Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Έχεις κάποιο επιχείρημα
Α. Για να στηρίξεις ότι όντως υφίσταται η φυλή "γκριφόν-κανίς"?
Β. Για να αιτιολογήσεις γιατί πρέπει να αναγνωριστεί?
Δεν θεωρώ το επιχείρημα "εθνική υπόθεση" σοβαρό.
Η αναφορά μου αυτή ήταν για όλες τις ελληνικές φυλές ............
Κατά αρχήν δεν βλέπω το λόγο να με ευχαριστείς για τα καλά μου λόγια.
Δεν αναφέρθηκα σε εσένα προσωπικά γιατί δεν είχα λόγο να το κάνω,αν διάβασες καλά βάζω και τον εαυτό μου μέσα
,τουλάχιστον ως το πατριώτης.Ενώ θα μπορούσα να έχω κάποια η κάποιες ελληνικές φυλές εγώ προτιμώ να έχω bulldogs και pekingese!Όσο για την στενοκεφαλιά τις ελληνικής κuνολογίας την έχω δει και τι ζω ακόμα από πολύ κοντά!!!
Aσχετα με το τι πιστεύω για τα “griffon-κανεις”(αν είναι φιλί η όχι η προέκυψε από τυχαία ζευγάρωμαta)
το θέμα είναι ότι υπάρχει υλικό ώστε να εξελιχτεί σε φυλή όπως και για τα εγχώρια "πεκινοιδες" (αν και εδώ είναι αρκετά διαφορετικό το θέμα γιατί είναι παγκόσμιο το φαινόμενο).Είναι το παράδειγμα του Ντομπερμαν ,του Στεφανιτζ ,του Μαρτινεζ κτλ που
ανάφερε η Φαινομενων.Και για να μην πάμε το πίσω στο χρόνο θα αναφέρω το παράδειγμα του
Frantisek Horak που το 1949 άρχισε φτιάχνει το Τσέσκι terrier χρησιμοποιώντας μονο δυο φίλες ήδη καθαρόαιμων και αναγνωρισμένων σκυλιών το Scottish terrier και το Sealyham terrier.
Oπως βλέπεις μια φυλή μπορεί να γεννηθεί χωρίς να κουβαλάει χρονια ιστορίας.
p.s
Έλενα και Κλόε δεν νομίζω ότι είναι τόσο εκνευριστικό το να μην αναγνωρίζει κάποιος τα poodle σας η να έχει την λάθος εντύπωση ότι ότι το δικό του είναι poodle και τα δικά σας όχι.
Το πάθαινα συνεχεια
την περασμένes δεκατeίes με τα bulldogs(τα αποκαλούσαν κοντά boxer ,pit bull και αλλα τέτοια)και το παθαίνω ακόμα και τώρα σε πολύ μεγαλύτερο βάθο με τα pekingese.
Κανεις δεν τα αναγνωρίζει για pekingese .Oλοι μου λε ότι είναι ημίαιμα και
είναι έτσι άσχημα, όταν τους πω ότι είναι πεκινουά.Το βρίσκω πολύ γλυκό και αστείο!!!