Αμάν βρε φίλέ mareco, μας έκανες την καρδιά περβόλι...Η στείρωση των θηλυκών, είναι πολύ πιο ακριβή.
Οι τιμές ποικίλλουν, αλλά τα 300 είναι ένας μέσος όρος.
Πρόσφατη, πολύ φιλική τιμή, για αδεσποτούλα 20 κιλών, ήταν τα 180.
Αμάν βρε φίλέ mareco, μας έκανες την καρδιά περβόλι...Η στείρωση των θηλυκών, είναι πολύ πιο ακριβή.
Οι τιμές ποικίλλουν, αλλά τα 300 είναι ένας μέσος όρος.
Πρόσφατη, πολύ φιλική τιμή, για αδεσποτούλα 20 κιλών, ήταν τα 180.
Νομίζω πως υπάρχουν 2 τρόποι αναισθησίας, ίσως κάνω λάθος.Δε νομίζω @sofouli!Έχει να κάνει κατά την γνώμη μου με τα κιλά του σκύλου περισσότερο!
Ο τρόπος αναισθησίας είναι ένας,γενική αναισθησία γίνεται!
Μπορείς να μας πεις τον κτηνίατρο σου να τον έχουμε στα υπόψιν μας ή να το στείλεις με π.μ τουλάχιστον!Τι να πω, 400 ευρώ μέση τιμή για στείρωση...η διαφορά σε μας είναι τεράστια νομίζω! Τωρινές τιμές, 150 ευρώ σε σκυλάκι 20 κιλών ο δικός μου κτηνίατρος και 75 ευρώ σε σκυλάκι 10 κιλών ο κτηνίατρος μιας γνωστής μου. Αυτό με τα δυο "είδη" νάρκωσης ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα...πάντως και στη δική μου όταν της έκανε η τότε γιατρός της στείρωση, της έκανε μια ένεση προνάρκωσης και προφανώς θα ακολούθησε η γενική νάρκωση (βέβαια έχουν περάσει και οκτώ χρόνια από τότε).
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω συζητήσει τόσο πολύ με τον κτηνίατρο αν και μιλούσαμε αρκετές ώρες πάνω σε αυτό το θέμα,όχι το οικονομικό,της στείρωσης εννοώ!Νομίζω πως υπάρχουν 2 τρόποι αναισθησίας, ίσως κάνω λάθος.
Ενέσιμη και με αναισθητική μηχανή (αν υπάρχει σαν όρος) και η δεύτερη είναι ακριβότερη..
Μπορεί να μπερδεύομαι κιόλας.
και αυτο ειναι καλο?Οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι η στείρωση πρέπει να γίνεται όταν ο σκύλος είναι ακόμα κουτάβι και έτσι αποφεύγονται και τα "σημαδέματά" του. Στη Βιρτζίνια π.χ. κάνουνε στείρωση στους 3-4 μήνες στα αρσενικά τουλάχιστον που έχω συζητήσει (διαπραγματευόμουν κάποτε ένα κουτάβι και μου έλεγαν τι λέει ο νόμος). Το Μουφ στειρώθηκε σύμφωνα με την κτηνίατρό του όταν ήταν μικρό και ενήλικο είναι καλό να μη στειρώνεται αν μπορείς να το κάνεις από κουτάβι.
Οι τιμές στείρωσης που ανέφερες μου ακούγονται κανονικές. Εδώ π.χ. είναι γύρω στα 450 δολλάρια. Μην ξεχνάς ότι έχει ολική αναισθησία και είναι εγχείριση.