Εισβολέας αιφνιδιάζεται από Boerboel ( ; )

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αυτό δεν χρειάζεται μόνο σε άοπλο κλέφτη;

Γιατί αν είναι ένοπλος ληστής, το σκυλί ειναι χαμένο από χέρι κι ας παρουσιάζουν τα σενάρια εκπαίδευσης τον ληστή να κραταει όπλο και να μην τα καταφέρνει...
Μόνο αν κρίνει ότι το προτιμότερο ειναι να την κοπανήσει (εφ όσον προλαβαίνει ή δεν κινδυνεύει άμεσα), παρά να ξεσηκώσει τον κόσμο απ τους πυροβολισμούς θα τη γλυτώσει ο σκύλος.
Εν τω μεταξύ όπως ειναι φυσικό, όσο πιο μεγάλος ο σκύλος, τόσο πιο εύκολος ο στόχος!

Και επειδη τα έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα αλλά έχουν υπάρξει αμφισβητήσεις και καλιεργειται η πεποίθηση ότι ο εκπαιδευμένος σκύλος γινεται σούπερμαν και όλα τα τρώει και όλα τα αλέθει, βάζω αυτό το βίντεο όπου δεν κρατάει καν το όπλο και η εμφάνιση του σκύλου γίνεται σε λιγότερο από ένα - ενάμισυ μέτρο.
Παρακαλώ ειναι πολύ θλιβερό θέαμα και το ανοίγετε με δική σας ευθύνη.

Παρακαλώ για να μην χαλάσουμε το θέμα της φύλαξης, οποιαδήποτε σχόλια ή συζήτηση περί αυτού του αχαρακτήριστου @#%$&@ (που είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν γιατί είναι η πιο εξοργιστική σκηνή που έχω δει) ας γίνουν σε νέο θέμα.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
off-topic, συγγνώμη...

Γιάννη.........

Ναι, το πρώτο είναι αρκετό για τον άοπλο κλέφτη...

Το δεύτερο... έχεις ένα άδικο: Πολλοί "εδώ μέσα", έχουν αναφέρει τι σημαίνει "εισβολή" με όπλα...
Και, τουλάχιστον εγώ, έχω αναφέρει (και επιμένω να το κάνω σε συναφή θέματα) ότι κάνω την αντιδιαστολή του "μέσου" ληστή, κλεφτοκοτά, απαγωγέα, βιαστή κλπ., με τον "συνειδητοποιημένο" κακοποιό, που έχει βάλει στο μάτι το σπίτι σου... εσένα... το παιδί σου... και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς...

Τουλάχιστον, εδώ μέσα, οι περισσότεροι συνειδητοποιούμε (θέλω να πιστεύω) την αντιδιαστολή...
Το ότι αναλύουμε πολύ, οφείλεται στην ενασχόλησή μας με το "σκύλο"... και ΟΧΙ με τα θέματα "security"...

Αυτά... λυπάμαι (κάθε φορά, όχι μόνο τώρα)... δεν θα επεκταθώ...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Με συγχωρείς Γιάννη αλλά όταν βλέπω να προτείνεται η εκπαίδευση «φύλαξης» ή «σωματοφυλακής» των σκύλων, ως λύση ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα κατα την γνώμη μου, εκτος του στρατου και της αστυνομίας(διότι έτσι κι αλλιώς ό σκύλος που θα εκπαιδευτεί πρέπει «να το έχει»), κάπου πρεπει να το συζητησουμε σοβαρά και επι μακρώ, αν θεωρεις ότι εδω εναι off topic αν και εγω θεωρήσα ότι ειδικα εδώ, δεν είναι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γενικες παρατηρησεις:

1ον
Κλεφτης που θα δοκιμασει κ θα μπει σε αυλη που βρισκεται σεβαστος σκυλος (δεν χρειαζεται να ειναι καν boerboel) δεν θα μπει χαλαρος με το κοντομανικο σαν να ερχεται για καφε..... Αν μπει ετσι, η αγνοει την υπαρξη σκυλου η ειναι τελειωμενο πρεζακι......
Για να τραπει αυτος σε φυγη σχεδον παντα αρκει ο μεγαλος σκυλος που τρεχει πειστικα κατα πανω του κ γαυγιζει.....
Σαν το τελευταιο βιντεο..... Πηδαει πισω απο κει που ηρθε κ αντε γεια.....

Εκτος κι αν η εξοδος ειναι πολυ ποιο δυσκολη απο την εισοδο κ δεν μπορει να φυγει με ελαφρα, παγιδευτει, οποτε αναγκαστικα αμυνεται, οπως στο αρχικο βιντεο, αλλα η αμυνα του ειναι ελαχιστη.....
Το boerboel δλδ του αρχικου βιντεο αναμετρηθηκε με εναν τυπο που ηταν ιδιο μεγεθος με τον σκυλο κ σχετικα "ξεβρακωτος" απεναντι του...... Συνολικα ελαχιστα υπολογισιμο μεγεθος για εναν τετοιο σκυλο κ μηδενικη αντισταση.

2ον Αν δεν τραπει σε φυγη αμεσα ο εισβολεας αλλα ειναι στοιχειωδως οργανωμενος αν ο σκυλος δεν φερει αμεσα αποτελεσμα σε ελαχιστο χρονο βρισκεται σε μειωνεκτικη θεση. Ειδικα τετοιου τυπου σκυλια κουραζονται ευκολα, οσο τρεχουν η γαυγιζουν λαχανιαζουν κ η πραγματικη δυναμη συγκρατησης στο δαγκωμα μειωνεται τραγικα.
Οποτε αν ο σκυλος δεν τον κατεβασει αμεσα κ δεν τον φερει σε θεση να μην μπορει να αντισταθει αλλο, εχει προβλημα........

3ον Ακομα κ αν ο συγκεκριμενος "ξεβρακωτος" του αρχικου βιντεο οπλοφορουσε, ειχε λιγες πιθανοτητες να πετυχει το σκυλο ετσι οπως αιφνιδιαστηκε κ πιθανοτατα το οπλο να του επεφτε με την ιδια ευκολια που του εφυγε κ οτι κραταγε αρχικα.
Ακομα κ αν δεν του εφευγε με το που θα επεφτε κατω ποιο πιθανον θα ηταν να πυροβολουσε τα ποδια του παρα το σκυλο στην αβολη ξαπλωτη θεση που βρεθηκε αμεσως..... Σιγουρα οι οποιες πιθανοτητες του να χρησιμοποιησει αποτελεσματικα το οπλο του θα μηδενιζονταν αν υπηρχε τουλαχιστον αλλο ενα αντιστοιχο σκυλι στο χωρο κ ηξερε πως να λειτουργησει.......

Τωρα αν μπει η Ρωσικη μαφια με τα καλασνικοφ, ενταξει...... Αλλα ο Χ ασχετος, ακομα κ οπλοφοροντας δεν εχει πολλες πιθανοτητες επιτυχιας σε στριμωχτο χωρο με δυο σκυλια σαν εκεινα του παραπισω βιντεο που με ενα πεσιμο ξαπλωναν τον αλλον πετωντας τον 3 μετρα πισω......
Στην τελικη απο ενα "τετοιο" σκυλι, αυτο θελεις, να πεσει πανω με δυναμη μια φορα κ να τον ξαπλωσει κατω πριν προλαβει να μπει σε οποιαδηποτε μαχη ο εισβολεας..... Αθορυβα, αμεσα κ αποτελεσματικα.....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.906
7.478
Δε θα το δω το δεύτερο, δε μπορώ. Μπορείς να το περιγράψεις με όσο λιγότερες λεπτομέρειες μπορείς σε παρακαλώ για να καταλάβω μόνο το περιεχόμενο και πώς συνοδεύει το επιχείρημα (αν και φαντάζομαι..);

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αρνούμαι να δω το βίντεο, ειδικά λίγα λεπτά πριν οριζοντιωθώ.

Δυστυχώς τα αυτονόητα (ότι δηλαδή κανένας σκύλος δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε έναν σεσημασμένο και οργανωμένο εγκληματία... ή εγκληματίες) για εμάς, δεν είναι για τους υπόλοιπους εξίσου αυτονόητα...
Θυμηθείτε μόνο που πριν λίγες μέρες παλι λέγαμε για ορεινο ποιμενικό φύλακα που ό,τι μπαίνει το δαγκώνει/τελειώνει/συντρίβει/(βάλτε ό,τι ρήμα θέλετε ανάλογα τον εκάστοτε εκπαιδευτή).
Το να θέλουμε και να αποδεχόμαστε να θέλουν μαντρόσκυλα κάποιοι, μόνο κακό θα κάνει γιατί εκτός του ότι περνάει λάθος μήνυμα, θέτει σε αμεσότατο κίνδυνο την ακεραιότητα του σκύλου (που ως dog forum τη θεωρώ ως προτεραιότητα μας) και μπορεί να προκαλέσει και μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που να οδηγήσει προς τα χείρω την κατάσταση... Καμία περιουσία δεν θα σωθεί απέναντι σε οργανωμένη σπείρα, όσο εκπαιδευμένο σκύλο και αν έχει η οικογένεια.
Πόσες φορές όποιος ήρθε και ζήτησε να προταθούν φυλές για σκύλο φύλακα, είχε σαφή εικόνα του τι ζητάει και τι περιλαμβάνει η φύλαξη; Πόσες φορές ήταν σε θέση από τις απαντήσεις που εκμαιεύσαμε να χειριστεί έναν σκύλο φύλακα;

Προς το παρόν πάω για οριζοντίωση και θα σας ξαναβρώ το πρωί! Καλή ξεκούραση άπαντες!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ενας αστυνομικός χτύπησε την πόρτα ενος σπιτού και περιμενε σε απόσταση ενός με ενάμισυ μέτρου, αυτή ανοιξε και πετάχτηκε ενα σκυλάκι, τράβηξε το όπλο και το σκότωσε πριν προλάβει καν να τον φτάσει!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Να διευκρινησω για όσους δεν το δουν, ότι στο σπίτι κατοικούσαν δυο κοπέλες και ο αστυνομικός πηγε μαλλον για ασχετο λόγο εκει, ενώ ήταν άνετος διότι δεν έδειχνε να ανησυχει για κατι, μεχρι ελάχιστα πριν ανοιξει η πόρτα που πιθανοτατα ακουσε το γαυγισμα!
Εκανε ενα βήμα πίσω και...Πριν καν φανεί αν το σκυλί θα του γαύγιζε απλώς, θα του έκανε επίθεση ή θα ήθελε να παίξει!
Αυτο που ήθελα να δειξω όμως, ήταν η απόσταση και ταχύτητα που τέλειωσαν όλα είτε ήταν «εκπαιδευμενο» ως κομμάντο, είτε ανεκπαιδευτο!

Last edited:

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@epial ,νομίζω στο χω ξαναπεί (αν δεν κάνω λάθος μαζί είχαμε ξανά αυτή τη διαφορά).Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες,δεν μένουν στην ίδια περιοχή,δεν έχουν το ίδιο μυαλό,δεν έχουν την ίδια παιδεία,δεν έχουν την ίδια κουλτούρα,δεν έχουν καν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.Γιαυτό και χτες στο βράδυ στις ερωτήσεις του Στέλιου ψιλοδαγκώθηκα και απέφυγα να απαντήσω ευθέως.Για αυτόν που θα μπει,θα διαβάσει το μακρύ μου και το κοντό μου για τη φύλαξη και ενδεχομένως να πάει να πάρει σκύλο και να κάνει αυτά που διάβασε,είτε ο σκύλος έχει ατσάλινα νεύρα είτε όχι,είτε αυτός είχε ξανά αντίστοιχο σκυλο είτε όχι.Απαυτήν την οπτική κατανοώ την ευαισθησία σου απόλυτα!

Όμως...

1. Η εκπαίδευση στη φύλαξη και τη σωματοφυλακή είναι σύννομη.Συνεπώς το τι νομίζω εγώ,εσύ ή ο οποιοσδήποτε περισσεύει,από τη στιγμή που ο νόμος δίνει το περιθώριο σε εναν πολίτη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο

2. Τα πάντα είναι σχετικά.Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτωσεις εκνομων ενεργειών και στην πλειοψηφία τους ένας σκύλος με δυνατό ένστικτο και καλά νεύρα,είτε είναι εκπαιδευμένος είτε όχι,gets the job done!Aποτρέπει,προειδοποιεί,ενημερώνει και ενδεχομένως και καταστέλλει.Και το σημαντικότερο ίσως.Δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και δεν είναι καθόλου αμελητέο αυτό

3. Ξέρω ότι έχεις πρόβλημα με το "καταστέλλει" που έγραψα παραπάνω.Το θυμαμαι που το χουμε ξανακουβεντιάσει.Έχεις όμως σχεδόν ταυτίσει ιδιοκτήτες φυλών με εργασία τη φύλαξη με wannabe νταγλαράδες που το ματσο σκυλί είναι προέκταση του μορίου τους.Δεν είναι πάντα έτσι,συμβαίνει τακτικά,όλοι το ξέρουμε,αλλα στην ουσία δεν αφορά αυτό εδώ το φορουμ

4 . Κανένας σκύλος δε γίνεται Σούπερμαν (thats my line!) με την περαιτέρω εκπαίδευση.Μαθαίνει -εφόσον έχει τα εφόδια- να κοντρολάρει και να κατευθύνει καλύτερα το ένστικτό του.Δε γίνεται ούτε αόρατος,ούτε αδιαπέραστος,ούτε τίποτα απόλα αυτά που -σωστά λες πως- νομίζουν μερικοί

5. Προσωπικά για μένα είναι λύση η εκπαίδευση στην φύλαξη,εφόσον πληρούνται όλες εκείνες οι προυποθέσεις που έχουμε κουβεντιάσει,αρκεί να συζητάμε για το ίδιο πρόβλημα,ε?Αν το πρόβλημα είναι το "θέλω μεγάλο σκύλο που να γαυγίζει μπάσα" τότε ναι,δεν είναι λύση το να προτείνεις τα παραπάνω,αν όχι όμως,τότε δε θα πρέπει να ναι ταμπού η κουβέντα,αλλά να αντιμετωπίζεται κάθε φορά με σοβαρότητα και να προσαρμοζόμαστε στον άνθρωπο που ζητάει τη γνώμη μας

• Like
Reactions: johnk and east49

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Kαλημερα,
@Chris K.A. ναι η μόνη λύση είναι η εκπαίδευση εφόσον όμως εχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που πρέπει από τη μεριά του ιδιοκτήτη... να ξέρει τι θέλει, γιατί το θέλει, πώς το θέλει και φυσικά να ξέρει να το χειριζεται ή να μπορεί να μάθει να το χειρίζεται σε ΚΑΘΕ πιθανή και απίθανη συνθήκη της ζωής του.
Επίσης... οι νόμοι με το να μην απαγορεύουν, δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα... δεν σημαίνει ότι πρέπει ή ότι έχουμε τα φοντα να το πράξουμε. Δεν λέει κάτι το ότι είναι νόμιμο καταρχήν, όταν θα αναλάβει ένας άνθρωπος χωρίς ορια να το πράξει. Υπάρχουν συνέπειες που μπορεί να ξεφύγουν από τη σφαίρα της νομιμότητας ακόμα και με αρχικά νόμιμες πράξεις!

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Για να προχωρήσει καποιος σε εκπεδευση φύλαξης χρειάζονται
καποιες προϋποθέσεις:

1) Να βρεθεί ο κατάλληλος εκπεδευτης o_O που να ξέρει πολυ καλα
την συγκεκριμένη δουλειά και να μπορει να αξιολογεί σκυλους και
ανθρώπους αν κανουν για αυτη την δουλειά κ.α. πολλα.

2) Να βρεθεί ο κατάλληλος σκυλος o_O που εκτός απο το να το εχει
στην εργασία του να ειναι κατάλληλο άτομο απο την συγκεκριμένη
κατάλληλη φυλή. Πχ να μην ειναι ουτε φρουτούλης ουτε υπερβολικά γαμόσκυλο κ.α. πολλα.

3) Να βρεθεί ο κατάλληλος ιδιοκτήτης o_O που να ξέρει τι θελει
και γιατι το θελει και να μπορει και αυτος με την σειρά του να
εκτιμήσει εκπεδευτη και σκυλο. Να εχει πελαιότερη εμπειρία
με δυναμικό σκυλο κ.α. πολλα.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να παντρευτούν τα παραπάνω για
να μπορείς να πεις κάποιον απο ενα φορουμ κάντο; :coffee:
Ο επιτυχημένος συνδυασμός των παραπάνο αλλα και των
"παρελκομένων" που δημιουργούν κατ´ επέκταση ειναι
εξαίρεση σε έναν κανόνα και δεν πρεπει να προτείνουμε εξαιρέσεις

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω το εξης ενα,
Ειτε "εκπαιδευτει" ο σκυλος που το εχει, ειτε οχι, ειναι απλα θεμα συνθηκων κ χρονου να αντιδρασει σε επερχομενη απειλη.
Οποτε εφ οσων καποιος κατεχει τετοιο σκυλο για ποιο λογο να μην τον εκπαιδευσει, τι αρνητικο θα παθει ο σκυλος απο την εκπαιδευση;;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μ' αυτα και μ' αυτα (λαιμους, χερια,ποδια) με κανετε να πιστεψω οτι ο νομος ειναι ελλιπης και θα επρεπε να μην ειναι ελευθερο να μπορει να εχει κανεις τετοιο σκυλο και οτι θα επρεπε να υπαρχει ειδικη αδεια, εξεταση, ελεγχος (του ανθρωπου)

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Στο θέμα της εκπαίδευσης σκύλων σε φύλαξη, γενικότερα είμαι της άποψης ότι είναι όμορφο να γίνεται, αν θέλουμε. Πως όμως το εννοώ...

Για εμένα η εκπαίδευση φύλαξης είναι ή μπορεί να είναι, άλλη μια ευκαιρία για ενασχόληση με το σκύλο, ουσιαστική και διασκεδαστική. Αυτά βέβαια υπό καλές (δεν λέω ιδανικές) συνθήκες.

Απαραίτητη, για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή βασική υπακοή για να προχωρήσεις σε επόμενο βήμα. Επίσης, τον σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την "ιστορία" (ιδιοκτήτης, εκπαιδευτής, οικογένεια, περίγυρος). Αν αυτοί δεν έχουν κοινή λογική και κρίση ότι και να κάνουν μπορεί να είναι από άχρηστο ως επικίνδυνο (από το να πάρουν ποδήλατο ή μηχανάκι, μέχρι να παίξουν μπάλα στην πλατεία).

Για εμένα, λοιπόν, αν δεις την εκπαίδευση φύλαξης, σωματοφυλακής, κλπ. σαν agility, dogdancing ή IPO και την κατοχή σκύλου υπεύθυνα, τότε καλώς κάνεις ότι κάνεις.

Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ξέρει καν για πιο λόγο έχει ή θέλει να έχει σκύλο, οπότε τα λάθη και τα "ατυχήματα" είναι αναπόφευκτα. Ευτυχώς, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα κάνουμε να φαίνονται εμείς καμιά φορά κι έτσι δεν μαζεύουμε πτώματα συνέχεια (θα είχαμε απαγορεύσει και αφανίσει κάθε σκύλο). Είναι τραγικά μόνο αν αυτό το κάτι λίγο % τύχει σε εμάς ή δίπλα μας.

Η γνώση, το να ξέρεις "τι μπορεί να γίνει" σε κάνει (και εμένα) πολλές φορές να θες να προλάβεις ακόμα και αυτό το 1%... Γιατί το έχεις δει και ξέρεις πόσο άσχημο είναι και πως καταλήγει. Μα είναι υπερβολικά δύσκολο ως ακατόρθωτο να κάνεις κάποιον να δει το 1% όταν αγνοεί και το υπόλοιπο 99%... Κάποτε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το 99% που νομίζουμε πως γνωρίζουμε και να αφήσουμε το 1% για (πολύ) αργότερα...

Το "πέθανα" λίγο, αλλά δε βαριέσαι... Γιορτές είναι! :)

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@ghelly ,συμφωνώ,το νομικό πλαίσιο σαν ζήτημα το έβαλα για τυπικούς λόγους.Το τι γίνεται και το ποιός είναι κατάλληλος μέσα στο πλαίσιο αυτό είναι μια άλλη,πιο μεγάλη και πιο σοβαρή κουβέντα

@ISKENDER εδώ έχω την άποψη πως προτείνουμε γενικά το σωστό,βήμα βήμα.Ενα βήμα είναι και η φύλαξη.Θες ένα παραπάνω και πιο "σημαντικό" βήμα?Μαζί σου θα μαι.Παρότι -όπως είπα και χτες- μαγκώνομαι με τέτοιες κουβέντες,γιατί έχω λίγο στο νου μου ποιος μπορεί να διαβάζει,μήπως τελικά είναι υπερβολικό αυτό?Μεσημεριανές φιλοσοφίες...

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός,εφόσον οι προυποθέσεις που όλοι συμφωνουμε πως πρέπει να υπάρχουν,πως η εκπαίδευση στη φύλαξη επιπλέον προσφέρει περαιτέρω "γνωριμία" με τον σκύλο μας σε όλο το εύρος του φάσματος αντιδράσεών του.Όσο πιο πολλά ξέρουμε για το πως αντιδρά ο εκαστοτε σκύλος ανά περίσταση τόσο το καλύτερο (για όλους)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω το εξης ενα,
Ειτε "εκπαιδευτει" ο σκυλος που το εχει, ειτε οχι, ειναι απλα θεμα συνθηκων κ χρονου να αντιδρασει σε επερχομενη απειλη.
Οποτε εφ οσων καποιος κατεχει τετοιο σκυλο για ποιο λογο να μην τον εκπαιδευσει, τι αρνητικο θα παθει ο σκυλος απο την εκπαιδευση;;
Εast49, αυτο που λεμε οτι "θα παθει" δεν εξαρταται απολυτα απο τον σκυλο... πως να το εξηγησω - δεν ειμαι και πολυ καλη..
Ειναι ενα συνολο αλληλοεξαρτωμενων και ιδανικων συνθηκων , θα πρεπει ο σκυλος να ειναι σωστος, με πολυ καλα νευρα και χαρακτηρα , θα πρεπει να ειναι ικανος ο εκπαιδευτης και να μη στραπατσαρει τον σκυλο , θα πρεπει ο ιδιοκτητης να γνωριζει πολυ καλα τι σκυλο εχει και πως να τον χειριστει.. γιατι ο σκυλος δεν μπαινει μονος του στον αυτοματο οταν χρειαστει να σταματησει - μη ξεχναμε δεν εχουμε την ιδια κριτικη ικανοτητα ανθρωποι και σκυλοι. Οι περισσοτεροι ζητανε κουλα πραγματα.. ενα τελειο σκυλο που να καταλαβαινει ποιος ο κλεφτης και ποιος ο ταχυδρομος...κτλ κτλ
Αν ισχυουν τα παραπανω χωρις καμια "εκπτωση" , τοτε καποιος μπορει να προχωρησει..
Αν για κατι απο τα παραπανω δεν ειμαστε 100% σιγουροι , ειναι λαθος να το προχωρησει για οποιοδηποτε λογο . Το γνωριζεις αυτο. Οποτε και δεν το προτεινουμε σε μελη ή νεα μελη του φορουμ. Ποσο σιγουροι μπορουμε να ειμαστε οτι ισχυουν τα παραπανω για να το προτεινουμε σε καποιον.

Υπαρχουν και οι περιπτωσεις βλ. johnk που αρκουνται και με το παραπανω απο αυτο που τους δινει ο σκυλος τους - Βρε Γιαννη τι κεφαλα ειναι αυτη?! .. για τον Κασπερ λεω ;)
Γιαννη πες μας, αν θες σε παρακαλω, αν προχωρουσες σε εκπαιδευση φυλαξης τι θα παθαινε ο κασπερ? :cool: Σε ρωταω λογω boerboel μιας που ειδαμε και στο βιντεο ποσο αποτελσματικος ηταν ο σκυλος χωρις εκπαιδευση . Ξερω πολυ καλα οτι ατομα που πραγματικα εχουν αναγκη απο προστασια της περιουσιας τους δεν αρκουνται σε ενα ζευγαρι εκπαιδευμενων σκυλων αλλα προσλαμβανουν και αλλη προστασια security κτλ... Αρα δλδ ετσι κι αλλιως αν εχεις μπει στοχαστρο σε εμπειρους κλεφτες ο σκυλος απο μονος του εξουδετερωνεται.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@kasi
Ρωταω εγω τωρα:
-Μπαινει ενα νεο μελος κ ρωταει για εκτροφειο. Πως ξερουμε οτι αυτος ειναι καταλληλος ιδιοκτητης κ του δινουμε απλοχερα πληροφοριες (και καλα κανουμε) ενω αν μπει καποιος κ μιλησει για εκπαιδευση φυλαξης σε συγκεκριμενες φυλες ολοι λενε αυτοματως "οχι δεν χρειαζεται"!??

-Πως γινεται καποιος να ξερει τι σκυλο εχει αν δεν τον δει υπο" δυσκολες συνθηκες"??
Πως μπορει να τον χειριστει αν δεν τον εχει δει ποτε να αντιδρα σε συγκεκριμενο ερεθισμα (που πιθανον να συναντησει)???

-Εαν καποιος εχει ενα σκυλο "προβληματικο" με ασταθη χαρακτηρα η αδυναμα νευρα η οτιδηποτε, πως θα το ξερει αν δεν τον τεσταρει;;;;