Κανονισμοί Κ.Ο.Ε. και συμμετοχή σε έκθεση


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όπως λοιπόν προσφέρουν οι βετεράνοι-έτσι προσφέρει και το στειρωμένο
αναδυκνείει τους προγόνους του-τα αδέρφια του και το εκτροφείο του

γενικολογόντας τώρα-θέλω να πώ ,πολύ κρίμα να βλέπουμε τους υπερ-παρανομούντες και αυτό να μας οδηγεί στην ,έστω, μικροπαρανομία....
 




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
........... στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο να ''υπερασπίζονται'' τον νόμο αυτοί που έχουν πάντα κρυμμένο στο μανίκι τους τον άσσο της παραβίασής του.......:rolleyes:
 




George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
........... στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο να ''υπερασπίζονται'' τον νόμο αυτοί που έχουν πάντα κρυμμένο στο μανίκι τους τον άσσο της παραβίασής του.......:rolleyes:
Αυτό που λες είναι άδικο. Σίγουρα στο κόσμο της κυνοφιλίας θα βρεις αρκετά "μπουμπούκια" αλλά δεν θα πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο σακί. Θα αναφέρω απλά ότι έχω σκύλα με εξαιρετικά αποτελέσματα σαν κουτάβι :
Romania Jahressieger 12/7/2008, VP1 Baby Class (Papp Vasile Carol, Romania)
Serbia Jahressieger 31/8/2008, VP2 Baby Class
Greek Kennel Club CACIB Show 11/10/2008, VP1, BOB Puppy Class (Niksa Lemo, Croatia)
Greek Kennel Club CACIB Show 12/10/2008, VP1, BOB Puppy Class (Fernando Rodruigez, Portugal)
Athens Kennel Club CACIB Show 29/11/2008, VP1, BOB Puppy Class (Guido Vandoni, Italy)
Athens Kennel Club CACIB Show and Boxer Specialty Show 30/11/2008, VP1, BOB Puppy Class (George Shogol, Georgia)
που στη πρώτη της περίοδο έπαθε πυομήτρα και στειρώθηκε. Δεν ξανακατέβηκε σε έκθεση και ούτε πρόκειται. Είναι πλέον μια υπέροχη σύντροφος αλλά όχι show dog. Σαν ενήλικη είναι το ίδιο καλή (κατά τη γνώμη μου καλύτερη ίσως) όπως ήταν κουτάβι και θα μπορούσε άνετα να παίξει σε οποιαδήποτε ειδική έκθεση του εξωτερικού. Δυστυχώς ήταν άτυχη. Τέλος...
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Λυπάμαι πολύ γι΄αυτό που συνέβη στην σκύλα σου……(θεωρώ όμως ότι πραγματικά είναι κρίμα να την βλέπεις και να την χαίρεσαι μόνο εσύ)…..:)

Πιστεύω βέβαια ότι αντιλαμβάνεσαι ότι το σχόλιο μου δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον κόσμο της κυνοφιλίας αλλά είχε να κάνει και με την καθημερινότητα που ζούμε όλοι μας.

Μια καθημερινότητα που μπορεί να διέπεται από νόμους, κανόνες και διατάξεις αλλά που η στείρα ερμηνεία τους όχι μόνο δεν βοηθά την ζωή μας να γίνει πιο δίκαιη, λειτουργική και εύρυθμη αλλά που μερικές φορές να οδηγεί στην παραβίαση τους κατασκευάζοντας ‘’παράνομους’’ νόμιμους και ‘’νόμιμους’’ –παράνομους….

Η συζήτηση που προηγήθηκε νομίζω ότι ανέδειξε τις πολλές πλευρές μιας έκθεσης μορφολογίας καθώς και αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με την αύξηση της συμμετοχής του κόσμου, με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες στειρωμένων σκύλων που θέλουν να πάρουν μια κρίση για το σκυλί τους από έναν ειδικό, το θέμα του ‘’εκπαιδευτικού’’ χαρακτήρα μιας έκθεσης μορφολογίας σκύλων, το θέμα της αξίας της συμμετοχής των βετεράνων,…όπως επίσης ανέδειξε το θέμα της αναπαραγωγής και τα κενά που δημιουργούνται όταν οι εκτροφείς βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε μορφολογικές κρίσεις …και άλλα πολλά και σοβαρά….

Την γνώμη μου για τις εκθέσεις μορφολογίας την είπα και δεν έχει νόημα να την επαναλάβω. Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά ή λίγα,…δεν πειράζει…το νόημα στην συζήτηση δεν είναι να συμφωνούμε πάντα όλοι με όλα…
Ομολογώ επίσης ότι από την φύση μου δεν είμαι τυπολάτρης ή πολύ περισσότερο νομολάτρης.
Απεναντίας θεωρώ ότι οφείλουμε να κρίνουμε τακτικότατα τους κανόνες που διέπουν την ζωή μας ,μην εμποδίζοντας την ανανέωσή ή την εκ νέου ρύθμιση τους όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά νέες ανάγκες και δεδομένα.
 
Last edited:


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Οι ανθρώπινοι νόμοι είναι προσπάθειες
ώστε να αντισταθμιστούν προβλήματα
που όταν δεν μπορούν να λυθούν γεννούν νόμους.

για να μη ψαχνεσθε
www.fci.be
διαλεγετε τη γλωσσα που γνωριζετε και μετα κανονισμοι εκθεσεων