Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας αυτό το θέμα.
Η χρήση ηλεκτρικού κολάρου επιτρέπει στον σκύλο να καταλάβει από που προέρχεται αυτή η διόρθωση; Καταλαβαίνει ότι την κάνει ο ιδιοκτήτης του ή είναι κάτι "μεταφυσικό" γι' αυτόν;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σωστά σκυλακια;Δηλαδή;
Σκυλια που κρινεται οτι δουλευουν καλυτερα με αυτο, και σκυλια που μπορουν να το αντεξουν.
Βεβαια, σε πολυ χαμηλη ενταση, και ειδικα στην δονηση, το αντεχουν σχεδον ολα.

Η χρήση ηλεκτρικού κολάρου επιτρέπει στον σκύλο να καταλάβει από που προέρχεται αυτή η διόρθωση; Καταλαβαίνει ότι την κάνει ο ιδιοκτήτης του ή είναι κάτι "μεταφυσικό" γι' αυτόν;
Και τα δυο, αναλογα με το τι ειδους εκπαιδευση κάνεις. Ποιος ειναι ο σκοπος δηλαδη.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και τα δυο, αναλογα με το τι ειδους εκπαιδευση κάνεις. Ποιος ειναι ο σκοπος δηλαδη.
Φαντάζομαι λογικά, ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν και τα δύο είδη εκπαίδευσης.
Για ποιό λόγο μπορεί κάποιος να επιλέξει την "μεταφυσική" μέθοδο;
Τι του προσφέρει στο χτίσιμο της σχέσης του με το σκυλί του όταν αυτό δεν καταλαβάινει από που προέρχεται η διόρθωση, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται η "επικοινωνία" και το "δέσιμο" μεταξύ τους;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για ποιό λόγο μπορεί κάποιος να επιλέξει την "μεταφυσική" μέθοδο;
Τι του προσφέρει στο χτίσιμο της σχέσης του με το σκυλί του όταν αυτό δεν καταλαβάινει από που προέρχεται η διόρθωση, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται η "επικοινωνία" και το "δέσιμο" μεταξύ τους;
Δημητρη, δεν θα πω πολλα, για ευνοητους λογους.

Το πιο σύνηθες είναι η χρηση για το κοψιμο μιας συμπεριφορας που λαμβανει χωρα εν αγνοία του ιδιοκτητη, και χωρις ο ιδιοκτητης να εμπλεκεται άμεσα σε αυτό. Κλασσικο παραδειγμα, το να τρωει ο,τι βρει από κατω, ειδικα όταν είναι χωρις λουρι στην εξοχή, ή μονος στον κηπο.
Αυτό δεν εχει να κανει με χτισιμο σχεσης και είναι κατι που το αντιμετωπιζεις ανεξαρτητα και μονο του.

Άλλο, πιο προχωρημενο, είναι το να δεχεται ο σκυλος διορθωση «από τον ουρανο», επειδη εσπασε μια εντολη (συνηθως το «δίπλα»), και ο σκυλος ετσι πιστευει ότι ο μονος ασφαλης δρομος είναι δίπλα στον ιδιοκτητη. Προπορευεται ή ανοιγεται, και ερχεται θεόσταλτη διορθωση, ενώ ο βασικος χειριστης κανει το κορόιδο, για να μην γινει αυτος ο κακος, να μην συνδεθει με την διορθωση και να μην «πεφτει» ο σκυλος όταν είναι δίπλα του. Τον παρηγορει κι απο πανω και τον επιβραβευει που ξαναγυρισε μονος του δίπλα του!
Οπότε ο χειριστης χτιζει την σχεση ξεγελωντας στην ουσια τον σκυλο.

Οπως καταλαβαινεις, για τα παραπανω χρειαζεται και δευτερος, βοηθητικος/κρυφος, χειριστης.

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αυτοί οι ευνόητοι λόγοι σε αυτό το forum......
Όποτε το διαβάζω θυμάμαι την ταινία Μυστικά και Ψέματα του Mike Leigh;):)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
η σωστη χρηση του κολαρου πρεπει να κανει το σκυλο να μη συνδεει τη διορθωση με το χειριστη η με το κολαρο.πρεπει να μαθει οτι το κολαρο δεν ειναι κακο απο καπου αλλου του ρχεται αλλιως οταν το φοραει θα ναι κιουρια και οταν το βγαζει θα κανει τα δικα του.
οπως σωστα ειπε ο αρης ειναι για να διορθωνεις πραγματα που δε μπορεις να διορθωσεις με το λουριγιατι χρησιμοποιηται οταν δουλευεις χωρις λουρι συνηθως.
το ηλεκτρικο εκτος απο διορθωση το χρησιμοποιεις για να αυξησεις ταχυτητα καποιες φορες,θελει εμπειρο εκπαιδευτη και ειναι για να φτιαξεις ενα δυο πραματακια,δεν ειναι για χορταση.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
,θελει εμπειρο εκπαιδευτη και ειναι για να φτιαξεις ενα δυο πραματακια,δεν ειναι για χορταση.
Σου χρειάζεται όταν φτάσεις στο "αμήν" και έχεις εξαντλήσει όλους τους άλλους τρόπους ή τους παρακάμπτεις χάριν ευκολίας;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αναλογα του τροπους οταν ας πουμε σου μενει στο φους ενα τσικ πιο πισω οταν ειναι χωρις λουρι και οχι διπλα στο ποδι δεν εχεις πολλες επιλογες.
στη πραγματικοτητα ο σκυλος γνωριζει που πρεπει να ναι αλλα χωρις λουρι νιωθει διαφορετικα
εκτος αν εισαι της θετικης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
η σωστη χρηση του κολαρου πρεπει να κανει το σκυλο να μη συνδεει τη διορθωση με το χειριστη η με το κολαρο.πρεπει να μαθει οτι το κολαρο δεν ειναι κακο απο καπου αλλου του ρχεται αλλιως οταν το φοραει θα ναι κιουρια και οταν το βγαζει θα κανει τα δικα του.
Αυτο Βασιλη δεν ειναι απολυτο.
Καποιοι (ασχετοι με στιβους φυσικα) επιδιωκουν να ξερει ο σκυλος τι ακριβως κολαρο φοραει, και τον αφηνουν ελευθερο μονο οταν το φοραει. Λογια εκπαιδευτη αυτα, οχι δικα μου.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Αυτο Βασιλη δεν ειναι απολυτο.
Καποιοι (ασχετοι με στιβους φυσικα) επιδιωκουν να ξερει ο σκυλος τι ακριβως κολαρο φοραει, και τον αφηνουν ελευθερο μονο οταν το φοραει. Λογια εκπαιδευτη αυτα, οχι δικα μου.
απολυτο δεν ειναι φυσικα.
λογικο δεν ειναι αν εκτελει μονο με το κολαρο,ποιο το οφελος?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
το οφελος ειναι οτι ενας σκυλος αμφιβόλου υπακοης μπορει να βολταρει και να τρεχει και να εκτονωνεται και να χαιρεται χωρις λουρι, με ασφαλεια και υπακοη, γιατι ξερει και εχει καταλαβει οτι ο ιδιοκτητης μπορει να τον διορθωσει ανα πασα στιγμη με ενα αορατο χερι, ανεξαρτητα απο την αποσταση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.797
8.004
Άρα μιλάμε για σκύλο αμφιβόλου υπακοής. Ένας σκύλος που έχει περάσει με επιτυχία την ΒΥ γιατί να υποστεί το ηλεκτρικό κολάρο;
Όχι ότι πιστεύω τις υστερίες (συγνώμη για την σκληρή λέξη) για ψήσιμο κλπ, και ούτε πιστεύω ότι οι σκύλοι είναι τόσο μη μου άπτου πλάσματα όπως νομίζουμε όταν τους ανθρωποποιούμε. Άσε που η φύση εάν ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον είναι πολύ σκληρή όταν κάνεις λάθη ούτως ή άλλως.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ενας σκυλος που εχειπερασει με επιτυχια βασικη δεν σημαινει οτι ειναι υπακουος.το οτι εμαθε 4-5 εντολες δε λεει κατι,η υπακοη δεν τελειωνει ποτε

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
ενας σκυλος που εχειπερασει με επιτυχια βασικη δεν σημαινει οτι ειναι υπακουος.το οτι εμαθε 4-5 εντολες δε λεει κατι,η υπακοη δεν τελειωνει ποτε
Αν και δεν ειναι στο θεμα συμφωνω με αυτο που διαβαζω. Η υπακοη μπορει να δουλευεται σε Χ εκαστοτε βαθμο, αλλα ΠΟΤΕ δεν μπορει να ειναι καποιος σιγουρος 100% για την υπακοη του σκυλου του. Καποια στιγμη, σε καποια απροσμενη κατασταση μπορει να σπασει. Και ειναι σωστη η διατυπωση ''η υπακοη δεν τελειωνει ποτε'', με την εννοια οτι παντα πρεπει να δουλευεται για να μικραινει η πιθανοτητα απωλειας της...

Για το θεμα του Ηλεκτρικού Κολλάρου τωρα, δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και ποτε δεν θα χρησιμοποιουσα. Η επιλογη μου θα ηταν ειτε κουταβι για να εχω ολο το χρονο και την δυνατοτητα να επηρρεασω την συμπεριφορα του σκυλου, ή διεγνωσμενου χαρακτηρα ενηλικο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εξαρτάτε γιατί το κάνει.., ποιος το κάνει ..που το κάνει..

Δεν είναι του διαβόλου το ηλεκτρικό κολάρο..θέλει κατάλληλο χειριστή για κατάλληλες περιπτώσεις.., σίγουρα δεν είναι κλίκερ..σίγουρα δεν είναι για όλους..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Και η μέθοδος της λοβοτομής ήταν ενδιαφέρουσα και δεν ήταν εγκληματική, αλλά αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι ως τότε γνώσεις και αντιλήψεις των θεραπευτών δεν ήταν επαρκείς.