Στείρωσε τα σκυλιά σου


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
ενταξει ειναι τουλαχιστον γελοίο να στειρωσεις το σκυλο σου ενω μενει σε σπιτι και δεν θα ζευγαρωσει ποτε, να μην εχει προβλημα υγειας αλλα εσυ ετσι επειδη το ειπε η Κατερινα απο το παγκρατι , εσυ να τον στειρωσεις !

δεν νομιζω να διαφωνει κανεις στο να στειρωνονται τα αδεσποτα ! εκει συμφωνω και επαυξανω !

αλλα να στειρωσω εγω τωρα τον tyson ενω χαιρει ακρας υγειας, ειναι μεσα στην ενεργεια και στη τρελα ? τι να πω ρε παιδια, μιλαμε για παρανοια και ψυχαναγκασμο τουλαχιστον !!!
Αυτό είναι το θέμα. Μην στειρώσεις τον Τyson αμά δεν θες. Αλλά μην κρίνεις τον άλλον που επέλεξε να στειρώσει τον σκύλο του.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Ιωάννα, δεν θέλω να παίξω την κολοκυθιά.
Να μιλήσουμε σοβαρά θέλω.

Προτείνεται ο ακρωτηριασμός ενός υγιούς ζώου.
Αυτό από μόνο του ενέχει κινδύνους.
Είναι μια επέμβαση και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε κατά τη διάρκειά της.
Και μόνο εδώ να σταθεί κάποιος, υπάρχει ένα ρίσκο.

Από κει και πέρα, αυτός που προτείνει την επέμβαση οφείλει να αποδείξει πως αυτά που θα κερδίσει ο υγιής οργανισμός που ακρωτηριαζεται (έτσι χωρίς λόγο και αιτία) είναι πολλά περισσότερα από αυτά που θα χάσει.
Οι ενδείξεις σε τόσο σοβαρά θέματα, είναι απλά... ενδείξεις... και το θεωρώ άτιμο και παραπλανητικο να βαφτίζονται "αποδείξεις".
Άλλη βαρύτητα η μία λέξη, άλλη βαρύτητα η άλλη.
Είναι δε οξύμωρο την ίδια ώρα να ζητούνται "αποδείξεις" για την μη αναγκαιοτητα του ακρωτηριασμου υγιων οργανισμών.
Μου φαίνεται σαν τον απόλυτο παραλογισμό.
Δεν εχεις δικαίωμα να ζητάς αποδείξεις.Η λέξη είναι λάθος. Ούτε για την βαρύτητα δεν μπορείς να πάρεις τετοιες!
Ενδείξεις να ζητάς και να βασιστείς αναγκαστικά σε αυτές.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν εχεις δικαίωμα να ζητάς αποδείξεις.Η λέξη είναι λάθος. Ούτε για την βαρύτητα δεν μπορείς να πάρεις τετοιες!
Ενδείξεις να ζητάς και να βασιστείς αναγκαστικά σε αυτές.
Ποια λέξη είναι λάθος;
Τι εννοείς δεν έχω δικαίωμα;
Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις;
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Ποια λέξη είναι λάθος;
Τι εννοείς δεν έχω δικαίωμα;
Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις;
Φυσικά και δεν θα σταματήσω να συμφωνώ με αυτό:


Με λύπη μου όμως παρατηρώ όλους τους άλλους "υπέρμαχους της μη στείρωσης" (σε οικόσιτα ελεγχόμενα ζώα πάντα), εκτός από το Yorkaddict, να μη έχουν σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο να αναρωτηθούν εκτός από αυτό:

Και αυτό:
- Τι ακριβώς γίνεται στον οργανισμό όταν δεν επιτρέπεις σε ένα ζώο να εκτονώσει τις γενετίσιές του ορμές και αφήνεις τις ορμόνες σε πλήρη εκδήλωση, πέρα από το προφανές;

ΟΛΕΣ τις αποφάσεις ελέγχου κάποιου πράγματος, και δη όσο αφορά ζωντανούς οργανισμούς, πρέπει να τις σκεφτόμαστε και 2 και 3 φορές.

Σε ότι απόφαση αντιμετωπίζουμε, πάντα υπάρχουν γενικές και ειδικές συνθήκες. Είτε ξεκινήσουμε από τη γενική και ειδικεύσουμε στη συγκεκριμένη, είτε ξεκινήσουμε από την ειδική και ανάγουμε στη γενική, κερδισμένοι θα μαστε. Το να ασπαστούμε το ένα από τα δύο, σημαίνει ότι φοράμε κάτι παρωπίδες ΝΑ με το συμπάθειο.

Να εγώ εδώ από πάνω σας καδράρω το γενικό. Εσείς τόσες μέρες συζητάτε το ειδικό. Ας τα παντρέψουμε μπας και σωθούμε...

Όσο αφορά τις έρευνες, σας λέω αυτά που γνωρίζω από πρώτο χέρι, προς ενημέρωση:

- Κάθε άρθρο που λέει απλά "οι επιστήμονες λένε" πρέπει να αντιμετωπίζεται εξ ορισμού με σκεπτικισμό, προτού ελεγχθεί ποιοί ήταν αυτοί οι επιστήμονες και πού τα είπανε (δείτε παρακάτω).
- Έρευνα που δεν είναι peer reviewed δεν έχει καμία αξία στον επιστημονικό κόσμο.
- Το ποιοί θα κάνουν αυτό το peer review μετράει ΠΑΡΑ πολύ στην αξιοπιστία της έρευνας. Μόνο σημαντικά συνέδρια, περιοδικά και άλλα venues ανά επιστήμη διαθέτουν πραγματικά αξιόλογους επιστήμονες ως reviewers. Όλα τα άλλα που τα δίνουν σε κάτι άσχετους μπατζανάκηδες του τριτοξάδερφου του πρωτοετή φοιτητή του γτπ πανεπιστημίου της κομητείας Σιν Τσουαν Μπνε έχουν αξιοπιστία (τα ίδια και οι μελέτες που δημοσιεύουν) ναχαμεναλεγαμε. Υπάρχουν διάφοροι δείκτες που δείχνουν τη "σημαντικότητα" του venue. Μην ασπάζεστε ότι "έχει δημοσιευτεί". Αρχίστε να ψάχνετε στα θέματα που σας ενδιαφέρουν και παρακολουθείτε την αξιοπιστία του venue στο οποίο έχει δημοσιευτεί αυτό που διαβάζετε. Λέξεις κλειδιά = impact factor.
- Και οι peer reviewed έρευνες δεν είναι θέσφατα. ΜΗΝ τις βλέπετε μεμονωμένα. Συνήθως αφορούν κάποια πειράματα/μελέτες τα οποία γίνονται λαμβάνοντας υπόψη κάποιες Χ,Υ παραμέτρους, τα οποία τα δίνουν απλόχερα στους συναδέλφους τους για να τα εξετάσουν, να τα εξελίξουν ή και να τα αντικρούσουν. Δείτε τι impact έχει η έρευνα η ίδια: ανοίξτε το google scholar, ψάξτε την, και δείτε πόσα citations έχει. Αν δεν είναι φετινή και έχει ψίχουλα σε citations, οι ομότιμοι δεν την θεώρησαν σημαντική. Αν έχει κάποια (και όσο πιο πολλά, τόσο πιο impactful, άρα λέει τουλάχιστον κάτι άξιο αναφοράς, έστω και αν αντικρούεται στο τέλος), ανοίχτε τις έρευνες που έκαναν cite αυτήν. Τι κάνουν; Την επιβεβαιώνουν με τις ίδιες παραμέτρους; Ακόμα καλύτερα, την επιβεβαιώνουν με άλλες/πειραγμένες/περισσότερες παραμέτρους (εδώ είμαστε ΠΟΛΥ καλά); Την αντικρούουν; Αν ναι, πόσες την αντικρούουν; Με τι παραμέτρους (διαφορετικές/περισσοτερες-γενικότερες/ΝΕΟΤΕΡΕΣ;) ; Τι impact είχαν με τη σειρά τους οι "πολέμιοι" (είναι δλδ τυχάρπαστος "πόλεμος" ή η κοινότητα στράφηκε ξεκάθαρα προς την αντίθετη κατεύθυνση;);

ΜΗΝ πέφτετε στη λούπα του "επαϊοντα" επειδή κάτι δημοσιεύτηκε κάπου. Δυστυχώς σε όλες τις επιστήμες υπάρχουν μέρη που δημοσιεύεται άκριτα το οτιδήποτε.

Επίσης, κάτι που είδα το deacon να αναφέρει κάπου πιο πίσω:

Οι επιστημονικές στατιστικές μελέτες ΔΕΝ είναι επιστημονικές αποδείξεις. Είναι ακριβώς αυτό που λένε: στατιστικά που χρησιμεύουν προς απόδειξη κάποιου πράγματος, που μπορεί να μην αποδειχθεί για πολλά χρόνια ή και ποτέ. Απόδειξη συνιστά ένα συμπέρασμα το οποίο δεν αντικρούεται για ΟΛΕΣ τις συνθήκες που το διέπουν, οι οποίες είναι ήδη αναγνωρισμένες, πέραν ενός μικρού δείγματος λάθους το οποίο κινείται πάντα σε προβλεπόμενα όρια.

Π.χ. αποδεδειγμένο είναι το ότι η τάδε ιατρική επέμβαση στειρώνει ένα ζώο. Στατιστικά είναι ότι το Χ% δεν θα πάθει τον τάδε καρκίνο αν στειρωθεί, αλλά το Υ% θα πάθει τον άλλο καρκίνο αν στειρωθεί.

Στο θέμα που συζητάτε, δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Καμιά από τις δύο απόψεις που συζητιούνται εδώ. Αν είχε αποδειχθεί, θα το ξέρατε. Από ότι έχω διαβάσει ως τώρα, δυστυχως στα ζώα, γενικά, τα δείγματα μελέτης (πληθυσμός, έλεγχος συνθηκών/παραμέτρων, έλεγχος του αντίθετου πληθυσμού) είναι ακόμα στατιστικά μη σημαντικά για βέβαιωση των υποθέσεων που εξετάζονται. Και στα στατιστικά, το Χ% και το Υ% από πάνω, δεν κινούνται καν σε ένα σταθερό όριο για το γενικό πληθυσμό, ούτε καν για ειδικούς πληθυσμούς (π.χ. μια φυλή), γενικευμένα σύμφωνα με όλες τις σχετικές συνθήκες (π.χ. τρόπος ζωής, μέρος που ζούνε, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους γνωστούς παράγοντες που επηρεάζουν π.χ. τα συγκεκριμένα είδη καρκίνου)!!!!

Νηπιακά βήματα κάνουν οι άνθρωποι μπας και κάποια μέρα θεμελιώσουν κάτι. Οι σοβαροί εξ αυτών θα κλαίγανε αν βλέπανε ότι οι κόποι τους θα κατέληγαν στο "να, δες, 100 δείγματα, με Χ attributes, υπό Υ συνθήκες αποδεικνύουν το τάδε".


Εσύ, αναστάτωση; Μην το ξαναπείς. Τι να πούμε και οι υπόλοιποι σε αυτό το φόρουμ; :rolleyes:
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω ότι αξίζει να διαβάσεις αυτό το κείμενο :
http://ta-sos.blogspot.gr/2014/10/www.html

Τα λέμε αργότερα, πάω να παίξω με τα κουτάβια τώρα.
Προσωπικά είμαι κατά των δογματισμών, από όπου και αν προέρχονται.
Ο καθένας πράττει για αυτόν και την οικογένειά του (συμπεριλαμβανομένου και του σκύλου) αυτό που θεωρεί σωστό, με τις όποιες συνέπειες να βαραίνουν αυτόν και μόνο αυτόν.

Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του και όλοι έχουμε ένα ελάχιστο ποσοστό IQ, για να κρίνουμε και να πράξουμε αναλόγως. (αυτό πάει σε όλα, όχι μόνο στην στείρωση).

Στο δια ταύτα, εφόσον ο δικός μου ο σκύλος είναι 100% ελεγχόμενος, σωστός και ισορροπημένος με μία ευχάριστη ζωή, δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα λόγω να τον στειρώσω, πλην για ιατρικό λόγο που φυσιολογικά αν θα παρουσιαστεί, θα είναι σε μεγαλύτερη ηλικία.
 


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
Προσωπικά είμαι κατά των δογματισμών, από όπου και αν προέρχονται.
Ο καθένας πράττει για αυτόν και την οικογένειά του (συμπεριλαμβανομένου και του σκύλου) αυτό που θεωρεί σωστό, με τις όποιες συνέπειες να βαραίνουν αυτόν και μόνο αυτόν.

Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του και όλοι έχουμε ένα ελάχιστο ποσοστό IQ, για να κρίνουμε και να πράξουμε αναλόγως. (αυτό πάει σε όλα, όχι μόνο στην στείρωση).
https://media.giphy.com/media/1Z
02vuppxP1Pa/giphy.gif
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Φίλοι, προσέξτε μη γίνει καμια στραβή και μας ξανακλειδώσει ο αντμιν το φόρουμ.:cry:
Ψιτ μαγκακια μη μου πατε και πολυ κοντρα γιατι θα το κλειδωσει ο αντμιν το θεμα!.....

Πολλοι εχουμε βοηθησει/σωσει, οπως θες πες το, αδεσποτα. Απο την τσεπη μας και απο τον χρονο μας.
Αλλος 1, αλλος 2, αλλος 10, αλλος 100, αλλος 1000.
Δεν σε αναγκαζει κανενας ομως να το κανεις αυτο, το κανεις επειδη θες εσυ, για λογους που γνωριζεις εσυ.

Αυτο ομως δεν σου δινει σε καμια περιπτωση το δικαιωμα να αποφασιζεις εσυ για τους αλλους ανθρωπους και για την "τυχη" και την υγεια της οικογενειας τους.
Ή να τους προτρεπεις σε πραξεις, που ισως να εχουν καταστροφικες συνεπειες για την υγεια τους και της οικογενειας τους.

Το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και για τους "ελευθερους", τους "αδεσποτους" σκυλους.
Ναι ειναι σκληρο αυτο που συμβαινει στους αδυναμους στον "δρομο".
Οπως ειναι "σκληρη" η πραγματικοτητα ολων των ελευθερων, αγριων ζωων.

Ενα αγριο ζωο, ενα πραγμα εχει σιγουρο στην ζωη του απο τη στιγμη που γεννιεται.
Οτι θα εχει εναν βιαιο, τραγικο θανατο.
Τραγικος βεβαια, μπορει να χαρακτηριστει μονο απο την ανθρωπινη οπτικη γωνια.
Μεχρι να φτασει βεβαια η στιγμη του θανατου, η καθε μερα ειναι και μια μαχη για την επιβιωση...
Τα ζωα ζουν με αυτο, το γνωριζουν καλα αυτο, αλλα αναπαραγονται και θα συνεχισουν να αναπαραγονται και να απολαμβανουν την καθε στιγμη της ζωης τους ασχετα απο αυτο.

Παρ ολα αυτα, στο μονο ειδος που θα συναντησεις την αρρωστια που ονομαζουμε καταθλιψη, θλιψη θα την πω εγω, ειναι ο ανθρωπος.
Βεβαια εχουμε την ταση να την μεταδιδουμε και στα ζωα που εχουν την τυχη ζουν κοντα μας...

"Βλεπω" και την κοπελα που ξεκινησε αυτο το θεμα, προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι "τρελη".
Πιστευω ομως οτι το σκετικο της ειναι λαθος.
Εχει ερθει σε πολυ δυσκολη θεση λογω της πεποιθησης της οτι εχει την υποχρεωση ή την δυνατοτητα να "σωσει" οποιο γεννημενο ή "αγεννητο" αδεσποτο σκυλι βρεθει στο διαβα της.
Μεσα απο αυτη την αγανακτηση πηγαζει το "στειρωστε οτι κινειται"...

Δεν ξερω την λυση για το προβλημα των αδεσποτων, ξερω ομως οτι οι λυσεις στα προβληματα απαιτουν ψυχραιμια, σκεψη, οργανωση και λογικη.
Οχι συναισθηματα.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Υποθέτω γιατί έχει απηυδήσει από την ανευθυνοτητα πολλών συνανθρώπων μας.
Και που να δεις τα ορφανοτροφεια και τα παρατημενα μωρα και παιδια. Αλλα εκει δεν ειδα κανενας να λεει για στειρωση των ανθρωπων.

Ενδείξεις να ζητάς και να βασιστείς αναγκαστικά σε αυτές.
Οι ενδειξεις οδηγουν σε μια υποθεση και η υποθεση θελει επαληθευση μεμ επιστημονικη μέθοδολογια για να γινει αποδεδειγμενη θεωρια. Προφανως η υποθεση οτι η στειρωση εχει ωφέλη για το ζωο ερχεται σε ευθεια συγκρουση με την υποθεση οτι οταν το ζωο δεν δεχεται επεμβαση στο παραγωικο συστημα μερικων απο των κυριων ορμονων του θα ειναι καλυτερα.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Οι ενδειξεις οδηγουν σε μια υποθεση και η υποθεση θελει επαληθευση μεμ επιστημονικη μέθοδολογια για να γινει αποδεδειγμενη θεωρια. Προφανως η υποθεση οτι η στειρωση εχει ωφέλη για το ζωο ερχεται σε ευθεια συγκρουση με την υποθεση οτι οταν το ζωο δεν δεχεται επεμβαση στο παραγωικο συστημα μερικων απο των κυριων ορμονων του θα ειναι καλυτερα.
Νομίζω ότι το πρόβλημα που τίθεται είναι "λάθος".

Αν δε μιλάμε για αδέσποτα (γιατί εκεί αλλιώς διαμορφώνεται το πρόβλημα) και για ζώα που θα αναπαραχθούν, αυτό που θα έπρεπε να εξετάζεται είναι το "πόση ζημιά προκαλεί στο ζώο η στείρωση" σε σύγκριση με το "πόση ζημιά προκαλεί στο ζώο το να έχει φουλ αναπαραγωγικές ανάγκες και αντίστοιχες ορμόνες ενώ δεν του επιτρέπεται να αναπαραχθεί".
 
Last edited:


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Νομίζω ότι το πρόβλημα που τίθεται είναι "λάθος".

Αν δε μιλάμε για αδέσποτα (κι εκεί αλλιώς διαμορφώνεται το πρόβλημα) και για ζώα που δεν θα αναπαραχθούν, αυτό που θα έπρεπε να εξετάζεται είναι το "πόση ζημιά προκαλεί στο ζώο η στείρωση" σε σύγκριση με το "πόση ζημιά προκαλεί στο ζώο το να έχει φουλ αναπαρωγικές ανάγκες και αντίστοιχες ορμόνες ενώ δεν του επιτρέπεται να αναπαραχθεί".
Προφανως ξεκινας απο το δεδομενο οτι ενα σκυλι που δεν θα μπει χειρουργειο εχει λιγοτερες πιθανοτητες να παθει κατι και προχωρας.

Απο την αγαμ... δεν πεθανε κανενας, απο τα χειρουργεια πολλοι
 
  • Like
Reactions: stefanosk


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Προφανως ξεκινας απο το δεδομενο οτι ενα σκυλι που δεν θα μπει χειρουργειο εχει λιγοτερες πιθανοτητες να παθει κατι και προχωρας.

Απο την αγαμ... δεν πεθανε κανενας, απο τα χειρουργεια πολλοι
Και απ'τα χειρουργεία και απ'την αγαμία πεθάνανε πολλοί. Για το πρώτο ξέρεις τα σχετικά. Για το δεύτερο πρέπει να αναλύσουμε στατιστικά προστάτη, πυομήτρας και λοιπών ορμονοεξαρτώμενων προβλημάτων υγείας.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Αυτό είναι το θέμα. Μην στειρώσεις τον Τyson αμά δεν θες. Αλλά μην κρίνεις τον άλλον που επέλεξε να στειρώσει τον σκύλο του.
Δεν εκρινα κανεναν ... Αλλά για μένα σαν Γιάννης είναι παρανοϊκό να στειρωσω το σκύλο μου ενώ δεν υπάρχει λόγος ... Αυτό δεν καταλαβαίνω .. εσύ από ότι κατάλαβα τον στειρώσες.. αν έχεις 1 σκύλο και είναι οκ στην υγεία του και δν υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσει...
Ποιος ο λόγος να τον στειρώσεις??
 
  • Like
Reactions: greko11


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Οι ενδειξεις οδηγουν σε μια υποθεση και η υποθεση θελει επαληθευση μεμ επιστημονικη μέθοδολογια για να γινει αποδεδειγμενη θεωρια. Προφανως η υποθεση οτι η στειρωση εχει ωφέλη για το ζωο ερχεται σε ευθεια συγκρουση με την υποθεση οτι οταν το ζωο δεν δεχεται επεμβαση στο παραγωικο συστημα μερικων απο των κυριων ορμονων του θα ειναι καλυτερα.
Όπως εχω αποδείξει μεχρι τώρα υπάρχουν πολλές δυνατές μελέτες που να επαληθευουν την υπόθεση (υπαρξη ευεργετικών επιρροών από την στείρωση για την υγεία του ζώου).
Δεν θέλω να επαναληφθούν άλλες 5 φορές τα πειράματα σε συνθήκες εργαστηρίου , για να σταματίσεις εσύ τα ''μα δεν είναι απόδειξη με την επιστημονική εννοια''. Δεν χρησιμοποιώ τις ενδείξεις προς συμπέρασμα με την έννοια της ''παρατήρησης''.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Estranged




ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
Δεν εκρινα κανεναν ... Αλλά για μένα σαν Γιάννης είναι παρανοϊκό να στειρωσω το σκύλο μου ενώ δεν υπάρχει λόγος ... Αυτό δεν καταλαβαίνω .. εσύ από ότι κατάλαβα τον στειρώσες.. αν έχεις 1 σκύλο και είναι οκ στην υγεία του και δν υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσει...
Ποιος ο λόγος να τον στειρώσεις??
Έχω δύο. Αρσενικό-θηλυκό. Στείρωσα τον αρσενικό επειδή στο διπλανό διαμέρισμα εχουν θηλυκια αστειρωτη και επειδή λιγο καιρό μετά βρηκα την μαύρη της φώτο μου και αποφάσισα να την κρατήσω. Οταν τη βρήκα ηταν καπου κοντα στο έτος οπότε η περίοδος επικειτο. Αργότερα και μετα την πρώτη περίοδο, στειρωσα και την θηλυκια διότι εκρινα οτι για όσο χρόνια θα μπορουσε η κόκα να μείνει έγκυος, ο κίνδυνος να γινει η στραβή ήταν μεγάλος να τον αγνοήσω.Στείρωσα χωρίς να συντρέχει πρόβλημα υγείας καθαρά για λόγους δικης μου διευκόλυνσης. Ένα και ενάμιση έτος μετά τις στειρώσεις δεν έχω παρατηρήσει καμία αρνητική αλλαγή στη συμπεριφορά τους πλην μιας μανίας του αρσενικού με τις γάτες ενω δεν εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα υγείας.
 


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Είναι λίγο εγωιστικο να λες το έκανα γιατί δικη μου διευκολυνση ... Αν κάποιος έκοβε τα αυτιά του σκύλου του θα σε ενοχλούσε?
 


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
Είναι λίγο εγωιστικο να λες το έκανα γιατί δικη μου διευκολυνση ... Αν κάποιος έκοβε τα αυτιά του σκύλου του θα σε ενοχλούσε?
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αν πάντως τα αυτιά του τον έκαναν να χτυπιέται επι μια βδομάδα στη μεσοτοιχια, να προσπαθεί να πηδήξει απο το δικο μας μπαλκόνι στο διπλανό, να κλαίει και να οδύρεται ολημερίς και ολονυχτίς, θα το σκεφτομουν σοβαρά να τα κόψω.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Εγώ λοιπόν συμφωνώ. Σε όλα στείρωση.

Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα για κάποιον που θέλει κουτάβι όταν δεν θα υπάρχουν ;
  • Οι κουταβέμποροι ;
  • ή θα φροντίσουν οι εκτροφείς ;
  • ή θα πάμε σε μαύρη αγορά ;
  • ή ο επόμενος νόμος θα απαγορεύσει την εισαγωγή από κουταβέμπορους αλλά θα επιτρέψει την αναπαραγωγή με ειδικό τέλος ;
  • ή θα εμφανιστεί η αναπαραγωγή απο φιλοζωικές

Αυτό το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την στείρωση απο το θέμα της Φρίντα τώρα το είδα. Κάποιοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την εκάστοτε κυβέρνηση να εξαφανίσει τους πρόσφυγες. Μετανάστες, λαθρέμποροι, ξενόφερτοι εγκληματίες και πρόσφυγες στο ίδιο καζάνι. Αυτοί που δημιούργησαν τους πρόσφυγες λέγονται εταίροι μας και από αυτούς ποιός ΑΠΑΙΤΕΙ.

Στο δια ταύτα, εφόσον ο δικός μου ο σκύλος είναι 100% ελεγχόμενος, σωστός και ισορροπημένος με μία ευχάριστη ζωή, δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα λόγω να τον στειρώσω, πλην για ιατρικό λόγο που φυσιολογικά αν θα παρουσιαστεί, θα είναι σε μεγαλύτερη ηλικία.
Μπα έτσι νομίζεις!!! δεν έχεις λόγο σ' αυτό, είμαστε δημοκρατία και θα πάμε με τον κανόνα : ΕΓΩ / ΕΣΥ / ΑΥΤΟΣ που δεν είσαι κάπου οργανωμένος δεν θα ακουστεί η γνώμη μας.

Είμαι καπνιστής, ΝΑΙ να μην καπνίζω όπου γουστάρω. Μαγαζιά αποκλειστικά για καπνιστές γιατί να μην υπάρχουν ;

Εγώ δεν κοιτάζω με μισό μάτι αυτόν που μαγειρεύει για τους άπορους ( απ΄όπου κ' αν προέρχονται ) ούτε αυτόν που ταϊζει τα αδέσποτα. Κοιτάζω με περίεργο μάτι τον φιλάνθρωπο που δεν θα δώσει μπουκιά στον πεινασμένο σκύλο και τον ζωόφιλο που δεν θα πάει ένα πεινασμένο άνθρωπο να τον κεράσει στο σουβλατζίδικο. Και οι δύο επιτελούν το έργο τους.

Ούτε δέχομαι την ανακοίνωση σε "φιλοζωικές" σελίδες : Αν δείτε κάποιον με σκύλα σ' εγκυμοσύνη να μας το πείτε, θα τεθεί υπό παρακολούθηση μπάς κ' αφήσει αδέσποτα. Στις χούντες τέτοια λένε στον κόσμο.

Ούτε δέχομαι πως πρέπει να να πηγαίνω όπου γουστάρω με τον σκύλο μου. Και γυμνός μπορεί να γουστάρω να μπω σ' ένα μαγαζί, εγώ θα νοιώθω άνετος, αλλά θα με μπουζουριάσουν.

Το θέμα λοιπόν της στείρωσης μήπως η κάθε ομάδα το βλέπει από άλλη οπτική γωνία ;
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω γιατί οι μεν προσπαθούν να πείσουν τους δε και το αντίθετο (μιλάω πάντα για δεσποζόμενα). Οι όσες έρευνες έχουν γίνει και υπέρ και κατά της στείρωσης δεν μπορείς να πεις ότι έχουν οδηγήσει σε στέρεες αποδείξεις για αυτό άλλωστε συνεχίζει να υπάρχει και αυτή η διαμάχη. Το να στειρώσεις έχει κάποια θετικά, μπορεί να έχει φυσικά και αρνητικά. Το να μη στειρώσεις έχει κάποια θετικά, μπορεί να έχει φυσικά και αρνητικά. Προσωπικά, το μόνο επιχείρημα που με πείθει (και το μόνο που με έκανε να σκεφτώ πάρα πάρα πολύ τη στείρωση της μικρής και το χρονικό σημείο που θα γίνει) για το αρνητικό της στείρωσης (σε θηλυκό και αρσενικό) είναι η πιθανή αλλαγή χαρακτήρα (ευτυχώς εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα και έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια). Το μόνο θετικό που με έπεισε να την κάνω ήταν η αποφυγή πυομήτρας και ψευδοκυήσεων (τη ζήσαμε και αυτή στον πρώτο κιόλας οίστρο και την πέρασε βαριά). Τις έρευνες σχετικά με ποσοστά καρκίνου κλπ (και η στείρωση και η μη στείρωση αναφέρει ποσοστά για διάφορα είδη) δεν τις λαμβάνω και πολύ υπόψη και να εξηγηθώ. Έστω ένα δείγμα χ που μένει αστείρωτο και ένα δείγμα ψ. Με την πάροδο χρόνων διαπιστώνεις στο δείγμα ψ κάποια περιστατικά καρκίνου. Στο δείγμα χ διαπιστώνεις λιγότερα. Εξάγεις το συμπέρασμα ότι το δείγμα ψ επηρεάστηκε από τη στείρωση. Πώς όμως είσαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος σκύλος του δείγματος ψ δεν θα έβγαζε καρκίνο ακόμα και αν ήταν στο δείγμα χ;; Ή ότι ο σκύλος που δεν εμφάνισε καρκίνο και ανήκε στο δείγμα χ δεν θα εμφάνιζε ακόμα και αν ανήκε στο δείγμα ψ; Είναι και γονιδιακό το θέμα και η έρευνα που εμένα θα με πείσει είτε υπέρ της μίας είτε της άλλης πλευράς είναι μελέτη αρκετά μεγάλου πληθυσμού, που πριν αρχίσει η έρευνα θα έχει γίνει εξέταση DNA για προκαρκινικά κύτταρα, κάποια γενετική προδιάθεση κλπ ώστε να βρεθεί πρώτα αυτό και μετά να πούμε α να δεν είχε κάποια προδιάθεση, αλλά στειρώθηκε και εμφάνισε οπότε μπορούμε να την κατηγορήσουμε πιο πολύ.

Για να εξηγηθώ δεν υποστηρίζω καμία πλευρά. Είναι απόφαση του καθενός. Αυτό που πάντα θα λέω όμως είναι η απόφαση να μη γίνεται επειδή το είπε ο κτηνίατρος, ο μπατζανάκης κλπ. Το google είναι εκεί, οι έρευνες που έχουν γίνει διαθέσιμες για το ευρύ κοινό. Διάβασμα, μελέτη και συνειδητοποιημένη απόφαση. Και η στείρωση και η μη στείρωση ενέχει ρίσκα, η καθεμιά τα δικά της.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Είναι λίγο εγωιστικο να λες το έκανα γιατί δικη μου διευκολυνση ... Αν κάποιος έκοβε τα αυτιά του σκύλου του θα σε ενοχλούσε?
Δηλαδή για να μην διευκολυνθεί τι έπρεπε να κάνει?
Να έκλεινε το ένα από τα 2 μόνιμα σε κρέιτ και να τα άφηνε να χτυπιούνται?
 
  • Like
Reactions: Vania


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki