Οικονομική τροφή αλλά ασφαλής;

Status
Κλειδωμένο θέμα

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
@G.P 10 επειδή δινω ακανα, ένα μόνο θέλω να πω. Θεωρητικά και με βάση τα μεχρι τώρα ξερουμε για την εταιρεία (καθότι orijen και acana παρασκευαζονται από τον ίδιο κατασκευαστη) και αν πιστέψουμε οτι οι νομοι του Καναδά είναι πιο αυστηροι τότε ναι έχουν καλυτερη ποιότητα από πολλες άλλες. Από την άλλη προσωπικά μέχρι να δω από κοντά το εργοστάσιο παραγωγης κλπ δεν θα μπορώ ποτέ να ειμαι σίγουρη ότι το κρέας που χρησιμοποιουν είναι 100% κρέας και αυτό επειδή οι ορισμοί για την περιγραφή της τροφης που έχουν οριστεί ειναι πολλές φορές φλου. Σίγουρη για το τι τρώει είμαι μόνο όταν της μαγειρευω καθαρό κρέας και προσθέτω συκώτι, πράσιναδες, όσπρια και γλυκοπατάτα. Για τη ξηρά πάντα θα υπάρχει μια αμφιβολία ακόμα και αν μιλάμε για την τοπ τροφή. Το μεγάλο υπέρ της μπαρφ και του μαγειρευτου είναι ότι ξέρεις τι ακριβώς δίνεις. Γιατί και στη μπαρφ το ιδανικό είναι να τη φτιάχνεις μόνο σου
στην συγκεκριμενη δεν ειναι φλου. εστειλα στην σελιδα 9 τι γραφει αναλυτικα η οριτζιν και τι η κανιν , που σαν την κανιν υπαρχουν αμετρητες.....να μην πουμε για τις χυμα που εχουν ενα ευρω η 50 λεπτα το κιλο.......το τι περιεχουν......
στην κανιν οντως ειναι φλου.και πολλες αλλες τα γραφουν φλου να μην καταλαβαινουμε τι περιεχουν.
ο καναδας εχει αυστηρους νομους οπως το λες και ελενχους,απο κει και περα δεν μπορουμε να ειμαστε χημικοι να αναλυσουμε
οποιος μπορει ας δινει ωμη.αυτο ομως δεν σημαινει οτι η συγκεκριμενη ξηρα υστερει.αυτο λεω
οποιος μπορει ας την φτιαχνει μονος του.
οποιος ομως δεν μπορει ,δινει μια πολυ καλη τροφη ξηρα με τις προδιαγραφες που πρεπει να εχει ,απο μια χωρα που ειναι ευρεως γνωστη για τις ζωοτροφες της που αναλυτικα αναγραφει τι περιεχει η τροφη, και σιγουρα ο Καναδας δεν ειναι ουγκαντα.

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Όταν λες μεγάλο αναλυτικό κειμενο εννοεις το copy-paste των συστατικών μιας τροφής?
δεν λεω μονο τα συστατικα.αναλυτικα απαντησα για οσα ρωτηθηκα.
εαν εσυ ειδες μονο τα συστατικα δεν ειναι κακο καλο ειναι.αλλα λεω παρα πολλα και οχι μονο αυτα.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
δεν λεω μονο τα συστατικα.αναλυτικα απαντησα για οσα ρωτηθηκα.
εαν εσυ ειδες μονο τα συστατικα δεν ειναι κακο καλο ειναι.αλλα λεω παρα πολλα και οχι μονο αυτα.
Ναι πολλα λες απλά τα περισσότερα δεν ισχύουν για αυτό διαφωνούμε

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Ναι πολλα λες απλά τα περισσότερα δεν ισχύουν για αυτό διαφωνούμε
εαν δεν διαφωνησετε δεν θα εχετε τι να συζητησετε μαλλον........αρα διαφωνητε για να εχετε κατι να λετε

• Like
Reactions: Konmac

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Ρε παιδία, εσείς το καταλαβαίνετε αλλά εγώ μάλλον είμα χαζή και δεν το πίανω.
Έχουμε από την μια 85% κρέας και 15% λαχανικά, φρούτα κτλπ.
Ωραία, δέχομαι ότι προφάνως το 15% λαχανικά δεν μεταφράζετε σε 15% υδατανθρακες, γιατί δεν έχουν (νομιζω) όλα τα φρούτα και τα λαχανικά υδατάνθρακες.

Το 85% κρέας όμως, δεν είναι καθαρά πρωτεινή; Και εφόσον λέει 0% plant protein concentrates (μανιτάρια ξέρω γω ή ρεβύθια), δεν θα έπρεπε αυτό το 85% κρέας να σημένει αυτόματα 85% πρωτείνη; Πόσα άλλα macros πέρα απο πρωτείνη είναι το κρέας;

• Like
Reactions: Allendog

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
οποιος μπορει ας δινει ωμη.αυτο ομως δεν σημαινει οτι η συγκεκριμενη ξηρα υστερει.
Ωραία, κάναμε πρόοδο. Γιατί στην αρχή έλεγες οτι η ωμή τροφή είναι χειρότερη απο την ξηρά. Τώρα η ξηρά απλά "δεν υστερεί".

Θα ήθελα να μου απαντησεις όμως. Πως γίνεται μια αφυδατωμένη χημικά επεξεργασμένη τροφή να "μην υστερεί" σε σχέση με κανονικό κρέας και φρέσκα λαχανικά;

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Εντάξει... με το συμπέρασμα ότι ένας άνθρωπος που μπαρφαρει η μαγειρεύει για τον σκύλο του πρέπει να είναι άνεργος και γιος του Ωναση ταυτόχρονα, μπορώ μόνο να χαμογελάσω. Όλοι εργαζόμαστε, όλοι βγάζουμε με τον ιδρώτα μας τα λεφτά, κάποιοι έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά και κάποιοι ηλικιωμένους γονείς να φροντίζουν. Ε και?
Όπως δεν θα έλεγα, επειδή εργάζομαι ας τρώει το παιδί μου από το πλησιέστερο γυράδικο, έτσι δεν θα έλεγα ας τρώει ο σκύλος μου ότι να ναι. Θα βρω χρόνο, κι ας είναι λίγος, εξάλλου, είναι μύθος ότι η ετοιμασία της σπιτικής σκυλοτροφής καταναλώνει άπειρο χρόνο. 15 λεπτά την ημέρα θέλει, συν να πας για ψώνια μια φορά την εβδομάδα που ούτως ή άλλως θα πήγαινες για τον εαυτό σου
το προβλημα με μερικους απο σας ξερεις ποιο ειναι?οτι θελετε ολοι να δωσουμε ωμη τροφη.
η οριτζιν δεν ειναι ο,τι ναναι.
ομως δεν σε υποχρεωνω οπως κανετε μερικοι, μαζι και συ σ αυτους ,να τρωνε τα σκυλια ολων μας ωμη. οχι δεν θελουμε.ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ?
ειπες τα υπερ της ωμης .ειπα τα υπερ της ξηρας καποιος αλλος θα πει τα υπερ της οποιας τροφης δινει αλλα δεν μπορεις να απαιτεις να κανουμε αυτο που κανεις εσυ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙς ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ.

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
@Penguin το κρέας έχει υγρασία μέσα. Κατά μεσο όρο έχει 70% υγρασία. Άρα οι ζωικες πρωτεινες είναι κατά προσέγγιση σε 85% κρέας 25% επί ξηρού
εχω ηδη απαντησει.
επιτρεψτε μας κυριοι και κυριες της ωμης τροφης να επιλεγουμε αυτο που θελουμε για το ζωακι μας.προσπαθητε με κοπο να την διαφημισετε.απο κει και περα αφηστε το στην κριση την δικη μας το τι θα επιλεξουμε και μην τραβατε το θεμα απ τα μαλλια.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
δεν κατάλαβες κάτι.
εμένα δεν με ενδιαφέρει τι δινεις εσύ.
εμένα με ενδιαφέρει ένας άγνωστος μάκης/τάκης/σάκης που θα ψαχνει στο ιντερνετ πληροφορίες και τυχαία θα δει αυτόν τον μίτο, να σχηματίσει μια σωστή εικόνα για τις τροφές.
και από τη στιγμή που ΕΣΥ είπες ότι η ξηρά είναι ανώτερη σε σχέση με το ωμό, θέλω αποδείξεις.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Τενκιου.
αφαίρεσε και τα λιπαρά (όχι το λίπος αλλά τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν και στο ψαχνο) και τους υδαντάνθρακες (όπως το γλυκογόνο), και διάφορα ανόργανα στοιχεία, απομένουν 18-25% ανάλογα το σημείο του ζώου

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
δεν κατάλαβες κάτι.
εμένα με ενδιαφέρει ένας άγνωστος μάκης/τάκης/σάκης που θα ψαχνει στο ιντερνετ πληροφορίες και τυχαία θα δει αυτόν τον μίτο, να σχηματίσει μια σωστή εικόνα για τις τροφές.
και από τη στιγμή που ΕΣΥ είπες ότι η ξηρά είναι ανώτερη σε σχέση με το ωμό, θέλω αποδείξεις.
εαν παντογνωστη δεις τις απαντησεις μου θα δεις που επαναλαμβανω οτι ο καθε ιδιοκτητης δινει αυτο που νομιζει καλυτερο.
ειπα πολλες φορες οτι εγω δεν δινω δεν εμπιστευομαι για πολλους λογους δεν θελω ωμη τροφη.ο μακης σακης τακης που θα μπει καλα θα κανει να ψαξει και οχι να μπει εδω μονο, που ο καθενας εκθιαζει την τροφη που δινει στο σκυλι του.
εδω ειναι ενα φορουμ που κανουμε συζητησεις γυρω απ τα ζωα .
θεωρητε εσεις δηλαδη οτι εισατε οι παντογνωστες που θα ερθει ο κοσμος να μαθει απο σας?ημαρτον.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
εαν παντογνωστη δεις τις απαντησεις μου θα δεις που επαναλαμβανω οτι ο καθε ιδιοκτητης δινει αυτο που νομιζει καλυτερο.
ειπα πολλες φορες οτι εγω δεν δινω δεν εμπιστευομαι για πολλους λογους δεν θελω ωμη τροφη.ο μακης σακης τακης που θα μπει καλα θα κανει να ψαξει και οχι να μπει εδω μονο, που ο καθενας εκθιαζει την τροφη που δινει στο σκυλι του.
θεωρητε εσεις δηλαδη οτι εισατε οι παντογνωστες που θα ερθει ο κοσμος να μαθει απο σας?ημαρτον.
I rest my case.
Ο μόνος λόγος που εγραφα ήταν για τους επόμενους που θα τυχει να διαβάσουν αυτο το θεμα και να μην διαβάσουν τις παραφιλογιες και τις ανακρίβειες σου.
Όποτε μέχρι το επόμενο μαργαριτάρι σου farewell

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αντί να πείς, σορυ παίδες είπα έναν κάρο σαχλαμάρες, είχα άδικο για το ποσοστό πρωτεϊνης, είχα άδικο για το ότι η μπαρφ είναι "μάρκα" και όχι σύστημα, είχα άδικο όταν είπα ότι η ξηρά είναι ανώτερη σε σχεσή με ωμό και μαγειρευτό, μας λες και τον εξάψαλμο.

Κανένας μας δεν υποστηρίζει ότι ΜΟΝΟ η δικιά μας τροφή είναι καλή. Αλλωστε κι εμένα η θηλυκιά τρωει ξηρά ενώ ο αρσενικός μπαρφάρει. Αλλά πρέπει να είμαστε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ και συνεπείς σε όσα λέμε.

Και σαφώς και έρχεται ο κόσμος να μάθει, και μαθαίνει, κ λεει ευχαριστώ, όπως και εμείς μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και βοηθάμε ο ένας τον άλλον όταν κάποιος δεν ξέρει κάτι

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
εχω ηδη απαντησει.
επιτρεψτε μας κυριοι και κυριες της ωμης τροφης να επιλεγουμε αυτο που θελουμε για το ζωακι μας.προσπαθητε με κοπο να την διαφημισετε.απο κει και περα αφηστε το στην κριση την δικη μας το τι θα επιλεξουμε και μην τραβατε το θεμα απ τα μαλλια.
Παλουκαρ, ξηρα ταϊζω. Τα ληγμενα κανουν κακο.

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
δεν κατάλαβες κάτι.
I rest my case.
Ο μόνος λόγος που εγραφα ήταν για τους επόμενους που θα τυχει να διαβάσουν αυτο το θεμα και να μην διαβάσουν τις παραφιλογιες και τις ανακρίβειες σου.
Όποτε μέχρι το επόμενο μαργαριτάρι σου farewell
επαναλαμβανω εδω ειναι ενα φορουμ που συζηταμε απλως και δεν ειμαστε ουτε κτηνιατροι ουτε διατροφολογοι ουτε χημικοι για αναλυσεις τροοφων και ο καθενας εκθιαζει την τροφη που δινει στα σκυλια του.
καποιος που ενδιαφερεται ψαχνει μονος του.
οπως αποφασιζετε για το τι θα φατε εσεις οι ιδιοι και δεν ρωτατε κανεναν, το ιδιο κανουμε και για τον σκυλο μας.δεν μπορειτε λοιπον να επιβαλλετε την γνωμη σας και να την θεωρητε και την μονη σωστη.
ειμαστε μια παρεα που συζηταμε και οχι οι ειδημονες που θα διαφωτησουμε τον κοσμο συνελθετε.
εαν νοιωθετε ειδικοι δικο σας προβλημα αλλα δεν σημαινει και οτι ισχυει.

Status
Κλειδωμένο θέμα