Σκύλος πέθανε ταξιδεύοντας με ΚΤΕΛ

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
Λυπαμαι πολυ για την περιπτωση σου και η κινηση σου ηταν πολυ σωστη. Οσο για το τροκτικο εσυ εκανες αυτο που επρεπε και τελικα δημοσιευτηκε. Υπαρχει και η λυση της εξεγερσης και η αφισοκοληση με τη συλλογη των καταλληλων χρηματων απο ολους!Ολα αυτα μεχρι να φτασει στο σημειο να ψηφιστει τροπολογια νομοθεσιας ή ένας εξολοκληρου νεος νομος.!Ειναι απανθρωπο και τριτοκοσμικο να πεθαινουν ζωα στις αποσκευες απο ενα απλο ταξιδι!!
ναι, αναδημοσίευση είναι.

Πολύ καλή ιδέα η αφισοκόλληση! .. Επίσης, καλή ιδέα είναι να τυπωθούν φυλλάδια και να μοιραστούν σε σταθμούς ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα !

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για άλλη μια φορα ελληνική πραγματικότητα..

Εμενα με τρελαίνει η αδιαφορία του διπλανού.., δεν το συζητάω πως πρώτα φταίει ο ιδιοκτητης και μετά ο "κτελας".αυτό εννοείτε και δεν παίρνει για δικαιολογία.
Εμείς οφείλουμε πρώτoi να προστατεύσουμε το σκυλί μας και μετά οι άλλοι να μην είναι μπουρτζόβλαχοι και αμόρφωτοι..

Απορώ όμως..κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε από τους 30 - 40 επιβάτες του κτελ?
Είναι απίστευτο..!!!!

Είναι απίστευτο και αυτό που περιέγραψε η ζιβάγκο με το αυτοκίνητο που στα ματια τόσων θεατών πέθαινε το σκυλί και κόλλησαν νομικά στο παράθυρο..σε ματια τόσον κυνοφίλων..

Είναι απίστευτο..

Στέλλα ίσως και αν προσπαθούσες ίσως να μην μπορούσες να το σπάσεις ..νομίζω θέλει και αρκετή δύναμη..και θα ήταν γελοίο μια γυναικα ανάμεσα σε τόσους άντρες να σπάσουν το παράθυρο ανάμεσα σε τόσους κυνόφιλους..

Ναι και εγώ έχω υπάρξει ένοχη..όταν ακούω το κλάμα ενός λύκου..σε μπαλκόνι ταράτσα δεν έχω καταλάβει ακόμα και δεν έχω σηκώσει άνω κάτω την γειτονιά για να τον βρω ..να δώ απο που έρχεται..

Τώρα πια δεν ακούγεται..

Αλλά τελικά οι άνθρωποι ξεπερνάμε τα όρια κάθε φαντασίας αν σκεφτούμε την αδιαφορία μας..εκείνα τα τελευταία λεπτά που το ζώο υποφέρει σχεδόν μπροστά στα μάτια μας...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μου έχει έρθει αυτό στο facebook

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΤΕΛ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΗΦΙΣΟΥ- ΛΙΟΣΙΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7/2010 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 12.00-17.00 ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7/2010 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 12.00-17.00 ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ! Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ! ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν βάζετε το σκυλί σας στο αυτοκίνητό σας τους ζεστούς μήνες, φροντίστε να έχετε ανοίξει το a/c λίγο πιο πριν. Μην τα αφήνετε ούτε ακόμα και με λίγο ανοιχτά παράθυρα. Κινδυνεύουν άμεσα από θερμοπληξία. Δεν ιδρώνουν όπως εμείς ώστε να αποβάλουν γρήγορα θερμοκρασία. Μέσω του λαχανιάσματος και των πατουσών δεν καταφέρνουν και πολλά σε κλειστό, βραστό χώρο καθώς δεν υπάρχει εναλλαγή αέρα. Πολύ προσοχή λοιπόν. Σε ορισμένα μέρη (όχι στο Ελλάντα) απαγορεύεται να αφήνεις το σκυλί μόνο του στο αμάξι τις ζεστές μέρες. Για να αφήσεις το a/c ανοιχτό υποθέτω ότι πρέπει να έχεις δύο σετ κλειδιών μαζί.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Νoela μπορεις να πεις απο ποια σελιδα σου ηρθε για να μπουμε κι εμεις!;;

A+D

Active Member
1 Μαϊου 2010
26
1
Κριμα ειναι για το σκυλακι- αλλα και ο ιδιοκτητης φταει σε μεγαλο βαθμο για αυτο που επαθε!
Φερθηκε ανοητος- αφηνοντας τον σκυλο του στης αποσκευες ενος λεωφορειου και ειδικα, τωρα το καλοκαιρι!
Και ας πουμε, οτι δεν ηξερε οτι δεν μπορει να μεταφερει τον σκυλο μες στο λεωφορειο- μια μενα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουτε η παραμικρη περιπτοση να εβαζα εναν απο τους σκυλους μου σε λεωφορειου του κτελ με της βαλιτσες!
Οπως λεει και η Βασσω- θα τον επαιρνα και θα εφευγα. Και ετσι θα επρεπε να κανει και αυτος.

Η τελευτια προταση αν μη τι αλλο ειναι επισης ακυρη- για μενα :
Δεν καταλαβαινω ακριβος πιο ειναι το εγγλημα?
-Το οτι τα σκυλια δεν επιτρεπονται στα ΚΤΕΛ?- το ξερουμε ολοι πια και ουτε εμενα δεν μου αρεσει- αλλα για αυτο δεν παμε με κτελ.
-Το οτι πεθαινουν τα σκυλια με τις αποσκευες στα κτελ?- μα οι ιδιοκτητες τα βαζουν εκει- δεν τα αρπαζει κανεις με το ζορι και τα βαζει εκει- αμα θελουμε τους αφηνουμε= αρα δεν κανουν και ακριβος εγγλημα.
είναι πολύ θλιβερό περιστατικό, όντως.
όμως δεν φταίνε πάντα οι ιδιοκτήτες, εσείς που βιάζεστε να τους χαρακτηρίσετε ανίκανους, δεδομένου ότι δεν μπορείς να μαντέψεις ότι δεν έχει εξαερισμό εκεί μέσα, ούτε ότι θα βρεθεί ένα κτήνος οδηγός λεωφορείου να μην ανοίγει την πόρτα για να λάβει το ζώο λίγο νερό ή να ηρεμήσει λίγο με την παρουσία του αφεντικού του, ή να πάει προς νερού του τέλος πάντων μόλις γίνει η υποχρεωτική από το νόμο στάση ανά δίωρο. Ότι ο ιδιοκτήτης έπεσε στην εξαίρεση των ανθρώπων, θέλω να πιστεύω, δεν τον κάνει ανίκανο ιδιοκτήτη. Κι εγώ σκόπευα να ταξιδέψω με λεωφορείο - ήλπιζα ότι θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες στα σύγχρονα λεωφορεία- αλλά βέβαια δεν θα το κάνω τώρα. Αλλά μη βιάζεστε να κρίνετε έναν άνθρωπο από την κτηνωδία άλλων.
πάντως χωρεί ωραιότατα μία ωραία μήνυση στον οδηγό και την εταιρία του ΚΤΕΛ για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επιπλέον μία ωραιότατη αγωγή για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης. Βέβαια κανείς μπούμπης δεν θα επιστρέψει στον κύριό του, αλλά μπορείς με αυτόν τον τρόπο ίσως να τους κάνεις να αλλάξουν πολιτική ταξιδιού των κατοικιδίων στα λεωφορεία τους.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Οταν βλεπω να επαναφερεται αυτο το θεμα σφιγγεται η καρδια μου. Φοβαμαι οτι θα δω ενα ακομα περιστατικο...

Ξερουμε αν υπαρχει καποια εξελιξη ; Προεκυψε κατι απο τη διαμαρτυρία;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.376
A+D σήμερα το πρωί ήμουν στα ΚΤΕΛ. Δεν τίθεται θέμα φαντασίας. Μόνο που ανοίγει αυτή η ρημάδα καταπακτή βλέπεις όλο της το μεγαλείο. Ακόμη και οι βαλίτσες σκάνε εκεί μέσα. Δεν σου μένει απορία για το αν και το πως. Εξαερισμό κάνει μπαμ ότι δεν έχει. Δεν το συζητώ ούτε για αστείο ότι δεν θα ευθυνόμουν εγώ, αν έχωνα πακέτο το σκυλί μου σ' αυτόν τον καιάδα... Κανένας άλλος. Μόνο εγώ. Οπότε, ναι, θα ήμουν το λιγότερο ανίκανη και θα έδινα το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να με χαρακτηρίσει έτσι. Και θα του έλεγα και ευχαριστώ για την ευγένειά του...

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Όλα τα τραγικά συμβάντα ξεκινούν συνήθως από μια τραγική επιλογή (δεν έχει σημασία ποιου).

Τώρα (μια που επανήλθε το θέμα στο προσκήνιο) δεν αφήνουμε τον καταλογισμό ευθυνών και να κάνουμε κάτι δραστικότερο? πχ να μαζέψουμε υπογραφές ώστε να αλλάξει η αντιμετώπιση των ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας απέναντι στα κατοικίδια?

Το να λέμε κ να ξαναλέμε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν ανεύθυνος δε λέει κάτι. Πιθανότατα δεν θα γλυτώσει μερικές δεκάδες ακόμη σκυλιά μέσα στο καλοκαίρι από μια αντίστοιχη τραγική κατάλληξη.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Δηλαδή με το να λέμε ότι φταίει ό ιδιοκτήτης και να το διαβάζουν 50-100 άτομα εδώ μέσα (που ούτως ή άλλως δεν θα έβαζαν το σκύλο τους στο ΚΤΕΛ, μια και υποτίθεται ενδιαφερόμαστε λίγο περισσότερο) τι θα αλλάξει?

Ο καταλογισμό ευθυνών είναι το πιο εύκολο και γίνεται σε λίγα λεπτά από το πληκτρολόγιο. Αυτό που είναι δύσκολο είναι μια σωστή και συντονισμένη κίνηση ώστε να ενημερωθεί όλος ο κόσμος και πίεση στους κατάλληλους φορείς για να αλλάξει η τακτική των ΚΤΕΛ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πρώτα θα μάθει ο καθένας μας να υπολογίζει το σκύλο του και μετά θα υποχρεώσουμε τα ΚΤΕΛ να αλλάξουν τακτική. Ανάποδα δε γίνεται.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Σε κάθε περίπτωση, εδώ μόνο να κουβεντιάζουμε μπορούμε. Οτι άλλο είναι να γίνει γίνεται εκτός φόρουμ.:)
Δεν νομίζω ότι μόνο να κουβεντιάζουμε μπορούμε, μπορούμε επίσης να "τραβήξουμε" ο ένας τον άλλον να βοηθήσει προς μια κοινά αποδεκτή κατεύθυνση. Μακάρι να γίνονται κινήσεις εκτός forum (είμαι σίγουρος ότι γίνονται) και αν σε κάποιες από αυτές χρειάζεται η υποστήριξη μελών (υπογραφές, διαμαρτυρίες κλπ) νομίζω ότι όλοι μπορούν να διαθέσουν 5-10-30 λεπτά επιπλέον από το χρόνο τους για να βοηθήσουν.

:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται απο τα ΚΤΕΛ να μεταφέρονται ζώα.....οπότε ξεκινάμε από πολύ περίεργη και λάθος βάση....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν νομίζω ότι μόνο να κουβεντιάζουμε μπορούμε, μπορούμε επίσης να "τραβήξουμε" ο ένας τον άλλον να βοηθήσει προς μια κοινά αποδεκτή κατεύθυνση. Μακάρι να γίνονται κινήσεις εκτός forum (είμαι σίγουρος ότι γίνονται) και αν σε κάποιες από αυτές χρειάζεται η υποστήριξη μελών (υπογραφές, διαμαρτυρίες κλπ) νομίζω ότι όλοι μπορούν να διαθέσουν 5-10-30 λεπτά επιπλέον από το χρόνο τους για να βοηθήσουν.

:)
Προσωπική μου άποψη είναι οτι ναι, το κτελ πρεπει να αλλάξει τακτική. Αλλά αυτό που σκότωσε το συγκεκριμένο σκύλο, δεν ήταν η τακτική του ΚΤΕΛ. Ηταν η αφέλεια του ιδιοκτήτη.

Ναι, να μαζέψουμε υπογραφές για να αλλάξει η τακτική του ΚΤΕΛ, αλλά για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις μας, όχι για να αποφευχθούν αντίστοιχα παρανοϊκά περιστατικά. Αυτά δεν αποφεύγονται. Γιατί ο ίδιος άνθρωπος που πήρε την απόφαση να βάλει το σκύλο στις αποσκευές, αύριο θα τον κλείσει στο αυτοκίνητο "για πέντε λεπτάκια μωρε! τι θα πάθει?". Εκει που θα καταλογίσουμε τις ευθύνες?

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
1. Οι συγκοινωνιακοί φορείς και τα όργανα αυτών:
...
ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα.
Ο νόμος είναι λίγο μπερδεμένος. Εξαιρούνται από την απαγόρευση τα μικρά κατοικίδια ζώα, αλλά ποια είναι αυτά. Ένας μολοσσός 50 κιλά δεν είναι μικρό κατοικίδιο? Και αν όχι που το λέει αυτό? Ένα κανισάκι μάλλον είναι? Αλλά κ αυτό δεν ορίζεται σαφώς. Από τα παραπάνω (εγώ προσψπικά) καταλαβαίνω ότι σκύλος σε κατάλληλο κουτί μεταφέρεται. Δεν διευκρινίζεται όμως ο τρόπος (σαφώς όμως δεν αναφέρει πουθενά ως αποσκευή)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Παγια τακτικη ελληνικης νοοτροπιας ριχνουμε αλλους στην πυρα , και αυτοματα εμεις εξαγνιζομαστε...η μηπως οχι..... (αυτοκριτικη ειναι αυτο, μην παρεξηγηθει κανεις) κλικ για σχετικο τραγουδακι http://www.youtube.com/watch?v=xGb0vTfbKR4

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Γιατί ο ίδιος άνθρωπος που πήρε την απόφαση να βάλει το σκύλο στις αποσκευές, αύριο θα τον βάλει στο αυτοκίνητο "για πέντε λεπτάκια μωρε! τι θα πάθει?". Εκει που θα καταλογίσουμε τις ευθύνες?
Ωραία κ το έβαλε, και του ψόφησε. Και μπαίνει στο φόρουμ κ το γράφει (που δεν νομίζω να τολμούσε). Και τρώει το κράξιμο της αρκούδας. Τι έγινε? Αν 1 μεμονωμένο περιστατικό ανθρώπου δεν μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτό. Ίσως μεθαύριο να άφηνε και ένα μωρό στο αυτοκίνητο, όπως μια άλλη τραγική περίπτωση που ακούσαμε λίγες εβδομάδες πριν.

Εκεί που συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική των ΚΤΕΛ. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει αυτοκίνητο ή να πληρώσει 100-200 ευρώ ταξί για υπεραστική μεταφορά του σκύλου του. Πρέπει να δίνεται σε όλους η δυνατότητα να μεταφερθούν αξιοπρεπώς μαζί με το κατοικίδιό τους. Δε λέω να έχεις κάνα γομάρι 50 κιλά στο δίπλα κάθισμα, κατανοείτε νομίζω για ποιες περιπτώσεις μιλάω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ωραία κ το έβαλε, και του ψόφησε. Και μπαίνει στο φόρουμ κ το γράφει (που δεν νομίζω να τολμούσε). Και τρώει το κράξιμο της αρκούδας. Τι έγινε? Αν 1 μεμονωμένο περιστατικό ανθρώπου δεν μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτό. Ίσως μεθαύριο να άφηνε και ένα μωρό στο αυτοκίνητο, όπως μια άλλη τραγική περίπτωση που ακούσαμε λίγες εβδομάδες πριν.
Δεν είπα οτι έγινε τίποτα. Απλά το συζητάμε. Γι'αυτό ειμαστε εδώ. Και για την ελάχιστη περίπτωση που και κάποιος άλλος που διαβάζει έχει παρόμοιες ιδέες και ίσως αποτραπεί απο παρόμοιες πράξεις.

Εκεί που συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική των ΚΤΕΛ. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει αυτοκίνητο ή να πληρώσει 100-200 ευρώ ταξί για υπεραστική μεταφορά του σκύλου του. Πρέπει να δίνεται σε όλους η δυνατότητα να μεταφερθούν αξιοπρεπώς μαζί με το κατοικίδιό τους. Δε λέω να έχεις κάνα γομάρι 50 κιλά στο δίπλα κάθισμα, κατανοείτε νομίζω για ποιες περιπτώσεις μιλάω.
Στη θέση σου θα άνοιγα καινούριο θέμα γι'αυτό. Ασχετο με το περιστατικό που συνέβη. Για μένα προσωπικά, δεν συνδέονται τα δύο.