Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Στις προϋποθέσεις δεν πρέπει να αναγράφεται και το να εξετάζεται εάν και εφόσον το συγκεκριμένο σκυλί που θα δεχτεί τέτοια εκπαίδευση την αντέχει, ανεξαρτήτως της έντασης του ρεύματος;

Τελικά μπορεί και να δημιουργεί πόνο αυτό το μαραφέτι;

Γιατί όλοι διαφορετικά το παρουσιάζατε αρχικά...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο δικός μου τινάζει το κεφάλι του δεξιά αριστερά και δείχνει σαν να τον ενόχλησε κάτι.
Βγάλε τώρα συμπέρασμα αν πονάει ή όχι. :maria:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο keagan τη μία φορά που το χρησιμοποιήσαμε...έδειξε έκπληκτος...έψαχνε να βρει τι γινόταν...και συνέχιζε να προσπαθει να βρει ενα σημείο να σκάψει ανενόχλητος...
Δεν διαπίστωσα πόνο...και ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, όταν ο σκύλος μου πονάει...

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Στις προϋποθέσεις δεν πρέπει να αναγράφεται και το να εξετάζεται εάν και εφόσον το συγκεκριμένο σκυλί που θα δεχτεί τέτοια εκπαίδευση την αντέχει, ανεξαρτήτως της έντασης του ρεύματος;

Γιατί όλοι διαφορετικά το παρουσιάζατε αρχικά...
Το ηλεκτρονικο κολαρο μπορει να προκαλεσει πονο οπως φυσικα καθε κακομεταχειρισμενο εργαλειο. Δεν φτανεις ποτε ομως σε αυτο το επιπεδο. Ισως ειναι πιο ανθρωπινο απο το να τραβας λουρια-αλυσιδες ελεγχου. Μην κατηγορουμε κατι πριν το δοκιμασουμε σε καταστασεις που δεν περνει αλλο μεσο εκπαιδευσης. Οσο θετικος εκπαιδευτης να εισαι καποιες φορες δεν μπορεις να αλλαξεις συμπεριφορα σκυλου χασμουριωντας και δωροδοκοντας τον με φαγητο. Φυσικα πρεπει ο σκυλος να ειναι νηστικος καθολη τη διαρκεια της καθημερινης εκπαιδευσης αλλα καποιες φορες οσο καλα εκπαιδευμενος να ειναι δεν παυει να εχεις πιθανοτητα να λοξοδρομησει.Εαν φτασουμε στο επιπεδο του πονου/φοβου τοτε εχουμε αποτυχει ως κυναγωγοι/εκπαιδευτες.

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το ηλεκτρονικο κολαρο μπορει να προκαλεσει πονο οπως φυσικα καθε κακομεταχειρισμενο εργαλειο. Δεν φτανεις ποτε ομως σε αυτο το επιπεδο. Ισως ειναι πιο ανθρωπινο απο το να τραβας λουρια-αλυσιδες ελεγχου. Μην κατηγορουμε κατι πριν το δοκιμασουμε σε καταστασεις που δεν περνει αλλο μεσο εκπαιδευσης. Οσο θετικος εκπαιδευτης να εισαι καποιες φορες δεν μπορεις να αλλαξεις συμπεριφορα σκυλου χασμουριωντας και δωροδοκοντας τον με φαγητο. Φυσικα πρεπει ο σκυλος να ειναι νηστικος καθολη τη διαρκεια της καθημερινης εκπαιδευσης αλλα καποιες φορες οσο καλα εκπαιδευμενος να ειναι δεν παυει να εχεις πιθανοτητα να λοξοδρομησει.Εαν φτασουμε στο επιπεδο του πονου/φοβου τοτε εχουμε αποτυχει ως κυναγωγοι/εκπαιδευτες.
Απλά, πραγματικά δε χρειάζεται να φτάσει κανείς εκεί....

Οτι πρόβλημα και να εχει ο σκύλος...

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
καλησπερα σε ολους

ειμαι σχετικα καινουριος στη σκυλοζωη:) και εχω διαβασει και τις 35 σελιδες του threat!!!
παρατηρησα οτι αυτοι που εχουν χρησημοποιησει το ηλ.κολαρο ειναι κυριως αυτοι που εχουν λαμπραντορ και γκολντεν.....τυχαιο ειναι??
το λεω γιατι εχω και εγω ενα θυλικο λαμπραντορ ενος ετους και ενω εχει μαθει την βασικη υπακοη πολυ ευκολα πλεον εχω προβλημα με ποιο δυσκολες εντολες(και πιστεψτε με ασχολουμαι πολλες ωρες και εχω δοκιμασω αρκετες μεθοδους!).το συμαντικοτερο προβλημα ειναι οτι τρωει οτι βρει μπροστα της.τα παντα ομως!αυτο μεσα στο σπιτι λυνεται,τι γινεται ομως εκτος σπιτιου?
το ξερω κουρασα και ισως νομιζεται οτι ειμαι εκτος θεματος,αλλα η λυση που μου προτειναν ειναι το ηλ.κολαρο.το βλεπω θετικα αλλα προσπαθω να μαθω τα παντα πριν αποφασισω να το χρησημοποιησω και θα ηθελα την βοηθεια σας:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
παρατηρησα οτι αυτοι που εχουν χρησημοποιησει το ηλ.κολαρο ειναι κυριως αυτοι που εχουν λαμπραντορ και γκολντεν.....τυχαιο ειναι??
Οχι, είναι από τις πιο δημοφιλείς ράτσες... επομένως μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος ιδιοκτήτης να είναι λίγο άσχετος και να κάνει περισσότερα λάθη... μεγαλύτερη πιθανότητα τέτοιες ράτσες να έρθουν για εκπαίδευση...

το συμαντικοτερο προβλημα ειναι οτι τρωει οτι βρει μπροστα της.τα παντα ομως!
Την εντολή "μη" της την έμαθες; Είναι πολύ σημαντική ειδικά για φαγανά λάμπραντορ... Δεν μαθαίνεται μόνο με κολλάρο, αλλά μπορώ να πω πως με το κολλάρο λύνεται γρήγορα και εύκολα...

το βλεπω θετικα αλλα προσπαθω να μαθω τα παντα πριν αποφασισω να το χρησημοποιησω και θα ηθελα την βοηθεια σας
Τόσες σελίδες... βλέπεις οι γνώμες είναι διχασμένες... :D
Θα σου πρότεινα μόνο, αν είναι να το χρησιμοποιήσεις, να το χρησιμοποιήσεις εν παρουσία επαγγελματία εκπαιδευτή. Το σκύλο σίγουρα δεν θα τον ψήσεις, αλλά μπορείς αν το χρησιμοποιήσεις λάθος να τον κάνεις να φοβάται πράγματα που δεν θες να φοβάται.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Να μην το χρησιμοποιησεις.

Οπως ειπε και η Berna λυνει πολλα προβληματα γρηγορα και ευκολα , αλλα οπως πολλα πραγματα στη ζωη το ευκολα και γρηγορα εμπεριεχει πολλα υποπτα πραγματα.

Οποιος σου το προτεινε σε ενος ετους Λαμπραντορ δεν ξερει την τυφλα του!

Αυτα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσωπικά δεν πιστευω ότι με το κολάρο θα μάθει να μη τρώει από κάτω. Προσωρινά ίσως..αλλά μακροπρόθεσμα...χλωμό το βλέπω.
Καλύτερα να την έχεις με το λουρί...να μην την άφηνεις καν να πλησιάσει σε φαγητό στο δρόμο... δυνατά ΜΗ...κλπ
Ιδίως τα λαμπ...είναι από τα πιό φαγανά σκυλιά ever...για αυτο πρόσεχε να μην σου παχύνει κιόλας...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Προσωπικά δεν πιστευω ότι με το κολάρο θα μάθει να μη τρώει από κάτω.
Θα μάθει.
Αλλιώς ούτε ο δικός σου θα μάθαινε να μη σκάβει.
Ούτε ο δικός μου να έρχεται όταν τον φωνάζω...

Επίσης, θέλει επανάληψη, ώστε να γίνει δυνατό το "μη". Δεν θα το χρησιμοποιήσεις μια φορά και τέλειωσε.

Ιδίως τα λαμπ...είναι από τα πιό φαγανά σκυλιά ever...για αυτο πρόσεχε να μην σου παχύνει κιόλας...
Τι να παχύνει που μπορεί να φάει και φόλα! :(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Απλά δεν πιστευω ότι πρέπει με το καλημέρα σας να του βάλει κολάρο...αν δεν δοκιμασει και την εκπαιδευση πρωτα.
έχω πει ότι το κολάρο εγω το χρησιμοποιήσα άφού είχα δοκιμ΄'ασει όλες τις πιθανές λύσεις...αλλά δεν έπιασαν.
όπως και εσύ άλλωστε το ίδιο έκανες..:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Απλά δεν πιστευω ότι πρέπει με το καλημέρα σας να του βάλει κολάρο...αν δεν δοκιμασει και την εκπαιδευση πρωτα.
Χωρίς εκπαιδευτή που να εμπιστεύεται, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Πολλοί έχουν ταράξει τα σκυλιά τους και τα έκαναν χάλια!!
Δεν είναι παιχνιδάκι! Είναι πολύ σοβαρό!

έχω πει ότι το κολάρο εγω το χρησιμοποιήσα άφού είχα δοκιμ΄'ασει όλες τις πιθανές λύσεις...
Γι'αυτό ρώτησα αν ξέρει το "μη".
Υπάρχουν βέβαια και άλλες λύσεις...
Αλλά όταν σκέφτομαι λάμπραντορ που τρώει από κάτω μού έρχεται στο νου μια ηλεκτρική σκούπα που τα μαζεύει όλα... Πολύ δύσκολο να του το κόψεις και πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αλλά όταν σκέφτομαι λάμπραντορ που τρώει από κάτω μού έρχεται στο νου μια ηλεκτρική σκούπα που τα μαζεύει όλα... Πολύ δύσκολο να του το κόψεις και πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά!
Ακριβώς..αυτο σκεφτόμουν και γω...hoover..κανονικές!!:D

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
το "μη" το εχει μαθει απο πολυ μικρη.και μετα απο πολυωρες προσπαθειες εχουμε μαθει και ακομη και το ''ελα'' και υπακουει 9 στις 10 φορες που θα της το πω.το προβλημα ειναι οπως ειπε η κατερινα οτι ισως φαει καμια φολα και οτι ειναι πολυ κοινωνικη και παει σε ολο τον κοσμο.....σκεψου ενα καταμαυρο σκυλι 30 κιλων να ερχεται κατα πανω σου χοροπηδοντας!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
το "μη" το εχει μαθει απο πολυ μικρη.και μετα απο πολυωρες προσπαθειες εχουμε μαθει και ακομη και το ''ελα'' και υπακουει 9 στις 10 φορες που θα της το πω.το προβλημα ειναι οπως ειπε η κατερινα οτι ισως φαει καμια φολα και οτι ειναι πολυ κοινωνικη και παει σε ολο τον κοσμο.....σκεψου ενα καταμαυρο σκυλι 30 κιλων να ερχεται κατα πανω σου χοροπηδοντας!!!
Τι να το σκεφτώ... που είναι ο εφιάλτης μου...
Αρα, δεν ακούει στο "έλα" όταν πηγαίνει σε κάποιον...

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
εκει το ακουει με καθυστερηση:)!πρωτα παει ''χαιρεταει'' και μετα ξαναερχεται σε μενα.

οταν ειμαι πανω απο το κεφαλι της και της πω ''μη'' θα αφησει οτι πηρε η' δεν θα το παρει,αλλα οταν ειμαστε στο παρκο και ειναι ελευθερη ειναι επικινδυνη

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
οταν ειμαι πανω απο το κεφαλι της και της πω ''μη'' θα αφησει οτι πηρε η' δεν θα το παρει,αλλα οταν ειμαστε στο παρκο και ειναι ελευθερη ειναι επικινδυνη
Ακριβώς... το γνωρίζω πολύ καλά... μου έχει κάνει τα νεύρα μου χάλια... μέχρι να το πάρω απόφαση τελικά και να πάμε σε εκπαιδευτή :) Φαντάσου να πάει να χαιρετήσει κάποιον που φοβάται τα σκυλιά, μετά έχεις και να τα ακούσεις :mad:

Κρίμα ένα λάμπραντορ να το έχεις στο λουρί μια ζωή...

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
μα ειναι πολυ καλη στο παρκο ακομη και ελευθερη,εχει τυχει να φυγει το μπαλακι που παιζουμε στο δρομο και δεν βγηκε,με περημενε να παω να της το φερω.και τη λυπαμαι να την εχω δεμενη με το λουρι επειδη μπορει να φαει καμια φολα.και θελω οπωσδηποτε να εκπαιδευτει για αυτο το λογο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
και θελω οπωσδηποτε να εκπαιδευτει για αυτο το λογο
Αν έχεις δοκιμάσει ό,τι ξέρεις μόνος, ναι.
Ακόμα τελικά και ηλεκτρικό κολλάρο να χρειαστεί, καλύτερα από το να φάει καμιά φόλα. Αυτή είναι η δική μου άποψη.