Κόψιμο των αυτιών;


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Για την milva αποκλειστικα που ξερει ποσο την εκτιμω: Αργυρω επειδη ξερω την αγαπη σου για τα Amstaff δες εδω http://members.chello.nl/~o.verhorevoort/blanco%20pagina/news%202005.htm και αναρωτησου: Στην Ολλανδια-Δανια-Γερμανια-Λουχεμβουργο-Βελγιο, κρινουν ''άλλοι'' κριτες τα Amstaff ?

Και επισης, ολα αυτα τα εκτροφικα σκυλια εχουν ιδιοκτητες που δεν ενδιαφερονται και τα εχουν ''καταδικασμενα'' να υποφερουν απο ωτιτιδες και σπασμενες ουρες...? Μηπως ειναι εκτροφεις ?

Τους εχεις για ασχετους αυτους...? :)
Έχεις μιλήσει με εκτροφείς φυλών που παραδοσιακά κόβονται ουρές και αυτιά απο το Βέλγιο και την Ολλανδία και σου είπαν ότι συμφωνούν με την απαγόρευση; Αν είχαν επιλογή τί θα έκαναν σου είπαν;
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Και ολοι αυτοι που αποφασισαν να μην τα κοβουν εκτροφεις και μη(που μεχρι προτεινος τα εκοβαν), δεν εχουν αυτη τη γνωση...:(
Τι αλλο να πουμε? Ειναι θεμα προσωπικης επιλογης στην τελικη. Απλα οποιος το κανει να ειναι ειλικρινης με τον εαυτο του και τους αλλους οσον αφορα γιατι το κανει...
Το οτι το κάνουν υποχρεωτικά λόγω νομοθεσίας(Απαγόρευσης) σημαίνει πως το επέλεξαν?!Ή πως το κάνουν λόγω γνώσης?!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Μια προσωπική εμπειρία σχετικά με τα κομμένα και τα άκοπα αυτιά....
Αρκετοί βοσκοί έκοβαν και κόβουν το ένα από τα δύο αυτιά, από όσο γνωρίζω, συζητώντας μαζί τους για τα προβλήματα των σκυλιών τους, δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ότι το άκοπο έχει συχνότερες ωτίτιδες στα συγκεκριμένα σκυλιά...
Μπορεί να πει κανείς ότι οι βοσκοί δεν ασχολούνται με την υγεία των σκυλιών τους, η ωτίτιδα όμως είναι κάτι που επιβαρύνει πολύ το ζώο όσο εξελισσεται και το εμποδίζει στα καθήκοντά του....Αυτό είναι κάτι που απασχολεί τους βοσκούς.....

Με το δεδομένο ότι και αυτά τα σκυλιά εμφανίζουν ωτίτιδες, το γνωρίζω προσωπικά, δεν φαίνεται, στα συγκεκριμένα πάλι σκυλιά λέω, κάποια διαφοροποίηση σχετικά με το κομμένο και το άκοπο αυτί!
Τώρα αυτό έχει να κάνει με την κατασκευή του αυτιού, με επιλογή του τσοπάνη(σκυλί που δεν φυλάει το τρώει το μαύρο σκοτάδι, άρα και σκυλί που πονάει, δεν ακούει και δεν φυλάει το τρώει το μαύρο σκοτάδι) δεν το ξέρω.....


Τελικά, κάποιες φυλές έχουν μεγαλύτερη συχνότητα να εμφανίσουν ωτίτιδα από τις υπόλοιπες ή όλες οι φυλές με τα αυτιά κάτω έχουν τις ίδιες;
Κι αν ναι, αυτό οφείλεται σε κάποια κατασκευαστική διαφοροποίηση;
Οι φυλές που αντιμετωπίζουν συχνότερα ωτίτιδες, είναι φυλές που παραδοσιακά έχουν κομμένα αυτιά ή συμπεριλαμβάνονται κι άλλες που δεν κόβεται το αυτί τους;

Εαν η ωτίτιδα οφείλεται σε κατασκευαστικούς λόγους, η λύση είναι να κόβονται τα αυτιά ή να γίνει πάλι επιλογή γεννητόρων χωρίς συχνές ωτίτιδες, όπως ας πούμε έχει γίνει με κάποιες άλλες ασθένειες σε κάποιες φυλές;
Κατά καιρούς έχουμε διαβάζει συζητήσεις για εντρόπιο, εκτρόπιο, καρκίνους, καρδιοπάθειες!


Δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχουν επισυναφθεί σε κάποια παλαιότερη αντίστοιχη συζήτηση και δεν τις πήρα χαμπάρι, αλλά προσωπικά θα με ενδιέφερε να δω κάποιες έρευνες σχετικά με προβλήματα υγείας και κόψιμο αυτιών ή ουράς!
Θα βάζαμε σε άλλη βάση την συζήτηση!Γιατί είναι προφανές άλλη βαρύτητα κι αξιοπιστία έχει μια προσωπική άποψη ή διαπίστωση, όπως ας πούμε αυτή που εξέφρασα παραπάνω για τα τσοπανόσκυλα κι άλλη μια επιστημονικά τεκμηριωμένη!
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
http://www.vets.gr/article.php?article_id=125

ΦΥΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ: Οι σκύλοι που έχουν τάση να εμφανίζουν ωτίτιδες συνήθως είναι α) Αυτοί με γενετική προδιάθεση και ακανόνιστο σχήμα του έξω ακουστικού πόρου, όπως τα κινέζικα Σαρ-Πέι, τα Τσόου-Τσόου και τα αγγλικά Μπουλντόγκ. β) Οι φυλές με τρίχες στα αφτιά όπως τα Πουντλς και τα Τερριέ. γ)Τα σκυλιά που έχουν κρεμασμένα τα πτερύγια των αφτιών, όπως τα Κόκερ σπάνιελ και τα Σπρίνκερ σπάνιελ. δ) Τα ζώα που ζουν έξω και είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε υγρασία, νερό, ξένα σώματα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα κυνηγόσκυλα.

Η ανατομική, το σχήμα του έξω ακουστικού πόρου, το σχήμα και η θέση του πτερυγίου καθώς και η πυκνότητα του τριχώματος των αγαπημένων σας κατοικιδίων τα κάνει επιρρεπή σε προβλήματα ωτίτιδας.Ο καθαρισμός των αφτιών και η επαρκής κυκλοφορία αέρα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντικά στα ζώα και ιδιαίτερα σε σκύλους με πεσμένα αφτιά.

Οπότε επιστημονικά μιλώντας φίλτατε foibos...με το κόψιμο του αυτιού μειώνονται οι τρίχες συνήθως στην περιοχή και επίσης υπάρχει σαφώς καλύτερος αερισμός του αυτιού.
 
Last edited:


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οκ ολα αυτα αλλα γιατι υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος στις φυλες που κοβονται τα αυτια? Γιατι φυλες που εχουν σοβαρο προβλημα με ωτιτιδες δεν κοβουν τα αυτια και σε αλλες επιλεγουν να το κανουν (στις οποιες δεχομαι οτι ειναι επιρρεπεις στις ωτιτιδες)
στο δ λεει για τα κυνηγοσκυλα. Σε αυτα γιατι δεν κοβουν τα αυτια τους δεδομενου οτι ειναι σκυλοι εργασιας και οι συχνες ωτιτιδες περα απο τον πονο και την ταλαιπωρια του ζωου θα το εμποδιζε και στο να εργαστει?
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
φιλος εκτροφεας,εχει σκυλια κ με κομμενα κ με ακοπα κ ο,τι εχει αντιμετωπισει με τα μεν,εχει κ με τα δε κ πιο συγκεκριμενα ,το ενα απο τα σκυλια με τα κομμενα εχει παραπανω περιστατικα ωτιτιδας...
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αρα? Καταληγουμε οτι ειναι για θεμα αισθητικης κυριως και δευτερευοντως θεμα υγειας?

Προσωπικα πιστευω οτι θα πρεπει να ειναι επιλογη του ιδιοκτητη το αν και τι θα κοψει. Αρκει να γινει με οσο το δυνατον πιο ανωδυνο τροπο και την σωστη χρονικη στιγμη απο τους καταλληλους ανθρωπους και οχι απο χασαπηδες. Αλλα και παλι μονο στις φυλες που παραδοσιακα εφαρμοζονται τετοιες πρακτικες και οχι ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω. Πχ θα δεχομουν ντογκο με κομμενα αυτια (αν και εμφανισιακα τα προτιμω ακοπα) αλλα οχι γκεκα με κομμενα αυτια (που αλλωστε δεν ειναι και απο τις φυλες που τα κοβουν)

Κακα τα ψεμματα ο σκυλος οπως τον ξερουμε σημερα ειναι δικο μας δημιουργημα. Και περα απο την εργασια και τον χαρακτηρα πλεον επιλεγουμε και βαση εμφανισης τον σκυλο που θα μας συντροφευει και δεν βρισκω που ειναι το κακο σε αυτο.
Ετσι και αλλιως επεμβαινουμε στην φυση του σκυλου αρα η εντος κανονων και οριων κοπη δεν θα επρεπε να μας ενοχλει.
 




io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Απο την αποψη οτι οχι επειδη εχουμε (ή θα επρεπε να εχουμε) την επιλογη να κοψουμε τα αυτια ή/και την ουρα του σκυλου θα αρχισουμε να κοβουμε ανεξαιρετως γιατι ετσι μας αρεσει. Αλλα σε φυλες που για τον χ ψ λογω εχουμε συνηθησει να κοβουμε αυτια, ουρα
Οχι οριο στο ποσο θα κοπει το αυτι αν αυτο καταλαβες. Ειναι και περασμενη η ωρα και δεν ξερω αν μεταφερω ακριβως αυτο που θελω να πω
 


tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προφανώς δεν κατέχεις και το νήμα!
Το "μην δίνεσαι" (μην προδίδεσαι μόνος σου) σημαίνει πως από το ερώτημά σου "1 στα 2 ντοπερμαν ακρωτηριαζονται σε μεγαλη ηλικια ?" προκύπτει πως δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το νήμα πριν αναρτήσεις σε αυτό!
Εισαι λιγο αδικος .....χαχα
παρακολουθω την συζητηση απο την αρχη !!!!
Το μονο που αναφερθηκε επι του θεματος ειναι απο δικη σου "λακωνικη" απαντηση προς ICE... (POST #44)
"Βεβαίως και υπάρχει εξήγηση:
Κανένα ζώο στην φύση δεν έχει την δομή ουράς που έχουν αυτές οι δύο (αλλά και κάποιες άλλες) φυλές σκύλων! "

Θεωρω οτι σαν απαντηση ηταν πολυ γενικολογη και δεν με καλυπτει
Φαινεται να γνωριζεις λεπτομεριες που θα ηθελα να μας αναφερεις .
αυτος ηταν και ο λογος που ξαναρωτησα εσενα μια και ησουν ο μονος που ειχες μπει στον κοπο να απαντησεις.
 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Το θεμα θα ηταν πολυ απλο και θα λυνοταν πολλες σελιδες πισω.. αν απλα οι ιδιοκτητες σκυλων με κομενα αυτια.. παραδεχονταν οτι.. "ετσι μαρεσει πιο πολυ ο σκυλος μου" και δεν βαζαν δικαιολογιες τυπου υγεια και προληψη..
Κανεις δεν θα τους κατηγορουσε για μη φιλοζωους.. η βασανιστες ζωων.. προς θεου δεν πηραν ψαλιδι να τα κοψουν (αν και δηστυχως το χουμε δει και αυτο ..αλλα σαφως δεν ειναι "αναμεσα μας") .
αν οντως ηταν θεμα προληψης.. τοτε φυλες με πολυ πιο σοβαρα παρομοια προβληματα θα ηταν "υποχρεωτικο" να κοβονται .. οπως οι ουρες ας πουμε ..

Η ολη μανουρα γινεται.. απλα γιατι εχει παραγινει η ιστορια κοβω.. εχω/ουμε δει τρομακτικα κοψιματα.. απο γιατρους ασχετους και κομπογιαννιτες.. αυτια που μοιαζουν με τρυπες οχι με αυτια.. και αυτο γινεται .. γιατι κυκλοφορουν αυτες οι παραφιλολογιες τυπου "ετσι πρεπει σε αυτα τα σκυλια" .. και στην ουσια ΟΛΟΙ σε αυτο εναντιωνομαστε...
΅
Ας μη κρυβομαστε πισω απο τα δαχτυλα μας.. μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια.. και ας μην αρχισουμε να κατηγορουμε πρωτα τους αλλους.. ας ξεκινησουμε πρωτα απο εμας.. (αυτο αφορα φυσικα ολο τον σκυλο οχι μονο την ουρα του)

:) :)
 
Last edited:


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το ξαναγράφω για πολλοστή φορά:

Ένας σκύλος που έχει προδιάθεση για ωτίτιδα θα την παρουσιάσει είτε έχει κομμένα, είτε άκοπα αυτιά στην ίδια ακριβώς συχνότητα.
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως ο σκύλος με κομμένα αυτιά θα έχει πολύ πιο γρήγορη επούλωση της ωτίτιδας κυρίως λόγω του σωστού αερισμού του αυτιού.


@tomsitas
η ουρά όλων των σκύλων δεν έχει την ικανότητα ανεξάρτητης κίνησης των σπονδύλων. Η ουρά πολλών φυλών σκύλων, όπως του Μπόξερ, του Ντόμπερμαν, του Ντόγκο, του Κόρσο, του Κούρτσχαρ, του Επανιέλ κλπ. δεν έχει πυκνό ή μακρύ μανδύα που μπορεί να προστατέψει την άκρη της από πιθανά χτυπήματα. Τα αιλουροειδή για παράδειγμα έχουν την δυνατότητα της κίνησης όλων των σπονδύλων ανεξάρτητα, προφυλάσσοντας έτσι την άκρη της ουράς τους από το να κινείται ανεξέλεγκτα όταν αυτή κινείται από την βάση της (όπως σε έναν σκύλο που χαίρεται ας πούμε). Θυλασυικά που δεν έχουν την δυνατότητα να κινήσουν κάθε σπόνδυλο της ουράς ανεξάρτητα έχουν είτε φούντα στην άκρη (καμηλοπάρδαλη, ζέβρα κ.ο.κ.), είτε μακρύτερο μανδύα (λύκος, άλογο κ.ο.κ.)

@kasi
Η άποψη που εκθέτεις στερείται επιστημονικής γνώσης και αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος για τον οποίο ο νομοθέτης αποφασίζει την απαγόρευση την στιγμή που σε κάποιες άλλες χώρες που έχει εφαρμοστεί προ δεκαετίας ήδη έχουν αποφασιστεί εξαιρέσεις. Σε πολλές από αυτές τις χώρες ήδη σκέφτονται την επαναφορά της κοπής!

@Scarlett
ένα νεογέννητο κουτάβι σκούζει αν το σηκώσεις απαλά στο χέρι σου! Πονάει σε αυτήν την περίπτωση?

Και υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα από πλευράς σας:

Τα ψευδόνυχα δεν πρέπει να αφαιρούνται?

Η στείρωση αρσενικού δεν είναι ακρωτηριασμός?

Η εγχείρηση για στείρωση είναι λιγότερο επώδυνη από την κοπή αυτιών (δεν βάζω και "απο την κοπή ουράς σε νεογέννητο" γιατί θα ήταν ρητορικό το ερώτημα)?
 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Σχετικα με αυτο..

Ένας σκύλος που έχει προδιάθεση για ωτίτιδα θα την παρουσιάσει είτε έχει κομμένα, είτε άκοπα αυτιά στην ίδια ακριβώς συχνότητα.
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως ο σκύλος με κομμένα αυτιά θα έχει πολύ πιο γρήγορη επούλωση της ωτίτιδας κυρίως λόγω του σωστού αερισμού του αυτιού.
Μπορω καλλιστα να ισχυριστω το αντιθετο με παραδειγματα που γνωριζω και εχω δει.. και αν θες ιατρικη επιβεβαιωση σου στελνω το τηλ 2 κτηνιατρων μου..

τα υπολοιπα.. τα εχουμε ξαναπει.. καθε νομισμα εχει 2 οψεις.. κοφτε παιδια, κοφτε αβερτα.. δικα σας ειναι τα σκυλια..δικαιωμα σας ειναι.. επιμενουν οι δικαιολογιες.. ταχα και καλα "επιστημονικα"
ξανα off the record .. πριν μαθω-διαβασω εκοψα και εγω αυτι.. αφου την πατησα, εκανα μια καλη βουτια στο διαβασμα.. κατεληξα.. αυτι δεν ξανακοβω..
αλλα και παλι.. αν διαβασουμε 2 διαφορετικα ατομα ενα βιβλιο.. αλλο θα καταλαβω εγω .. αλλο ο αλλος..
 
Last edited:


tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
@
Promitheas
...Αρα λοιπον μιλαμε για ελαττωμα , το οποιο δεν υπαρχει στην φυση και εχει γινει απο ανθρωπινη "επεμβαση"
Ποσα χρονια πρεπει να περασουν για να παραδεχτουμε οτι πρεπει να γινει κατι πιο ουσιαστικο και οχι εφημερο ,οπως ο ακρωτηριασμος της ουρας?
Επειδη ειμαι της αποψης οτι ο ανθρωπος πρεπει να αναγνωριζει τα λαθη του και να φροντιζει να τα διορθωνει εχω να πω οτι υπαρχει λυση ,που ομως ειναι λιγο "επιπονη" και θελουν "νυστερι" στο statusQuo των φυλων αυτων και οχι ακρωτηριασμο των σκυλων
δες ...Bobtail Boxers ......
GENETICS CAN BE FUN ....
http://www.steynmere.com/ARTICLES1.html

περασανε δεκαετιες απο την εμφανιση αυτων των φυλων και θα μπορουσαν να εχουν "διορθωθει" , ανωδυνα ....
 
Last edited:


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Και υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα από πλευράς σας:

Τα ψευδόνυχα δεν πρέπει να αφαιρούνται?

Η στείρωση αρσενικού δεν είναι ακρωτηριασμός?

Η εγχείρηση για στείρωση είναι λιγότερο επώδυνη από την κοπή αυτιών (δεν βάζω και "απο την κοπή ουράς σε νεογέννητο" γιατί θα ήταν ρητορικό το ερώτημα)?
Ας απαντησω εγώ σε αυτά, αν και σε όλα έχω αναφερθεί κατά καιρούς μέσα στο φόρουμ!
1)ΑΝ και λογικά σκεπτόμενος θα έλεγα ναι, γιατί μπορούν να μπλέξουν και να τραυματίσουν τα σκυλιά, βασιζόμενος στην εμπειρία των βοσκών που όχι μόνο δεν τα κόβουν, αλλά τα διπλά τα θεωρούν και θετικό, που σημαίνει ότι τα σκυλιά τους δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί σκυλί που πονάει και κουτσαίνει δεν δουλεύει σωστά, τείνω προς το όχι!

2) Η στείρωση, αρσενικού, θηλυκού, ουδέτερου και δεν ξέρω τι άλλο, όπως και κάθε άλλη αφαίρεση τμήματος του οργανισμού είναι εξ ορισμού ακρωτηριαστική επέμβαση!

3) Χωρίς να μπορεί κανείς να πει με ακρίβεια, αφού ο πόνος είναι υποκειμενικός και δύσκολα μετρήσιμος και συγκρίσιμος, αναλογιζόμενος την ιστική βλάβη στις δύο περιπτώσεις θα θεωρούσα ότι σε μια στείρωση θα είναι μεγαλύτερος!


Δηλαδή για εσένα Promi, η λύση είναι απλά να εξακολουθήσουμε να κόβουμε τα αυτιά και τις ουρές ή να να αντιμετωπιστεί στην βάση του το ζήτημα και από κει και πέρα να είναι άλλα τα κριτήρια αν τελικά κάποιος θέλει να κόψει την ουρά;
Γιατί κάποιος που θέλει ας πούμε την τάδε φυλή, αλλά θα ήθελε ένα σκύλο με αυτιά και ουρά, για τον οποιοδήποτε λόγο, τελικά είτε γιατί ο εκτροφέας τα κόβει σε νεογνική ηλικία, είτε για να γλυτώσει το ζώο του από πιθανό μελλοντικό πόνο να τα κόβει εκείνος, καταλήγει με έναν σκύλο χωρίς αυτιά και ουρά;

Και μια απορία....Εϊπες ότι και τα Dogo τραυματίζουν την ουρά τους!Γιατί σε αυτά δεν την κόβετε;
Επουλώνεται ταχύτερα;
Εϊναι απαραίτητη για την εργασία;
 
Last edited:


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Έχεις μιλήσει με εκτροφείς φυλών που παραδοσιακά κόβονται ουρές και αυτιά απο το Βέλγιο και την Ολλανδία και σου είπαν ότι συμφωνούν με την απαγόρευση; Αν είχαν επιλογή τί θα έκαναν σου είπαν;
H αποψη μου για το θεμα ειναι διατυπωμενη εν πολλοίς στα ποστ 115 και 140. Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Και εφοσον εχουμε facts, δεν βλεπω το λογο γιατι θα πρεπει να συζητησω για το αν, το μηπως, το μπορει, το ισως, το θα, κλπ...;)

Τα πραγματα αλλαζουν και οπως γινεται συνηθως με τις αλλαγες καποιοι δυσκολευονται γιατι αλλιως εμαθαν και καποιοι θελουν και αγωνιζονται να μεινουν στα ''παλια''...

Ας κανει ο καθενας στον σκυλο του οτι γουσταρει...:cool:
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το οτι το κάνουν υποχρεωτικά λόγω νομοθεσίας(Απαγόρευσης) σημαίνει πως το επέλεξαν?!Ή πως το κάνουν λόγω γνώσης?!
Αργυρω αν δεις παλιες φωτο της φυλης(μας) στο Staffordshire, κανενα σκυλι δεν ειχε κομμενα αυτια.
Οταν θα θυμηθεις πότε και γιατι αρχισαν να κοβονται τα αυτια στην φυλη(μας), τοτε μπορει και να δωσεις την απαντηση μονη σου...:)


Υ.Γ. Ισως δεν θα επρεπε να μιλαμε για Απαγόρευση, αλλα για Επαναφορά...
;)
 
Last edited:


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Αργυρω αν δεις παλιες φωτο της φυλης(μας) στο Staffordshire, κανενα σκυλι δεν ειχε κομμενα αυτια.
Οταν θα θυμηθεις πότε και γιατι αρχισαν να κοβονται τα αυτια στην φυλη(μας), τοτε μπορει και να δωσεις την απαντηση μονη σου...:)


Υ.Γ. Ισως δεν θα επρεπε να μιλαμε για Απαγόρευση, αλλα για Επαναφορά...;)
Ωραία τότε για να είμαστε ακριβείς..η φυλή μας φτιάχτηκε για κυνομαχίες..και τα αυτιά τα έκοβαν πάντα για να μην είναι ευάλωτα τα σκυλιά κατά τη διάρκεια κυνομαχιών..Αυτό σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια που όλοι συνέχιζαν να τα κόβουν συμμετείχαν και σε κυνομαχίες?!Εγώ παρέθεσα σε προηγούμενα πόστ και επιστημονικά δεδομένα για να μη λέτε για δικαιολογίες κλπ κλπ ...Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του!;)
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εγω δεν ειπα οτι ολοι οσοι τα εκοβαν ολα αυτα τα χρονια(εκτος απο αυτους που τα βαζανε σε μαχες) ασχολουνταν με τις κυνομαχιες, και εδω ειναι το θεμα: Αυτοι, γιατι τα κοβανε ? ?

Αν καταλαβεις το νοημα πισω απο αυτο που γραφω στο υστερογραφο, θα εχει γινει ενα πολυ μεγαλο βημα μπροστα...


Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μπορω καλλιστα να ισχυριστω το αντιθετο με παραδειγματα που γνωριζω και εχω δει.. και αν θες ιατρικη επιβεβαιωση σου στελνω το τηλ 2 κτηνιατρων μου..
Μπορείς βεβαίως να ισχυρισυείς το αντίθετο. Το τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα!
Διότι δεν είναι πιθανό να έχεις τχύτερη επούλωση με πεσμένο αυτί!

Ας απαντησω εγώ σε αυτά, αν και σε όλα έχω αναφερθεί κατά καιρούς μέσα στο φόρουμ!
1)ΑΝ και λογικά σκεπτόμενος θα έλεγα ναι, γιατί μπορούν να μπλέξουν και να τραυματίσουν τα σκυλιά, βασιζόμενος στην εμπειρία των βοσκών που όχι μόνο δεν τα κόβουν, αλλά τα διπλά τα θεωρούν και θετικό, που σημαίνει ότι τα σκυλιά τους δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί σκυλί που πονάει και κουτσαίνει δεν δουλεύει σωστά, τείνω προς το όχι!
...
...
Και μια απορία....Εϊπες ότι και τα Dogo τραυματίζουν την ουρά τους!Γιατί σε αυτά δεν την κόβετε;
Επουλώνεται ταχύτερα;
Εϊναι απαραίτητη για την εργασία;
Στα κυνηγόσκυλα όπου μπορεί και πολύ συχνά τραυματίζεται το ψευδόνυχο σε θάμνους?

Στα Ντόγκο η ουρά είναι κρίνεται απαραιτητη για την εργασία. Άλλωστε όταν δημιουργήθηκε η φυλή δεν είχαν κατά νου έναν σκύλο που θα έμενε μέσα στο σπίτι (σε αυτά τα σκυλιά παρατηρείται πολύ πιο έντονα ο τραυματισμός της ουράς), αλλά έναν σκύλο που θα διαβίωνε στον περιβάλλοντα χώρο ενός ράντσου!

Αν καταλαβεις το νοημα πισω απο αυτο που γραφω στο υστερογραφο, θα εχει γινει ενα πολυ μεγαλο βημα μπροστα...
Το "βήμα μπροστά" που μας υπαγορεύει η λογική μας (τόσο η δική μας όσο και του νομοθέτη) όταν στερείται ειδικής γνώσης τελεί υπό αμφισβήτιση. Ο ίδιος νομοθέτης είναι αυτός που αύριο θα χαρακτηρίσει την φυλή την δική σου, της milva, την δική μου και πολλών άλλων σαν επικίνδυνη. Και τότε η λογική πολλών θα υπαγορεύει μια τέτοια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.

Δεν έχω σκοπό να σας πείσω, αλλά να σας δείξω πως υπάρχει και μια άλλη θέση - πέρα απ' την αισθητική - που μπορεί να δικαιολογεί την αναγκαιότητα τέτοιων επεμβάσεων.
Δεν είναι λοιπόν απαραίτητα η ποσοτική ανεπάρκεια πέους των ιδιοκτήτων!

@kasi, tomsitas, Scarlett, ICE
Η αποφυγή απαντήσεων στα τρία ερωτήματα που έθεσα θα έπρεπε να προβληματίζει!