Οικονομική τροφή αλλά ασφαλής;

Status
Κλειδωμένο θέμα

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
@Mariosgs , @Penguin , @Eroe , @d3ac0n και σορρυ εαν ξεχασα αλλον- Τραβάω το καπέλο με την υπομονή σας! Πραγματικά!!
εγω παλι το απολαμβανω και η υπομονη μου ειναι μια χαρα.
απο ξερολες ειναι γεματος ο κοσμος γιατι λοιπον να μην εχει και εδω?ζουν λοιπον αναμεσα μας.εγω γελαω και τους κανω γουστο.
μολις τους βλεπω λεω ''να ενας παλι φωτεινος γλομπος'' χαχαχαχαχα
ετσι δεν εκνευριζομαι καν μαζι σας διασκεδαζω θα ελεγα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
εαν νοιωθετε ειδικοι δικο σας προβλημα αλλα δεν σημαινει και οτι ισχυει.
Επίσης το γεγονός οτι εσυ μας θεωρείς άσχετους, δεν σημαινει οτι ισχύει. Αν το νομίζεις προβλημα σου...

@FrenchieFan Κυριακη βράδυ, χωρις υποχρεώσεις με jack στον παγο.

Χαλαρα... :LOL:

απο ξερολες ειναι γεματος ο κοσμος γιατι λοιπον να μην εχει και εδω?ζουν λοιπον αναμεσα μας.εγω γελαω και τους κανω γουστο.
Εχεις καθρέφτη απέναντι; :ROFLMAO:

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
επαναλαμβανω εδω ειναι ενα φορουμ που συζηταμε απλως και δεν ειμαστε ουτε κτηνιατροι ουτε διατροφολογοι ουτε χημικοι για αναλυσεις τροοφων και ο καθενας εκθιαζει την τροφη που δινει στα σκυλια του.
καποιος που ενδιαφερεται ψαχνει μονος του.
οπως αποφασιζετε για το τι θα φατε εσεις οι ιδιοι και δεν ρωτατε κανεναν, το ιδιο κανουμε και για τον σκυλο μας.δεν μπορειτε λοιπον να επιβαλλετε την γνωμη σας και να την θεωρητε και την μονη σωστη.
ειμαστε μια παρεα που συζηταμε και οχι οι ειδημονες που θα διαφωτησουμε τον κοσμο συνελθετε.
εαν νοιωθετε ειδικοι δικο σας προβλημα αλλα δεν σημαινει και οτι ισχυει.

Όλα αυτά, ισχύουν και για εσένα που από την αρχή εκφέρεις την γνώμη σου σαν να είναι γνώμη ειδικού και να μην χωράει ίχνος αμφισβήτησης.

"Το κυριοτερο ειναι να εχει κρεας και οχι σιτηρα βρωμη και ενα σωρο δημητριακα."
"Το DNA του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ (εξημερωμενου) σκύλου ειναι κατα 99% ΙΔΙΟ με αυτο του λύκου!!! Επομένως ΠΡΕΠΕΙ να τρέφεται σαν και εκείνον για να ευημερήσει."
"ο σκυλος πρερχεται απ τον Λυκο.Εμεις το υποχρεωσαμε να μην ειναι αποκλειστικα σαρκοφαγο "
"η ποσοτητα περιπου ειναι ενα πιατο βαθυ οπως αυτο που τρωμε εμεις οχι φισκα γεματο βουνο που λεμε.
Εννοω κανονικο οπως το φαγητο στο βαθυ πιατο που τρωει ενας φυσιολογικος ανθρωπος.
αυτη ειναι η ημερησια μεριδα στο μαγειρευτο."
"θα ρωτησεις τον κτηνιατρο γι αυτο και θα σου πει τι συμπληρωμα χρειαζεται.ειναι ομως απολυτως σιγουρο οτι χρειαζεται."

Εν πάση περιπτώση, να μερικά παραδείγματα. Αν απεύγες εκφράσεις τύπου πρέπει, απολύτως σίγουρο και έβαζες και κανένα 'αποψη μου είναι' πίστεψε με δεν θα διαφωνούσαν τόσοι τόση ώρα μαζί σου.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
@Mariosgs , @Penguin , @Eroe , @d3ac0n και σορρυ εαν ξεχασα αλλον- Τραβάω το καπέλο με την υπομονή σας! Πραγματικά!!
Οταν αρχισα να ασχολούμαι με το θαυμαστό κόσμο του σκύλου ήξερα 1 προς 100.
Πλέον ξερω 2 προς 10000 αλλά αυτά κάποιοι μου τα έμαθαν.
Και εγώ πέταγα μαργαριταρια αλλά κάποιοι άνθρωποι είχαν την υπομονή να μ εξηγήσουν κάποια πράγματα,είτε επί προσωπικού είτε μέσα από σεντόνια απαντώντας σε άλλους.
Θεωρω ηθική μου υποχρεώση λοιπον να μεταδώσω και εγώ κάτι από τα ελάχιστα που γνωρίζω,όχι στη G.P 10 όμως.
Στον επόμενο όμως ναι.Για αυτόν τον άγνωστο ασχολήθηκα τόσο με αυτό το
θέμα.

Μέχρι να ακούσω ότι η τάδε ξηρά έχει αναλογία φωσφωρου ασβεστιου 25:1984 ή κάτι παρεμφερή θα αποσυρθω στη σπηλιά μου διολογιζομενος μπας και πέσει η πίεση μ στο 20.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
θα αποσυρθω στη σπηλιά μου διολογιζομενος μπας και πέσει η πίεση μ στο 20.
Αμα σ' ανεβαινει η πιεση στα φορα στα ιντερνέτια, πρεπει να αλλαξεις συνηθειες. Χαλαρωσε, μπυριτσα, ουισκι ή και τα δυο μαζι και απολαυσε το.... :p

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Όλα αυτά, ισχύουν και για εσένα που από την αρχή εκφέρεις την γνώμη σου σαν να είναι γνώμη ειδικού και να μην χωράει ίχνος αμφισβήτησης.

"Το κυριοτερο ειναι να εχει κρεας και οχι σιτηρα βρωμη και ενα σωρο δημητριακα."
"Το DNA του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ (εξημερωμενου) σκύλου ειναι κατα 99% ΙΔΙΟ με αυτο του λύκου!!! Επομένως ΠΡΕΠΕΙ να τρέφεται σαν και εκείνον για να ευημερήσει."
"ο σκυλος πρερχεται απ τον Λυκο.Εμεις το υποχρεωσαμε να μην ειναι αποκλειστικα σαρκοφαγο "
"η ποσοτητα περιπου ειναι ενα πιατο βαθυ οπως αυτο που τρωμε εμεις οχι φισκα γεματο βουνο που λεμε.
Εννοω κανονικο οπως το φαγητο στο βαθυ πιατο που τρωει ενας φυσιολογικος ανθρωπος.
αυτη ειναι η ημερησια μεριδα στο μαγειρευτο."
"θα ρωτησεις τον κτηνιατρο γι αυτο και θα σου πει τι συμπληρωμα χρειαζεται.ειναι ομως απολυτως σιγουρο οτι χρειαζεται."

Εν πάση περιπτώση, να μερικά παραδείγματα. Αν απεύγες εκφράσεις τύπου πρέπει, απολύτως σίγουρο και έβαζες και κανένα 'αποψη μου είναι' πίστεψε με δεν θα διαφωνούσαν τόσοι τόση ώρα μαζί σου.
πολυ σωστα ειπα σ αυτο που δημοσιευσες.
τοτε λεγατε οτι δεν ειναι σαρκοφαγο ο σκυλος και οτι δεν προερχεται απ τον λυκο ομως ωμες τροφες δεινεται που τρωνε τα σαρκοφαγα........
αυτα που ειπα ηταν με βαση τι μου εχουν πει κτηνιατροι .
εαν ακυρωνεις και τους κτηνιατρους σηκωνω τα χερια ψηλα να σε βαλουμε στο ''Γκινες''
δεν μου φαινεται περιεργο να βγαζετε λαθος ακομα και τους κτηνιατρους παντως.....την εχετε δει καπως εδω μερικοι
και οπως ειδες τι ειπα στο τελος, ειπα θα ρωτησεις τον κτηνιατρο.
δεν το παιζω κτηνιατρος ,ουτε απαιτω οπως εσεις τα σκυλια να τρωνε ντε και καλα ξηρα.
ενω εσεις απαιτητε να τρωνε τα σκυλια ντε και καλα ωμη και κανετε τους ειδικους.
τοσο που το εχετε πιστεψει οτι ειστε ειδικοι η ετσι θελετε να νοιωθετε εδω μεσα, που νομιζετε οτι ο κοσμος περιμενει απο σας να διαφωτισθει...... ξαναλεω και παλι ημαρτον.....και ξανα ημαρτον.......

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αμα σ' ανεβαινει η πιεση στα φορα στα ιντερνέτια, πρεπει να αλλαξεις συνηθειες. Χαλαρωσε, μπυριτσα, ουισκι ή και τα δυο μαζι και απολαυσε το.... :p
Ο ένας ανεβάζει πίεση, ο άλλος θα γίνει αλκοολικός.

Λίγη ισορροπία καλέ. :ROFLMAO:

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Ο ένας ανεβάζει πίεση, ο άλλος θα γίνει αλκοολικός.

Λίγη ισορροπία καλέ. :ROFLMAO:
τωρα καταλαβαινω τι φταιει με σας τελικα
πολυ πινετε και εκει ειναι ολο το ζητημα χαχαχαχαχαχαχα
τωρα μαλιστα εξηγηται η κατασταση .....
αυτο λεω και γω λιγη ισσοροπια αλλα που να βρεθει??? πινουν πινουν εδω και φουσκωνουνχαχαχαχαχαχαχα

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όταν έλεγες μπούρδες για το DNA του σκύλου, σου εξήγησα γιατι ειναι μπούρδες.
Όταν έλεγες μπούρδες για το ποσοστό πρωτεϊνης, σου εξηγησαν ο @Mariosgs και ο @d3ac0n γιατί είναι μπούρδες.

Τέλος, όλοι μαζί σου εξηγήσαμε ότι όσο κι αν διαφέρει από τον λύκο, ναι ο σκύλος δεν παύει να είναι (μη αποκλειστικό) σαρκοφάγο ζώο και θέλει μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία σαφώς και μπορεί να είναι και μπαρφ και μαγειρευτό ΚΑΙ ξηρά αλλά χρειάζεται μελέτη και αφοσίωση.
Τώρα, καθόμαστε όλοι και ασχολούμαστε με χαζομάρες απλά για να καταλάβει ο επόμενος ότι δεν ταϊζουμε στο ΓΠ 180 γρ τροφή και ότι όχι, δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης "βαθύ πιάτο"...

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τώρα, καθόμαστε όλοι και ασχολούμαστε με χαζομάρες απλά για να καταλάβει ο επόμενος ότι δεν ταϊζουμε στο ΓΠ 180 γρ τροφή και ότι όχι, δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης "βαθύ πιάτο"...
Quoted for emphasis

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Είναι το συνολικό φορτίο της μερας.χαχαχα.

Γενικά πινω μόνο τεκιλα

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Όταν έλεγες μπούρδες για το DNA του σκύλου, σου εξήγησα γιατι ειναι μπούρδες.
Όταν έλεγες μπούρδες για το ποσοστό πρωτεϊνης, σου εξηγησαν ο @Mariosgs και ο @d3ac0n γιατί είναι μπούρδες.

Τέλος, όλοι μαζί σου εξηγήσαμε ότι όσο κι αν διαφέρει από τον λύκο, ναι ο σκύλος δεν παύει να είναι (μη αποκλειστικό) σαρκοφάγο ζώο και θέλει μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία σαφώς και μπορεί να είναι και μπαρφ και μαγειρευτό ΚΑΙ ξηρά αλλά χρειάζεται μελέτη και αφοσίωση.
και συ πινεις σαν τον αλκοολικο και τον αλλο0ν με την πιεση?
εισαι και συ ενας απ τους φωτεινους γλομπους εδω μεσα που θα μπει ο μακης σακης τακης να μορφωθει...........!
η οριτζιν το αναγραφει για τοσα κιλα ,τοσα γραμμαρια, οπως το κανουν ολες οι τροφες,και δινεις αναλογα ειναι ενας μπουσουλας αυτο που αναγραφει.
εαν εμενα το σκυλι μου χορταινει με 200 γραμμαρια εσυ τραβας κανενα ζορι ειδικε???
εφτασες να κανεις κουμαντο και στο στομαχι του σκυλου μου?ξερεις καλυτερα απ τα σκυλια μου εσυ?
τοτε λεγατε οτι δεν προερχεται ο σκυλος απ τον λυκο και που ξερω οτι ειναι σαρκοφαγο? και οτι εχει αλλαξει με το περασμα των αιωνων και τετοιες βλακειες.
αφου εχει αλλαξει ο σκυλος και η διατροφη του με το περασμα των χρονων και δεν εχει σχεση με την αγρια του μορφη οπως λεγατε, γιατι τοτε δινετε ωμες κυριοι και κυριες?
ο,τι σας ερχετε λετε αλλα μονοι σας ειπατε οτι πινετε πολυ........

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Η αλήθεια είναι ότι η ξηρά τροφή που περιγράφει ο GP10 φαινεται ιδανική .
Τόσο από πληθώρα συστατικών όσο και αναλογίας. Μα περισσότερο από θέμα ευκολίας.
Ξηρές τροφές χρησιμοποιούμε και οι άνθρωποι έστω και σε περιορισμένη ποσότητα.
Είτε λεγοντε μπάρες, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, φρυγανιές, το ξηρό χταπόδι το θυμάται κανείς ; κλπ.
Σε περιορισμένες ποσότητες όμως.
Γενικά όμως τις αποφεύγουμε για τον λόγο οτι τίποτε μα τίποτε δεν ειναι καλύτερη από την φρέσκια τροφή. Περισσότερα θρεπτικά συστατικά και καλύτερη αφομοίωση.
Τώρα ο καθένας κρίνει και πρατεί ανάλογα των δυνατοτήτων του.
Δεν έχει πχ ο Καναδος φρέσκα πορτοκάλια όποτε τα πίνει εμφιαλωμένα κλπ.
Η ξηρα τροφη φαίνεται τέλεια.
Εμείς όμως δεν την χρησιμοποιούμε ευρέως στην καθημερινότητα μας, για τον σκύλο μας όμως πρατει ο καθένας ανάλογα των δυνατοτήτων του.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@G.P 10 Ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να σε προσβάλω, αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο κακοπροέρετη. Ίσως φταίει που στην πέσαμε όλοι μαζί, το καταλαβαίνω, αλλά σε παρακαλώ πάρα πολύ σταμάτα να απαντάς επιθετικά γιατί έτσι και άκρη δεν βγάζουμε και κουραζόμαστε άσκοπα παραπάνω.

Στο λέγαμε ότι ο σκύλος δεν είναι αποκλειστικό σαρκοφάγο (όπως τα φύδια, οι γάτες κτλπ), είναι taxonomy αυτό και έχει να κάνει με τις ικανότητες μεταβολισμού του σκύλου. Ναι, δέχομαι ότι αυτό το έλεγα με απολυτότητα. Ας το αλλάξω λοιπόν. Σύμφωνα με έρευνες, μια εκ των οποίων παρέθεσα, θεωρώ ότι ο σκύλος δεν είναι αποκλειστικό σαρκοφάγο αλλά ανάμεσα σε σαρκοφάγο και παμφάγο. Παμφάγο με την έννοια ότι χρειάζεται και άλλες βιταμίνες να επιβιώσει που δεν τις βρίσκει από το κρέας, σαρκοφάγο με την έννοια ότι πρέπει ως επι το πλείστον να τρώει κρέας. Ως επι το πλείστον όμως, όχι αποκλειστικά. Γνώμη μου βασισμένη σε έρευνες.

Αυτά που είπα εγώ ήταν πάλι με βάση αυτά που έχουν πει οι κτηνίατροι. Ενδεχομένως άλλα να είπαν σε εσένα, άλλα σε εμένα. Λογικό. Εδώ υπάρχουν κτηνίατροι που ακόμα συμβουλεύουν κόσμο να γεννήσει η σκύλα μια φορά πριν την στείρωση.

Όσο αφορά αυτό που ανέφερες με την ποσότητα του μαγειρευτού, σου απάντησα ότι ο μπούσουλας είναι το 2% του βάρους του σκύλου και βλέπεις ανάλογα με τα κιλά του σκύλου σου.

Ούτε εμείς απαιτούμε από τον σκύλο σου να τρώει ντε και καλά ωμό ή μαγειρευτώ. Εγώ ξαναείπα ότι platinum ταίζω, καμιά φορά και μαγειρευτό γιατί έχω όρεξη και όχι τόσο χρόνο. Οπότε αν σου έδωσα την αίσθηση ότι απαιτώ ο σκύλος σου να τρώει ωμή, τι να πω, λάθος μου. Η γνώμη που προσπαθούσα να εκφράσω ήταν ότι δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε κανένα από τα παραπάνω είδη διατροφής. Προσωπικά ένιωσα ότι εσύ δαιμονοποίησες τόσο την ωμή όσο και το μαγειρευτό και ένιωσα επίσης και την ανάγκη να τα υπερασπιστώ.

Τέλος, να τονίσω ότι ακόμα και σε σημεία που προσπαθούσα πραγματικά να λύσω απορίες μου (πως το 85% κρεας ειναι 35% πρωτείνη) εσύ το θεώρησες ορθό να με περιφρονήσεις.

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
Η αλήθεια είναι ότι η ξηρά τροφή που περιγράφει ο GP10 φαινεται ιδανική .
Τόσο από πληθώρα συστατικών όσο και αναλογίας. Μα περισσότερο από θέμα ευκολίας.
Ξηρές τροφές χρησιμοποιούμε και οι άνθρωποι έστω και σε περιορισμένη ποσότητα.
Είτε λεγοντε μπάρες, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, φρυγανιές, το ξηρό χταπόδι το θυμάται κανείς ; κλπ.
Σε περιορισμένες ποσότητες όμως.
Γενικά όμως τις αποφεύγουμε για τον λόγο οτι τίποτε μα τίποτε δεν ειναι καλύτερη από την φρέσκια τροφή. Περισσότερα θρεπτικά συστατικά και καλύτερη αφομοίωση.
Τώρα ο καθένας κρίνει και πρατεί ανάλογα των δυνατοτήτων του.
Δεν έχει πχ ο Καναδος φρέσκα πορτοκάλια όποτε τα πίνει εμφιαλωμένα κλπ.
Η ξηρα τροφη φαίνεται τέλεια.
Εμείς όμως δεν την χρησιμοποιούμε ευρέως στην καθημερινότητα μας, για τον σκύλο μας όμως πρατει ο καθένας ανάλογα των δυνατοτήτων του.
συμφωνω απολυτα.ευχαριστω που υπαρχεις εδω μεσα.

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
@G.P 10 Ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να σε προσβάλω, αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο κακοπροέρετη. Ίσως φταίει που στην πέσαμε όλοι μαζί, το καταλαβαίνω, αλλά σε παρακαλώ πάρα πολύ σταμάτα να απαντάς επιθετικά γιατί έτσι και άκρη δεν βγάζουμε και κουραζόμαστε άσκοπα παραπάνω.

Στο λέγαμε ότι ο σκύλος δεν είναι αποκλειστικό σαρκοφάγο (όπως τα φύδια, οι γάτες κτλπ), είναι taxonomy αυτό και έχει να κάνει με τις ικανότητες μεταβολισμού του σκύλου. Ναι, δέχομαι ότι αυτό το έλεγα με απολυτότητα. Ας το αλλάξω λοιπόν. Σύμφωνα με έρευνες, μια εκ των οποίων παρέθεσα, θεωρώ ότι ο σκύλος δεν είναι αποκλειστικό σαρκοφάγο αλλά ανάμεσα σε σαρκοφάγο και παμφάγο. Παμφάγο με την έννοια ότι χρειάζεται και άλλες βιταμίνες να επιβιώσει που δεν τις βρίσκει από το κρέας, σαρκοφάγο με την έννοια ότι πρέπει ως επι το πλείστον να τρώει κρέας. Ως επι το πλείστον όμως, όχι αποκλειστικά. Γνώμη μου βασισμένη σε έρευνες.

Αυτά που είπα εγώ ήταν πάλι με βάση αυτά που έχουν πει οι κτηνίατροι. Ενδεχομένως άλλα να είπαν σε εσένα, άλλα σε εμένα. Λογικό. Εδώ υπάρχουν κτηνίατροι που ακόμα συμβουλεύουν κόσμο να γεννήσει η σκύλα μια φορά πριν την στείρωση.

Όσο αφορά αυτό που ανέφερες με την ποσότητα του μαγειρευτού, σου απάντησα ότι ο μπούσουλας είναι το 2% του βάρους του σκύλου και βλέπεις ανάλογα με τα κιλά του σκύλου σου.

Ούτε εμείς απαιτούμε από τον σκύλο σου να τρώει ντε και καλά ωμό ή μαγειρευτώ. Εγώ ξαναείπα ότι platinum ταίζω, καμιά φορά και μαγειρευτό γιατί έχω όρεξη και όχι τόσο χρόνο. Οπότε αν σου έδωσα την αίσθηση ότι απαιτώ ο σκύλος σου να τρώει ωμή, τι να πω, λάθος μου. Η γνώμη που προσπαθούσα να εκφράσω ήταν ότι δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε κανένα από τα παραπάνω είδη διατροφής. Προσωπικά ένιωσα ότι εσύ δαιμονοποίησες τόσο την ωμή όσο και το μαγειρευτό και ένιωσα επίσης και την ανάγκη να τα υπερασπιστώ.

Τέλος, να τονίσω ότι ακόμα και σε σημεία που προσπαθούσα πραγματικά να λύσω απορίες μου (πως το 85% κρεας ειναι 35% πρωτείνη) εσύ το θεώρησες ορθό να με περιφρονήσεις.
δεν δαιμονοποιω τιποτα.
απλως αντιδρατε για να αντιδρατε και σε κουβεντες ασκοπες να βρησκεστε.
δεν απαντω επιθετικα εσεις το κανετε.
ειρωνευεστε γελατε και αυτοβαπτισθηκατε ειδικοι.
ενας εφτασε να βριζει χυδαια.και φυσικα τον εγραψα εκει που του αρμοζε.
μην μου λες λοιπον οτι ειμαι επιθετικη οταν εσεις δεν εχετε τροπους και θεωρητε τσιφλικι σας το φορουμ και παριστανετε του ειδικους.
κρατησε τις γνωσεις σου για σενα και μην τραβας το θεμα απ τα μαλλια και μην αναμασας τα ιδια και τα ιδια.
ο ελεφαντας δεν πεταει και δεν θα το δεχτω επειδη το λετε εσεις.
ταιστε ο,τι θελετε τα σκυλια σας οσα γραμμαρια θελετε το ιδιο κανω και γω.

Status
Κλειδωμένο θέμα