Εκθέσεις Σκύλων - Όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε...


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Οσα θελω να ρωτησω..
Ειναι on topic να γραψω για τις συμπαθειες που εχουν κριτες σε συγκεκριμενες γραμμες και συγκεκριμενους εκτροφεις,γιαυτο και αρκετοι επιλεγουν ποτε θα κατεβουν και αν θα κατεβουν.
Επισης cac cacib champion να γινονται αρκετα σκυλια με καθολου ανταγωνισμο?
Oταν ενας σκυλος βγαινει την μια μερα cac και την αλλη δεν περναει ουτε απεξω θα επρεπε να προβληματιζει...
Δεν ειναι δικαιολογια ο ενας κριτης τον κρινει ετσι ο αλλος ετσι οταν το προτυπο ειναι ιδιο για ολα.
Χωρις να θελω να προσβαλω αυτους που πανε γιατι το γουσταρουν και το αγαπανε(λιγοι στα δαχτυλα...)βλεπεις απο τους υπολοιπους πως χειριζονται και συμπεριφερονται στα σκυλια τους,απο τα κλουβια που τα εχουν μεσα στην ζεστη,τα τραβηγματα που τους κανουν ....για εμενα ειναι καταστροφη.
Για πολλα προβληματα που εχουν βγαλει οι φυλες φταινε οι εκθεσεις.
Μην αρχισω να λεω για στημενα απο το προηγουμενο βραδυ γιατι θα με λετε γραφικο και δεν εχω αποδειξεις.


tip 1 για οσους πανε για πρωτη φορα σε εκθεση:Να περασουν μια βολτα απο τα ροτβαιλερ να δεις καταντια.
tip 2 μια βολτα απο τα Γερμανικα ποιμενικα που οι κανονισμοι λενε κατι για double handling και αν τηρειτε.
tip 3 οι εκθεσεις που ενω ειναι για τα σκυλια και την προωθηση της κυνοφιλιας γινονται νταλα μεσημερι με ηλιο να καιει και να μην μπορει να σταθει ανθρωπος η βραδυ διπλα στους βαλτους με τα κουνουπια να κανουν παρτυ.
tip 4 αν θυμαμαι καλα(μπορει να κανω και λαθος) αυτος που εχει γραψει το θεμα δεν ειναι ο ιδιος με αυτον που εδινε συγχαριτηρια στον handler που σκοτωσε τοσα σκυλια αφηνοντας τα στο αμαξι?

Ευχαριστω δεν θα παρω.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Οι διοργανωτες φροντιζουν σε καθε εκθεση (π.χ. Σαββατο και επειτα Κυριακη ή στην τριημερη που γινεται στην Αθηνα συνηθως) να υπαρχουν διαφορετικοι κριτες για καθε ομαδα ωστε ενας σκυλος να μπορει να αναδειχθει πρωταθλητης μεσα σε 3 μερες αν οντως το αξιζει ;
Αυτός είναι ο λόγος των "τριπλών" εκθέσεων όπως της επερχόμενης του Οκτωβρίου, που συνήθως είναι και διεθνείς.
Να έχει κίνητρο κάποιος απ την Ιταλία πχ να έρθει για την τριήμερη και να φύγει με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
tip 4 αν θυμαμαι καλα(μπορει να κανω και λαθος) αυτος που εχει γραψει το θεμα δεν ειναι ο ιδιος με αυτον που εδινε συγχαριτηρια στον handler που σκοτωσε τοσα σκυλια αφηνοντας τα στο αμαξι?
.
Αυτό που είχα γράψει ήταν αυτό περιγράφοντας μια κατάσταση όπως την έχω βιώσει.Δεν ήταν συγχαρητήρια και λυπάμαι αν φάνηκε έτσι. Δεν ήταν αυτό το νόημα, ούτε είχα τέτοια πρόθεση.
Ο Μαννι έκανε μαλακία όπως φάνηκε και στην νεκροψία των σκύλων.

Στα υπόλοιπα που γράφεις σε πάρα πολλά συμφωνώ, σε κάποια σημεία όχι.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Αυτό που είχα γράψει ήταν αυτό περιγράφοντας μια κατάσταση όπως την έχω βιώσει.Δεν ήταν συγχαρητήρια και λυπάμαι αν φάνηκε έτσι. Δεν ήταν αυτό το νόημα, ούτε είχα τέτοια πρόθεση.
Δεν εννοούσε εσένα ο Φώτης.
Αλλίμονο :)
 






Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν εννοούσε εσένα ο Φώτης.
Αλλίμονο :)
Οκ. :)

Το CAC δινεται μονο σε σκυλια που το αξιζουν,ετσι ; Δηλαδη αν υπαρχει π.χ. ενας μονο διαγωνιζομενος σε μια συγκεκριμενη φυλη και παρει "πολυ καλος" (ή οπως αλλιως λεγεται),θα παρει μονο το BOB (απο την στιγμη που δεν υπαρχει αλλος σκυλος ) ; Το CAC δινεται μονο σε σκυλια που εχουν παρει "εξαιρετος'' ;

Αν υπάρχει μόνο μία συμμετοχή, δεν είναι απαραίτητο ούτε πως θα πάρει την φυλή (Best Of Breed - BOB), ούτε πως θα πάρει CAC ή CACIB (αν μιλάμε για διεθνή έκθεση).

BOB δίδεται στον σκύλο εκείνο που ο κριτής κρίνει πως ανταποκρίνεται περισσότερο στο πρότυπο της φυλής του και ταυτόχρονα είναι σε θέση να εκπροσωπήσει την φυλή του στον κεντρικό στίβο. Ο κριτής όχι μόνο κρίνει, αλλά κρίνεται.

Αν αυτή η μοναδική συμμετοχή είναι ένας σκύλος ΜΕΤΡΙΟΣ που ΔΕΝ πήρε τον χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ (ο ανώτατος χαρακτηρισμός) και κατ'επέκταση δεν είχε την δυνατότητα να του δoθεί CAC, ή πήρε ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ αλλά δεν του δόθηκε CAC, δεν παίρνει την φυλή του (ΒΟΒ)
Το ζητούμενο είναι το CAC δηλαδή.

Αν δεν δοθεί CAC δεν μπορεί να δώσει BOB και η φυλή μένει χωρίς εκπρόσωπο στον κεντρικό στίβο στην Ομάδα που ανήκει η φυλή.


Επισης,τι γινεται με τα best of opposite sex κτλ ; Αν ενα θηλυκο σκυλι παρει το ΒΟΒ,το αρσενικο μπορει να παρει το best of opposite sex και αντιστροφα ;
Ακριβώς!

Για την ανάδειξη του Καλύτερου Φυλής μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 4 σκύλοι:

1. O καλύτερος ΝΕΩΝ φυλής (Best Junior of Breed)

2. O καλύτερος Αρσενικός από τις κατηγορίες Εφήβων - Ανοικτής - Πρωταθλητών που θα πάρει CAC

3. Το καλύτερο Θηλυκό από τις κατηγορίες Εφήβων - Ανοικτής - Πρωταθλητών που θα πάρει CAC

4. O καλύτερος ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ φυλής (Best Veteran of Breed)

Τα κουτάβια δεν μετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

Aν λοιπόν ο κριτής βγάλει καλύτερο Φυλής ένα αρσενικό και με την προϋπόθεση πως υπάρχει θηλυκό από τις υπόλοιπες κατηγορίες και βγει δεύτερο, του δίνει το BOS (Best Opposite Sex) ή Καλύτερος Αντίθετου Φύλλου.
Και φυσικά τούμπαλιν.

Τελος,κατι γενικοτερο,γιατι τις περισσοτερες φορες τα αρσενικα παντα υπερτερουν των θηλυκων στις εκθεσεις ; Το προτυπο της καθε φυλης εχει δημιουργηθει με βαση τα αρσενικα αρα και οι κριτες προτιμουν τα αρσενικα ;
Στα πρότυπα αρκετών φυλών αναφέρονται διαφορετικά κιλά ή αναλογίες ανάμεσα σε αρσενικά - θηλυκά.
Γενικά πάντως τα αρσενικά ζώα είναι πιο εντυπωσιακά από τα θηλυκά (και όχι μόνο στα σκυλιά).
Παρόλα αυτά δεν είναι απόλυτο πως στις εκθέσεις διακρίνονται τα αρσενικά.
Υπάρχουν φανταστικές σκύλες!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
@Yorkaddict
Μπορει να μην γραφω αρκετα συχνα αλλα παρακολουθω το φορουμ απο τα 2009 σχεδον καθημερινα.
Διαβαζω πολλα ποστ.Παω σε εκθεσεις και εξετασεις εργασιας
Εχω διαβασει αρκετα απο τα ποστ σου και χωρις να εχουμε μιλησει προσωπικα σε βαζω σε αυτην κατηγορια
Χωρις να θελω να προσβαλω αυτους που πανε γιατι το γουσταρουν και το αγαπανε(λιγοι στα δαχτυλα...)
Λαθος δικο μου αλλα εννοουσα τον κριτη και οχι εσενα.Θα το ψαξω λιγο παραπανω και θα επανελθω γιατι μπορει να κανω και λαθος οπως εγραψα παραπανω.
 






Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Είναι οι κριτές ηθικά ακέραιοι και αντικειμενικοί;
Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, ναι. Ο κριτής δεν κρίνει μόνον. «Κρίνεται» από εκθέτες, κοινό και οργανωτές και δεν ριψοκινδυνεύει το κύρος του. Το να μην συμφωνούμε με την άποψη ενός κριτή δεν σημαίνει ότι αυτή είναι ιδιοτελής ή μη αντικειμενική.

Γιατί κάποιοι λένε ότι «κερδίζουν όλο οι ίδιοι σκύλοι»;
Διότι φυσικά οι ποιοτικοί σκύλοι αρέσουν σε περισσότερους κριτές και φυσικά διακρίνονται συχνότερα. Αν όμως πράγματι κέρδιζαν πάντα οι ίδιοι σκύλοι, τότε οι εκθέσεις σκύλων δεν θα είχαν συμμετοχές. Κανένας δεν πληρώνει τη συμμετοχή του για να χάσει! Εφόσον υπάρχουν διαφορές απόψεων κριτών υπάρχουν πάντα και ελπίδες διάκρισης απ’ όλους...

Γιατί κάποιοι λένε ότι «κερδίζουν όλο οι εκτροφείς»;
Διότι συχνά οι εκτροφείς παρουσιάζουν όντως τους ποιοτικότερους σκύλους. Μην ξεχνάμε ότι πίσω από έναν εκτροφέα συνήθως υπάρχει γνώση της φυλής, χρόνια πείρα και αρκετά κουτάβια για να επιλέξει ποια θεωρεί καλύτερα να παρουσιαστούν με αξιώσεις σε εκθέσεις.

Γιατί κάποιοι λένε ότι το αποτέλεσμα ήταν «στημένο»;
Η συνήθης δικαιολογία των ηττημένων...


Ωραιες αυτες οι 4 παραγραφοι , θεωρητικα ετσι θα επρεπε να εναι , και βεβαια οταν δινουμε μια συνεντευξη πρεπει να πουμε το σωστο εστω και αν ειναι θεωρητικο ....

Μεταξυ μας τωρα ενας κριτης χεστηκε αν θα πουν τιποτα μερικοι θεατες σε καποια μακρινη χωρα που εχει παει .
Επειδη ειναι ενας χωρος που βασιζεται στις ανθρωπινες σχεσεις για να μην επιρρεαστει καποιος κριτης θα πρεπει να ειναι κατι σαν τον αριστειδη τον αθηναιο .
Υπαρχουν γκρουπ εκτροφεων/χαντλερ που ακολουθουν συγκεκριμενο γκρουπ απο κριτες , οπου και να πανε αυτοι απο πισω . Συνηθως ετσι χτιζονται οι τιτλοι και τα cacib kai ta cac γιατι ο κριτης ξερει οτι εχει "πιστους" οι οποιοι σημαινουν συμμετοχες για την διοργανωση και αν ειναι και παραλληλα και καλα σκυλια ακομα καλυτερα γιατι ανεβαινει το επιπεδο της εκθεσης αρα ανεβαινει και η εικονα του κριτη με αποτελεςμα να τον καλουν για περισσοτερες εκθεσεις αρα περισσοτερη διαφημιση και ναι ναι περισσοτερα πληρωμενα ταξιδια !! Τωρα βεβαια αν βρεθει μπροστα στο να επιλεξει σε δυο σκυλια του ιδιου περιπου επιπεδου και το ενα ειναι αγνωστου και το αλλο ειναι του φαν κλαμπ του , δε νομιζω να χρειαζεται να σας πω ποιος θα κερδισει ?
Μετα εκτος απο αυτα τα γκρουπακια εχουμε και τους διασημους χαντλερ οι οποιοι δεν χρειαζεται να τρεχουν πιςω απο συγκεκριμενους κριτες γιατι πλεον τους ξερουν ολους και αντικειμενικα μιλωντας ειναι παρα πολυ καλοι σε αυτο που κανουν . Αυτοι συνηθως εχουνε καλα σκυλια αλλα δεν εχουν παντα το καλυτερο , ε τις περισσοτερες φορες θα κερδισουν λογω ονοματος απλα γιατι μια καλη μεριδα των κριτων κοιταζει απο το λουρι και απανω και οχι απο το λουρι και κατω .
Το καλυτερο σκυλι δεν νικαει παντα , το καλυτερο σκυλι νικαει τις περισσοτερες φορες αλλα οχι ολες . Εχω δει σκυλια να κερδιζουν που δειχνανε εμφανη σημαδια φοβου , δεν εδειχναν δοντια ουτε οταν προσπαθουσε ο χειριστης να ανοιξει το στομα , με την ουρα στα σκελια κατεβασμενα αυτια και σε σταση σωματος που δηλωνε φοβο και στρεσς στον σκυλο και κανονικα ηταν αιτιες για αποκλεισμο του σκυλου και ξαφνου BOB ! Την στιγμη που ο ανταγωνισμος τους ηταν στο ιδιο επιπεδο μορφολογικα και σε θεμα συμπεριφορας μεσα στο στοιβο ηταν αψογα τα σκυλια .
Ολα ειναι στο παιχνιδι , αρκει να ξερεις πως παιζεται και να μπορεις να διακρινεις καποια πραματα και ΝΑΙ καποιες φορες φορες πεφτει το στησιματακι :)


Οσο αφορα τα αγριοσκυλα και τους φυλακες που δεν μπορουν να πανε να κριθουν σε μια εκθεση μορφολογιας , εγω να ρωτησω γιατι πρεπει ενας σκυλος φυλακας να παει σε μια εκθεση? ποιος ο λογος? για να δεις αμα ο φονιας που εχεις ειναι ομορφος? ωστε οταν επιτεθει στον κλεφτη να λες αχ τι ωραιος που ειναι με την τριχα καγκελο? μου το ειπε και ο κριτης την κυριακη οταν τον ξεκολλησαμε απο τα σαγονια του Ρεξ μας !!! :) . καλως η κακως τα ζωα στις εκθεσεις πρεπει να ειναι κοινωνικα αυτοι ειναι οι κανονες η τους δεχεσαι η οχι και μενεις σπιτι , δεν μπορεις να τα εχεις ολα .
 
Last edited:


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Sirkos τι ειναι αυτα που λες παιδι μου; :censored:

Θα σε βαλω πιπέρι στην γλώσσα :p

Συμβαίνουν αυτα στης εκθεσεις; o_O

πέφτω-απο-τα-σύννεφα-λεμε-τωρα
 
  • Like
Reactions: Orilis and nfeel


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Είναι οι κριτές ηθικά ακέραιοι και αντικειμενικοί;
Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, ναι. Ο κριτής δεν κρίνει μόνον. «Κρίνεται» από εκθέτες, κοινό και οργανωτές και δεν ριψοκινδυνεύει το κύρος του. Το να μην συμφωνούμε με την άποψη ενός κριτή δεν σημαίνει ότι αυτή είναι ιδιοτελής ή μη αντικειμενική.

Γιατί κάποιοι λένε ότι «κερδίζουν όλο οι ίδιοι σκύλοι»;
Διότι φυσικά οι ποιοτικοί σκύλοι αρέσουν σε περισσότερους κριτές και φυσικά διακρίνονται συχνότερα. Αν όμως πράγματι κέρδιζαν πάντα οι ίδιοι σκύλοι, τότε οι εκθέσεις σκύλων δεν θα είχαν συμμετοχές. Κανένας δεν πληρώνει τη συμμετοχή του για να χάσει! Εφόσον υπάρχουν διαφορές απόψεων κριτών υπάρχουν πάντα και ελπίδες διάκρισης απ’ όλους...

Γιατί κάποιοι λένε ότι «κερδίζουν όλο οι εκτροφείς»;
Διότι συχνά οι εκτροφείς παρουσιάζουν όντως τους ποιοτικότερους σκύλους. Μην ξεχνάμε ότι πίσω από έναν εκτροφέα συνήθως υπάρχει γνώση της φυλής, χρόνια πείρα και αρκετά κουτάβια για να επιλέξει ποια θεωρεί καλύτερα να παρουσιαστούν με αξιώσεις σε εκθέσεις.

Γιατί κάποιοι λένε ότι το αποτέλεσμα ήταν «στημένο»;
Η συνήθης δικαιολογία των ηττημένων...

Γιατι μαμά το μορό μας τρωει γυρο;
Γιατι μας τελείωσε το σπληνάντερο......
 
  • Like
Reactions: epial


reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
Οσο αφορα τα αγριοσκυλα και τους φυλακες που δεν μπορουν να πανε να κριθουν σε μια εκθεση μορφολογιας , εγω να ρωτησω γιατι πρεπει ενας σκυλος φυλακας να παει σε μια εκθεση? ποιος ο λογος? για να δεις αμα ο φονιας που εχεις ειναι ομορφος? ωστε οταν επιτεθει στον κλεφτη να λες αχ τι ωραιος που ειναι με την τριχα καγκελο? μου το ειπε και ο κριτης την κυριακη οταν τον ξεκολλησαμε απο τα σαγονια του Ρεξ μας !!! :) . καλως η κακως τα ζωα στις εκθεσεις πρεπει να ειναι κοινωνικα αυτοι ειναι οι κανονες η τους δεχεσαι η οχι και μενεις σπιτι , δεν μπορεις να τα εχεις ολα .
δεν μιλαμε για αγριοσκυλα αλλα για φυλακες...επισης δεν μιλαμε για ανεξελεγκτο σκυλι αλλα για την υπαρξη της δυνατοτητας,για παραδειγμα, να του ανοιγει ο ιδιοκτητης το στομα κι οχι ο κριτης...

με βαση τα λεγομενα σου,να υποθεσω οτι οσα σκυλια πανε σε εκθεση μορφολογιας το κανουν για να χαρακτηριστουν ομορφα...προτυπα,προασπιση ,διατηρηση και διαφημιση της φυλης κλπ ειναι αστειοτητες...τριχωματακι ποζερια κι εσυ λαμπεις μπαμπη και να μαστε καλα...

ποσο δικιο εχουν τελικα καποια παραδοσιακοι εκτροφεις που γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια τις εκθεσεις και ακολουθουν τον δικο τους δρομο...

ευτυχως δηλαδη,διοτι εαν δεν υπηρχαν κι αυτοι θα χαν παει στον αγυριστο ταμπεραμεντα και σωματοδομες και θα συγκριναμε κυριαρχικες φυλες απο ποσα γλυψιματα στο λεπτο κανει η καθε μια...
 




Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
δεν μιλαμε για αγριοσκυλα αλλα για φυλακες...επισης δεν μιλαμε για ανεξελεγκτο σκυλι αλλα για την υπαρξη της δυνατοτητας,για παραδειγμα, να του ανοιγει ο ιδιοκτητης το στομα κι οχι ο κριτης...

με βαση τα λεγομενα σου,να υποθεσω οτι οσα σκυλια πανε σε εκθεση μορφολογιας το κανουν για να χαρακτηριστουν ομορφα...προτυπα,προασπιση ,διατηρηση και διαφημιση της φυλης κλπ ειναι αστειοτητες...τριχωματακι ποζερια κι εσυ λαμπεις μπαμπη και να μαστε καλα...

ποσο δικιο εχουν τελικα καποια παραδοσιακοι εκτροφεις που γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια τις εκθεσεις και ακολουθουν τον δικο τους δρομο...

ευτυχως δηλαδη,διοτι εαν δεν υπηρχαν κι αυτοι θα χαν παει στον αγυριστο ταμπεραμεντα και σωματοδομες και θα συγκριναμε κυριαρχικες φυλες απο ποσα γλυψιματα στο λεπτο κανει η καθε μια...
Αντε λιγο να τα παρουμε απο την αρχη ,
Κατα την διαρκεια της κρισης εχεις το δικαιωμα να ανοιξεις εσυ το στομα του σκυλου και να πεις στον κριτη απλα να μετρησει δοντια , τωρα καποια στιγμη ο κριτης πρεπει να ψιλαφησει τον σκυλο οποτε εσυ σαν ιδιοκτητης πρεπει να εγγυηθεις την ασφαλεια του κριτη , τωρα ειτε με εντολη ειτε με κεφαλοκλειδωμα ο κριτης πρεπει να πιασει και τα κακκαλα του σκυλου , διαλεγεις και περνεις .
Μου φαινεται απο οσα γραφω καταλαβαινεις οτι σε συμφερει και οσες φορες σε εχω ρωτησει κατι δεν μου εχεις απαντησει , αλλα τεσπα ας κανουμε μια προσπαθεια μπας και βγαλουμε ακρη .
Εχεις ενα σκυλο εκπαιδευμενο για φυλακα και ειναι σουπερ στην εργασια , γιατι αυτο το σκυλι πρεπει να το κατεβασεις σε μια εκθεση και να εχεις συνεχεια το ανχος μη γινει κατι , εκτος οτι ειναι ενα στρες για εσενα ειναι αδικο και για τον σκυλο γιατι ενω του εχεις μαθει αλλα πραματα και του εχεις δωσει συγκεκριμενες εικονες ερχεται η στιγμη που του ζητας στο ξαφνικο να κανει αλλα εντελως πραματα . Γιατι να τον πιεσεις εστω και με εντολες η ακομα χειροτερα να χρειαστει να τον διορθωσεις , θα το κουρασεις το σκυλι και για εμενα θα εισαι αδικος εναντιον του .
Τωρα παρ ολα αυτα αμα θες και μπορεις να εχεις σε κοντρολ το σκυλο , μπορεις να κατεβεις σε εκθεση και να παρεις την κριση σου , δε σε εμποδιζει κανεις .
Κοιτα αν ενας εκτροφεας που τα σκυλια του τα προοριζει για εργασια εχει αλλους τροπους να δειξει την ποιοτητα της εκτροφης του , βεβαια το ιδανικο ειναι να διαπρεπουν και στους δυο τομεις αλλα αυτο πλεον ειναι λιγο ουτοπικο , δες καλη ωρα τα γερμανικα . Απλα δε χρειαζεται να τα απαξιωνεις ολα , εχεις τις επιλογες σου και αναλογα πρατεις , δεν σε αναγκαζει κανεις να πας σε εκθεση και να αγορασεις απο εκει σκυλο .
Αληθεια τωρα εχεις πατησει το ποδι σου σε εκθεση και αν ναι σε ποσες ?
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
Εχεις ενα σκυλο εκπαιδευμενο για φυλακα και ειναι σουπερ στην εργασια , γιατι αυτο το σκυλι πρεπει να το κατεβασεις σε μια εκθεση και να εχεις συνεχεια το ανχος μη γινει κατι , εκτος οτι ειναι ενα στρες για εσενα ειναι αδικο και για τον σκυλο γιατι ενω του εχεις μαθει αλλα πραματα και του εχεις δωσει συγκεκριμενες εικονες ερχεται η στιγμη που του ζητας στο ξαφνικο να κανει αλλα εντελως πραματα . Γιατι να τον πιεσεις εστω και με εντολες η ακομα χειροτερα να χρειαστει να τον διορθωσεις , θα το κουρασεις το σκυλι και για εμενα θα εισαι αδικος εναντιον του .
Αν δεν το κατεβάσεις αυτό το σκυλί σε έκθεση, πως θα έχεις το "δικαίωμα" να το αναπαράξεις, αν αυτό σε ενδιαφέρει; Πως θα θεωρείς εαυτόν, σωστό εκτροφέα;
 


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Αν δεν το κατεβάσεις αυτό το σκυλί σε έκθεση, πως θα έχεις το "δικαίωμα" να το αναπαράξεις, αν αυτό σε ενδιαφέρει; Πως θα θεωρείς εαυτόν, σωστό εκτροφέα;
Πιστευεις βρε μαρεκο οτι τα εργασιακα γερμανικα και τα μαλινουα που κερδιζουν στα παγκοσμια οτι κατεβαινουν σε εκθεσεις? αυτοι δηλαδη που κανουν αυτα τα ζευγαρωματα δεν ειναι σωστοι εκτροφεις ?
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.884
αυτοι δηλαδη που κανουν αυτα τα ζευγαρωματα δεν ειναι σωστοι εκτροφεις ?
Προφανώς και δεν είναι. Η κάνεις σωστά και όπως πρέπει την δουλειά, ή δεν την κάνεις καθόλου. Από πότε θα αρχίσουμε να υποστηρίζουμε, ότι ο σωστός εκτροφέας, οποιασδήποτε φυλής, δικαιούται να μην κατεβαίνει σε εκθέσεις, βρε Sirko; Γιατί θα πρέπει να το παραλείψουμε το κομμάτι αυτό;

[* Οφείλω να πω, ότι εσκεμμένα παρέλειψα να σχολιάσω, το "παγκόσμιο" κομμάτι της υπόθεσης. Ας το αφήσουμε καλύτερα απ'έξω]
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf