεγάλο χαμό...
ενω η αληθεια ειναι οτι τετοιες φυλες αν τις αφήσεις ανεκπαίδευτες στην ανάγκη θα λειτουργήσουν σωστά κι αποτελεσματικά ωσαν εκπαιδευμένα σκυλιά.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Πέτρο,δε ξέρω πόσο συμφωνώ στο ότι "μερικές φυλές δεν χρειάζεται να τις προχωρήσεις στην εκπαίδευση φύλαξης γιατι ακριβώς αλλοιώνεις την φύση τους τον χαρακτήρα τους και δημιουργείς ένα επικίνδυνο σκύλο" γενικά,συγκεκριμένα όμως για το boerboel μάλλον στηρίζω

Για τη συγκεκριμένη φυλή,που τη διαβάζω συστηματικά αρκετο καιρό και την συζητάω με κόσμο που τη συναναστρέφεται (εκτροφείς και χειριστές),έχω τις ενστάσεις μου για το αν αυτό είναι ένα μη δουλεμένο σκυλί.Θα το ξαναδώ το βίντεο μήπως και εγώ κάνω κάποιο λάθος,δεν έχω παρωπιδες

Προσπάθεια επικράτησης της εν λόγω φυλής δύσκολο το κοβώ,το ξέρεις καλύτερα από μένα ;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.909
5.281
patra
grdane.blogspot.com
προς θεου κι εγω υποθετικα ξεκινησα και σκεψεις μου κατεθεσα....
γνωριζω τον τροπο γραφης σου καλα ωστε να μην παει το μυαλο μου σε παρωπιδες

• Like
Reactions: Chris K.A.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.909
5.281
patra
grdane.blogspot.com
αυτο που θελω να πω
πολλα ποιμενικα αλλα και μαστιφοειδη ενω μπορουν δεν ειναι σκυλια εμπλοκης...
αλλα απωθησης
αν ομως χρειαστει οι αντιδρασεις τους ειναι εκρηκτικες στιγμιαιες και δυναμικες οσο πρεπει και χρειαζεται
κι ολα αυτα βαση χρονων επιλεκτικης εκτροφης ειτε ανθρωπινης ειτε φυσικης...
γι αυτο δεν χρειαζεται η παραπανω εκπαιδευση στη συγκεκριμμενη κατευθυνση..
πιστευω οτι και τ αμπουρμπουλια ετσι πανε... αληθεις περα απο τις τρομακτικες αντιδρασεις εχει δει κανεις σε βιντεο πως αντιδρουν σε ενδεχομενη επιθεση ή ολα ανήκουν στο χωρο της φημολογιας ... οχι με την κακη εννοια αλλα με την διαδοση θεσεων χωρις απτα παραδειγματα..

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
να προσθέσω απλά τη σκέψη τωρα που το ξαναβλέπω το σκυλί να ναι νεαρό
(παρατηρώντας 2-3 πραγματα πιο καλά με τη 2η φορά)

• Like
Reactions: GRDANE

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Συμφωνώ απόλυτα σαυτά που γράφεις

Απ τα διαβάσματα μου και μερικά (λίγα είναι η αλήθεια) βίντεο,αυτό που έχω δει είναι πως τα boerboel συγκεκριμένα χρησιμοποιουν όγκο,ορμή και ταχύτητα και "χτυπάνε" ψηλά.Αυτό που οι περισσότεροι εκτροφείς λένε "...θα συντρίψουν τον αντίπαλο..."

Υπάρχει βίντεο εκπαίδευσης σε σενάρια από ένα team αν δεν κάνω λάθος,που ένας κακόμοιρος με μανίκι περιμένει,ο χειριστής λύνει και το boerboel καλπάζει και απλά πέφτει πάνω πηδώντας στον ερεθιστη στέλνοντάς τον περίπου 2μιση μέτρα πίσω...

Εδώ για να μαι ειλικρινής,τώρα που το ξαναβλέπω,μαλλον βλεπουμε ένα νεαρό boerboel και μάλλον θα μείνω στην άποψη πως έχει εκπαιδευτεί/εκπαιδεύεται προσεχτικά με βάση τα χαρακτηριστικά της φυλής,που ναι πολύ ιδιαίτερα και προσιδιάζουν με ελάχιστες άλλες φυλές

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν θέλεις προσδιόρισε τους όρους πρακτικά:
• ...δουλεμένη ομαλότητα...
• ...εκπαιδευτεί προσεκτικά με βάση τα χαρακτηριστικά φυλής...

Πρακτικά εννοώντας:
• "Αγρίεμα" έξω από τον φράχτη για να βγει το ένστικτο?
• Λίγο πείραγμα από κάποιον εκπαιδευτή να ξυπνήσει το ένστικτο?
• Λίγο μανικάκι?

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Με τη "δουλεμένη ομαλότητα" εννοώ πως εγώ αυτό που βλέπω είναι ένα "ψύχραιμο" boerboel (αν τελικά είναι τέτοιο),δε βλέπω να πηγαίνει ψηλά,έγραψα και παραπάνω πως μου φαίνεται άγουρο,δε βλέπω τη διάθεση να τελειώσει τη φάση άμεσα,όπως συμβαίνει με τα τυπικά δείγματα της συγκεκριμένης φυλής σε ανάλογες περιπτώσεις

Και εκεί κουμπώνει και το δεύτερο που με ρωτάς.Τα boerboel έχουν πολύ συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία και πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.Για να καταφέρει κάποιος να 'φέρει" ένα boerboel να αντιδρά όπως βλέπουμε στο βίδεο,σημαίνει πως ξέρει -κατά την άποψή μου- εξαιρετικά αυτά τα χαρακτηριστικά και τα χει κατευθύνει εκει που θέλει.

Με τις όποιες επιφυλάξεις πάντα όλα αυτά
- για το αν είναι ένα ώριμο ή νεαρό άτομο
- για το αν είναι αληθινό αυτό που βλέπουμε ή σενάριο
- για το αν είναι όντως μπουρμπούλι το σκυλι

Δε μπορώ να σου απαντήσω με σαφήνεια στα πρακτικά,μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω...Μ@λακία θα ναι να το κάνω με ένα θολό βίντεο 3 λεπτών

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κατ αρχην εμενα μου γεννηθηκε η απορια τι σκατα κραταει ο τυπος στην αρχη του βιντεο!

Ο "κλεφτης" παει σαφως για την πορτα αλλα μαλλον βρισκει μπροστα του το κουταβακι το οποιο προσπαθει να καλοπιασει να μην τον προδοσει...

Στα του σκυλου τωρα.... Πεφτει πανω με οσα κ προσπαθει σαφως να κρατησει κατω "εισβολεα" κ να μπει σε μαχη.... Με δεδομενο οτι δεν εκανε καμια τρελλη επιτυχια, θα πω οτι ειτε ειναι στημενο ειτε οχι δεν πρεπει να εχει δαγκωσει πολλες φορες κατα το παρελθον ο σκυλος κ μαλλον λειτουργει περισσοτερο ενστικτωδως παρα βαση εκπαιδευσης.

Μετα, τα γυρω γυρω, πισω μπρος κ περα δωθε ειναι απλα οτι ο σκυλος προσπαθει να τον διωξει μιας κ ηδη εχει αρχισει να κουραζεται αλλα δεν ειδε κ προκοπη νωριτερα......

Πιθανολογω οτι αν ειχε "εκπαιδευτει" κ επαναλλαβει τετοια εργα, αφ ενος θα δαγκωνε "καλυτερα" αφ εταιρου οταν ο "εισβολεας" ειχε πεσει στο πατωμα, δεν θα ξανασηκωνοταν.....

• Like
Reactions: kasi