Ξηρά τροφή

Ξηρά τροφή που δίνω στο σκύλο μου/σκυλιά μου

• Royal Canin

Votes: 139 25,3%
  • Hill's

Votes: 37 6,7%
  • Orijen

Votes: 41 7,5%
  • Purina ProPlan

Votes: 50 9,1%
  • Eukanuba

Votes: 14 2,6%
  • Friskies

Votes: 9 1,6%
  • BritCare

Votes: 17 3,1%
  • Acana

Votes: 101 18,4%
  • Κάποια άλλη (γράψτε ποια)

Votes: 107 19,5%
  • Δεν ταΐζω το σκύλο μου/σκυλιά μου ξηρά τροφή

Votes: 34 6,2%

• Total voters
    549

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γιατι να μην παρεις το german shepherd παλι αφου της αρεσε?:rolleyes:
Γιατί θεωρώ την σειρά αυτή (GSD, Lab, Spaniel etc) ένα trick, και είναι και πιο ακριβά απο το RC Adult, που γνώμη μου η απλή είναι καλύτερη σε συστατικά. Το RC GSD έχει σαν κύριο συστατικό το ρύζι... Ο μόνος λόγος που το πήρα ήταν ότι ήθελα να αλλάξω τροφή να βρω μια που θα την τρώει χωρίς να βάζω γιαούρτη, κονσέρβα, γάλα κτλ, επίσης είχε πολύ glucosamine το οποίο θα ήθελα να έχει η τροφή που θα πάρω.

Δεν έχω δοκιμάσει ACANA, τόσο καιρό την τάιζα Techni-cal bone&joint το οποίο ήμουν ευχαριστημος απλά έπρεπε κάθε φορά να βάζω 3-4κομματάκια κονσέρβα και να τα πλάθω για να τα φάει. Ωραίο τρίχωμα (αν και μαδάει κατα την άποψη μου πολύ), τα κόπρανα μεγάλα αλλά κανονικά (μια φορά την ημέρα μου έκανε), πολύ καθαρή οσμή στόματος και πάντα γεμάτη ενέργεια. Με την RC GSD έχω προσέξει πως συνεχίσει να κάνει της ανάγκη της μια φορά την ημέρα αλλά είναι σχεδόν τα μισά απο πριν, δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό. Επίσης η τροφή της RC μυρίζει έντονα... γιαυτό νομίζω κιόλας ότι τα προτιμάει απο τα Tecni-Cal
ACANA βρήκα προμηθευτή κοντά στο σπίτι μου, νάστε καλά γιατί αν δεν είχα διαβάσει το θέμα αυτό δεν θα το μάθαινα. ACANA Adult 18kg σε πολύ χαμηλότερη τιμή του RC Adult 15kg! Απλά το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι βλέπω ότι έχει μεγάλο ποσοστό πρωτείνης σε σχέση με τα άλλα. Ας μου πει κάποιος τα υπέρ-κατά σε αυτό ή ας μου δώσει link αν υπάρχει καλύτερα.
Όσο το ψάχνω χάνομαι όλο και περισσότερο. Αν έτρωγε τα Techni-cal όπως ήταν δεν θα τα άλλα με τίποτα αλλά αυτές οι κονσέρβες, πολύ αηδία βρε παιδιά. Μια κονσέρβα 1.200kg μου κρατάει για σχεδόν 4μέρες, όποτε την ανοίγω βλέπω κι άλλο νερό, τι στο καλό είναι πια εκεί μέσα? :)

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Απλά το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι βλέπω ότι έχει μεγάλο ποσοστό πρωτείνης σε σχέση με τα άλλα. Ας μου πει κάποιος τα υπέρ-κατά σε αυτό ή ας μου δώσει link αν υπάρχει καλύτερα.
Όσο το ψάχνω χάνομαι όλο και περισσότερο.
Αν δε βαριέσαι να διαβάσεις κοίτα εδώ

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Τον μουργακο μεχρι περσι τον ταιζα με Nutro, τωρα μετα απο περασμα σχεδον απο ολες τις μαρκες κατεληξα στη Nutram, κανενα παραπονο μια χαρα τροφη ειναι και για τον Μπλανκο και για μενα(την τσεπη μου δλδ.)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγω την royal canin medium 32 την περνω 64.50 το 15κιλο απο καταστημα
Πάνω κάτω τόσο πάει
Rotweiler στο επόμενο τσουβάλι μη πάρεις το medium αλλά το giant (rottweiler δεν έχεις?), ακόμα καλύτεορ αν είναι για για κουταβάκι (να γράφει puppy επάνω)

ELVISS

Member
14 Ιουνίου 2010
14
0
ΑΘΗΝΑ
Εγώ του δίνω CIBAU puppy formula με κοτόπουλο και είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι 1ον του αρέσει πολύ και 2ον έχει λογική τιμή (48,5 Ε/ 15 Kg)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
russellKind στα πόσα kg ψάχνεις? Μέτριες δεν λες τροφές των 3κιλών με 35-40Ε :)
Ψάξε το forum και θα δεις θέματα με ξερές τροφές μπόλικες
Στα 13,5 η 15 κιλα,η πολυ κοντα σε αυτο το βαρος συσκευασιας...Για το λογο οτι συμφερει

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σε συσκευασίες που αναγράφετε για "δραστήρια" σκυλιά τόσο, για "κανονικά" τόσο τι ακριβώς εννοούν?
Η δικιά μου κάνει την ημέρα 4χλμ περπάτημα και γυρνάει σπίτι εξαντλημένη αλλά σαν σκύλο δεν την θεωρώ υψηλής ενέργειας. Της δίνω όμως ότι αναγράφετε για σκυλιά που ασκούνται πολύ.
Στην συσκευασία που την ταίζω λέει για μια ώρα και παραπάνω άσκηση να δίνεται Χ, με άσκηση εννοούν ασκήσεις εργασίας ή γενικά το περπάτημα?

Έχω αυτή την απορία πολύ καιρό τώρα. Σκέφτομαι πχ. ένα Αγγλικό bulldog που κουράζεται (κάνει περιπάτους που για την φυλή του θεωρείται πολύ) αλλά σχετικά με άλλα σκυλιά αυτό που κάνει δεν είναι τίποτα δικαιολογήται να πάρει την δοσολογία που είναι για "δραστήρια" σκυλιά?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Νομιζω η δικια σου θεωρειται δραστηρια.Μη δραστηρια ειναι αυτα που βγαινουν μονο για πιπι και παλι μεσα.Υπαρχουν και σκυλια πιο δραστηρια απο το δικο σου,δεν σημαονει ομως οτι εσενα δεν ειναι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
αν παρολα αυτα την δεις οτι βαζει κιλα,κοβεις γραμμαρια.αντιστοιχα αν την δεις οτι πειναει η οτι δειχνει συνεχως εξαντλημενη δινεις κατι παραπανω..τα 4 χιλιομετρα που λες παντως εχουν σημασια το πως γινονται κ τι χιλιομετρα ειναι.οπως κ να εχει ομως δεν θεωρειται κ ζωο του καναπε.

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
και κατι αλλο...θα ηθελα αν μπορει καποιοσ να μου πει αντιστοιχιες απο gr σε ml για την royal canin maxi junior πχ ποσα ml ειναι τα 100 gr επειδι ειχαν τελειςσει οι δωσομετριτες του μαγαζιου :-|

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
ναι χαιρω πολυ... θελω καποιος που χρησιμοποιει την ιδια τροφη να βαλει στον δοσομετριτη του 100 g τροφης και μετα το περιεχομενο να το βαλει πχ σε ενα ποτιρι των 250ml να μου πει μεχρι που γεμιζει ..για να μπορω να βαζω της σωστες ποσοτιτες τροφης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr