Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και όλοι οι υπέρμαχοι, ας αποφεύγουν να το παρουσιάζουν ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο απλώς.

Οι προϋποθέσεις χρήσης έχουν αναφερθεί από τον mildecoy, αλλά πέρασαν (ως συνήθως) στα ψιλά...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.799
4.105
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο ηλεκτρισμός έχει ως συνέπεια της ανάπτυξης θερμότητας κατά το μήκος της διαδρομής του. Για αυτό καίει η λάμπα (κατά το τσάμπα καίει η λάμπα).

Οπότε ναι, μπορεί άνετα να ψηθεί, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Στο κάτω-κάτω, την έκφραση "ψηθεί" την χρησιμοποίησε και επαγγελματίας εκπαιδευτής του forum. Δε σε είδα να ενίστασαι σε εκείνη την αναφορά. Μόνο στη δική μου.

Επιλεκτική μνήμη, όραση...
Ο ηλεκτρισμος πρεπει να ειναι πολυ πιο δυνατος για να ψησεις καποιον. :maria:
Επισης, δε θυμαμαι ποιος εκπαιδευτης την χρησιμοποιησε, αλλα σιγουρα δεν θα εννοουσε αυτο που εννοεις εσυ οταν το λες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Και όλοι οι υπέρμαχοι, ας αποφεύγουν να το παρουσιάζουν ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο απλώς
και πως να το παρουσιάζουν δηλ.;....όχι απλά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο αλλά και τοστιέρα;

Οι προϋποθέσεις χρήσης έχουν αναφερθεί από τον mildecoy, αλλά πέρασαν (ως συνήθως) στα ψιλά...
δεν νομίζω....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.799
4.105
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και όλοι οι υπέρμαχοι, ας αποφεύγουν να το παρουσιάζουν ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο απλώς.
.
Και πως να το παρουσιασουμε, ΚΗΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ????

(δεν το πιστευω, παλι μπηκα στην κομπινα...):cool:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ωραία,ας ασχοληθούμε τότε με τα αναπάντητα ερωτήματα, κάνοντας όμως μια συζήτηση μακριά απο εντυπωσιασμούς.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...
Αρα συμφωνούμε ότι ο ειδικός εκπαιδευτής δεν έχει περάσει κάποια σχολεία ή εργαστήρια κατα την δραστηριότητα, τουλάχιστον οι 9 στους 10, και μην πιάσουμε το θέμα μόνο εδω στη Έλλαδα...
Συνεπώς, δεν έχει λάβει πιστοποιήσεις, βεβαιώσεις ή διπλώματα.
Αυτόματα σημαίνει ότι είναι καθαρά εμπειρική η γνώση με όποια λάθη μπορεί να γίνονται.Σωστά? Ακόμη, πόσα σκυλιά έχει "χαλάσει" για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εμπειρικής γνώσης (όπως σωστα είπε και ο kkranis)? Πως μπορεί να μεταφέρει την εμπειρική του γνωση σε άλλους και πως μπορεί να κάνει διαχωρισμό? Πως μπορεί να κάνει μελέτες και να βγάζει συμπεράσματα? Κάνει κάποια καταχώρηση λοιπόν με βαση τα αποτελεσματα του? Ποιες είναι οι ικανότητες λοιπόν για να γίνεις ή να αυτο-ονομάζεσαι ειδικός εκπαιδευτής & διορθωτής συμπεριφορών στην χρήση ηλεκτρικού κολάρου?

Όλα αυτα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα σκυλια εχω δει πολλούς "εκπαιδευτές" που κάνουν χρήση ηλεκτρικού κολάρου, και όταν τους αρχίζεις μια κουβέντα δεν μπορούν να σταθούν. Και το κακό είναι οτι πολλοί απο αυτούς λέγοντε εκτροφείς-εκπαιδευτές...!

Καλή η πρακτική και εμπειρική γνώση αλλά δεν ειναι ολοκληρωμένη απο μόνη της. Η αρχή της επιτυχίας και της εγκυρότητας είναι η βασισμένη, πιστοποιημένη & έγκυρη θεωρία η οποία γίνεται πράξη. ΑΥτο ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα, σωστά?
Παράδειγμα, ποιος ειδικός εκαπιδευτής γνωρίζει οτι ο σκύλος έχει παρόμοια ψυχολογία σαν ενα μικρό παιδάκι?
Ποιος ειδικός εκπαιδευτής-Η.Κ. έχει διαβάσει ψυχολογία?
Ποιος εκπαιδευτής-Η.Κ. μπορεί να δοκιμάσει νέες μεθόδους για διόρθωση συμπεριφοράς?

Απλούστατα, έχουν βρει την καραμέλα και λένε το ίδιο πράγμα για να ευλογήσουν τα γέννια τους για την χρήση ηλεκτρικού κολάρου, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνουν χρήση και στην βασική υπακοή εν απουσία του ιδιοκτήτη, αν όχι όλοι οι περισσότεροι.

Είναι το τρίπτυχο: Πνίξε τον σκύλο σου συνατά - σήκωσε τον στον αέρα και τούμπα, τράβηξε τον με όλη σου την δύναμη να του κοπεί η ανάσα, για να δει ποιος ειναι το αφεντικό, ποιος κάνει κουμάντο και να καταλαβει ο σκυλος ότι εσυ κάνεις ότι θέλεις και όχι ο σκύλος. Και απο αυτά δεν έχεις αποτέλεσμα, τότε ρίχνουμε ειδικό ρευματακι και θα γίνει σούπερ ο σκύλος σου. Και άλλα πολλά τέτοια. Δεν νομίζω πως μόνο εγώ τέτοια παραδειγματα να αναφέρω και δεν είναι ακραία, σωστά?

Last edited:

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Είναι το τρίπτυχο: Πνίξε τον σκύλο σου συνατά - σήκωσε τον στον αέρα και τούμπα, τράβηξε τον με όλη σου την δύναμη να του κοπεί η ανάσα, για να δει ποιος ειναι το αφεντικό, ποιος κάνει κουμάντο και να καταλαβει ο σκυλος ότι εσυ κάνεις ότι θέλεις και όχι ο σκύλος. Και απο αυτά δεν έχεις αποτέλεσμα, τότε ρίχνουμε ειδικό ρευματακι και θα γίνει σούπερ ο σκύλος σου. Και άλλα πολλά
τέτοια. Δεν νομίζω πως μόνο εγώ τέτοια παραδειγματα να αναφέρω και δεν είναι ακραία, σωστά?

Δηλαδή όσοι χρησιμοποιούν πνίχτη τον δουλεύουν κατ' αυτό το τρόπο?

Αν δεν κάνω λάθος κι εσύ πνίχτη έχεις στις φωτό του σκύλου σου όπως κι εγώ.
Κι αν κάποιος εκπαιδευτής μας πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρικό κολάρο δεν θα ζητούσαμε να δούμε σκυλιά που έχει εκπαιδεύσει με αυτό?
Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν χρησιμοποιώ ηλεκτρικό κολάρο, αλλά δεν μπορώ να κατακρίνω ελαφρά τη καρδία όλους όσους το χρησιμοποιούν.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Δεν κάνουν τέτοια κακή χρήση πνίχτη όλοι, αλίμονο...! Αναφέρω απλώς κάποια άσχημα παραδείγματα τα οποία είναι αρκετά και περισσότερα απο τα σωστά που έχουν σαν συνέχεια τον μονόδρομο του ηλεκτρικου κολάρου με την ευλογια του ειδικού εκπαιδευτή.

Εγω πνίχτη και δερμάτινο λουράκι-περιλέμαιο χρησιμοποιώ πάχους 2χλ και πλάτους 3-4 cm. !
Τον πνίχτη πάντα τον βάζω διπλό, δηλαδή χωρίς την ιδιότητα του πνίχτη :p ... Απλα τον φοράω στην βόλτα για να μην κάνει σημάδι και δαχτυλίδι ... ;)

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Καλημέρα...
Αρα συμφωνούμε ότι ο ειδικός εκπαιδευτής δεν έχει περάσει κάποια σχολεία ή εργαστήρια κατα την δραστηριότητα, τουλάχιστον οι 9 στους 10, και μην πιάσουμε το θέμα μόνο εδω στη Έλλαδα...
Συνεπώς, δεν έχει λάβει πιστοποιήσεις, βεβαιώσεις ή διπλώματα.
Αυτόματα σημαίνει ότι είναι καθαρά εμπειρική η γνώση με όποια λάθη μπορεί να γίνονται.Σωστά? Ακόμη, πόσα σκυλιά έχει "χαλάσει" για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εμπειρικής γνώσης (όπως σωστα είπε και ο kkranis)? Πως μπορεί να μεταφέρει την εμπειρική του γνωση σε άλλους και πως μπορεί να κάνει διαχωρισμό? Πως μπορεί να κάνει μελέτες και να βγάζει συμπεράσματα? Κάνει κάποια καταχώρηση λοιπόν με βαση τα αποτελεσματα του? Ποιες είναι οι ικανότητες λοιπόν για να γίνεις ή να αυτο-ονομάζεσαι ειδικός εκπαιδευτής & διορθωτής συμπεριφορών στην χρήση ηλεκτρικού κολάρου?

Όλα αυτα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα σκυλια εχω δει πολλούς "εκπαιδευτές" που κάνουν χρήση ηλεκτρικού κολάρου, και όταν τους αρχίζεις μια κουβέντα δεν μπορούν να σταθούν. Και το κακό είναι οτι πολλοί απο αυτούς λέγοντε εκτροφείς-εκπαιδευτές...!

Καλή η πρακτική και εμπειρική γνώση αλλά δεν ειναι ολοκληρωμένη απο μόνη της. Η αρχή της επιτυχίας και της εγκυρότητας είναι η βασισμένη, πιστοποιημένη & έγκυρη θεωρία η οποία γίνεται πράξη. ΑΥτο ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα, σωστά?
Παράδειγμα, ποιος ειδικός εκαπιδευτής γνωρίζει οτι ο σκύλος έχει παρόμοια ψυχολογία σαν ενα μικρό παιδάκι?
Ποιος ειδικός εκπαιδευτής-Η.Κ. έχει διαβάσει ψυχολογία?
Ποιος εκπαιδευτής-Η.Κ. μπορεί να δοκιμάσει νέες μεθόδους για διόρθωση συμπεριφοράς?

Απλούστατα, έχουν βρει την καραμέλα και λένε το ίδιο πράγμα για να ευλογήσουν τα γέννια τους για την χρήση ηλεκτρικού κολάρου, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κάνουν χρήση και στην βασική υπακοή εν απουσία του ιδιοκτήτη, αν όχι όλοι οι περισσότεροι.

Είναι το τρίπτυχο: Πνίξε τον σκύλο σου συνατά - σήκωσε τον στον αέρα και τούμπα, τράβηξε τον με όλη σου την δύναμη να του κοπεί η ανάσα, για να δει ποιος ειναι το αφεντικό, ποιος κάνει κουμάντο και να καταλαβει ο σκυλος ότι εσυ κάνεις ότι θέλεις και όχι ο σκύλος. Και απο αυτά δεν έχεις αποτέλεσμα, τότε ρίχνουμε ειδικό ρευματακι και θα γίνει σούπερ ο σκύλος σου. Και άλλα πολλά τέτοια. Δεν νομίζω πως μόνο εγώ τέτοια παραδειγματα να αναφέρω και δεν είναι ακραία, σωστά?
Δεν σε ξερω, ουτε γνωριζω τη δουλεια σου αλλα αυτα που περιγραφεις, ειναι μεν κομματι απο την εκπαιδευση που εφαρμοζουν καποιοι εκπαιδευτες αλλα ας μην τους βαζουμε ολους σε ενα τοιχο. Υπαρχουν εκπαιδευτες που βασιζονται μονο στην εμπειρια, υπαρχουν αλλοι που διαβαζουν πολυ αλλα απο τη θεωρια στην πραξη χωλενουν. Δεν χρειαζεται εκπαιδευση 9-10 ετων με ηλεκτρονικο κολαρο για να αποκτησεις εμπειρια αυτου, αρκει να γνωριζεις τις αρχες της μαθησης (Principle Of Conditioning) και να εφαρμοζεις απλη ψυχολογια(οπως σωστα αναφερες μικρου παιδιου). Επισης δεν συμφωνω οτι το ηλεκτρονικο κολαρο ειναι εργαλειο βασανισμου αλλα ενα βοηθημα του εκπαιδευτη να κανει καλυτερα τη δουλεια του με λιγοτερο εως καθολου στρες. Το εχω δει να δουλευεται απο κορυφαιους εκπαιδευτες (Bart Bellon, Raiser, Boyen) σε καποιες απο τις εκπαιδευσεις μου στο εξωτερικο, ενω ειναι μερος της εκπαιδευσης σκυλων για ειδικες αποστολες. Και εγω ειμαι υπερμαχος της εξελιξης και εαν διαβασεις την ιστορια του κολαρου, θα δεις και την εξελιξη του. Απο μια κλιμακα, μιας εντασης εχει φτασει σε 17 κλιμακες διαφορετικης εντασης! Δεν χρειαζεται να καταστρεψεις σκυλους για να το μαθεις εαν ακολουθησεις τις προυποθεσεις που ανεφερα ανωτερω.Προσωπικα δεν το συστηνω στον απειρο χειριστη και δεν το λειτουργω ως πανακια. Αλλα εχω δει να πετυχαινει συμπεριφορες που οποιοσδηποτε θετικος εκπαιδευτης θα ζηλευε. Τα παντα στη Φυση δεν ειναι ασπρο ή μαυρο αλλα εχει και γκρι! Εαν καποιος θελει να μαθει περισσοτερα για την ψυχολογια των σκυλων μεσα απο μελετες και thesis θα προτεινα τη σειρα βιβλιων του Lindsay, που ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αλλα εχω δει να πετυχαινει συμπεριφορες που οποιοσδηποτε θετικος εκπαιδευτης θα ζηλευε.
Μάλλον το ανάποδο συμβαίνει.

Πόσοι απο τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης μεθόδου στην Ελλάδα έχουν φτάσει ΙΡΟ/VPG ΙΙΙ, FH II κ.λ.π. τα σκυλιά που εκπαίδευαν, σε πόσα παγκόσμια πρωταθληματα εργασίας έχουν λάβει μέρος και αν θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς τέτοια μέσα;

Ιδού η ρόδος...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αρχικό μήνυμα απο mildecoy
Αλλα εχω δει να πετυχαινει συμπεριφορες που οποιοσδηποτε θετικος εκπαιδευτης θα ζηλευε.
6η θέση (με κάθε επιφύλαξη) σε παγκόσμιο της FCI χωρίς ηλεκτρικό σου κάνει;

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Ποσο ανεπτυγμενο ειναι το συγκεκριμενο σπορ στην Ελλαδα και τι ποιοτητα σκυλων υπαρχει; Ποια η συμμετοχη των Ελληνων εκπαιδευτων σε παγκοσμια πρωταθληματα;Ισως οι αντιθετοι του ηλεκτρονικου κολαρου να ειχαν ασχημες εμπειριες απο κακομεταχειριση.
Ας μην πιανουμε τις μειονοτητες αλλα ας δουμε το γενικο συνολο!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Με μεγάλη πιθανότητα να κάνω λάθος, αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι το Η.Κ. αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης με σκοπό να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του εκπαιδευτή.

Εχθές άνοιξα μια συζήτηση με τον εκπαιδευτή του Allegro (2ο μάθημα, τρομάρα μας :D ) με αφορμή αυτό το νήμα.
Τον ρώτησα λοιπόν "εντάξει, όλα καλά με τη θετική εκπαίδευση, αλλά μπορείς να κάνεις Σούτσχουντ μόνο με μεζεδάκια?"
Το ειρωνικό χαμογελάκι μου που ακολούθησε την ερώτηση, κόπηκε πρόωρα απο την απάντησή του.
Είμουν σίγουρος οτι δεν γίνεται κι όμως απ'ότι μου είπε υπάρχουν πρωταθλητές που δεν έχουν βάλει ποτέ πνίχτη ή Η.Κ. στο σκύλο τους (μου είπε και κάποια ονόματα που δεν τα συγκράτησα).
Απλά θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και τον κατάλληλο σκύλο.

Όλα αυτά εμένα με οδηγούν στο συμπέρασμα οτι το Η.Κ. χρησιμοποιείται για δική μας ευκολία. Για πιο άμεσα αποτελέσματα ώστε να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ελειψα λιγες μερες και βλεπω ότι το θεμα εφτασε τις 40 σελιδες :shock::paja1:

Θα επαναλαβω την παλια μου ερωτηση στον φιλο Βασιλη – Vasbar για την μεθοδο που ακολουθει στην εκμαθηση / εκπαιδευση και διορθωση ανυπακοης ή ανεπιθυμητης συμπεριφορας.
Οι γενικολογίες δεν με καλυπτουν, συγνωμη.

Επισης θα του ζητησω να μας πει δυο λογια για το ταμπεραμενο των σκυλιων του, τα drive τους, πιθανη επιθετικοτητα, κυριαρχικοτητα κλπ.
Τελος, να μας περιγραψει εν ολιγοις τι εχει πετυχει μεχρι τωρα σε θεματα εκπαιδευσης και διορθωσης συμπεριφορών με την μεθοδο του.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ελειψα λιγες μερες και βλεπω ότι το θεμα εφτασε τις 40 σελιδες :shock::paja1:

Θα επαναλαβω την παλια μου ερωτηση στον φιλο Βασιλη – Vasbar για την μεθοδο που ακολουθει στην εκμαθηση / εκπαιδευση και διορθωση ανυπακοης ή ανεπιθυμητης συμπεριφορας.
Οι γενικολογίες δεν με καλυπτουν, συγνωμη.

Επισης θα του ζητησω να μας πει δυο λογια για το ταμπεραμενο των σκυλιων του, τα drive τους, πιθανη επιθετικοτητα, κυριαρχικοτητα κλπ.
Τελος, να μας περιγραψει εν ολιγοις τι εχει πετυχει μεχρι τωρα σε θεματα εκπαιδευσης και διορθωσης συμπεριφορών με την μεθοδο του.
Καλησπέρα, ελπίζωνα σε καλύπτουν τα παρακάτω.

Σου έχω απαντήσει και σε προσωπικό μήνυμα, ορίστε και σε ανοικτό.
Η εκπαίδευση είναι συμμετοχή και των δύο, πράγμα που με το ηλεκτρικό κολάρο δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση ούτε για εκπαίδευση αλλά ούτε για διόρθωση! Το έχω πει τόσες φορές…

Επίσης, για διόρθωση-εκπαίδευση στα σκυλιά μου χρησιμοποιώ συνδυασμό φωνής / στάσης σώματος / απαλό τράνταγμα με τον οδηγό πάντα σε δερμάτινο περιλαίμιο και γενικά όσες περισσότερες ώρες από πολύ μικρή ηλικία και πάντα με δραστηριότητες. Μπορεί να φανεί υπερβολικό αλλά στα μάτια μου τα σκυλιά μου όταν είναι ενήλικες δεν έχουν ανάγκη για διόρθωση… Βλέπεις είμαι κάθε μέρα μαζί με τα σκυλιά μου, χρόνος ουσίας, και παίζει τρομακτικά θετικό ρόλο.

Δεν έχει όμως καμία σημασία να σου/σας πω τι κάνω, αφού η εκπαίδευση δεν σταματάει σε ένα επίπεδο, πράγμα που όπως καταλαβαίνω αρκετοί από εσάς δεν το έχετε εμπεδώσει, δυστυχώς.

Ταπεραμέντο σκύλων μου και ότι άλλο ενδιαφέρεσαι να μάθεις θα σου πω μόνο ότι τα τελευταία χρόνια είναι αποκλειστικοί Γερμανικοί ποιμενικοί με αίματα παγκόσμιων πρωταθλητών σε αγώνες εργασίας αλλά και μορφολογίας. Πιστεύω να πήρες μια ιδέα…
Το ταπεραμέντο όμως είναι κάτι που το καλλιεργείς κιόλας και δεν το αφήνεις να κοιμάται…
Δεν θέλω να περιαυτολογώ αλλά: Σε θέματα εκπαίδευσης, γενικότερα στην συμπεριφορά, ελπίζω να είναι αρκετό ότι έμπειροι εκτροφείς Γ.Π. και όχι μόνο αλλά και εκπαιδευτές μου έχουν προτείνει να μπω επαγγελματικά στον χώρο και να κατεβάσω τα σκυλιά μου σε πρώτα επίπεδα εργασίας, εκτός αυτού βέβαια μιλάμε ώρες ατελείωτες και ανταλλάσουμε γνώμες κλπ. Αυτός είναι και ο λόγος μαζί με την αγάπη μου προς αυτά τα πλάσματα που σκέφτομαι να αφήσω Bachelor, MBA, υπ. Doctorate και μια 10ης εργασιακής εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρίες για τα υπέροχα αυτά πλάσματα!

Ακόμη για το θέμα της εκπαίδευσης των ιδιοκτητών δεν βλέπω να έχετε κάποια ερώτηση / σχόλια…
Ακόμη για το θέμα της προσαρμοστικότητας μας απέναντι στον σκύλο δεν βλέπω κάποια ερώτηση / σχόλια…
Ακόμη για την μη καταλληλότητα ανθρώπων να αποκτήσουν σκύλο τίποτα το ιδιαίτερο…
Ακόμη για την βιβλιογραφία και τις νέες τεχνικές-μεθόδους εκπαίδευσης που είναι υπέρ στο ηλεκτρικό κολάρο τίποτα…
Ακόμη για τα λάθη των ιδιοκτητών που παράγουν προβληματικές συνήθειες εύκολα αλλά πολλαπλάσια δύσκολα εξαλείφονται, τίποτα…
κλπ…

Και καταλήγω πάλι, στο ότι «σκυλιά μας» είναι και επιλέγουμε ότι μπορούμε καλύτερο για αυτά…

ΥΓ
Κάθε άλλο πάρα γενικολογίες είναι όλα τα μηνύματα μου όλες αυτές τις ημέρες..

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ποσο ανεπτυγμενο ειναι το συγκεκριμενο σπορ στην Ελλαδα και τι ποιοτητα σκυλων υπαρχει; Ποια η συμμετοχη των Ελληνων εκπαιδευτων σε παγκοσμια πρωταθληματα;Ισως οι αντιθετοι του ηλεκτρονικου κολαρου να ειχαν ασχημες εμπειριες απο κακομεταχειριση.
Ας μην πιανουμε τις μειονοτητες αλλα ας δουμε το γενικο συνολο!
Κανένα σπορ (με το σκύλο) στην Ελλάδα δεν είναι ανεπτυγμενο, δυστυχώς.

Αντί να ρωτάς ποιά είναι η συμμετοχή ελλήνων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εργασίας, καλύτερα να ρωτάς πόσοι από τους εκπαιδευτές που φτιάχνουν σκυλάκια για το σπίτι έχουν πάρει ένα ΕΒΥ (το ΒΗ είναι μάλλον πάρα πολύ δύσκολο).

Γιατί η εξέταση εργασίας είναι ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος να αποδείξεις ότι έχεις την ικανότητα να φτιάξεις ένα σκύλο. Όλα τα άλλα, είναι απλώς οδοντόκρεμες...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Τον ρώτησα λοιπόν "εντάξει, όλα καλά με τη θετική εκπαίδευση, αλλά μπορείς να κάνεις Σούτσχουντ μόνο με μεζεδάκια?"
...
Το φαγητό χρησιμοποιείται μόνο στα αρχικά στάδια γιατί λειτουργεί ως κατασταλτικό, έτσι ώστε ο σκύλος να μπορέσει να μάθει τις θέσεις (περπάτημα δίπλα σωστά, το κάτσε και το κάτω) σωστά.

Στη συνέχεια η εκπαίδευση συνεχίζεται με παιχνίδι, το οποίο προσφέρει ένταση ή εκκρηκτικότητα, ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιείται.

Δε φτιάχνεται σκύλος για SchH μόνο με φαγητό...