Πολύ άσχημες εξετάσεις, όμως τέλος καλό όλα καλά! :-)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγη, θελω να πιστεύω οτι συμβαινει αυτό που λεει ο Βασιλης. Εξαλλου με ειχε προειδοποιησει και λιγες μερες πριν.
Πάντως εμετό δεν εχει κανει ακομα.
Το ειχα ξεχασει το cream cheese, τυπου Φιλαδέλφεια! Το λατρεύει η Ζηνα.

Οσον αφορα στις βολτες, την ρωταω όπως παντα αν θελει βολτα και ερχεται μες στη χαρά. Απλά δεν την αφηνω να περπατησει τωρα που εχει καταπονημενο οργανισμο και πεσμενο ανοσοποιητικό και κανει παγωνιά. Ποτέ δεν την παιρνω χωρις να θελει η ιδια.

Στη βολτα κοιτάζει δεξια αριστερα, μυριζει και χαιρεται και επιστρεφει σπιτι με φανερα καλυτερη διαθεση.
Εχει σκασει μεσα στο σπιτι και εστω οι βολτες με αγκαλια της φτιαχνουν την διαθεση.

Η γιατρος μας ειπε ότι πιθανον να μην της καθησε καλα το νέο χαπι για την πρωτεϊνη των ουρων, το Renitec 5 mg. Η δοση της Ζηνας είναι μονο το 1/5 του χαπιου.
Συμπτωματικα από τοτε που το ξεκινησαμε αρχισε η ανορεξια, ξανά διψα και η καταπτωση. Αν και πιστευω ότι είναι απλά συμπτωση.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το Milteforan έχει τέτοιες παρενέργειες...σε αυτο μην ανησυχεις.
Σκέψου ότι είναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατό φάρμακο..
Ο Τσουφι αναγκαζόταν να το παίρνει αποκλειστικα με κονσέρβα D..την οποία σιχαινόταν...λογω νεφρων..
Και πεσμένη θα τη δεις...και χωρίς όρεξη...αλλά αυτο δεν σημάινει ότι έιναι κάτι καινούργιο η ότι χειροτερεύει..απλά τη κάνει έτσι μία "δύσκολη" θεραπεια...
Μην ανησυχεις...και μην καταλάβει ότι στεναχωριέστε...:) :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, μου εδωσες πολυ θαρρος. Να σαι καλα :)

Δεν μου αρεσε ομως που αναγκαστηκα να της δωσω κονσερβα πιθανον ακαταλληλη για την κατασταση της.
Ηθελα ομως να παρει το σιροπι οπωσδηποτε.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γενικα με τις σκυλοτροφες... πώς μπορουνε και τρωνε τα σκυλια αυτα τα πραγματα? Εγω δεν μπορω ουτε να τα μυρισω!
Μετα πώς να μην κανουν σαν παλαβά οταν μαγειρευουμε για μας αρνια, χοιρινα και ψαρια?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μία εποχη με έιχε πιάσει μία τρέλλα και δοκίμαζα τις κονσέρβες πριν τις δώσω στο πρωτο μου σκύλο...
Τρελλή αηδεια....
έλεγα αφου τις τρώει και αυτος..θα δοκιμάζω και εγω...πρωτα να δω και καλά αν είναι οκ...
Ευτυχως μου πέρασε γρήγορα...:D:D:D

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
περαστικα και απο 'μενα!
ηθελα να πω την δικια μου εμπειρια στο θεμα με το σκυλακο μου!Ο Ρεξακος αν δεν το επερνα περσι τον Απριλιο τωρα θα ειχε ψωφισει!Ειχε καλαζααρ και ερλιχιωση!Ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να μην τα καταφερει!Μου ειπε βεβαια οτι παιζει ρολο και η ψυχολογια του σκυλου!Ο σκυλος δεν ειχε πολυ κακη εικονα...εγω δεν το πιστευα οτι ηταν αρρωστος!Τελικα αυτο που εκανα ηταν βόλτες,παιχνιδι,καλο μαγειρευτο φαγητο...και πολυ αγαπη!ο σκυλακος μου ζει και βασιλευει!Ουτε ο γιατρος δεν το περιμενε να γλιτωσει!Κανουμε συχνα εξετασεις βεβαια και παρακολουθουμε το καλαζαρ!
Θελει καλη ψυχολογια και οπως ειπαν και αλλοι..να σκεφτεστε θετικα!!!!:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χθες πηγαμε στην κλινικη για τις νεες εξετασεις. Την γαζώσανε την Ζηνα στις εξετασεις.
Οσο μπορω επιγραμματικα και μονο τα βασικα για να μην σας κουρασω.

Ο αιματοκριτης στασιμος στο 25.
Ουρια και κρεατινινη βελτιωθηκαν και πλεον θεωρουνται κοντα στα φυσιολογικα.
Ηπατικος δεικτης από πολύ τσιμπημενος που ηταν, επεσε στο ανω φυσιολογικο.
Ζάχαρο κανονικο προς τα πανω.
Υπαρχει ελαφρυ φυσημα στην καρδια, αναξιο λογου και ενασχολησης για την ωρα. Δεν υπαρχει συγγενης καρδιοπαθεια.
Ακτινογραφια θωρακα φυσικολογικη.

Βασει της πρωτεϊνης των ουρων, το πορισμα για την ωρα είναι ότι η Ζηνα πασχει από σπειραματονεφρίτιδα, φλεγμονη δηλαδη των νεφρων λογω λεϊσμανιωσης και πιθανον θα χρειαστει χάπια για καιρο.
Οι επομενες εξετασεις οπου θα εχει προχωρησει η θεραπεια με το νέο χάπι (renitec) θα δειξουν την ανταποκριση στη θεραπεια.

Δεν υπαρχει ενδειξη ή υποψια νεφρικης ανεπαρκειας. Αυτό τονιστηκε επανειλημμένως.
Η ζωη της μαλλον δεν κινδυνευει για την ωρα.

Λογω του αιματοκριτη γινανε επιπλεον εξετασεις και αποκλειστηκαν άλλα πιθανα αίτια, πχ ερλιχια και διάφορα άλλα συναφή.

Η μοναδικη αιτία του πεσμενου αιματοκριτη είναι η λεϊσμανιωση. Περιμένανε να εχει ανεβει ηδη στο 30 αλλά ελπιζουν στην επομενη εξεταση σε δυο βδομαδες που θα εχει τελειωσει ο κυκλος θεραπειας με milteforan. Θα παρθει δειγμα από λεμφογάγγλια για πληρη εικονα.
Μετά θα αποφασιστει αν θα προχωρησουμε σε ενεσεις.

Σε δυο μηνες από το πρωτο δειγμα για τίτλο, δηλαδη σε 40 μερες, θα γινει επανελεγχος του τιτλου.

Η κακοσμια του στοματος βασει της διαγνωσης του ειδικου οδοντιατρου οφειλεται σε εναπομείναντες νεογιλούς κυνόδοντες, οι οποιοι πρεπει να βγουν με επεμβαση το συντομοτερο γιατι υπαρχει κινδυνος μολυνσης και προβληματος στην καρδια.

Το συμβουλιο παθολογου, οδοντιατρου και αναισθησιολόγου απεφάνθη να γινει η επέμβαση σε ένα μηνα αν και θα μπορουσε να γινει και σε λιγες μερες.
Μεχρι τοτε αντισηπτικη αλοιφη στα ούλα.

Επέμενα για εξετασεις θυρεοειδη αλλά οι γιατροι αρνηθηκαν θεωρωντας τες ασκοπες λογω μη συμπτωματων ή ευρηματων και ειπαν ότι θα είναι αλλοιωμένες λογω λεϊσμανιωσης, άρα αχρηστες.
Εάν ωστοσο επιμενω, μετα τη θεραπεια το ξανασυζηταμε.

Χθες στην κλινικη ειχα την χαρά να γνωρισω ακομα μια συμπαθεστατη κοπελα από το φορουμ.
Αυτά για την ωρα και θα ενημερωσω παλι σε δυο βδομαδες.
Σας ευχαριστω για την αγαπη σας για το Ζηνάκι μου.

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Εύχομαι πολλά περαστικά στη μικρή:)

Σε όλα σου τα post μιλάς πάντα με τόση αγάπη και ενδιαφέρον για τις σκύλες σου, πιστεύω είναι τυχερές που σε έχουν και σίγουρα το νοιώθουν αυτό. Όλα θα πάνε καλά, θα δεις!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Λοιπόν, μόλις πήραμε τα αποτελέσματα...
Η βαρκουδίτσα μου έχει 1/1600...
Θα ξεκινήσουμε Milteforan...και θα δούμε...
Κοντευω να σκάσω...3 χρόνια παιδευόμαστε με αυτη την ιστορία...σκατα. :(:(:(:(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπόν, μόλις πήραμε τα αποτελέσματα...
Η βαρκουδίτσα μου έχει 1/1600...
Θα ξεκινήσουμε Milteforan...και θα δούμε...
Κοντευω να σκάσω...3 χρόνια παιδευόμαστε με αυτη την ιστορία...σκατα. :(:(:(:(
Eλα ρε συ.... :( ο μεγάλος ή ο μικρός?
Τελευταία φορά πότε τον τσέκαρες??

Μη λέμε τ'αυτονόητα, αλλά οι σκέψεις μας μαζί σας....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο μικρος...ο μεγάλος έκανε τη θεραπεια το καλοκαίρι...
Ο Keagan είχε 1/800 πριν απο 2 μήνες αλλά είχαμε πει να περιμένουμε να δούμε αν θα ανέβει. Υπήρχε μεγάλη περιπτωση νε είχε σταθεροποιηθει στο 1/800...αλλά που τέτοια τυχη..:(:(
Thanks, Πηγη μου...:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Nα ρωτήσω και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους γιατί προτιμάτε το milteforan απο το glucantime? Ρωτάω γιατι στο καταφύγιο απ'οσο ξέρω κάνουν τις ενέσεις με πολύ καλά και διαρκή αποτελέσματα...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κοίτα,οι ενέσεις, είναι πολύ καλές...αλλά καταπονούν το ζωο παρα πολύ και αν ο σκύλος έχει προβλημα σε νεφρα η συκώτι τότε οι ενέσεις είναι απαγορευτικές.
Το Milteforan δεν επηρεάζει νεφρα & συκωτι...για αυτο και χαρηκαμε όταν βγήκε...:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ο μικρος...ο μεγάλος έκανε τη θεραπεια το καλοκαίρι...
Ο Keagan είχε 1/800 πριν απο 2 μήνες αλλά είχαμε πει να περιμένουμε να δούμε αν θα ανέβει. Υπήρχε μεγάλη περιπτωση νε είχε σταθεροποιηθει στο 1/800...αλλά που τέτοια τυχη..:(:(
Ποσο ζυλαπουρ του δινεις ?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν θεωρείς οτι υπάρχει διαφορά στην αποτελεσματικότητα? (δεν ξέρω αν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, αλλά πλέον έχει μαζευτεί αρκετή εμπειρία και για τα δυο φάρμακα ωστε να μπορεί κάποιος κτηνίατρος να βγάλει ένα συμπερασμα....)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.