Κόστος στείρωση

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η στείρωση των θηλυκών, είναι πολύ πιο ακριβή.
Οι τιμές ποικίλλουν, αλλά τα 300 είναι ένας μέσος όρος.
Πρόσφατη, πολύ φιλική τιμή, για αδεσποτούλα 20 κιλών, ήταν τα 180.
Αμάν βρε φίλέ mareco, μας έκανες την καρδιά περβόλι...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δε νομίζω @sofouli!Έχει να κάνει κατά την γνώμη μου με τα κιλά του σκύλου περισσότερο!
Ο τρόπος αναισθησίας είναι ένας,γενική αναισθησία γίνεται!
Νομίζω πως υπάρχουν 2 τρόποι αναισθησίας, ίσως κάνω λάθος.
Ενέσιμη και με αναισθητική μηχανή (αν υπάρχει σαν όρος :D) και η δεύτερη είναι ακριβότερη..
Μπορεί να μπερδεύομαι κιόλας.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στον Ρας πάντως έγινε πρώτα μια ένεση, που απ'ότι μου εξήγησε η κτηνίατρος, το σκυλί και άκουγε και αισθανόταν αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει και μετά του έγινε η ολική, που δεν ήμουν παρούσα αλλά νομίζω είναι με αέριο από το στόμα/μύτη (μη σας γελάσω κιόλας...)

Από κόστος: 150 € σε 27 κιλά αρσενικό. Υποθέτω φιλική τιμή καθώς πάντα μας κάνει καλές τιμές στα υπόλοιπα, απ'ότι βλέπω και διαβάζω από άλλους.

έντιτ: δεν έγραψα το πότε. Φέτος την άνοιξη.

Last edited:

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Τι να πω, 400 ευρώ μέση τιμή για στείρωση...η διαφορά σε μας είναι τεράστια νομίζω! Τωρινές τιμές, 150 ευρώ σε σκυλάκι 20 κιλών ο δικός μου κτηνίατρος και 75 ευρώ σε σκυλάκι 10 κιλών ο κτηνίατρος μιας γνωστής μου. Αυτό με τα δυο "είδη" νάρκωσης ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα...πάντως και στη δική μου όταν της έκανε η τότε γιατρός της στείρωση, της έκανε μια ένεση προνάρκωσης και προφανώς θα ακολούθησε η γενική νάρκωση (βέβαια έχουν περάσει και οκτώ χρόνια από τότε).

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Τι να πω, 400 ευρώ μέση τιμή για στείρωση...η διαφορά σε μας είναι τεράστια νομίζω! Τωρινές τιμές, 150 ευρώ σε σκυλάκι 20 κιλών ο δικός μου κτηνίατρος και 75 ευρώ σε σκυλάκι 10 κιλών ο κτηνίατρος μιας γνωστής μου. Αυτό με τα δυο "είδη" νάρκωσης ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα...πάντως και στη δική μου όταν της έκανε η τότε γιατρός της στείρωση, της έκανε μια ένεση προνάρκωσης και προφανώς θα ακολούθησε η γενική νάρκωση (βέβαια έχουν περάσει και οκτώ χρόνια από τότε).
Μπορείς να μας πεις τον κτηνίατρο σου να τον έχουμε στα υπόψιν μας ή να το στείλεις με π.μ τουλάχιστον! :)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Νομίζω πως υπάρχουν 2 τρόποι αναισθησίας, ίσως κάνω λάθος.
Ενέσιμη και με αναισθητική μηχανή (αν υπάρχει σαν όρος :D) και η δεύτερη είναι ακριβότερη..
Μπορεί να μπερδεύομαι κιόλας.
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω συζητήσει τόσο πολύ με τον κτηνίατρο αν και μιλούσαμε αρκετές ώρες πάνω σε αυτό το θέμα,όχι το οικονομικό,της στείρωσης εννοώ!
Πάντως θα κατασκηνώσω στο ιατρείο την ημέρα της στείρωσης!Ας βρώ με το καλό πρώτα έναν σωστό κτηνίατρο!

Πάντως θα τον ρωτήσω όλα όσα λέμε εδώ,και θα σας τα διευκρινίσω!

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Δεν ξέρω αν μπορώ και αν θεωρηθεί διαφήμηση, είναι και οι δυο στον Πειραιά, αν είναι στέλνω π.μ.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Πάντως το θέμα της στείρωσης όσο και αν θεωρείται πλέον μία επέμβαση ρουτίνας μου ακούγεται κάπως!Ίσως είναι και η πρώτη φορά που προχωρώ σε μία τέτοια διαδικασία!
Πάντως,παρένθεση αυτό,κατά την διάρκεια της βόλτας μας αρκετές φορές συναντούμε ιδιοκτήτες αρσενικών λαμπραντορ που με πλησιάζουν και δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να τα ζευγαρώσουν και επειδή την βλέπουν και την δικιά μου καλοαναθρεμμένη ξεκινούν, για ποιο λόγο την στειρώνεις,άφησε την να γεννήσει,σιγά δεν είναι τίποτα,θα πουλήσεις τα μικρά και δεν πρόκειται να σου μείνουν και αααάλλα πολλά προσπαθόντας να με πείσουν για το αντίθετο!Κρίμα πάντως λέω απο μέσα μου,άντε να καθίσεις να τους εξηγήσεις!

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα, έγω πλήρωσα 250 Ευρώ για μεγαλόσωμό 50 κιλά. Δεν ξέρω έαν παίζει ρόλος και η μέθοδος, η δικιά μου έκανε την ᾽κλάσσική᾽!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ πλήρωσα 250 για τη στείρωση της Λάρας (28 κιλά).
Επίσης έχω πληρώσει (στην ίδια κτηνίατρο) 150 ευρώ για στείρωση αδέσποτης σκυλίτσας 20 κιλά και το ίδιο ποσό για στείρωση αδέσποτης σκυλίτσας 14 κιλά. Τα αδέσποτα τα άφησα στο κτηνιατρείο Τετάρτη βράδυ και τα πήρα πίσω Σάββατο μεσημέρι.
Τα ράμματα και στις 3 περιπτώσεις ήταν εσωτερικά.

Πάντως, μου έδειξε έναν κατάλογο που αν κατάλαβα καλά ήταν κάτι σαν τιμοκατάλογος από τον Κτηνιατρικό σύλλογο, που έδινε ενδεικτικές τιμές για τις διάφορες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Η στείρωση θηλυκού σκύλου ήταν 300 ευρώ και δεν είχε διαφορές ανάλογα με τα κιλά. Στα αρσενικά ήταν 250 αν θυμάμαι καλά.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
εμας μας πηρε 150 ευρω για σκυλι μεγαλοσωμο , και για την μικρη 10 κιλα 140 ευρω , καλα ειναι
ενας αλλος κτηνιατρος χρησιμοποιει οξυγονο και στοιχιζει 250 ευρω

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι η στείρωση πρέπει να γίνεται όταν ο σκύλος είναι ακόμα κουτάβι και έτσι αποφεύγονται και τα "σημαδέματά" του. Στη Βιρτζίνια π.χ. κάνουνε στείρωση στους 3-4 μήνες στα αρσενικά τουλάχιστον που έχω συζητήσει (διαπραγματευόμουν κάποτε ένα κουτάβι και μου έλεγαν τι λέει ο νόμος). Το Μουφ στειρώθηκε σύμφωνα με την κτηνίατρό του όταν ήταν μικρό και ενήλικο είναι καλό να μη στειρώνεται αν μπορείς να το κάνεις από κουτάβι.

Οι τιμές στείρωσης που ανέφερες μου ακούγονται κανονικές. Εδώ π.χ. είναι γύρω στα 450 δολλάρια. Μην ξεχνάς ότι έχει ολική αναισθησία και είναι εγχείριση.
και αυτο ειναι καλο?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Στείρωσα μια αδέσποτη σκύλα 22 κιλών και πλήρωσα 160 €, αυτο έγινε πριν 1,5 χρόνο. Φέτος το χειμόνα πήγε μια φίλη μου στον ίδιο γιατρό τη σκυλίτσα της βάρους 30 κιλών και έδωσε 180 €. Τώρα περιμένω να μεγαλώσουν τα γατάκια από μια αδέσποτη γατούλα που μάζεψα από το δρόμο για να την κάνω στείρωση και σ'αυτήν, η τιμή μου μου είπε ο γιατρός είναι 100 €.
Κοιτάω τις τιμές που σας λένε στην Αθήνα και ανατριχιάσω, καλά είμαστε εδώ στο χωριό...

Debby

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
85
0
εδω ολλοι οι κτηνιατροι περνουν 150 ευρω ανεξαρτιτος τα κιλα..και παλι πολλα μου φενοντε για μια επεμβαση ρουτινας που διαρκει κανα τεταρτο...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
επέμβαση ρουτίνας μπορεί να είναι -με την έννοια της συχνότητας που γίνεται...

απο την άλλη είναι ένα κανονικό χειρουργείο που έχει τους κινδύνους του και ο γιατρός οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν...

εγώ δεν θα έλεγα τόσο απλά ότι είναι μια επέμβαση του...... 15λεπτου.....!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Εγώ τη δικιά μου την πήγα στον Μπάτσα, μου τον σύστησε μια φίλη που έχει πάει πολλά σκυλιά εκεί. Τιμή 150 ευρώ. έμεινα πολύ ευχαριστημένη, μια τομούλα 1.5 εκατ. ούτε κολάρο χρειαστήκαμε ούτε τίποτα.
Από την Τζιάκη στον Πειραιά έχω κακή εμπειρία με τον πρώτο μου σκύλο, δεν θα την σύστηνα με τίποτα. Πολλή καλή είναι και η Ραχιώτη στον Πειραιά αλλά δεν την επέλεξα γιατί συνηθίζει να κάνει μεγάλες τομές.
Α! Οποσδήποτε να κάνεις εξετάσεις πριν την επέμβαση, ένα τσεκ απ πριν τη νάρκωση.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εμένα για την δικιά μου 28 κιλά σκυλί για την στείρωση πήρε 160ευρώ και 70ευρώ για τις εξετάσεις της,σύνολο 230 με απόδειξη φυσικά!
Κάθε επέμβαση όσο και ''ρουτίνας'' να είναι θέλει την προσοχή της!
Εκανε και εσωτερικά και εξωτερικά ράμματα που μετά από 10 μέρες τα κοψαμε!!!
Μια μικρή τομή που δε φαίνεται τώρα,επίσης μου εξήγησε ότι για εδώ και Ευρώπη την στείρωση την κάνουν αφού έχει οίστρο τουλάχιστον μία φορά!
Ενώ στην Αμερική κάνουν τις στειρώσεις και χωρίς να έχει έρθει καθόλου οίστρος!
Εμείς εδώ στην περιοχή μου έχουμε έναν μόνο γιατρό και αύτος είναι άστα να πάνε πότε δε θα ξαναπάω σκυλί μου και ευτυχός το καταλαβαίνουν πλέον και αλλοί αυτό...έχει κάνει ευθανασία σε όσους σκύλους που είχαν καλαζάρ και πάνε σε αυτόν!Και το κορυφαίο με το τεστ του 10 λεπτού,χωρίς να κάνει εξετάσεις άλλες!!!Μακριάααα Ανω Λιοσια έναι!!
Εγώ πάω στην Μεταμόρφωση και μέχρι στιγμής δε έχω κανένα πρόβλημα από την κτηνιατρό μας.Και βασικό σηκώνει το τηλέφωνο και ώρες εκτός ιατρίου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr